Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yatay kasa, kablosuz klavye-mouse, vs. sorular

ginaly

Öne çıkan mesajlar

sevgili gönül dostları,
evdeki emektar desktopumu multimedya hedesi haline getirmek için kolları sıvadım.
yatay bi kasa alıp pcyi ona aktarmak sonra da onu tvnin altına koyup rgb ile de tvye bağlamak niyetindeyim. kablosuz klavye mouse ile de koltuktan kullanayım diyorum. kablosuz internet de var.

şimdi gelelim aklımdaki sorulara,

-eski usul p4 1.8 bilgisayar bendeki. atx kasada şu an. dışardan herhangi bi yatay kasa alsam içine parçaları yerleştirirken sorun yaşarmıyım? power supply konusunda özellikle dikat etmem gereken bir şey var mı?

-klavye ve fareyi yaklaşık 4-5 metreden kullanabilirmiyim? range varmı yani bu zıkımlarda o kadar?

-p4 1.8 işlemci, 64mb geforce2 sahibi bu dinazora blu-ray oynatıcı alınır mı? almasam bile hd filmleri hddden izlemeye kalksam çok kasar mı?

evet sorular bunlar, her türlü cevap için şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

yeni kasa almana gerek yok, kendikini yatir, olsun sana yeni kasa. ki artik optik olmadigi icin fare mouse filan, kasanin gozukmesine bile gerek yok. harici bir surucu alirsin, kasan bir yerde sakli olur, tek gozuken surucu olur. (belki bir tane de usb uzatma)

teknik olarak da, hd dosyalarin bir sorun yaratacigini sanmiyorum. sonucta ben dizustu bilgisayarimdan gayet rahat calistirabiliyorum. tek sorun, ekran kartinin hd cozunurlukte calisabilmesi. eger ondan eminsen sorun olacagini sanmiyorum.

uzaklik konusunda da http://www.cendirect.com/main_en/tech_specs_JO46376G.html adresinde gosterilen 9m diyor mesela. ama alirken dikkat etmen gerek muhakkak. once istersen almak istedigin urunu sec, ondan sonra karar verirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:
tak bi 5600 falan işte 20 ytlye bulursun :P yalnız o işlemci yeterli geliyo mu ya?

GF5000 serisi filmleri hızlandırmıyo, 6800 hariç diğer 6000 serisi ve daha yeni gpularda var o. Atininn 9000serisinde olabilir , Atiden emin değilim.

Ben hızlandırma yapamayan gf 5600 ekran kartı ve p4 2.8E ile 1920*1080 çözünürlükte akıcı izleyemiyorum, daha düşük çözünürlükler akıcı.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Ben "HD canavardir. Cift cekirdekli islemci yoksa akici olmaz." gibi seyler okumustum. Ama bilen birinin onaylamasi lazim tabii.

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/choosingpc.aspx adresi dogrulamis oluyor

linux uzerinde (ozellikle de arch uzerinde) daha dusuk islemcilerle daha yuksek performans saglanabiliyormus
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplar için teşekkürler,

@mum : kasayı gizleyebileceğim bi yer yok ve direk yan yatırıp kullanmayı pek istemiyorum zira kendisi default internet kafe kasası gibi beyaz çirkin bişey (: yani az estetik siyah bi yatay kasa düşünüyorum. ayrıca klavyedeki 9m olayı iyimiş, onu bi araştırayım ben.

bi de şunu sormayı unutmuşum,
eğer ekran kartı alacak olursam üstünde hdmi çıkışı olması önemli mi? normalinde bilgisayarı tvye rgb komposit kablo (bildiğimiz mavi monitör kablosu) ile bağlıyorum, eğer ekran kartında hdmi çıkış olursa onunla da bağlayabilirmiyim? mantıken bağlanabilmesi lazım ama tvnin ayarlarında bu pek mümkün görünmüyo, ayrıca pc bağlantı noktası olarak sadece rgb yazılı kılavuzda. olur mu acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...