sir Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 yahu siyasi bi simge olsa zaman içinde hiçbi değişime uğramadan halen aynı mantaliteyi temsil ediyo olması gerekir. ama siz diyosunuz işte parklarda öpüşüyolar, converse giyiyolar. bu, onların türbanı ve muhafazakarlığı yozlaştırmasıdır. alkışlayacağınıza bu ne lan diyosunuz fsdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 O açıdan bakarsan parkta sevişen muhafazakarları kaldırabilecek kadar açık görüşlü değilim ben =p Hem hiç çekici bir görüntü değil ki ne diye alkışlayayım =) Bağnazmışım len hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Penthesilea said: elaidi said: Ben penth'in annesini tanıyorum, ama o başörtüsü takmıyor sadece tanıdığımı belirtmek istedim.ben de seninkini canim, selam soyle hatta teyzecigime. sen ne diosun alinin annesi benim patronum! asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 ShadowFury said: CHP oy toplamak için türbanı kullanmıyor, yani türbanlı seçmenlerinin türbanını da kullanmıyor ama AKP bunu yapıyor. türban gelirse şeriat gelir biz şeriata karşıyız, bize oy verin laik depresiflik olmasa chp yüzde kaç oy alabilecek ki oy toplamak için illa dini kullanmasına gerek yok ki bir partinin, din karşıtlığı yaparak ta çok yönlü çarpıtmalara gidiliyor ayrıca ultrAslan'ın 2. sayfdaki yazısı çok güzel, +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 ultrAslan said: Neden sadece türbana takiliyor kafa bende onu anlamiyorum türban sadece bu yasanan bütün olaylara verilen isim, türban digerleri gibi simge olarak gösterilemez, mesela cumhurbaskaninin hanimi o türbani cocuklugundan beri takiyodur cünkü öyle olmasi gerektigine inaniyor. sonradan kapanan birisi cumhurbaskanın eşi , lise gençlik yillarindan açık fotoları var. yalçın küçüğün bu konuda bir kitabi vardi resimlerle birlikte. siyasi nedenlerden dolayi hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Din karşıtlığı değil, dinin siyasete karıştırılmasına karşıtlık. Arada ciddi farklar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 @ged : ismi neydi kitabın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 malik said: @ged : ismi neydi kitabın ? valla tam hatırlayamıyorum ama ögrenınce yazarım. skyturktekı programında kitaptan fotograflari gösteriyordu , olaylari anlatiyordu bu durumla ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 din karşıtlığı derken, ne yapıyor diğer partiler örneklendirirmisin. gerçekten görmedim,yapmışlarsada bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 dini konulardaki özgürlükleri bu laikliğe aykırı bık bık şeklinde tanımlamak bundan yola çıkarak bunlar olursa şeriat gelir demek bunları önlemek için bizim siyasi görüşümüz yeterli şeklinde oy toplamak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 ultraslan kimin neden türban taktığı belirliyor zaten. türban dini bir zorunluluk değilse ki kimse bunu itiraf etmek istemiyor tutundukları herşeyin düşeceğini bildikleri için, türbanın neden takıldığı ortaya çıkıyor. son 50 yılda çıktıysa türban şimdiye kadar nerdeydiniz sorusu geliyor akıllara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 türbanın dini, siyasi, keyfi veya ideolojik olarak takılması kimi ne diye ilgilendirebilir kişinin yaptığı kabulün ne olduğundan başkasına göre ne vardır iki farklı insan aynı şeyi farklı olarak görebilir de başkasının ne şekilde gördüğüne neden müdehale etme gereği duyar en basitinden türban bir kiyafettir ve toplum içinde kabul görür, garip bişey değildir. bunun yasaklanmasına karşı çıkmaktan da daha doğal bişey yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 bir de şu var http://www.internethaber.com/author_article_detail.php?id=6543 said: türbanın trajikomik hikayesini bilir misiniz? 17 ocak 2008 perşembe türban siyasi simge mi? varsayalım öyle... bu yüzden anayasal hak olan eğitim özgürlüğü engellenebilir mi? anayasa'nın üzerinde daha büyük bir yasa yoksa -ki yok- engellenemez. ama biz engelliyoruz. o zaman hak yerini bulsun adil olalım... solcu ve ülkücülerin bıyığını keselim... komünistlik alameti olan mao ya da che baskılı tişörtleri de çıkartalım. hatta daha ileri gidelim... yerli malı giymeyenleri de üniversiteye almayalım... gucci, armani, prada gibi markaları hayatımızdan çıkaralım... malum başörtüsü yerli türban fransa'dan ithal ya... ithal olduğu için türbana kılız ya... tamam o zaman, bütün yabancı markalar yasak olsun... var mısınız? türban yök icadi sayın baykal diyor ki türban nere malıdır? anadolu'da mı var, türkler'in geleneğinde mi? "başörtüsü" geleneğimiz, "türban ise siyasi simgedir" diyor... malum "insanoğlunun hafızasında unutma hastalığı" var ya... bunu kullanıyor, kafaları bulandırıyor... bilmeyenler için şu "türban" kelimesinin hayatımıza girişini kısaca anlatayım... traji komik bir hikayedir bu... türban; fransızca bir kelime... biz bu kelimeyi onlardan aldık, onlar da farsça'dan... 1980 darbesinden sonra imam hatip ve üniversitelerde "başörtüsü" yasağı getirildi. diyanet yazılı görüş bildirince imam hatiplerdeki yasak kalktı... ancak üniversite kapıları yine darbe ürünü olan yök tarafından sıkı sıkı kapalı tutuldu. bu noktada dikkatinizi çekeyim, "türban" kelimesi henüz hayatımızda yok... o zamanlar "başörtüsü" mevcut... yasak da "başörtüsüne" türbanı işte bu dönemde yök başkanı ihsan doğramacı başımıza doladı... üniversitelere giriş için "daha modern" bulduğu fransız türbanını ithal etti. bugünlerde baykal'ın "geleneksel örtümüz" diye sıkı sıkıya sarıldığı "başörtüsünü" sayın doğramacı, o zamanlar "çağdışı" buluyordu... 1984 yılında doğramacı ve yök üyelerinin çoğunluğunun oyları ile "başörtü yerine türban takanlara" üniversite kapıları açıldı. doğramacı o zaman bu kararı şu sözlerle ilan etmişti; -“başörtü takılmasının önlenmesi için üniversitelere talimat verdik. kız öğrencilerimiz modern anlamda türban takarlarsa buna izin veriyoruz.” traji komik bir manzara değil mi? bugün türbanı yasaklayan yök, 24 yıl önce türbanı hayatımıza sokan yök... bugün "başörtüsünü" savunan yök, 24 yıl önce "başörtüsü çağdışı", "türban "modern" diyen yök... dünya üzerinde böyle bir saçmalık yok... bu yasak ne ahlaka, ne akla, ne vicdana sığar... türban üzerine yazı yazmayı kendime "ar" sayıyorum... hala "ar"sızca kadının başına el uzatanlara da allah akıl versin diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berk444 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 arcane said: Paticik'de balon siyasi simge haline geldi. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 arcane said: Paticik'de balon siyasi simge haline geldi. Bu lafa koyacak kadar +1 yoktur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 balonluları konu dışına almayalım:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
berk444 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Türban kişiseldir saygı duyun bilmem ne demeyin artık. Türban 80 yıldır yapılmaya çalışılan karşı devrimin bugünkü simgesidir. Atatürk devrimi bu halkı kölelikten korkaklıktan dilencilikten alıp ulus yapmıştır ve tabiki her devrim birilerini rahatsız eder. Türban takmak özgürlük değildir türban takmamak bir özgürlüktür. Siz bi hapishaneye girip kilitleri açıp hepiniz serbestsiniz istediğiniz yere gidebilirsiniz dedikten sonra birinin çıkıp madem her yere gidiyorum o zmn yine hapishaneye gidicem demesi gibi bişidir. ve hiçbir genç kız benyni yıkanmadan korkutulmadan etraftaki herkes sapık gibi gösterilmeden kendi rızasıyla türban takmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 arcane said: Paticik'de balon siyasi simge haline geldi.buna bir +1 bunun yanı sıra, sabah ta yazıyosa adam tanrıdır denklemine HOHOAHEAOEHAOEHAOEHAOEHAOEHOAH demek istiyorum. ver parayı bana, ben de yazarım sabahta. sora osuruk gazı beyne iyi geliyor temalı bir haber yaparım, o da doğru olur. oldu mu şimdi ? akp türban yasağını asla kaldırmicak. yemez çünkü. tek oy kaynakları o. yıllardır sömüre sömüre bi hal oldular, ama bizim saf halkımız inanmaktna vazgeçmedi. vazgeçmez de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Gericiliği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gijo Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 ultrAslan said: @Sparkcaster Senin burada anlattiklarin veya alinti yaptiklarin cinsellik disina cikamamis hatta sözü edilen "sapik" bir erkek tarafindan yazilmisligindan ötesi yok. Beni, seni, onu kimseyi ilgilendirmez bir kadinin neden örtündügü? Simdi o örtünde sagini solunu göstermiyor diye egitim görme hakki diyorsunuz bunun neresinde bir mantik var tanri askina? Mantikli konusalim burada sen türban sen takma tartismasi yapmiyoruz veya niye taktiklarini bu iste ne gibi bir sir var demeye calismiyoruz. Eger egitim görecek kisi o türbani takti kendini örttü ise okuma, calisma, yasama hakki niye elinden aliniyor? Simdi senin acindan bakacak olsak bile etrafta herkes senin benim gibi degil bir kadinin sacini basini veya bir terafini görünce erkekler duygulari kabarmasin azmasin, evet etrafta böyle erkekler var mi yok mu? Var. Varsa kadinda kendini korumak isteyebilir. Turistlerin bile baslarina neler geliyor bilmiyor musunuz? Neden cünkü Turist yok bunlar gavur yok kiskanma yok namus yok istedigiyle yatar kalkar ben bir el atsam ne olacak denmiyor mu? Kim cesaret edebiliyor veya istiyor kapali bir kadinin üstüne atlamaya? Sapiklar bile ugrasmiyor. Kadin kendini korumus orasi beni hic ama hic alakadar etmez, önemli olan onun haklari, o kendini öyle savunmayi, yada kendini öyle daha iyi hissediyor, öyle yasiyor. BIZENE bu durumdan? O kadin o yolu secmis bir kere, senin yoluna uygun düsmeyebilir niye zorluyorsun illa senin yolundan gelecek diye? Zorla güzellik olmadiginida biliyoruz pekala. Ben ickimi iciyorum sigarami iciyorum sen gelip bana laf edemezsin, yada onun yerine icki icmek yerine gidip bir yerde sinema izliyorda olabilirim bunada laf edemezsin? Yada ben cok yakisikliyim sacimi basimi yapip kendime ceki düzen verdigim zaman kizlar pesimi birakmiyor, bende o yüzden kendime bakmiyorum dersemde karisamazsin, kadinda böyle koruma yollarina gidebilir. Kimseyi ilgilendirmez. Bakin kendinizde anlatiyorsunz kadin kendini savunmak icin yok erkege bu hakarette bulunmak icin takiyor diyorsunuz, bunun siyasalligi devlete zarari ne? Kisisel azginliklar ne zamandan beri devletin bir problemi olmaya basladi? Dark_Soul said: Evet senin de burda dediğin gibi türban takanların büyük çoğunluğu çoçuk yaşta ailesi tarafından türbana giriyor,kendi iradesiyle değil yani.Bir de demişsinki öyle olması gerektiğine inanıyor,yani kimse niye türban taktığını bilmiyor? Sadece öyle olmasi gerektiği için zorunluluktan takıyor? Cocuklugundan beri anasi babasi buna mu zorluyor? Gelmis kac yasina ister takar ister takmaz o onun kendi iradesi. Ayrica kimse bilmiyor demissin, yukarida 10 paragraflik bir yazi var oku neden takiyormus sebeplerinden sadece birini ögren. çok güzel yazmışssın fakat ne yazıkki burda bunları okuyup anlayacak az insan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gijo Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Cuce said: türban? başörtüsü? 75 sene önce türban varmıydı? sence benım etrafımda hiçmi başörtülü kadın yok? veya kara carşaflı? şu ölkede 80 sene öncede kara carşaf vardı 30 sene öncede dünde, ama türban bi arada bi geldi biz anamadık, bi anda "moda başörtü takma" ceşidi oldu valla istedigi modayı yapar, eskiden düşük bel mi vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 35- 40 yaşların altında bir bayanın türbanla başörüsütüyle dolaşmasi komik. yazın bereyle çıksak , a manyağa bak derler. dert ettiğiniz şeye bakın, resmen birileri gündemi değiştiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 adam hala pantalonla türbanı karşılaştırıyor ya. bence anlıyor da anlamazlıktan geliyor, demagoji yapıp dikkati istediği yerde tutmaya çalışıyor. arkadaşım son kez söylüyorum, türban ile diğer kıyafetler aynı şey değil, pantalon giyen insan yeri geldi mi çıkarır, denize mayoyla girer, sıcak havada şort giyer, soğuk havada giyer pantalonu. türbanlı karılar bu 3 durumda da türbanlılar. gelipte modaydı, giyim tarzıydı diye lagaluga yapma burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 yaw arkadaş anlama sorunu mu çekiyorsunuz bu türban takanların tek savunma noktası ve akp yi de var eden şey "dinimizi istediğimiz gibi yaşayamıyoruz 111!!!1" yani dini mecburiyet olmasa takmayacaklar anlamına geliyor bu. ee bu neyin kıvırması "dini simge olmasa siyasi simge olsa ne olur " ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 UltrAslan, spellcaster'ın paste'lediği yazanın sapık olduğunu nasıl diyebiliyorsun? Yazı gayet açık bir şekilde türban zihniyetini savunanların sapık olduğunu belirtiyor ki ÇOK DOĞRUDUR. Nasıl anlayamıyorsunuz? Türban serbest olunca problemler nasıl çözülüyor? Siz ılımlı islamı yada şeriatı destekliyorsanız buna anca inanabilirsiniz. - Bu ülke taksimde ki tacizcilerin ülkesi, - bu ülke Youtube'a "liseli" tagıyla atılan videolara 150.000'den fazla hit yapanların ülkesi, - bu ülke aynı hiti yapanların herhangi bir videoda bir sarışın gördü mü "senin o daracık ****....." diyenlerin ülkesi, - bu ülke 2 temmuz 1993'te Sivas katliamını yapanların ülkesi, - bu ülke panolarda kadın gördümü "edeb ya hu" diye sansürleyenlerin ülkesi, - bu ülke müzeyi basıp Nü resimleri sansürleyenlerin ülkesi. - Bu ülke islamı kitleleri zorla kullanmanın yöntemi olarak kullananların ülkesi, Daha ne kadar "bu ülke..." diye başlayan maddeleri eklemem gerek? Hadi hepimiz hümanist olalım, bu yukardakiler hümanist mi? Sen hümanizm adı altında saf saf otururken onlar istediklerini yaymayacak mı? Sana zulüm etmeyecek mi? Sokakta eteğiyle dolaşan kıza polisler gelip "böyle gezemezsin" demeyecek mi? (bu ülke onlarında ülkesi...) Mahalle baskısı olgusu bütün bunların büyümesine yol açmayacak mı? Titreyin ve kendinize gelin, uyanın. EDIT: Ayrıca Türban denen birşeyin kuranda olmadığı yazılmadı mı? Söylenmedi mi? Bunun geri kafalı gericilerin zulm etmek için ortaya çıkardığı bişey olduğu belli değil mi? Hala bu geri kafalı düşünce nasıl savunulabiliyor? Kendinizi sapık yerine mi koyuyorsunuz? Yukarda dendiği gibi, karımı, çocuğumu, kız kardeşimi görünce tahrik mi oluyorsun? Saldırasın mı geliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar