Bone Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 fightersfight said: Ayrıca sparkcaster kusra bakma islamiyet hangi yıklda çıktı bilmiyorum atıyorum sanırım 600 falan, 1400 yıl olsun,neredeyse 2000 demişim zaten yav bildiğin bişi yok, birşeyler sıkıp duruyorsun, sonra insanları bilgisizlikle suçluyorsun. Tamam Vakit gazetesi okuyup burda ağzından tükürlükler saçıp (Atatürk'e küfreden de sendin) saçmalıyorsun da, git biraz kitap oku. Kuran'ı bile okumamışsın, gelip burda bize dinde tek söz sahibiymiş gibi konuşuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Jesus müslümandı lan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Pkklılar barış ,kardeşlik,İNSAN haklarını birinci amaç belirleyen. Şeriat isteyenler laikliklik, demokrasi savunucusu.İleri medeniyet seviyesi ulaşmak isteyen(İRAN,vs) Kara cahiller tarih, hukuk profu bu ülkede bunlara alışın Bu ülkede yüzün kızarmadan gerçekte olmadığın şeyi söylemek normal, doğal.Haydin bi adam olun dürüst olun dediğinde huleee faşüüüt bu hölee derler.Sen kanıtta sunsan ölesin değişmez bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 ya zaten türbanlı çok az kişi var aslında ama parayı veriyorlar sana günde on milyon bağdat caddesinde geziyorsun türbanla yada belediyelerde çalışanlar var ayda 500ytlye akbilde veriyorlar türan çarşaf yada cübbe gibi kıyafetlerle kalabalık yerlerde dolaşıyorsun. snada verseler günde 10 milyon sende kapanırsın tabii herkes fakir anasını satayım ülkede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 islamda olsa ne olacak olmasa ne olacak? tartışılması gereken işlevi, yararı varsa yararı, zararı varsa zararıdır. islam'da kafir öldürmek de var, 4 kadın almak da var onlar da mı uygulansın? ya da herkes kıçını hurma yaprağına silsin, elini yüzünü toprakla yıkasın? "islam'da emrediliyor" gerekçesi hiçbir şekilde geçerli değildir, burada hukuk geçerli . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 sir said: fikir aşılamaya nerden başlayacağın çok önemlidir. insanların giyimine kuşamına karışmaya başlamadan önce belki de eğitimini adamakıllı vermen, batı modernliğini eğrisiyle doğrusuyla oturup tartışman ve bir sentez oluşturman gerekir. batıdaki modeli alıp birebir uygulamaya kalkmak, bu kadar karmaşık bir toplumda elbette ki sorunlara, pürüzlere yol açacaktır. ümmeti geride bırakıp millet olmaya karar verildi, evet yapılması gereken buydu..ama onun boşluğunu dolduracak yeni bir kültür ve yeni ahlak yaratılamadı, memur ahlakı ve burjuvazi kültürü bu topraklarda tutmadı. çünkü biz "kaynaşmış bir kitle" değildik. ne yazık ki o zamanlar post-modernizm diye bişey de yoktu =) kısacası, çağdaşlaşmaya evet, ama bir sentezle, bizim toplumumuza özel bir yapıyla. yoksa ne diyo tyler durden, sticking feathers up your butt, does not make you a chicken. Modernleşme sadece kılık kıyafetle olmadı elbette. Kılık kıyafet devrimi işin sadece görünüş kısmıydı. Yasalarda da büyük değişiklikler yapıldı, eğitimde büyük sıçramalar gerçekleşti. En önemlisi köy enstitüleridir bunların. Misal, o geri bırakıldı dediğiniz doğunun belki de can suyu projesiydi köy enstitüleri. Neden kaldırıldığını biliyor musun? Kızlara taciz söylentilerini bahane edilerek Adnan Menderes döneminde kapatıldılar. Kaynaşık değiliz diye halifeye mi danışsaydık politikayı, sultanla eşbaşkanlık mı yürütseydik mesela, ya da arap alfabesiyle mi devam etseydik? Yine de zamanla kaynaşabilecektik belki, kıçımıza takılan tüyler zamanla orada kök salabilecekti. Bu işi başarabilecek kişi de Atatürk'ün kendisiydi yine. Ama ömrü yetmedi. Geriye üstü kızarmış içi pişmemiş bir millet-ümmet kaldı. Ardından bolca manipülasyon, verilenlerin geri alınması, devrimlerin, ilkelerin yavaş yavaş söndürülmesi. Çık sokağa sor, karşına çıkan 10 kişiye, "demokrasi nedir" diye. Ve halkımızın demokrasiden ne anladığını öğren. Mustafa Kemal 1923'te yola çıktığında böyle bir halk mı vardı acaba kafasında? Yaptıklarının sonucunun bugünkü Türkiye olacağını mı düşünüyordu sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 işte ben de diyorum ki öyle sağlam ve kapsamlı bi sistem kurulmalıydı ki, bu sistem bir kişiye bağlı olmamalıydı, kendi kendine yetebilmeliydi, geliştirilebilmeliydi ve her türlü hassasiyete cevap verebilmeliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Evet, ne yazık ki öyle sağlam-kapsamlı bir sistem kurulamadı. O yüzden tek adam devrimiydi zaten. Ondan sonra bitti. Peki, onun yapmak istedikleri anlanıp devam ettirilmeli mi? Gerçek Atatürkçülük yoluna dönülmeli mi? Yoksa şu an toplum neye uygunsa o yönde mi gidilmeli? Ülke gerçekten sosyal, laik hukuk devleti mi olmalı, yoksa ılımlı İslam mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 herkesi memnun eden bi sistem kurulamaz, ama hem çoğunluğun hem azınlıkların hakları ve hassasiyetleri mümkün olduğunca gözetilerek, kavramların ve kuralların yeniden tanımlandığı bir sistem kurulması gerek. bu da gerçek anlamda sivil bir anayasayla mümkün ama akp bunu yapabilecek kapasitede bi parti değil bana kalırsa. yine de şu anda demokrasi adına atılan her adım çok çok önemli, ve bana kalırsa şu anki hedefimiz ab'ye girmek olmalı, norm olarak, rota olarak o yönü çizmeliyiz. yoksa her kafadan bi ses çıkıyo. ulusal bi politika belirlememiz şart, ve gelip geçen iktidarlara bağlı bir politika olmamalı bu, en az önümüzdeki 30-40 yılı kapsamalı ve devletin ve milletin ortak çıkarı doğrultusunda oluşturulmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 "Bu cumhuriyeti yıkalım, baştan kuralım" mı diyorsun, yoksa bu ülkenin kuruluşundaki temel ilkeler üzerine kurulmuş yeni bir sivil anayasa mı istiyorsun, o kısmını anlamadım. Ha, AB'ye girmenin ülkenin en büyük hedefi olmasını destekliyorum. Hükümetlere göre politika değiştirilmemesi destekliyorum. Ülkenin 30-40 yıllık geleceğinin planlanmasını istiyorum. Ama türbana dolanıp gitmişken, nasıl olacak bu iş? Sanma ki bu yasa çıkınca türban gündemimizden %100 çıkacak. Dini unsurların gündemi işgal etmesi daha çok sürecek. Bu da AKP'nin aslında samimiyetsiz, çapının, gizli ajandasının ne olduğu belli bir parti olmasından kaynaklanıyor. Bu da desteklediğimiz, istediğimiz durumun ütopya olarak kalması demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 fightersfight said: Ayrıca sparkcaster kusra bakma islamiyet hangi yıklda çıktı bilmiyorum atıyorum sanırım 600 falan, 1400 yıl olsun,neredeyse 2000 demişim zaten hadi bilmiyosun, hic degilse gir bi google a arastir. hani cok iyi biliyorsun ya herseyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 32.gün ü açın izleyin kör zihniyetleri görün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Hay ben böyle memleketin.... Millet nelerle uğraşıyoruz biz nelerle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Ayrıca burda varya tartışılmıyor 2 tane beyinsiz angut lavuk dönüp dolaşıp nick alıp geliyor körükledikçe körüklüyor. Kendi fikirlerinin dışındanda çıkıyor artık şirazesi kayıyor resmen bi noktadan sonra ne desemde kızdırsam moduna geçiyor. Karşı tarafda çok uç noktada bokunu çıkarıyorsunuz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Aramis said: fightersfight said: Ayrıca sparkcaster kusra bakma islamiyet hangi yıklda çıktı bilmiyorum atıyorum sanırım 600 falan, 1400 yıl olsun,neredeyse 2000 demişim zaten hadi bilmiyosun, hic degilse gir bi google a arastir. hani cok iyi biliyorsun ya herseyi. ne farkeder dallama 1000 yıldan fazla olmuş ya ona bak sen napıcan tam tarihini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 sg-1 said: "Bu cumhuriyeti yıkalım, baştan kuralım" mı diyorsun, yoksa bu ülkenin kuruluşundaki temel ilkeler üzerine kurulmuş yeni bir sivil anayasa mı istiyorsun, o kısmını anlamadım. evet Atatürk'ün koyduğu temel ilkeler üzerine yeni ve sivil bir anayasa. ama hakkını vererek, geliştirerek ve değiştirerek. türbanın bu kadar gerginliğe yol açmasının sebebi malesef korku siyaseti üretenlerdir. yahu düşünsenize insan üniversteye neden gider? çoğunluk bi üniverste diplomam olsun, daha rahat iş bulayım diye düşünür. e böyle düşünen bi türbanlı kız üniversteye girip napıcak ki, yuva mı yapıcak oraya, yumurtlayıp küçük mollacıklar mı salıcak ortalığa? herkes kendi işine gücüne bakıcak işte..birbirimize karışmamayı bi öğrenebilsek müthiş atılımlar yapıcak ülkece ama off.. bence bu ülkede artık korkmanın lüzumu yok, korkma lüksümüz yok..hem korkunun ecele faydası da yok. türban üniverstelerde serbest bırakıldığında yıkılacak kadar hassas bi rejimimiz varsa zaten bırakalım yıkılsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 32. günde de sayın emre bey.. yalan söylüyorsunuz püh size diyerek çok güzel tartışıyor! adama hakaret etti resmen ne biçim üniversite öğrencisisin sen diye ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fightersfight Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 adam yalan söylediklerini kanıtlarıyla açıkladı daha ne istiyorsun? yalan söyleyen yalancı herife,aferin iyi yalan söyledin iyi çamur attin mı desin? ulan adama iftira atılıyor napsın başka? ben sana bi iftira sallıyayım burdan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 @Sir, mesele "ünilerde türbanı bırakalım gitsin" kadar kolay değil işte. Ben şimdi sana "'4 sene sonra bugün "ben ünide türbanımla okumak istiyorum" diyen üni mezunu türbanlılar "ben kamuda türbanımla çalışmak istiyorum" diyecekler'" dediğimde korku mu yaymış oluyorum peki? Yoksa kaçınılmaz bir gerçeği mi dile getiriyorum? Türban bugün serbest bırakılacak, tamam, bırakılsın. Öğrencidir, okur, hatta aydınlanabilirse biraz, aydınlanır. Ama 4 yıl sonra karşımıza bu istekle geldiğinde ne yapacağız? O zaman da "çalışıversinler ne olacak" mı diyeceğiz? Ünilerde türbanla yıkılmaz rejim. Rejim yıkmak için bir basamak bile sayılmaz. Ama 4 yıl sonra olacak olanlar, işte bunlar ciddi rejim tehdididir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 fightersfight said: Aramis said: fightersfight said: Ayrıca sparkcaster kusra bakma islamiyet hangi yıklda çıktı bilmiyorum atıyorum sanırım 600 falan, 1400 yıl olsun,neredeyse 2000 demişim zaten hadi bilmiyosun, hic degilse gir bi google a arastir. hani cok iyi biliyorsun ya herseyi. ne farkeder dallama 1000 yıldan fazla olmuş ya ona bak sen napıcan tam tarihini. ne o dallama fln adam gibi konuş önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 sg-1 said: "Bu cumhuriyeti yıkalım, baştan kuralım" mı diyorsun, yoksa bu ülkenin kuruluşundaki temel ilkeler üzerine kurulmuş yeni bir sivil anayasa mı istiyorsun, o kısmını anlamadım. said: Devletin kuruluşundaki temel ilkeler çoktan uçmuş gitmiş. İsmi var, şekli var, özü yoktur. Atatürk cumhuriyeti 1938'de yıkılmıştır zaten. Şimdi 4. cumhuriyet şuanki bence. O da yıkıldı yıkılacak. Umarım 5. İslam cumhuriyeti olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Darkwall Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 No Turban 6.50c.(THK)(Türbana hayır korumalı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… PhysX Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 fightersfight said: adam yalan söylediklerini kanıtlarıyla açıkladı daha ne istiyorsun? yalan söyleyen yalancı herife,aferin iyi yalan söyledin iyi çamur attin mı desin? ulan adama iftira atılıyor napsın başka? ben sana bi iftira sallıyayım burdan ? yalan söylüyorsun diye bilir ama sen nasıl üniverste öğrencisisin demek hakaretin dik alasıdır ben sana yalan söylediğin için sen nasıl insansın diyebilirmiyim ? ayrıca çok kibarsın bu kibarlığınla bana güzel bir iftira atmanı bekliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… pante Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 sizin konu biraz kişisele kaymamışmı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 faytonis gelince ister istemez öyle oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Sonraki 14.sayfa (Toplam 29 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
Darkwall Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 No Turban 6.50c.(THK)(Türbana hayır korumalı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 fightersfight said: adam yalan söylediklerini kanıtlarıyla açıkladı daha ne istiyorsun? yalan söyleyen yalancı herife,aferin iyi yalan söyledin iyi çamur attin mı desin? ulan adama iftira atılıyor napsın başka? ben sana bi iftira sallıyayım burdan ? yalan söylüyorsun diye bilir ama sen nasıl üniverste öğrencisisin demek hakaretin dik alasıdır ben sana yalan söylediğin için sen nasıl insansın diyebilirmiyim ? ayrıca çok kibarsın bu kibarlığınla bana güzel bir iftira atmanı bekliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pante Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 sizin konu biraz kişisele kaymamışmı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 faytonis gelince ister istemez öyle oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar