Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

120 (15 Şubat)

0ne

Öne çıkan mesajlar

Oyuncular

Özge Özberk (Münire) , Cansel Elçin (Süleyman Teğmen) , Burak Sergen (Sermet Bey) , Emin Olcay (Cemal Müdür) , Oytun Öztamur (Mehmet)

Van.. 1915 Ocak.. Kış...
1’nci Dünya Harbi’nin ilk ayları...
Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm – kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir...

Vanlı çocuklar gönüllü olurlar; Yaşları 12 – 17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk... Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce gecelerce yürürler...

İşte, isimleri unutulmuş olsa da bu büyük yolculuğu gerçek bir kahramanlığa dönüştüren gençlerimizin şanlı öyküsü bugünlerde beyaz perdeye aktarılıyor. Hazırlıkları 3 yıldır sürmekte olan “120”, özellikle günümüz gençleri için “uzun bir memleket türküsü” hedefiyle tasarlandı; 1914 yılı dekorları ve kostümleri yeniden üretildi.

Bence süper bi filme benziyicek 3 yıldır çalışıyolarmış üstelik de kendi tarihimizi anlatan filmlerden.Arşivime atıcam

Sizden de yorumlar alalım

Ha bu aradakaynak
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
İzlenmesi gereken bir film aslında...

Senaryo olarak işlenmesi ve izlenilmesi gereken bir film ama bir kaç sahne harici tam saramadı film beni.Süreğen bi şekilde etkisi yoktu yani, belki benim danalığımdandır.
Ölüm ve kaybediliş anları sadece oyuncuların gözyaşıyla bir etki verdi vs. diğer yönleri düşüktü gibi.

yinede izlenmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...
filmde anlatılanlar tamamen gerçek ve bu yaşananlar bu tarihe damgasını vurmuş. isminden dolayı bunu 300 filmiyle karşılaştırıp dalga geçiyorsa bir insan, bunu tarihi bilmediğine yoruyorum.

120 daha çok eskilerde belgesellerde ve bu tarihi olayın anlatıldığı sergilerde ve anıtlarda kullanılmıştır. Eğer bu tarihi bilipte halen bir insan 300 ile aynı adı taşıyor diye dalga geçiyorsa bu en hafif ifadeyle saygısızlıktır.

Senaryonun işlenişi vs öyle akılda kalıcı değil ama bu ülkenin kuruluşunda insanların neleri feda ettiğini çok güzel anlatıyor. Nasıl halen ayakta kalabildiğimizi.

Kısacası izlemediyseniz izleyin. DVD ve VCD leride satılıyor bildiğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...