adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Bu pittbull saldırları baya bi sıklaştı şu zamanlarda sanırım en son bi kediyi öldürmüştü bi pitbull.Penguenin patates baskısından cidden çok güzel değinmiş bu konuya hayvanseverler okadar yırtınıyolar hayvanhakları falan diye ama bu pittbulllar hakkında hiç bişi sölemiyolar.Penguen de yazan yazıyı aynen yazıyorum şimdi; "Hayvanseverlerin sessiz kaldıkları,pitbulların antalya'da bir kediyi parçalaması olayını karşısındaki tavırlarını çok merak ediyorum?Göründüğü kadarıyla bayan sahibi tarafından agresif yetişrilmemiş olmasına rağmen pitbull doğası gereği öldürmüştür kediyi.Kimi hayvansever,"pitbullar da diğer köpekler gibidir"dese de,diğer evcil köpeklerin(medyanın pitbullara özel bi gıcığı olmayacağına göre...)vahşet haberlerinin hiç duymuyoruz?Mesela kaniş vahşeti duyan var mı?(boşuna sevimli yavru resimleri mail atmayın,tüm hayvanlar hatta seri katiller bile yavruyken sevimlidir.)" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 haha evet pitbulların suçu yok hepsi sahiplerinin suçu budubudubıd bakın bi pitbull yapıyor insanlar her zaman mesela bunu gösteren yok Pitbull salgıran bir hayvanat, evet eğitilirse kontrol edilir, evet sahiplerinin suçu, o zaman ben eve vaşak alıcam o da eğitilince gayet sakin hayvan. Ayı da aynı şekilde dans ettirilebiliyor. Vaşaklar kaç insana saldırmış tarihte? ben bile 1-2 tane olay duydum, pitbulların olayları her gün oluyor. O zaman tamam, ben eve vaşak alıyorum, eğiticem, saldırmıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 bende ufaktan bi kaplan alcam kedigillerden nede olsa=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Ya yüz yıllardır köpeklerin kaderi insanların ellerinde. Bugünkü köpek cinslerinin nereyese tamamı değişik kombinasyonlar halinde cinslerin çiftleştirilmesiyle oluşmuş türler... İnsanlar yaratıyor yani... Büyük olsun, kolay büyümesin, uysal olsun, saldırgan olsn vs. Pitbull da agresif olsun diye türetilmiş bir cins. Ama fazla agresif olduğu için terbiye tutmuyor, dözünün içine dik bakarsan gelir seni de parçalar yani öyle manyak bi köpek. Devletler de bu köpeğin satışını falan yasaklayarak bu cinsi ortadan kaldırmak istiyor. Ama işte kimi manyak bu agrasifliği hoş buluyor. Benim köpeğim hepinizin köpeğini yer, kodu mu oturtur diye hava atabilmek için illegal millegal alıyor bunları... Ben olsam yeni yasa çıkartırdım. Amerikalıların zamanında kızılderiliere yaptığı gibi. Silahı olan vatandaşlar sokakta pitbull gördüğü yerde infaz edebilir diye. O zaman çözülür bu problem. Hepsi ölmese bile köpeğini seven evinden çıkaramaz, sağa sola saldıramaz hayvanda böylece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Abi pitbull u ne kadar eğitirsen eğit saldırganlığının önüne geçemiyorsun.Bende vardı eğitilmişti sözde(zaten bneim bildiğim çoğu yer kabul etmiyor pitbullu) bana saldırdı hayvan.En son kuzenime saldırmak istedi yine başarısız oldu=) sonrada gönderdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 hayvanseverlerimiz ne yapıyolar acaba bu konuda kürk defilelerini basmayı biliyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Benim cocker ım var. Parkta gezdirirken kadının teki pitbull getirmiş. Pitbull benimkini görünce kudurdu üstüne doğru yürümeye çalışıyo. Salak kadın da "ay ay ay tutamıyorum" dedi bıraktı tasmasını. Pitbull koştuğu gibi benim köpeği altına aldı. Şimdi elimle de ayıramıyorum. Benim bi tarafımı kapacak diye. Var gücümle pitbull un karnın tekmeyi bi bastım. Iyyk diye uçtu kenara. Sonra sahibinin yanına gitti. Kadın napıyosun sen diyo bana hala. Köpeğimi öldürecek orda bunun kontrol edemediği hayvan, gelmiş bana bağırıyo. Gitme bi yere polis çağırıcam, belediyeye şikayet edicem seni, bu köpek yasak bi tür, daha üstüne ne bağırıyosun dedim. Kadın tırsı kaçtı... O zamandan beri de gelmiyo parka. Ama bi görürsem sonu kötü olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 abi bilip bilmeden atıp tutmayı bırakın artık. kaçınız pitbull besledi? kaçınız bu köpek hakkında bilgi sahibi edinmeye çalıştı? kaçınızın bir yakını besliyorsa köpek hakkında bilgi aldı? anca 3. sayfa "pitbull vahşeti" haberlerinden kaynaklanan yorumlardan öteye geçemiyorsunuz. pitbull agresif bir hayvan değildir.sakin ve uysaldır. pitbull karakterini sahibinden alır. "ne kadar eğitilirse eğitilsin" diye bişey yok. asgari bir eğitimle hiçbir pitbull insanlara saldırmaz. yalnız sahibi belinde silahla dolasan bi adamsa pitbull'da o tarz bi hayvan olur çıkar. Penguen'de de pitbull'lara medya gıcık olmadıgına göre demiş. Allahaşkına kendileri inandı mı acaba o yazdıklarına? Köpek gezdirmeye cıktıgımda goldenların bile kedileri görünce tasmasını yırtarcasına hareketlendiğini görüyorum eminim bıraksa ya da kaçsa o cok cici dediginiz golden çok rahat bi kediyi öldürür. Penguen'de yazan adama soruyorum. Senin bi gazeten olsa golden retriever kediyi öldürdü diye haber yapar mısın yapmaz mısın? heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 pitbull eğitilince uysal diyosunda ozaman niye yasak? ona bakarsan hertürlü köpeğide agresif yetiştir onlarda saldırgan olur ama pitbullu sakinleştirmen gerekiyo diğer köpeklerini agresifleştirmen bilmem anlatabildim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Hakkaten tipini beğenmedikleri için yasaklamıyorlar ya dünya da... dediğim gibi. sokakta gördüğün yerde infaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Eh, bu cinsi keyiflerinden yasaklamıyolar herhalde, bir bildikleri var ki yasaklamışlar di mi? Demek ki diğer köpeklerden ayrı bi özelliği var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 anlatamadın. çünkü hiç bir bilgin yok. pitbull'u sakinleştirmen gerekiyor diye bi olay yok. neden yasak? çünkü bu köpekler dövüş köpeği olarak kullanılıyor. dövüş köpeği olarak kullanılmasının nedeni, dayanıklılıkları, güçlü olmaları ve asla pes etmemeleri. dövüş meraklıları da bu tarz bi köpeği bulunca illegal'de olsa bu köpeği bu amaç için beslemeye çalışıp illegal olarak dövüştürmek istiyorlar. aynen marihuana içmek gibi bir zevk. bunlarla ugrasacagıma yasaklarım daha iyi denince pitbulların üretimi ve satışı yasaklanmıştır. beslemek yasak değildir.dikkatinizi çekerim. yoksa cocuklara saldırıyor diye yasak değil pitbulllar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 ayrıca pitbull neden yasaklandı diyince acaba kaçınız kaç tane köpek ırkının aynen pitbull gibi yasaklandıgını biliyor acaba? araştırmadan 5 tanesini yazana rep vericem ki bu sayı 43 ırk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Olay pitbullun saldırganlığından çok saldırdıktan sonra genelde öldürene kadar (çocuk veya bebekse)ayrılmaması. Diğer köpeklerde çocuklara saldırıyor ama genelde ısırık ve sonrası kuduz aşısı ile kapanıyor olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 daha çok köpek var yasaklanan diyosunda onlar türkiyede yok sanırım yada sokağa çıkartılmıyolar ki o yuzden sadece pitbull haberleri var etrafta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 pitbull populasyonu dünyada top ten içinde oldugundan diğer köpekler haber olma değerini taşımıyor demek ki. dogo argentino cinsi bi köpeği salsam kediyi parçalasa kim haber yapar ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Pitbull lara karşı bir düşmanlığın falan mı varki böyle bir topic açıp bide üstüne bilmiş bilmiş cevap veriyorsun? Bide anlamadığım hayvanseverler napsın? onlara ne arkadaşım, onların görevleri kendilerini koruyamayan hayvanları korumak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Evet pitbulllara karşı düşmanlığım var.bilmiş bilmiş cevaplarda veririm çünkü bi pitbull'un saldırısına uğramak istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 köpek cinlseri arasında en vahşi ve saldırmaya eğilmil olan köpek türleri pitbull ve sibirya kurtları. sibirya kurtlarının yakın zamandaki ataları zaten kurt olduğu için ve diğer cinlere görece daha yeni yeni eğitildikleri için saldırgan olabiliyorlar yani henüz genetik koda işlenmemiş ki köpeklerin genetik kodunda bile insan dvranışlarını, hareket ve jestlerini doğru algılamak var, yüzyılların verdiği bir birikim ne de olsa pitbullar ise ayrı bir mesele çünkü laboratuar üretimi hayvanlar bunlar normal köpeklerle karşılaştırdığımızda sakin bir hayvan olarak yetiştirilmesi oldukça güç hatta puanlamak gerekirse bir alman kurdunun eğitilebilmesi 10 puan desek pitbullara 2 verebiliriz. güvwenmeyin pitbullara avrupada yetiştirilmesi yasaklanan bir hayvanı beslemek hiç cazip gelmiyor bana keza alman shepherd olsun alman kurdu olsun hadi pitbull gibi orta boy bir köpek istiyorsak schnauser bile olabilir veya barınaklardan alınan herhangi bir kırma köpek pitbullar ile iligli bir şey olamsaydı yasaklanan hayvanlardan oolmazlardı zaten. üretim amacı savaş ve zarar vermekm üzer olan bir hayvandan ne bekleyeibliriz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 labaratuvar üretimi demişsinde, bana 5 tane labaratuvar üretimi olmayan köpek ırkı söyleyebilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 tüm pitbulların uyutularak sahiplerine büyük cezalar verilmeden bu hayvandan kurtulmak mümkün değil tayyibi duyarlı olmaya çağırıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 sivas kangal iskoç shepherd belçika kurdu alman kurdu (ki bu hayvanklarda sırtlarındaki eğim yüzünden safkanlarda kronik bel sporunu çıkar ileriki yaşlarda) schnauser beagel (yanlış yazıyor olaiblirim) pekin aslanı olarka da bilinen tür (ki bu köpeğin çin hanedanlık arşivlerinde de çizilmiş tasvirleri ve imparatorluk minyatürlerinde yerleri vardır) pointer daha yazabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 ki bu yazdıklarım hep genelde secereli türlerdir yani bundan yüzyılalr önce de var olan hayvanlar ha çok ama çok güzel bir örnek daha geldi aklıma afgan tazısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 BabacumMostors said: sivas kangal iskoç shepherd belçika kurdu alman kurdu (ki bu hayvanklarda sırtlarındaki eğim yüzünden safkanlarda kronik bel sporunu çıkar ileriki yaşlarda) schnauser beagel (yanlış yazıyor olaiblirim) pekin aslanı olarka da bilinen tür (ki bu köpeğin çin hanedanlık arşivlerinde de çizilmiş tasvirleri ve imparatorluk minyatürlerinde yerleri vardır) pointer daha yazabilirim belçika kurdu 1891`de Belçika Veterinerlik bilimleri fakültesinden Profesör Reul tarafından yetiştirilmişlir, schauser dedigin köpek Great Dane ve Bouvier des Flandres kanı taşır, Beagel, harrier ve ingiliz tazısı üretimidir vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Jedi "bilmiyorsunuz" diyorsun ama bLackcha0s said: Abi pitbull u ne kadar eğitirsen eğit saldırganlığının önüne geçemiyorsun.Bende vardı eğitilmişti sözde(zaten bneim bildiğim çoğu yer kabul etmiyor pitbullu) bana saldırdı hayvan.En son kuzenime saldırmak istedi yine başarısız oldu=) sonrada gönderdik. Adam tekiş şahısdan anlatmış gayet Ha 1 örnek bu sadece doğru Kendimden anlatayım, pitbullar ile çok karşılaşmışlığım yok, ama sokakta saldırsa kendimi kurtaramıyacağımı bildiğim bir köpek, normalde (genelde bisikletle) sokak köpeklerinden korunmak için bisikleti arana alıyorsun bağıra çağıra kovalıyorsun tekmeliyorsun gidiyor. Pitbullda böyle bir şey yok, sorun orada başlıyor zaten, normalden fazla saldırgan ya da değil, hayvan gitmiyor. Pitbullar sokakta dolaşsa bisikletle gezerken silah falan taşımam gerekirdi herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar