Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"susuzlukta işimiz allaha kaldı"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bunu bilmek için ankete gerek yok, daha önce de söylemiştim, bizim milletimiz millet olmaktan çok ümmettir.

İkinci paragraftaki mevzu uzun, 22 temmuzdan beri bitmeyen mesele. Şu kadarını söyleyeyim, ekonomi düzelecek diye geleceğimi milli görüşçülere, ikinci cumhuriyetçilere emanet edemem. Ekonomi öyle ya da böyle düzelir, ama Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş temelleri sarsıldı mı, anca ordu toparlar. Bunu da hiçbirimiz istemeyiz.
Mesaj tarihi:
gene aynı yere geldik, ben de birşey yapılmadığını iddia edenlerin görmezden geldiğini düşünüyorum. şekil 1-a bu başlık: 2040'a kadar istanbul'un su ihtiyacını karşılayacağı iddia edilen bir proje gerçekleştirilmiş, millet "pozitif bilimler dururken dua edilir mi?" diyor. fıkra gibi.

ha ayrıca aç karna ulu önder portresi selamlamak pek faydalı birşey olsa kuzey kore dünyanın en gelişmiş ülkesi olurdu.
Mesaj tarihi:
Yapılan icraatı "vatana millete hayırlı olsun, bu ülkeye önemli bir tesis daha kazandırdık" diye açmak yerine, "Mustafa Kemal Atatürk'e atfen" veya "anısına" diye açmak veya olur olmadık herşeye onun adını vermek ne kadar politik sömürüyse, "Allah'ın inayetiyle her işin üstesinden geliriz", "Yüce mevlam yağmur yağdırmasa bu yaptıklarımızın ne önemi kalırdı" sözleriyle açmak da o kadar dini sömürüdür.
Hem Atatürk'ü alet edenlere kızacaksın, hem de Allah'ı alet edenlere laf söylettirmeyeceksin.

Samimiyetine inanmak istiyorum dostum, ama fırsat vermiyorsun.
Mesaj tarihi:
Kimse Atatürk'ün yağmur yağdırdığını iddia etmiyo, bir işi yüzlerine gözlerine bulaştırdıklarında "Atatürk böyle istedi, çekicez mecburen" diye saçmalamıyo. Ama dinciler halkı uyutmak için her cümlede nokta virgül yerine allah diyolar. Ne zaman birşey ellerinde patlasa "allahın takdiri buymuş" diyip sıyrılmaya kalkışıyolar(tabi millet te kanıyo hemen)
Mesaj tarihi:
projede büyük bi gerizekalılık var bilmem dikkat ettiniz mi. su transfer edilerek kullanılan birşey değildir, geri dönüştürülerek kullanılması gerekir.

gerçi düşünüyorum da, bu hükümet için çok saçma birşey değil. borç var, hmm daha yüksek faizle tahvil sat, onla öde, sonra ekonomi iyi gidiyo allaha şükür de. vallaha bak çözdüm.
Mesaj tarihi:
Sam said:
açık açık, üstüne basa basa, iş yapmadan atatürk'e bel bağlayanlara kızdığımı anlamamışsan daha anlatasım yok, kusura bakma.

Yani iş yapsın da istediği kadar sömürü de yapsın diyosun, koyun vatandaşı gütsün diyosun?
Atatürk sömürüsü yapandan çok çok, en fazla türban yasağı gibi bir iki yasak daha çıkar. Ama din sömürüsü yapanın ülkeyi ne kadar tehlikeli sularda gezdirebileceğini tek tek buraya yazmayayım, hep anlatıyoruz zaten.

Peki bu şey mantığıyla da aynı mı, "çalsın çırpsın ama iş de yapsın"?
Mesaj tarihi:
Şimdi bu proje gerçekten muthis bir akıl işi valla kutluyorum..

DALGAMI GEÇİYORSUNUZ??

adam suyu bitir ordan al ordan bitince nerden alıcaksın..

yav hayret yav birde çıkıp savunmaya çalışıyor.. :)
Mesaj tarihi:
"Beyaz adam sular kuruyup ağaçlar da gittiği zaman hayatta kalabilmek için ne yapabileceğini sanıyor?"

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=55893

Babalar gibi satanlara, onlara oy veren %47lere adanmıştır.
Mesaj tarihi:
çok güzel öneriler getirmişsiniz halbuki, (!) sizin dediklerinizi yapsalar mis gibi olur. mesela deniz suyu arıtma! petrol gelirleri içinde yüzdüğümüz için masrafı bize koymaz ne de olsa. (:P)
Mesaj tarihi:
sam sinir etmek dimi amacin

yoksa bu kadar beynini kullanmamazlik yapamaz insan

ulan adam cevre orman bakani

oturup agac dikeyim aritma yaptirayim
kyoto protokolu diyecegine
isimiz allaha kaldi
Mesaj tarihi:
evet hemen başka konuya atladık su ihtiyacı konusundan, aynen tahmin ettiğim gibi.

>çamur at
>IF fail
>çamur 2 at

aman neyse, devam edin siz bugünkü çamur kotası dolmadı henüz!
Mesaj tarihi:
ben de bu bakanı bazı saçma konuşmaları yüzünden sevmemekle beraber "aha allah dedi!!!" gibi saçma açıklarını aramaktan ziyade söylediği çok saçma sözleri inci gibi dizmek mümkünken insanlar kalitesiz eleştiri yapınca hiç eleştiri yapmayanlardan farkı kalmıyor diye düşünüyorum yazdığımı toparlamak gerekirse. Bir de akp içersinde bulunan insanların önemli bir kısmının pozisyonalarına uygun konuşma yeteneğinden yoksun olduğunu çok kez gördüğüm için yadırgamıyorum zaten böyle konuşmalarını. Ama tabi zikri neyse fikri de o moduna girince bu bakanlar hoş olmuyor tabi.
Mesaj tarihi:
Arıtma tesislerinin masrafından, ne kadar faydalı olacağından falan haberiniz var mı da bu kadar emin konuşuyorsunuz yahu. Hele Fizban'a yakışmamış ahsdha.

edit: itirazım arıtmaya değil, şuna:

fizboz said:
su miktarı yetersizse denizsuyunu distile et.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
ben de akpyi sevmem ama bazen akp eleştirileri harbiden kalitesiz olabiliyor.

Korkuyu goruyorsunuz degil mi :)

adam akp elestirileri kalitesiz oluyor diyecek ama bu laftan dolayi AKPLISIN IRANA GIT diyecegi icin ilerici beyinler adam su basit mesaja bile `ben de akpyi sevmem ama` gibi bir uyari, `abi dur vurma bekle gorundugu gibi degil aciklayabilirim` sozleri koymus.

Akilcilik bu adami 1 sozuyle aforoz etmek olmamaliydi oysa.
Mesaj tarihi:
Ben gayet yarari oldugunu biliyorum, ama bin cesitr aritma tesisi var

uludagdaki otellerin atiklarini aritmada aritma, kocaelindeki fabrikadakide artima

van golunun icine eden aritmasiz yerlerinkide aritma
Mesaj tarihi:
matama said:
sam sinir etmek dimi amacin

yoksa bu kadar beynini kullanmamazlik yapamaz insan

ulan adam cevre orman bakani

oturup agac dikeyim aritma yaptirayim
kyoto protokolu diyecegine
isimiz allaha kaldi

+1

Konu adam "allah dedi!" değil. Konu adam onca konuşulacak yöntem varken, yeni çareler aramak varken çıkıp "allaha kaldı işimiz" demesi. Bunu kabullenmiyoruz. Ama Sam yine gelip 1 noktaya takılıp BÜTÜN konuyu kaçırıyor, göremiyor. Aynı bütün diğer AKP ve din konularında olduğu gibi.
Mesaj tarihi:
aynı cümleyi öndeki belirteç olmadan kurduğumda cemil çiçek ile falan aynı keseye koydular insanlar beni bayıyor bir yerden sonra
o eleştiriyi herhalde akp yanlısı olmadığımı belirtmeden ciddiye aldırtma ihtimalim yok. gerçi bir kılıf bitiyor diğeri geliyor, o bitiyor liboş diyorlar, orduyu akpden ve pembe hayallerdeki liberallerden daha sevdiğimi söylüyorum ukala diyorlar falan nereye kadar bilmiyorum
Mesaj tarihi:
matama said:
sam konu su

adam cevre ve orman bakani

kyoto protokulu, aritma tesisleri, emisyon

bunlar alakasizsa ne alakali anlat bir anliyim nolur.

başlığa konu olan haber istanbul'un su sorunuyla ilgili, dolayısıyla evet alakasız. konuya a'dan girip z'ye kadar tartışamayacağım valla kusura bakma. c, bilemedin d'de çıkarım. şimdi bu dediklerine cevap versem 2-3 mesaj sonra birisi "ama türban!" diye giriş yapacak. hep aynı formülde gelişiyor bu başlıklar. boş vaktin bile bir kıymeti var. :)
Mesaj tarihi:
ben diyorum arkadaş yüzyıllardır sokranır durursunuz yağmur yağmaya başladı mı " oo yine yağmur ıslanacaz anasını satayım"
"tam trafiğe çıkacakken nerden çıktı bu yağmur yollar tıkanır yine" "aa konser günü yağmur nerden çıktı yaaa" "pikniğe geldiğimiz gün mü buldun bizi yağmur yağma lan" . . . uzar gider bu kalini kırdınız yağmurun
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
aynı cümleyi öndeki belirteç olmadan kurduğumda cemil çiçek ile falan aynı keseye koydular insanlar beni bayıyor bir yerden sonra
o eleştiriyi herhalde akp yanlısı olmadığımı belirtmeden ciddiye aldırtma ihtimalim yok. gerçi bir kılıf bitiyor diğeri geliyor, o bitiyor liboş diyorlar, orduyu akpden ve pembe hayallerdeki liberallerden daha sevdiğimi söylüyorum ukala diyorlar falan nereye kadar bilmiyorum

işte çoğumuzun içinde bulunduğu en büyük hata da bu ya akılcılık değil hala bağnazlık ve faşizme itibar ediyoruz daha 50 yıl sonra ilerlemeye başlayacağız.

ne zaman takım tutuyormuş gibi siyasi ideoloji fanatiği olmayacağız işte o zaman.
  • Yeni Oluştur...