Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türbana Hayır!!!

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Sen kimin fakeisin birader?

Tipe baksana bi adamın ya. Bu adam cumhuriyeti yıkmak için varolmayacakta kim olcak. Tipine ayar oldugum sıfatsızını koruyacağına bi de sen yansız araştır koç. Burada yanlı, yansız tartışması yapmayalım. Yan dersek ve sen bu adamları koruyorsan, ACİZ, BOŞBELEŞ, SIFATSIZSINDIR. Buraya gelip hakaret etmeden önce, artistlik yapmadan önce tuttugun yanı iyi araştır. Ve hakaret ettiğin adama dikkat et kralını ederim. De yeri değil.

VEEEEE

Arkadaşım BAŞÖRTÜ değil o TÜRBAN. Benim ninem TÜRBANA küfreder başörtüsü takar. Burda Yozgat Milletvekilliği yapma. CHP li milletvekili Canan Arıtmanın yaptığı araştırma ve söylediği sözler olan ''Türban Sümerli Fahişeler tarafından kullanılıyordu'' lafını öne sürmeden şunu söyleyeceğim;

GTFO.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin fake i değilim , direk bu şekilde yaklaşmanız zaten konulara ne derece açık baktığınızı gösteriyor.

Lütfen ona buna hakaret edip küçük görmek yerine çözüm üretelim. Onun dışında başını kapatan insanları onlar insan değil hiçbir hizmeti hak etmiyorlar diyorsan tamam buyur açıkça öyle söyle. Biz de bilelim ne tarz görüşlerin olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
Barlas bukalemun gibi, iktidara göre renk değiştiriyor.
O yüzden öyle çok ciddiye almamak gerek.

Bu arada oturmuş tartışmışssınız da, ben bu ülke için yapılacak birşey olduğuna inanmıyorum.

Hatta biraz ileriye giderek Atatürk'ün boşuna hayatını harcadığını düşünmeye başladım.

boşuna hayatını harcamadı,
ama yaptıklarının boşa gitmesi için uğraşanlar mevcut.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
OZAMAN BURDAKİ HERKESE SORUYORUM , BUYRUN MUHALEFET EDEN HERKES ÜNİVERSİTEDE BAŞÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN EĞİTİM ALAMAYAN İNSANLARIN GASP EDİLEN HAKLARINI ALMALARI İÇİN ÇÖZÜM ÜRETSİNLER. CHP ÜRETSİN DSP ÜRETSİN SİZLER ÜRETİN. BU OLMAZ DEMEK YERİNE BU OLMASIN ASIL DOĞRUSU BU ŞÖYLE ÇÖZELİM DEYİN. ÇÖZÜM ÜRETİN ... KİMSE BÜTÜN BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERİN AKP Lİ MHP Lİ YADA SİYASİ OLARAK O BAŞÖRTÜSÜNÜ TAKTIĞINI SÖYLEYEMEZ.

THIS! IS! ANKARAAAAA!
*çotank!*

(ulan gaza geldim birden euheueh neyse)
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca orda yazmayı unuttuğum bir gerçek GENÇ;

Tarihe iyi bak. Kasım 1995... Abdullah Gül sıfatsızı kim Cumhurbaşkanlığı kim? Seçimlerle ne alakası var? Yoksa Posta yazarları yeni yetme birer Nostradamus mu? OMG çok fazla gizem. Beynim bu kadar bilinmezliği tanrının varlığı gibi kabullenemiyor. Patlıcak. KAÇIIIN.

Kendini çürütme genç. Tekrar ediyorum. GTFO.
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce yemek yerken farkettim, dün birantn programında kız "ben laik değilim evet" lafından sonra resmen kızın suratını ezberledim hani biyerde görmiyim diye. Sinirlendim, 18 yasında bi velet gelmiş tv önünde bunları söylüyor. Tüm Türkiye kitleniyor. Varolan sistemi değiştirmeye çalışıyolar, Ülkeyi geliştirmek yerine.

Her uyandıgımda bakıyorum tvye direk, ordu artık el koymadımı diye. aah ah.
Sosyal ağlarda paylaş

Mehmet Ali Birand'ın bugunkü yazısı: (ki normalde bu kadar agresif yazmaz bu adam)

---------------

Durun artık...

Türban ile ilgili kaygılar en üst noktadayken, şimdi de Yargıtay yasasında değişiklik ve İmam Hatiplilerin Üniversitelere girerken önlerinin açılmasıyla ilgili değişikiliklerden söz ediliyor. İnanamıyorum. Bu iktidar böylesine kör olabilir mi? Kamuoyunun bir bölümündeki duyarlıkları böylesine görmezden nasıl gelebilir? Bir parça sağduyusu olan insan, atılan adımların zamansızlığını görebilir. Bunlar ise oralı olmuyorlar.

Meral Müren Ankara barosunun saygı duyulan ve sevilen avukatlarından biridir. Benim de koruyucu meleğimdir. Aldığı davalara inandığı taktirde sizin için yapmayacağı şey yoktur. Aldığı para değil, inandığı davayı kazanması önemlidir. Çok avukatla çalıştım Meral hanım kadar işinin ehli, namuslu, ciddisini, emin olun görmedim. Benim üzerimde de çok hakkı olan bir insandır.Aydın, kültürlü bir Atatürk kuşağı kadınıdır.

Çarşamba günü Ankaradaydım. Buluştuk.

“Sizden bir şey isteyeceğim”diye söze girdi.

“Eğer sizin üzerinizde bir parçacık hakkım varsa, ülkenin bu gidişine karşı çıkın...” diye başladı ve gözleri dolarak rahatsızlıklarını anlattı...

Türkiye’de milyonlarca Meral Müren var.

Hak verirsiniz veya vermeyebilirsiniz.

Söyledikleri abartılı veya yanlış değerlendirmeden kaynaklanıyor da olabilir.

Ancak bu insanlar var ve bu insanlar da bu ülkenin bir parçası. Dolayısiyle bu insanların hissiyatlarını görmezden gelemezsiniz.

Toplum, bir iktidarın kafasının ardındakini okumaz. Genel bir izlenim edinir ve o izlenime göre kararını verir. Ak Parti (AKP) iktidarını oluşturan zevatın ilginç bir tutumu var. Toplumun sadece bir kesimini görüyorlar. Diğer bölümünün rahatsızlığını ise görmezden geliyorlar. Oysa Meral Müren’ler son derece rahatsızlar ve haykırıyorlar. Bugün haykırışları belki yeterince duyulmuyor, ancak yarın emin olun duyulacaktır.

AKP iktidarı da, adeta alay eder gibi, türban ile başlattıkları yürüyüşü, inadına ve arttırarak hızlandıyor.

İnanılması son derece güç bir aymazlıkla karşı karşıyayız.

Basına yansıyan haberlere bakılacak olursa, türban ile ilgili anayasa değişikliğinin dumanı daha tüterken, iki yeni adım daha atılmak üzere.

Bunlardan biri, Yargıtay yasasındaki değişiklik, diğeri de İmam Hatip mezunlarının diğer üniversitelere girerken önlerinin daha da açılmasını sağlayacak olan Yök kararı hazırlığı.

Yazarken bile, böylesine büyük bir hatanın yapılıyor olmasına inanamıyorum. Belki bir yanlışlık vardır umudundayım. Ancak ne yazık ki, çalışmalar sürüyor.

Yargıtay yasası değişecek ve üye sayısı 250’den 150’ye indirilecek. Doğru veya yanlış, kamu oyunun bir bölümündeki algılama, laikliği benimseyenlerin sayısını azaltmak ve ilerde Yargıtay’ı kendileri gibi düşünen yargıçlarla doldurmak şeklinde.

Adalet Bakanı tersini söylüyor. Bunun ideolojiyle hiç ilgisi olmadığını ve tamamen yargıtayın çalışmasını daha etkinleştirmek için bu adımların atıldığını ileri sürüyor.

Ancak inandıramıyor.

Sözünü ettiğim kesim artık bu sözlere inanmıyor.

Hele YÖK’e ne demeli ?

YÖK içindeki denge, iktidar gibi düşünenlerin lehine bozulduktan sonra, ilk atılan adım, İmam Hatiplilerin önlerini açmak mı olmalıydı ?

Katsayı değiştirilmek isteniyor.

Amaç, İmam Hatiplilerin önünü biraz daha açmak. Onlar gibi diğer meslek okullarından mezun olanların, başka üniversitelere girişlerinde uygulanan katsayı değiştirilerek, İmam Hatiplileri rahatsız eden bir engel kaldırılacak. Bu şekilde İmam Hatipliler istedikleri gibi hareket edebilecekler, istedikleri mesleğin eğitimini alabilecekler.

Yani, ilerde Türkiye’yi yönetecek elit kesimdeki oranlarını arttırabilecekler.

Bunlara ne gerek var ?

Farklı bir nedenden dolayı bu adımları atıyor olsanız dahi, toplumun bir bölümünü gerecek bu tip davranışları şimdi ortaya koymanın ne anlamı var ?

Sizin etrafınızda hiç mi toplum bilimci insan yok?

Etrafınızda hiç mi sağlıklı düşünen, toplumun tüm kesimlerini izleyen kişi yok ? Veya var da, size birşeyler söylemekten mi korkuyorlar ?

Anlayabilmek son derece güç.

Atılan bu adımlar artık, özgürlük veya liberallikle filan da ilgili değil. Bu işin tam anlamıyla suyu çıktı.

Bugün belki insanlar açık bir tepki göstermiyor veya gösteremiyorlar. Ancak yarın bir kıvılcım herşeyi mahvedebilir.

Artık yeter. Artık durun.

Artık toplumun her kesimini dinlemeye başlayın.

Kaygı duyanlara da saygı gösterin ve onları tatmin edecek adımlar atın.

Unutmayın, sonra “ kendi düşen ağlamaz.”

-----------------------

Bekir Coşkun'la bitirelim:

Yazıklar olsun...

Sorun şu:

Neresi gibi olmak istiyorsunuz?

Nereye benzeteceksiniz Türkiye’yi?

Arabistan’a mı?..

Avrupa’ya mı?..

*

"Laiklik-maiklik" desem, anlamıyorsunuz.

Laikliğin dinsizlik olmadığını... Sadece dincilik ile devletin yönetilemeyeceğini almıyor kafanız.

Siz "Türban dinin emri" diyorsunuz, bu sefer ben anlamıyorum:

Dinin hiçbir yüce emrine uymayıp; hırsızlıkta, rüşvette, suiistimalde, avantacılıkta AB birincisi... Dünya ahlak sıralamasında 68’inci ülke olmak, ama "türban din emri" diye tutturmak...

Almıyor kafam.

*

Ben desem...

Siz deseniz...

Laiklik, hukuk, demokrasi...

Hepsini geçiniz...

Her birisine bin yalan-dolan-bahane uydurduğunuza göre, net-açık sorum şudur, şu:

Nereye benzetmek istiyorsunuz Türkiye’yi?..

Nereye?..

Batı’ya mı?..

Elbette değil, çünkü dün Batı medyası, "Türkiye’de İran’a benzeme adımı" şeklinde haberler veriyordu. Bir teki, "Türkiye’de Batılılaşma adımı" dememişti.

Bu güzel ülkeyi benzetmek istediğiniz yer apaçık:

Arabistan...

Eee yazıklar olsun size...

*

Geçin; cumhuriyeti, devrim yasalarını, laikliği, demokrasiyi, Anayasa’yı, yasaları, hukuku, mukuku...

Hedefi çağdaşlık olan, AB kapısına dayanmış, Batı medeniyetine ulaşma planları yapan bir koca devleti, yasaları değiştirerek Arabistan’a benzetmek uygarlığa karşı suçtur.

Dahası; insanlık suçu...

Daha ne olsun?..

Yazıklar olsun size, yazıklar olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Dedikoduları gerçek deyip araştırmadan bu böyle demeniz sizin nekadar küçük düşündüğünüzü ve aciz olduğunuzu gösterir....

----BU haber Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinden birçok AKP muhalif medya gurupları ve yazarlar tarafından temcit pilavı gibi ortaya serildi. Bunu yapanların çoğuda bu haberin çok kez yalanlandığını bildikleri halde. Haberin yapıldığı gazete tarafından bu haber düzeltilmiş ve Abdullah Gül ün orda yazılan cumhuriyetin sonu geldi şeklinde bir söz kullanmadığı , onunla uzaktan yakından alakalı birşey söylemediği bildirilmiş. Buraya muhalif kafa yapısıyla değil , tarafsız bir kafayla mantıklı yararlı olabilcek şeyler yazmanızı tavsiye ediyorum.

Başörtüsü konusunda söylenen şüpheleri haklı bulalım , tamam AKP ve MHP bu işi yapmasın diyelim tamam. Başörtüsüyle sorunumuz yok onu siyasete alet edenlerle diyorlar. Tamam onada.

OZAMAN BURDAKİ HERKESE SORUYORUM , BUYRUN MUHALEFET EDEN HERKES ÜNİVERSİTEDE BAŞÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN EĞİTİM ALAMAYAN İNSANLARIN GASP EDİLEN HAKLARINI ALMALARI İÇİN ÇÖZÜM ÜRETSİNLER. CHP ÜRETSİN DSP ÜRETSİN SİZLER ÜRETİN. BU OLMAZ DEMEK YERİNE BU OLMASIN ASIL DOĞRUSU BU ŞÖYLE ÇÖZELİM DEYİN. ÇÖZÜM ÜRETİN ... KİMSE BÜTÜN BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERİN AKP Lİ MHP Lİ YADA SİYASİ OLARAK O BAŞÖRTÜSÜNÜ TAKTIĞINI SÖYLEYEMEZ.

MÜ-CA-HİT! ER-BA-KAN!
MÜ-CA-HİT! ER-BA-KAN!
MÜ-CA-HİT! ER-BA-KAN!
MÜ-CA-HİT! ER-BA-KAN!
MÜ-CA-HİT! ER-BA-KAN!

(şu adamın yazısını gördükçe gaza geliyorum sürekli. öeh yani. caps lock sux.)
Sosyal ağlarda paylaş

Öneri sunamıyorsanız , sadece kötü yönde eleştiri yapıp doğrusunu gösteremeyip çözüm sunamıyorsanız. Buraya boşuna yazmış oluyorsunuz , aynen ülkede çözüm sunmayıp canavar hikayeleriyle insanları kandırmaya çalışanlar gibi. Gelecekte bunlara gülücez :) , her yenilik her değişim sancılı olur tarihte her toplumda olduğu gibi , buda öyle oluyor ve çok normal. Sancısını azaltmak bizim elimizde ama sancısını arttırmak isteyen insanlarda var elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

Gasp edilen hak nedir yahu? Haçla giremeyen öğrencilerin maduriyetini takan yok ki? Adamlar sağına soluna bakmadan sadece türbana serbestlik getirmek için genel bir yasa çıkarmaya çalışıyorlar. O yasanın nelere izin verebileceğini inatla görmek istemiyorlar ama. Anayasal hakka dayanarak başka şekilde girmek isteyenlere yine müdahale edilecek Sadece türbanlı oyların gönlü yapılmış olacak, diye hayal ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Thaumiel said:
eisenheim said:
PhysX said:
bakın ben ne buldum.

ve bu insan şu anda cumhurbaşkanı inanabiliyormusunuz?

sadece boku yedik diyorum ya.. artk darbe bekliyorum ben

Çok beklersin gibime geliyor. İnsanlar yine kurban bekliyor. 3-4 tane gencin çıkıp kendilerini astırmalarını bekliyor. İşte o zaman ''NOLUYO LAN ORDA. DAĞILIN HULEEN'' yapacaklar. İşte o zamana kadar seyredicez olayları. Ki şimdiki yurdum gencininde böyle bir şeyi yapcağını düşünmüyorum. Şahsen yapmam ben ^^ .

Düzeltme: O fotoda da kendilerinde dawn sendromu oldugunu çok belli ediyor Abdullah Gül. Lütfen daha güzel pozlar vermesi dileğiyle.

Dedikoduları gerçek deyip araştırmadan bu böyle demeniz sizin nekadar küçük düşündüğünüzü ve aciz olduğunuzu gösterir....

----BU haber Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinden birçok AKP muhalif medya gurupları ve yazarlar tarafından temcit pilavı gibi ortaya serildi. Bunu yapanların çoğuda bu haberin çok kez yalanlandığını bildikleri halde. Haberin yapıldığı gazete tarafından bu haber düzeltilmiş ve Abdullah Gül ün orda yazılan cumhuriyetin sonu geldi şeklinde bir söz kullanmadığı , onunla uzaktan yakından alakalı birşey söylemediği bildirilmiş. Buraya muhalif kafa yapısıyla değil , tarafsız bir kafayla mantıklı yararlı olabilcek şeyler yazmanızı tavsiye ediyorum.

Başörtüsü konusunda söylenen şüpheleri haklı bulalım , tamam AKP ve MHP bu işi yapmasın diyelim tamam. Başörtüsüyle sorunumuz yok onu siyasete alet edenlerle diyorlar. Tamam onada.

Gazetelerin ve yayın organlarının iktidarın elinde olduğunu zaten biliyoruz 1.5 milyon insan katıldı cumhuriyet mitinglerine kanaltürk haricinde diğer kanallar adam gibi göstermedi bile postanın bu haberi yalanlamasını çok doğal buluyorum.

Eğer bi kız türbanını çıkarmamak için okulu bırakiorsa ztn bsg okumasın yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Öneri sunamıyorsanız , sadece kötü yönde eleştiri yapıp doğrusunu gösteremeyip çözüm sunamıyorsanız. Buraya boşuna yazmış oluyorsunuz , aynen ülkede çözüm sunmayıp canavar hikayeleriyle insanları kandırmaya çalışanlar gibi. Gelecekte bunlara gülücez :) , her yenilik her değişim sancılı olur tarihte her toplumda olduğu gibi , buda öyle oluyor ve çok normal. Sancısını azaltmak bizim elimizde ama sancısını arttırmak isteyen insanlarda var elbet.

"tecavüz kaçınılmazsa, zevk almaya bak" diyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi ceviz kabuğunu izliyorum, ceviz ayet okudu kitaptan, o zamanlara göre olduğunu söylüyor ayetlerin falan. Doğru söylüyor acaip. Günümüze hitap etmeyen ayetlerle dolup taşıyor kitap.

Ama ben şu açıdan yaklaşıyorum: Bu ayetleri o muhteşem dediğiniz tanrı yollamış olamaz. Sadece bulunduğu döneme göre kitap yollamak nedir? Eğer herşeyi biliyorsa, geleceği görüyorsa, ona göre kitap yolllarsın :D. Sadece araplara hitap eden din mi olur?
Yani nasıl bir saçmalıktır bu. Neden kimse geniş çerçeveden bakmıyor? Neden sorgulanmıyor bunlar. Sorgulayanlarada Denial evresinde falansınız diyorlar, gerçekleri göremeyecek kadar fanatikler diyorlar. HAH! Fanatikliği görüyoruz.

Zaten biz başta türban'ın üni'lere girip girmeyeceğini tartışarak saçmalıyoruz. Türban ve baş örtüsü toptan, heryerden banlanmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç böyle "nurcu-nurcu olmayan" bir grup içine girdiniz mi?

-Namaza gidiyoruz sende gel abi.
-Yok ben gelemicem ya...
-Hımm..

Kadınlarda bu ne olacak?

-Ya sende örtünsene be Ayşen?Bak hem yasada çıktı artık özgürlük tanıyo felan...
-Yok ya böyle daha iyiyim saol.
-Hımm..yarın konusmuyum ben bununla

Bu nereye gider?Örtünüyor,örtünmüyor ona gider,etnik ayrımcılığa benzer bir ayrımcılığa gider...Zaten böyle bir ayrımcılık yaşanıyor,iyice hızlandırır.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki ona gider. Türban takan daha dar görüşlü olduğu için takmayana zulüm edecektir.

Türbansızlar türbanlıları bir sokakta "türban takıyorsun, takma" diye uyarmaz, yada Türbanlı birisini Türbansız birisinin erkek arkadaşı dövmez.

Ama öbür türlü bakalım... BİNLERCE vukuat var bunla ilgili.
"etek giydiği için dövüldü"
"etek giydiği için merkeze götürüldü"
"türban takmadığı için taciz edildi"
"türban takmadığı için mahalle delikanlıları hırpaladı/dövdü"

Bu ve bunun gibi haberler sürekli burnumuzun dibinde.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Ya şimdi ceviz kabuğunu izliyorum, ceviz ayet okudu kitaptan, o zamanlara göre olduğunu söylüyor ayetlerin falan. Doğru söylüyor acaip. Günümüze hitap etmeyen ayetlerle dolup taşıyor kitap.

Ama ben şu açıdan yaklaşıyorum: Bu ayetleri o muhteşem dediğiniz tanrı yollamış olamaz. Sadece bulunduğu döneme göre kitap yollamak nedir? Eğer herşeyi biliyorsa, geleceği görüyorsa, ona göre kitap yolllarsın :D. Sadece araplara hitap eden din mi olur?
Yani nasıl bir saçmalıktır bu. Neden kimse geniş çerçeveden bakmıyor? Neden sorgulanmıyor bunlar. Sorgulayanlarada Denial evresinde falansınız diyorlar, gerçekleri göremeyecek kadar fanatikler diyorlar. HAH! Fanatikliği görüyoruz.

Zaten biz başta türban'ın üni'lere girip girmeyeceğini tartışarak saçmalıyoruz. Türban ve baş örtüsü toptan, heryerden banlanmalı.

dinler hep, o anki topluma yönelik yollanmıştır.
ancak bir tek kuran'ı kerim, gelecekteki toplumların da bakabileceği ve danışabileceği kaynak olarak yazılmıştır.

elbette, döneminin olaylarına yönelik ayetler var.
ancak o ayetler, gelecekteki toplumların da örnek alabileceği yazılarla doludur.

ancak, müslüman olmak, kuran'ın gönderildiği zamandaki arapların yaşantısında olmak zorunluluğu değildir.

bazıları bunu anlamıyor.
e bu da "arap-islam sentezi dayatması"yla hakim olmuştur Türkiye'de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...