Absolut Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Türban ile unive girenin çarşafla, cüppe, sarık elde sopa ile girmemesini ne engellicek merak ediyorum. Ordan çarşafla mezun olan birinin hakim olduğunda neler olacağını düşünebiliyormusunuz? (dün akşam yalçın küçük bahsetti bu konulardan, biraz deli ama genelde çok doğru bilgiler veriyor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Türkiye'nin %65'i nin aptal olduğu mahkeme kararı ile sabittir. Zira Aziz Nesin o sözü üzerine açılan davadan beraat etti. Demekki doğru söylemiş. Üstteki mesaj mizah amaçlı olup, ombakkombak'a saldırı amacı ile kullanılamaz. Her hakkı saklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 AKP iyi niyetli olsa akarsularımız satılmaz, Dağlıca baskınından haftalar sonra harekete geçilmez, ABD başkanından icazet beklenip de bu hatırlatıldığında "bu ülkenin cumhurbaşkanı bu kadar aşağılık değildir" lafını kullanmaz, internette "ABD başkanından icazet bekleyen bir başbakanım olduğundan utanıyorum" diyen biri de 15 arkadaşıyla işten çıkartılmazdı. ve daha bir sürü şey daha. Ne yazık ki AKP bir peşkeş düzeninin maşasıdır. sir ve onun gibiler gibi kafanızı kuma gömmeyin yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 AKP ye oy verenlerin hepsi olmasada büyük bi kısmı şeriat özlemi çekiyo malesef. bir çok milletvekili her fırsatta atatürke küçümseyici ve aşağılıyıcı tavır takınmaktan çekinmez duruma geldiler iktidar sayesinde. bunun gibi birçok olay olurken bazılarının çıkıpta paranoyakmınız kardeşim ne şeriatı, adamlar değişti ,liberal sağ (liboş) oldular artık demelerine hasta oluyorum. şeriat istiyosan ya gidip iranda ya arabistanda yaşıyacaksın arkana 4 tane kara çarşaflı ninja dizip gezersin istediğin gibi ama bu ülkede olamayacak o dedikleriniz.ünilerde serbest kalıcak muhtemelen ama daha ileriye götürmeye çalıştıklarında görücez bakalım bu ülkede neler oluyo bir anda. belki atatürk bu arap şeriat özlemcisi mahlukatları tamamen temizleyemedi bu ülkeden ama en azından arkasında değerlerini koruyacak insanlar ve kurumlar bıraktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Bleda said: biz %47 aptaldır demioruzki %47 + %18 aptaldır dioruz. Bunu diyen de öküzdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 @Sir, hiçbir zaman sosyal demokrat bir parti olmazdı, çünkü bizim toplumumuzda sosyal demokrat bir bilinç hiçbir zaman oluşmadı. Biz bundan 90 yıl evveline kadar sadece toprak için savaşıyorduk ya da cihat ediyorduk. Sadece Atatürk bu bilinci aşılayabilirdi, o da kısa yaşadı. İnönü bu fikirleri devam ettiremedi, onun dönemi baskıcı geçtiği için, halk eskiye çok çabuk döndü. Bkz: "Siz isterseniz hilafeti bile getirirsiniz." AKP'nin iktidara gelmesinin şeriatla uzaktan yakından ilgisi yok, ama bu, onların gizli ajandasının şeriat olduğu gerçeğini değiştirmez. Daha önce de söyledim, bu millet, Atatürk dönemi hariç, hiç millet olmadığı, hep ümmet olduğu için, şeriat gelirse sesi çıkmaz, daha 90 yıl önceki devlet düzeni bu zaten. Üstüne bir de evlere yapılan abili ablalı cemaatli tebliğler eklenince, bu çok kolay. Yazımdan, biraz zorlamayla o anlam çıkabilir, ama akpye oy verenler devlet düşmanıdır demeyi kastetmedim, başını açarak içeri girmeyi reddedenler devlet düşmanıdır dedim, ama benim inancım bu güruhun daha çok akp-saadet-bbp tipi partilere yakın olduğu yönünde. Üniversiteye girip girmemekle alakası yok "geleneksel kıyafet" yorumumun, siyasi simge oluşuyla ilgilisi var. Üniversiteye kimin neyle girdiği umurumda değil, siyasi bir tebliğde bulunmadığı sürece ne giyerse giysin. Geleneksel başörtülerimiz siyasi simge değildir, ama artık üniforma haline gelmiş türban bir siyasi simgedir ve kültürümüzde yoktur. İçime sindiremediğim budur. Kimin kimin feyki olduğu hiç belli değil bu aralar, balonunu alan ampul liberali buraya geliyor anasını satayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Üniversitelerin fazlası olsa olsa kamu alanlarında çalışanların türban serbestliği olur fazlasına birçok Akp yandaşı bile karşı çıkar. Ha bide şeriat meriat bu ülkeye giremez olmaz yapılmaz yapılamaz.Bukadar özgürlükten sonra birkaç şebelek dışında kimsecikler şeriata gelemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Başörtüsü: anane, babanelerimizin, taşralı ya da köylü teyzelerimizin, ablalarımızın inançları, örf-adetleri, gelenekleri ya da kültürleri nedeniyle başlarına örtüp ( saçları tepeden bazen yanlardan hafifçe görünür) çenelerinin altından bağladıkları, fiyonk yaptıkları örtü. Türban: daha bir Avrupai olan, örtüden çok bere ile şapka arası bir tarza sahip olan (örn: Mevhibe İnönü' nün taktığı türden) baş kapatma hedesi, salt şıklık için, ya da yalnızca baş kapatmak amaçlı kullanılabiliyor, gene üstten saç görünmesinde sakınca yok. Ha bir de yazma( daha çok köylülerin taktığı, genellikle beyaz, kenarları oyalı), yada eşarp( şehirlilerin taktığı renkli, desenli) gibi bağlanmadan, kafaya şöyle bir atıverilen rüzgar, güneş gibi dış etkenlerden korunmak amaçlı aparatlar da var ki konumuzla pek alakası yok( örn. Benazir Butto' nun taktıkları, bunların eşarp olanına oldukça benziyor.) Kıyafet devriminden 70'li yıllara kadar bunların herhangi birinin herhangi bir kullanımında hiçbir sorun olmamış, niye olsun ki?, herkes her istediği türden baş kapatma aracı kullanmakta sonuna kadar özgür... Ama iş okullara, üniversitelere, kamu kesimlerinde hizmet verilen alanlara geldiğinde durum değişiyor.Buralarda yukarıdakilerin kullanımı yasak.Nasıl bir doktor kafasının arkasında bir yahudi kepi, bir yargıç altında bir şalvar, bir öğretmen kafasında bir fötr şapka ile görevini ifa edemezse, doğal olarak başörtüsüne sırf inanç objesi diye ayrıcalık tanınamaz( hatta inanç objesi olduğu için özellikle tanınmaması gerekir.)Fakat 70'li yıllara gelindiğinde başörtüsünün politik çıkarlara alet edilmesi nedeniyle, yasak özellikle üniversitelerde yavaş yavaş delinmeye başlanmış.Bunun üzerine yıllar boyunca üniversitelerde kimi zaman başörtüsünü yasaklayan, kimi zaman da serbest bırakan yasalar, kararnameler çıkmış. Derken birgün ( 70' lerin sonu, 80' lerin başı gibi) o zamanki YÖK başkanı İhsan Doğramacı demişki ' peki taksınlar ama başörtüsü değil türban taksınlar'- daha çağdaş görüneceğini düşünmüş olmalı, bkz. başta verdiğim türban tarifi - Sonra efendim o türban daha sonra Türk kültüründe hiç yeri olmayan, ve daha çok siyasi bir simge izlenimi veren ve şu anda türban denilerek tamamiyle yanlış adlandırılan SIKMABAŞ a dönüşmüştür. İşte türban denilen bu garip şey de, hehangi bir başörtüsü de yasaklanmıştır üniversitelerimizde daha sonra. Yani demem o ki, bunun adı ister başörtüsü, ister türban, ister sıkmabaş olsun, ister çene altından bağlansın, ister bilmem nereden iğnelensin tamamiyle yasaklanması gerekir, çünkü o insanlar, doktor , yargıç, öğretmen olduklarında, dinlerini mi yoksa pozitif bilimleri mi baz alarak yapacaklardır işlerini? Erkek eli sıkmayan bir kadın nasıl doktorluk yapacak? Erkeğin 4 eşli olmasına sıcak bakan bir yargıç, kuma getiren eşinden boşanmak isteyen kadını boşayacak ama örn. o eşe nafaka bağlanması ya da nafakanın miktarı gibi konuları yansız yorumlayacak mı?, en azından içimizde herhangi bir şüphe kalmayacak mı?, çocuklarımıza ders veren öğretmenin, 'depremde dinin gereklerini yerine getirmeyenler ölür' demeyeceğini nereden bileceğiz? Ayrıca başı kapalı bu kişiler, daha üniversiteden mezun olmadan kamu hizmeti verilen alanlarda çalışmaya başlayabiliyorlar, örn; tıp fakültelerinde 4, 5, 6. sınıflardayken hastayla birebir muhatap olmaya başlıyorlar staj yaparken, hatta 6. sınıfta direkt stajyer doktor oluyorlar, gene diğer birçok fakültede yüksek lisans ve doktora yaparken araştırma görevlisi olup devletten maaş almaya başlıyorlar, aynı zamanda öğrenci oldukları için kim ses çıkarabilecek onların örtülerine?, polis kolejleri, harp akademilerinde şapkalarının altına örtü mü bağlayacaklar? töbe estafurullak..., sinirlendim bak gene :X Tabii ki HAYIR diyorum okullarda, üniversitelerde( özellikle bizim ülkemizde ) ve kamu hizmeti verilen alanlarda başörtüsü, türban, sarık, cübbe, şalvar v.s. kullanımına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 ben zaten türbanlılar coşmaya başlayınca onlara kıllıklar yapmaya başlamıştım. yolda giderken dar bi yerden mi geçeceğiz? hızlanıp onun önüne geçiyodum, sıkıştıyodum ben geçiyodum önce. E şimdi ne olacak? Bu sefer aynı zorlukları okuldakilere çıkartmaya başlayacağım. Her sınavdan sonra kopya çekti diye şikayet etsem bile başını ağrıtmaya yeter de artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Bleda said: Mum_Chamber said: yani "tek istedikleri bu degildir" dusuncesiyle en temel haklari ellerinden mi alinmali? Kusruma bakma ama en son baktıgımda "türban takma hakkı" en temel hak degildi. Üstelik sadece tartışması bile bu ülkede şu kadar çalkantı yaratabiliyorken- kısacası çogunlugun iyiligine balta vurabiliyorsa- artık pek o kadarda bir "hak" oldugunu düşünmüyorum türbanın. Çalkantı taraflardan birinin kendi içinde çalkalanması, başka birşey değil. +1 müm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Aket-Atum said: ben zaten türbanlılar coşmaya başlayınca onlara kıllıklar yapmaya başlamıştım. yolda giderken dar bi yerden mi geçeceğiz? hızlanıp onun önüne geçiyodum, sıkıştıyodum ben geçiyodum önce. E şimdi ne olacak? Bu sefer aynı zorlukları okuldakilere çıkartmaya başlayacağım. Her sınavdan sonra kopya çekti diye şikayet etsem bile başını ağrıtmaya yeter de artar. Süpermişsin ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Apaçık özgürlüğün kısıtlanması olan,kadınları kayıtsız şartsız 2. sınıf vatandaş yapan zihniyetin göstergesi olan bu bez parçası nasıl bir mentaliteyle ' en temel hak' olarak görülebilir cidden merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Türban serbest bırakılsın isteyen taksın istediği yerde ama bunun yanında uyuşturucu maddelerede serbest bırakılsın. ot çekip türbanlılara laf atalım >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 aquatik said: Yani demem o ki, bunun adı ister başörtüsü, ister türban, ister sıkmabaş olsun, ister çene altından bağlansın, ister bilmem nereden iğnelensin tamamiyle yasaklanması gerekir, çünkü o insanlar, doktor , yargıç, öğretmen olduklarında, dinlerini mi yoksa pozitif bilimleri mi baz alarak yapacaklardır işlerini? Erkek eli sıkmayan bir kadın nasıl doktorluk yapacak? Erkeğin 4 eşli olmasına sıcak bakan bir yargıç, kuma getiren eşinden boşanmak isteyen kadını boşayacak ama örn. o eşe nafaka bağlanması ya da nafakanın miktarı gibi konuları yansız yorumlayacak mı? Önüne gelen bu saçma argümanı kullanıyor, ahah. Bahsettiğin davranışlar türban takan kadınlara özgü davranışlar değiller. Yobaz erkekleri türban yasağıyla eleyemezsin mesela. Bu davranışlar türbanla beraber default gelmiyor ayrıca. Türban yasağıyla bu dediklerinin önüne asla geçemezsin. Böyle saçma davranan biri erkek olduğunda ne yapılıyorsa, türbanlı kadın da benzerini yaptığında verirsin cezasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 aquatik said: Apaçık özgürlüğün kısıtlanması olan,kadınları kayıtsız şartsız 2. sınıf vatandaş yapan zihniyetin göstergesi olan bu bez parçası nasıl bir mentaliteyle ' en temel hak' olarak görülebilir cidden merak ediyorum. Neden bahsettiğin hakkında en ufak bir fikrin bile yok, dinsel öznelere yaptığın yorumlar onlar hakkında olan bilgini hemen gözler önüne seriyor. Türban islam'da kadınların dünyaya bir duruşudur, erkeklere kapalılık, rahibelerin islamdaki statüsüdür. Erkek egemen sistemde evet, kadınlara sık sık dayatılmıştır ama bu insanın kusrudur, mentalitenin ve dinin değil. Bu ayrımı yapamıyorsan zaten hiç burada sayfalarca tartışmayalım. Ya müslümansındır ya değilsindir, kimse kimseye bir din dayatamayacağı gibi, başka insanlara dokunmadığı sürece dinini yaşayana dokunamaz. Çifte standardı savunuyorsun sayfalardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 adamınbiri said: Türban serbest bırakılsın isteyen taksın istediği yerde ama bunun yanında uyuşturucu maddelerede serbest bırakılsın. ot çekip türbanlılara laf atalım >:D< dimi berduşum belki jameikalıyım dini törenlerimde yerine getirmem gereken görevlerim var ama yok yasak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 aquatik said: Apaçık özgürlüğün kısıtlanması olan,kadınları kayıtsız şartsız 2. sınıf vatandaş yapan zihniyetin göstergesi olan bu bez parçası nasıl bir mentaliteyle ' en temel hak' olarak görülebilir cidden merak ediyorum. Hayır yani zorla baş örtüsü taktırılıyormuşta biz zorla baş öertüsü takınan aciz kadınları kurtaracağız bu yüzden yasak getiriyoruz. Apaçık özgürlüğün kısıtlanması olması için bir insanın başına zorla bir bez parçasını yapıştırmak gibi bir eylem yapılması gerekir.Öyle olur ki kişi baş örtüsünü istesede çıkaramaz.İşte o zaman o kişinin özğürlüğü kısıtlanır. Böyle bir durum yok,aksine kişiler kendi istekleriyle başlarını örtüyor.Hani özgürlük kısıtlaması? 2. sınıf olayını da apaçık sen yaratıyorsun. Bu söylediklerimin yanında,yukarılarda uzunca yazdığın yazının içinde sana katıldığım noktlarda çok. Misal baş örtülü öğrenciler üniversiteden mezun olunca ne bok yicek?Ozaman üniversiteden mezun olunca çalışmak için başını açmak zorunda kalacak.Karman çorman birdurum.Şu halde üniversitede başörtüsü serbest bırakılırsa otomatikman heryerde serbest olmuş olacak. Karmaşık! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Werewolf said: aquatik said: Yani demem o ki, bunun adı ister başörtüsü, ister türban, ister sıkmabaş olsun, ister çene altından bağlansın, ister bilmem nereden iğnelensin tamamiyle yasaklanması gerekir, çünkü o insanlar, doktor , yargıç, öğretmen olduklarında, dinlerini mi yoksa pozitif bilimleri mi baz alarak yapacaklardır işlerini? Erkek eli sıkmayan bir kadın nasıl doktorluk yapacak? Erkeğin 4 eşli olmasına sıcak bakan bir yargıç, kuma getiren eşinden boşanmak isteyen kadını boşayacak ama örn. o eşe nafaka bağlanması ya da nafakanın miktarı gibi konuları yansız yorumlayacak mı? Önüne gelen bu saçma argümanı kullanıyor, ahah. Bahsettiğin davranışlar türban takan kadınlara özgü davranışlar değiller. Yobaz erkekleri türban yasağıyla eleyemezsin mesela. Bu davranışlar türbanla beraber default gelmiyor ayrıca. Türban yasağıyla bu dediklerinin önüne asla geçemezsin. Böyle saçma davranan biri erkek olduğunda ne yapılıyorsa, türbanlı kadın da benzerini yaptığında verirsin cezasını. şimdi veriliyor evet cezaları, ama düşünki yargı mercilerinde başıkapalılar çoğaldı, hatta sarıklılar cübbeliler geldi, meclise girdiler, anayasa mahkemesine girdiler, sanıyormusunki o laik devletin ( ceza) yasaları aynı kalacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Mesele türbanda değil, belli bir siyasi duruşta. Türbanı yasaklayarak da o duruşun önüne geçemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Xhunarion said: aquatik said: Apaçık özgürlüğün kısıtlanması olan,kadınları kayıtsız şartsız 2. sınıf vatandaş yapan zihniyetin göstergesi olan bu bez parçası nasıl bir mentaliteyle ' en temel hak' olarak görülebilir cidden merak ediyorum. Neden bahsettiğin hakkında en ufak bir fikrin bile yok, dinsel öznelere yaptığın yorumlar onlar hakkında olan bilgini hemen gözler önüne seriyor. Türban islam'da kadınların dünyaya bir duruşudur, erkeklere kapalılık, rahibelerin islamdaki statüsüdür. Erkek egemen sistemde evet, kadınlara sık sık dayatılmıştır ama bu insanın kusrudur, mentalitenin ve dinin değil. Bu ayrımı yapamıyorsan zaten hiç burada sayfalarca tartışmayalım. Ya müslümansındır ya değilsindir, kimse kimseye bir din dayatamayacağı gibi, başka insanlara dokunmadığı sürece dinini yaşayana dokunamaz. Çifte standardı savunuyorsun sayfalardır. Dinlerin gereklerini yerine getirmek o dinin kendi içerisinde 'hak' tır, ama dinlerdeki haklar, söz konusu ülke bir din devleti olmadığı sürece çağdaş ve laik ülkelerin gerektirdiği koşullara ayak uydurarak kullanılmak zorundadır. Bir birey bu devirde ve bu sistemde ( laik ) ' ben işi, dersi bırakıp cuma namazına gidicem' diyorsa kendini otomatikman sistemin, çağın dışına atıyor demektir. Ama tabi ki insanların inançlarını istedikleri gibi yaşayabilme özgürlükleri vardır, laik devletin kurallarına uydukları sürece... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 numberten said: Bleda said: biz %47 aptaldır demioruzki %47 + %18 aptaldır dioruz. Bunu diyen de öküzdür. newdonisle razien in uşagı oldugun için bunu anca iltifat kabul ederim. tenx b@bs fake number 2 da gelmis alt mesajda, nays Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Bleda yine mi of! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 çok komiksin vileda :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 ohaaa. o ilk resimdeki olay gerçekmi. ulan küçücük cocuk be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 ama bu adamlar tahrik oluyor o küçük kızlardan işte. O yüzden kapanması gerek. ayrıca şu "türban dinin gereği" saçmalıklarını bir yere bırakın. 40 yıl önce çıkmış birşey İslam ın gereği olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar