bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 elimizde bir adet vista bir adet xp bir adet crosscable var hayatımda hiç ağ kurmadım.Taktım kurcaladım bişeyler masaüstünden gördüm ettim gibi sanki lakin laptop ı nete sokamadım nasıl sokucaz? sçs<3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 crosscable ile yaptığından, bilgisayarlara manuel ip ver. 192.168.0.1 ve 2 olaraktan, sonra mesela ahmet bilgisayarında bir klasör paylaştır. mehmet bilgisayarına git başlat>calistir> "ahmet" gg oyunlarınızı da tcp/ip destekleyen oyunlardan birbirinizin ipsini yazarak veya LAN search ettirerek oynarsınız. afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Ağ bağlantısını kurdun mu? Windows'ta "ağ komşularım" gibisinden bir yer olacaktı. Oraya girince diğer bilgisayarı görüyor musun? Çünkü eğer ağ bağlantısını kurduysan interneti paylaştırmak kolay. Control Panel -> Network and Internet Connections -> Network Connections kısmına gidip interneti sağlayan ağ donanımına sağ tıklayacaksın. properties -> advanced seçiceksin Internet Connection Sharing altında Allow other network users to connect through this computer's Internet connection kutusuna tik koyacaksın. Bu yazdıklarım XP için. Vista'da da benziyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Boşuna kasmayın madde madde bile yazsanız beceremez bu KAĞMİL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 yok sanırım ağ bağlantısını kuramadım. şunnarı bi deneyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 ben iki bilgisayar arasında ağ kuramadım ki daha bende bi anakart üzerinde bide ethnernet kartının girişi olmak üzere 2 tane lan girişi var laptop ta 1 tane kabloyu bile doğru bağladım mı bilmiyorum =) nasıl yapıcaz? en baştan annatabilir mi biri. vista-xp olduğu için mi sorun yratıyor acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 ethernet girişine tak kablonun bir ucunu diğer ucunu da laptopa takıcaksın(ışıklar yanıyorsa dogru takmışsın demektir) sonra 2 pc de de uyumlu şekilde tcp/ip ayarlarını yapıcaksın bilgisayarlar birbirlerini gördükten sonra eğer amacın sadece oyun oynamak değilse internet paylaştırman gerekiyorsa ortak bir ağ kurup üstte anlatıldıgı gibi bağlantı kurucaksın tabi bütün bunlar xp için geçerli vista konusunda pek bir bilgim yok ama çok farklı olabiliceğini sanmıyorum sonucta daha zor değil daha kolay olmalı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Ev veya küçük işyeri ağı kur seçeneği var ağ bağlantılarımda, oradya geliyosun kuruyosun işte soruyo diğer kullanıcılar bu bilgisayar üzerinden internete bağlansın diyo, internet verecek makineye bunu seç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Elimde bi cross kablo, bi vista ve bi xp var. Vistada olan bilgisayar internete usb kablo modemle bağlanıyor. Ağ kurmaya çalışırken bu kablo modemin bağlantısına isim verebiliyorum, ama ethernet kartımım kullandığı ağ için "tanımlanamayan ağ" diye bişey çıkıyor. Yani mshome falan yapamıyorum vistadaki ethernetin adını. Nasıl bağlıycam ben şimdi bu bilgisayarları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Tamam ağ bağlantısı kurmayı becerdim, vistadan xpyi görebiliyorum. Ama çalıştırdan //axedice1 yapınca yada ağdan klasörleri görüntülemeye çalışınca erişim izni yoktur diye bi hata veriyor. Xpde bütün izinleri verdim halbüki. Bide xpde workgroupun içindeki bilgisayarları bile göremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BloodyBeast Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 sp3 kurulu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 İkisi de sp1. Xpye sp3 mü kurmak lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Şimdi sana hayatının ipucunu vericem. Firewallara bir göz at. Eğer firewall açıksa yandın, benim ethernet kartının kıçı kırık bir firewallu varmış geçen seneye kdaar bilmiyordum. 3 gün uğraştım format üzerine format, aynı cd den kurulmuş xpler. 0 yani, ama olmuyordu. Meğersem firewall açıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Zone alarm var iki bilgisayarda da. Önce trusted yaptım etherneti, baktım olmuyor kapattım. İki bilgisayarda da windows firewall kapalı, zaten hiç bi zaman açmam onları. Ayrıca xp olan makineden vistaya girmeye çalışınca şifre soruyor. Halbüki öyle şifre mifre atamadım. Delirecem lan. Eargh diyip dvdye falan çekicem galiba herşeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 ödünç ipod bul bir iki saatlik =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Dostan hallettim neyse. Hayır ilk defa da ağ kurmuyorum ki lanet vista bilgisayarı gördüğü halde girmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 hazır benimde aynı sorunum varken sorıyım. 63 metre uzunluğunda bir kablo 8li hubın portlarından birinden geliyor,bu kabloyu vista olan pcye taktığımda tık yok hiç bişey görmüyo,xp olan bilgisayara taktığımda normal çalışıyo,bu iki pc yanyana. tık yok derken hiç ağı görmüyo sorun neyden olabilir acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 elesso said: hazır benimde aynı sorunum varken sorıyım. 63 metre uzunluğunda bir kablo 8li hubın portlarından birinden geliyor,bu kabloyu vista olan pcye taktığımda tık yok hiç bişey görmüyo,xp olan bilgisayara taktığımda normal çalışıyo,bu iki pc yanyana. tık yok derken hiç ağı görmüyo sorun neyden olabilir acaba? ilgilenin benle pls :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Vista xp ağ uyumsuzluğundan. Googlelayınca binbir türlü yazı ve tavsiye buluyorsun ama ben sorunumu çözemedim. Allahtan sadece dosya paylaşımı için kasıyordum da dosla hallettim işimi. Xp-98 bile bu kadar sorunlu değildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 elesso said: elesso said: hazır benimde aynı sorunum varken sorıyım. 63 metre uzunluğunda bir kablo 8li hubın portlarından birinden geliyor,bu kabloyu vista olan pcye taktığımda tık yok hiç bişey görmüyo,xp olan bilgisayara taktığımda normal çalışıyo,bu iki pc yanyana. tık yok derken hiç ağı görmüyo sorun neyden olabilir acaba? ilgilenin benle pls :/ baps şimdi 63 metre diyince direkt kabloda problem vardır diye düşünüyorum, çünkü o kadar dayanıklı olmuyo bazı kablolar. switchin ve bilgisayardaki network kartının girişlerinde ışık yanıyo mu bağlandığı zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Xpde normal çalışıyorsa sorun yok demektir. Bide 63 metre o kadar fazla bi uzunluk değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 fazla fazla. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 xp ile vista arasındaki dosya paylaşımı sorununu sanırsam hamachi ile çözmüştüm ben. Tamam bir lan hızına ulaşmıyordu ama işi görüyordu yavaş da olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Kendi yazdıkları işletim sisteminin bi sonraki sürümüyle adam gibi ağ kurulmayan windowsa kafam. Hamachi ne ye dos ne ya of. Salak herifler. Ayrıca iyi fikirmiş hamachi benim aklıma gelmemişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 xp ile visatnin neresi sorunlu ya.. evde kurdum mis gibi cali$iyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar