Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Enginargic tan inciler: ''Satanistlerin kedi kesmesi de Anıtkabir ziyareti de aynı şey"

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

elm said:
raw power said:

Adam 'Atatürk ben bu devleti tek başına kurdum dedi' demiyor ki.Devleti eleştiriyor orda.Atatürk'e laf etmiyor.
İkinci olarak da adam miting yapılmasını değil,mitinge katılım ve Anıtkabir ziyaretçileri sayılarına bakıp iktidar olacağını düşünenleri eleştiriyor.

Ne Atatürk ne devlet ne de başka biri atatürk tek başına türkiye 'yi kurdu demiyorsa ki demiyor , sonra biri çıkar da kimse aksini iddia etmediği halde atatürk bu ülkeyi tek başına kurmadı ki ne diye anıtkabire bu kadar önem veriyoruz derse ben bunda artniyet ararım.
İkinci dediğinden hiç birşey anlamadım ama oda sanırım engin ardıçın yazısında mantık aramaktan kaynaklanan birşey .

Devlet bunu demiyor ama hissettiriyor.İlk mesajımda Emre Kongar'ın bir anısını aktardım,bunun gibi bir sürü örnekler yaşanıyor ülkemizde.
İkinci dediğimde anlattığım çok açık.Sen miting yapılmasını küçümsüyor demişssin ben adamın dediğinin mitingin yapılmasıyla alakası yok demişim.
Şu yazıdan adamın Atatürk düşmanı olduğunu çıkaracak kadar art niyetli bir zihniyete boşuna laf anlatıyorum ama neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi arkadaşlar paticikte bir kaç tane gerizekalı olduğu bu konu aracılığıyla kesinleşti.ya okuduğunu anlayamayan,ya da bilerek anlamak istemeyen ama anlamamış tarzında konuşarak sözde kendi fikirlerini savunmaya çalışıyor.birisi çıkıp en büyük gerizekalı sensin diyebilir,farketmez gocunmam.

isim vererek başlayayım sir buyurmuş ki "ortada bir muhalefet yok".baykal çıkıp konuşuyor muhalefet yapıyor sonra adamı "dengesizlikle,yitirilmişlikle" suçlanıyor.anlamsız muhalefet yapıyor chp nin başında durmasa oyumu verirdim diyor.bir de sanki türkiye tarihi çalkantılı muhalefetlerle dolu,böyle halkın ayaklanıp yönetimi devirdiği yıllar yaşamış gibi ortaya sallıyorsunuz.biraz laflarınızın gideceği yeri düşünün girmemeyi tercih ediyorum artık bu tartışmalara ama çok itici,gerçek dışı yazanlar var bir şey söylemeden geçilmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
olay anitkabir din vs vs degil

olay enginarkic in iyice sacmalama sacma konualri yazmaya baslamasi kaset gibi tekrar etmesi

eeee bi ulkede iktidar dururken oturup muhalefet i elestirmeye kasarsan bi noktadan sonra haliyle konu bitiyor boyle salak sulak yazmaya basliyorsun

hiç de salak bir yazı degil kendi adına konuş.

gayet mantıklı.

ayrıca forumun başlıgından anlaşıldıgı üzere okudugundan bunu çıkarman yazıya ne kadar at gözlükleriyle baktıgını gösteriyor.

anıtkabir ve satanist kelimesini yan yana gördügünde beyninde kıvılcımlar çıkıyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

abi adam çok net antropolojik kavramlar ışığında sosyolojik değerlendirmeler yapmış. üslup tartışılabilir, ama neden kasılıyosunuz onu anlamadım?
hayır bilimi, aydınlığı getirdik gericiliği yokettik tabuları yokettik deyip yeni tabular yaratmış oluyorsunuz, o bakımdan. adamın yazısındaki yaklaşımın hiçbir siyasi görüşle en ufak bir ilgisi yok, dikkatli okursanız.
Sosyal ağlarda paylaş

yazının anafikri bence gayet isabetli ve personality cult olayının bir unsurunu gayet net irdelemiş. atatürk'ün fikirlerinden çok şekilciliğe kıymet veren, en alakasız konularda bile atatürk'ü kendine siper edinen insanların işine gelmiyor tabii bu kültün yıkılması.
Sosyal ağlarda paylaş

Apache said:

isim vererek başlayayım sir buyurmuş ki "ortada bir muhalefet yok".baykal çıkıp konuşuyor muhalefet yapıyor sonra adamı "dengesizlikle,yitirilmişlikle" suçlanıyor.anlamsız muhalefet yapıyor chp nin başında durmasa oyumu verirdim diyor.

bunu ben mi dedim?
evet adam gibi muhalefet yok ülkede, yalan mı? ama baykal olmasa chpye oy verirdim gibi bişey söylemedim, dediklerimden bu anlam nası çıkıyo bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

newdonis gelip;
"Enginargic tan inciler: satanistlerin kedi kesmesiyle şeytan taşlamak ya da hu çekmek de aynı şey"
başlığıyla konuyu açmış olsaydı yerden yere vurulurdu bu konuyu bu başlıkla açan ve destekleyenlerin büyük bölümü tarafından. aslında aynı mentalitenin farklı uçlarındaki kişileri olduğunuzu görünüz artık lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

başlık çok sakat olmuş.
yazıda doğru ve yanlış şeyler var, ama bi yerde demiş eleman "hiç bir devlet, tek kişi tarafından kurulduğunu iddaa etmiyor" diye.. işte o devletlerle aramızda bir fark var, bu devleti tek bir beyin kurdu, ve tüm ülkenin kalbi

dipnot: arif susam, oksijen tüketme
Sosyal ağlarda paylaş

Anıtkabir Ziyareti = Türkiye'ye ve Türk Halkına saygı ziyareti

Önce burayı bir ziyaret etsin, toprağıma gelmiş olmanın sonucu olarak beni temsilen Ata'mın önünde bir eğilsin, sonra gider Cumhurbaşkanı'yla mı görüşür, Başbakan'la mı tavla atar, gerisi beni ilgilendirmez.

Buna ayin dedi şimdi Enginar Dıç.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
sg-1 said:

şu cümlen bütün olayı özetlemiş arkadaşım.

saygı anıtkabiri ziyaretlemi kazanılıyor?

bir anıtkabiri ziyaret herşeyi bitiriyor yani.

engin ardıçın bahsettigi şekilcilik de bu zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
mawiman said:
sg-1 said:

şu cümlen bütün olayı özetlemiş arkadaşım.

saygı anıtkabiri ziyaretlemi kazanılıyor?

bir anıtkabiri ziyaret herşeyi bitiriyor yani.

engin ardıçın bahsettigi şekilcilik de bu zaten.

(Balonluları, balonları patlayana kadar kaale almam aslında ama...)

Evine gelip de mi ziyaret etsinler?!!!

Temsilen Anıtkabir'e gidiyorlar işte.

Neyin şekilciliğinden bahsediyorsunuz anlamıyorum.

Eğer şekilcilikse mevzumuz, Türban bu ülkedeki en büyük şekilciliktir.
Takanın ya da takmayanın kafa yapısına bakmadan takıyorsa namuslu, takmıyorsa "şey"dir diye fişleyen sizin o sevgili cemaatleriniz.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
türk halkını türk halkı kılan simge bu

eyer şekilcilik diyorsan ozaman bayraklarda olmasın... nedersin ?

türk halkının simgesi türk bayrağıdır. atatürk'ün kabri değildir.

aynı mantıkla her amerika'yı ziyaret eden siyasetçiyi de mount rushmore'a götürsünler bari. her gelene önce kurucusunun mezarı ziyaret ettirilen ülke hatırlayamıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne Atatürk düşmanıymışsınız yav! Şimdi de Anıtkabir ziyaretleri dert oldu.
Bayrak her ülkede simgedir, bu bambaşka bir konu.
Ama yer olarak simgeler de vardır. Misal, Amerika'da Amerikan halkının egemenliğinin simgesi Beyaz Saray'dır. Başkan her konuğunu orada ağırlar.
Bu yer Türkiye'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabridir. Gelen konuklar önce oraya gayet simgesel bir saygı ziyaretinde bulunurlar, Türkiye'ye, egemenliğine ve halkına saygılarını gösterirler.
Ha "Ben Atatürk'ü egemenliğimin simgesi olarak saymıyorum, bu ülke kurulduğu zamandan beri aslında ben boyunduruk altında yaşıyorum" dersen o da beni ilgilendirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

her eleştiriyi atatürk düşmanlığıyla suçlayanlar yüzünden bunlar sorun zaten. dogmacılığı politikaya sokmak bilakis hür düşüncenin tabiatına karşı gelmektir.

beyaz saray başkanlık makamıdır, orada ağırlanırsın. konuşulur, tartışılır. çelenk koymaya, defter imzalamaya gitmezsin. sapla samanı karıştırmayalım.

türk halkının egemenliğinin simgesi olarak sadece bayrağı görürüm ve bu sadece bayraktır. ne kadar büyük bir kişilik olursa olsun, bir insana atfedilemez bu konum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen tanımam diyebilirsin, senin ya da Enginar Dıç'ın bunu böyle tanımaması oranın Türkiye Cumhuriyeti ve halkı için bir temsil, bir simge yeri oluşunu değiştirmez. Türkiye'ye gelen konuk eğer Anıtkabir'e çıkmazsa bunun Ata'ya saygısızlıkla alakası yoktur, bu bizzat Türk halkına saygısızlıktır.
Anıtkabir inşa edileli yarım asır oldu, kaç konuk ağırladı, kaç sayfa doldu bilinmez, ama tam da AKP zamanında bu fikrin hortlaması hiç de şaşırtıcı gelmedi bana. Evet, bu yaptığınızın dogmaları (hele de sizin dogma demeniz bana o kadar komik geliyor ki) eleştirmekle alakası yok, düpedüz Atatürk düşmanlığı.

Amerika'da lider olarak sayılabilecek çok kişi var, her birinin mezarına çelenk bırakılmaya gidilse ohooo...
Bu nedenle zaten Beyaz Saray simgedir, başkanlar değil. Başkanlar geçidir, kalıcı olan Beyaz Saray'dır. Başkanın konuğunu Beyaz Saray'da ağırlaması, daha doğrusu konuğun başkanla orada buluşması bile başlı başına bir saygı ifadesidir. Sen hiç bir başkanın konuğunu Washington dışında bir yerde ağırladığını gördün mü? Fotolar hep Beyaz Saray'dadır.
Sosyal ağlarda paylaş

washington var kurucusu, ondan ala simge mi var? hemen her ülkenin benzer şekilde kurucusu öne sürülebilir.

benim tanımam/tanımamam meselesi değil, daha ilkokulda öğretilen şey türk halkının simgesinin türk bayrağı olduğudur. onu da geçiyorum bütün milletlerin simgelerin bayraktır. nerde bir ülkenin simgelenmesi gerekse orada bayrak kullanılır, ülkenin kurucusunun portresi değil.

yukarıda bahsettiğim kendine atatürk'ü siper alma örneğini çok güzel görebiliyoruz burada. atatürk'ün ölümünden sonra başkalarının sahneye koyduğu bir olayı savunurken onu kalkan olarak kullanmayı onun hatırasına saygı duyan birisi yapamaz bir kere.

beyaz saray başkanlık konutu, nerede ağırlasınlar başkanın konuklarını? belediye başkanının makamında mı? polis şefinin bürosunda mı? elbette beyaz saray'da ağırlanacak. eğer ille simge mekanda ağırlama derdi olsa özgürlük heykeli'ne götürürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz Türk bayrağını simgelikten çıkardık da benim haberim mi olmadı?
Türk bayrağı simge değildir diyen oldu mu?
Anlamamaktaki, laf ebeliği yapmaktaki ısrarı da ben anlamıyorum.

Amerikan başkanının her yerde bir bürosu olur mu? Olur. Çünkü ABD başkanı paraşütle de uçsa o AF1'dır, tuvalette de otursa orası başkanlık makamıdır. ABD'de usül böyledir. Yani Los Angeles'ta olsa, isterse orada ağırlar mı? İsterse ağırlar, ama ağırlamaz. Çünkü Amerika'da egemenliğin simgesi Beyaz Saray'dır, yabancı konuklar orada ağırlanır.
Özgürlük heykeli bir simge değildir, onun adı özgürlüktür sadece, ama sonuç olarak pamukkale'den, dolmabahçe'den farkı yoktur. Turistiktir. (Eh buna da cevap verdim ya, ömrümden iki dakika boşa gitti, demek ki bunu bile ayırt edemeyen insanlar var.) Ayrıca Amerika'da pekçok başkanın tarihi önemi vardır, her paranın üzerinde başka başkan vardır. Süreç içerisinde hepsi Amerika'ya Washington kadar faydalı olmuşlardır. (Türkiye'ye Atatürk kadar fayda sağlayacak bir lider geldi mi şimdiye kadar?)

Sonuçta ne Beyaz Saray ne de Anıtkabir turistik yerlerdir. Halklar için simgesel yerlerdir, olmazsa olmazlardır.

Konunun Atatürk'ü siper almakla, onu kullanmakla alakası yok. Bu sadece temsil meselesi. Atatürk Türk'ün egemenliği demek, Türk halkı demektir. Kaçıncı kez yazıyorum bilmiyorum, ama Anıtkabir ziyareti = Türk halkına saygı ziyaretidir.

Aman neyse, işine gelene özgürlük, gelmeyene dogma diyenlerle bu gece daha fazla uğraşamayacağım.
Haydin iyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Ne Atatürk düşmanıymışsınız yav! Şimdi de Anıtkabir ziyaretleri dert oldu.
Bayrak her ülkede simgedir, bu bambaşka bir konu.
Ama yer olarak simgeler de vardır. Misal, Amerika'da Amerikan halkının egemenliğinin simgesi Beyaz Saray'dır. Başkan her konuğunu orada ağırlar.
Bu yer Türkiye'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabridir. Gelen konuklar önce oraya gayet simgesel bir saygı ziyaretinde bulunurlar, Türkiye'ye, egemenliğine ve halkına saygılarını gösterirler.
Ha "Ben Atatürk'ü egemenliğimin simgesi olarak saymıyorum, bu ülke kurulduğu zamandan beri aslında ben boyunduruk altında yaşıyorum" dersen o da beni ilgilendirmez.

oha sallamanın bu kadari.beyaz saray mı egemenligin simgesi?
puhahahahahahaha.
dostum sarısın demişssin ama bu zenci.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...