Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkeden kesin gidicem diyenler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

ilk 3 sayfadaki yazıları okudum ayrıca chemde kendi çapında haksız deil hani,onun düşünceleri çok mantıklı açıkcası, ama konu terk edip gitmek dediğimizde dönüp dolaşıp şu noktanın asıl önemli oldugu ortaya çıkıyor :

elaidi said:
Zamanında millet kan dökerken de öbür gün ne olucağını bilmiyodu. Ama kaçan olmamış. Bundan 90 yıl önce peeeh denseydi, şu an götünüzün üstünde oturup türkiye böyle türkiye şöyle banane geleceğinden bilmemnesinden çeker giderim lan deme lüksüne sahip olmicaktınız. Bunu da ayrıca belirtmek isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda herkesin haklı olduğu yerler var ama aynı oranda haksız olduğu yerlerde var.Evet ülkemizde dışarıyla karşılaştırıldığında pek çok aksilik(hatta çoğunlukla saçmalık) olduğu doğru.Doğru da öyle yok nefret ediyorum,yok gidip dönmeyeceğim lafları biraz abartılı duruyor.Sonuçta köklerinin bulunduğu yerden ne kadar uzaklaşabilir ki insan?Sanıyor muyuz ki gittiğimiz yerde bizi böyle gülücüklerle falan karşılayacaklar?Tam tersine yadırganacağız.Biz ülkemizi anlatmaya çalıştıkça suratlarında oluşan inanmazlık ifadesi her defasında daha çok üzecek.

Birde çevremde özellikle çok duyduğum bir şey var.Burda para kazanamıyoruz başka ülkelerde hayat daha rahat vs...Orda adamlar senin burda yaptığın gibi günün yarısını iş yapar görünüp aslında yayarak geçirmiyorlar ki(kendi gözlemim).Ya da düşük ücretli,bizim ülkemizde rağbet edilmeyen daha doğrusu küçümsenen -garsonluk,benzincilik vs- işleri gocunmadan yapıyorlar.Çoğu ülkede saat başı ücretlendirme olduğu için gün içinde 2-3 işte çalışabiliyorlar.Yani gücün yetiyorsa 24 saat çalışabilirsin.Ama güzel kardeşim sen tembelsin.Bu kafayla nereye gitsen aç kalırsın.O kadar yoğun bir çalışmayı kendi ülkende yapsan orda da para kazanırsın.

Kimseye laf dokundurmadım.Sadece kişisel gözlem ve düşüncelerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi adıma söyleyeyim;

Orasının daha zor olacağini söylüyorum zaten.
Giderken de ona hazırlayıp gideceğim kendimi.
Ama araştırma yapmak istiyorsam orası çok daha iyi buradan.
En azından yüksek lisansta...

Ha beğendim, ortam güzel kalırım.
Beğenmedim, dönerim.
Büyük konuşmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere , burda tartışan insanların büyük çoğunluğu istanbulda yaşıyor. İstanbulun, çoğu avrupa başkentinden vs den daha fazla geliri var yıllık. İstanbul Türkiyenin geri kalanıyla orantılı bi yer değil. İçindeki haşereleri ayıklasan süper bi yer olurda, öyle bi olanak yok. Ankaradaki öküz benim alık para ödediğim digitürkümdeki filmleri bile sansürletecek, paralı internetimi sansürletecek, oldu.

bide hayalperestler var Türkiye avrupa birliğine girecek vs vs. Yani bu ülkede yıllardır avrupa birliği geyiği ve insan hakları hedesi dönüyor, neymiş bu bildirge bi açıklayalım halka diyen yok. HALBUKİ HALK SEVECEK BU BOKU. orda ne diyor s3 s4 de: mahkemeler insan hakları bildirgesinin dışında karar veremez. al fişleme, işkence, dayak, eşitsizlik, hart hurt çözüldü. yok ama, manevi eşitliği isteyen yokki bu ülkede.

ondan sonra bunca cehaletin içinde, kendi cebinden çıkardığın parayla evladını okut, ondan sonra burda kalsın. Devlet ne yapıyor ki? bizi okutup besliyormu? her otonom devlette olması gereken unsurları lütuf gibi sunan zihniyet yüzünden bu tartışmalar var hep. O lütufları kendi cebimizden çıkan parayla ödüyoruz biz. Dünyanın en yüksek vergilerini ödeyen ülkelerden biriyiz. 3 tane alıcakken 1 tane alıyoruz.

sen şimdi benim ödediğim devasa vergilerle bile, çocuklarıma bana eğitim, sağlık, iş imkanı, maddi güvence, insan hakları, sağlayamayan bi ülkeye borcum olduğunu düşünüyorsun. oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi burda dasaaa'nın yazdıklarını saçma bulanlara sesleniyorum, artık kendinizi "En büyük Türkiye!" modundan çıkarmanız ve gerçekleri görmeniz lazım. Dasaaa'nın yazdıkları tamamen doğrudur. Yani ona "saçmalamış, siz en iyisi köprüden atlayında boğaz sizi yurt dışına götürür" demek asıl saçmalığın önde gidenidir.

Benim ilk uzun mesajımda son derece doğrudur. Şimdi yurt dışına gidip hayatını kuran kişiler yok "dürüm özledim" yok "kokoreç özledim" diyorsa zaten geri dönsün buraya. Ülkenin özleyecek gram yanı yok çünkü. Kaldı ki döner, börek, pide falan bulabiliyorsunuz rahatça :).
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bende yurt dışındayım tabiki zorlukları oluyor ama gittiğiniz ülkenin dilini bildiğiniz sürece sorun yok.

Senin yazdıkların ekstra gönül işleri o bashettiğin çoğu şey bir çok ülkede zaten yok insanlar robot gibi yaşıyorlar.He kesin yok demekde yanlış sonuçta yaşadığın yer ve çevre etkili.

Ben şuan bazı zorluklar ile kaşılaşıyorum ama üsttesinden gelmek içinde sorup öğreniyorum.

ve kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum ülkeme.

neden derseniz zaten kimseden saklamıyorum politik görüş damgam var bazı şeyleri yaparım ederim dedim bir kaç arkadaş ile ama olmadı okul hayatım ve bir çok şeyide yanında götürdü.

Tek derdim bu değil yaşam standartımı yükseltmek için çabalıyorum, kısaca tecrübe ve paranın peşine düştüm.

En acı şey yabancı insanların yaşadıkalrı standartları görüp kendi ülkenin bu boktan halini kaldıramamak.

Yinede yurt dışına gidip yaşayacak arkadaşların gözünde büyütmemelerini öneriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:
ülkem tabirini kullanman mantıksız olmş.

Ne olursa olsun ülkesidir, ülkem demek de en doğal hakkıdır. Gerçi bu ülkede milliyetçi olmak da yasak ve çok ayıp bir şey. Milliyetçilik belirli kafa yapısındaki insanların tekelindeymiş gibi görüldüğü için. Eh bu durumda milliyetçi bile olamadığın bir ülkeyi sahiplenmenin, o ülkede kalmanın da pek bir anlamı yok gitme imkanı varsa eğer ;)
Sosyal ağlarda paylaş

babam 20 yildir Amerikada benim ise 10 yilim bi orda bi burda gecti..

Giden gitsin, kalan kalsin ben sadece bi kac noktaya deginmek istiyorum.

Haftalik 1600$ maas alan garson; sanirim bunun icinde bahsisler var :)
1600$ cok iyi para bisey diemicem. Onun disinda bi sirketde ise girmediyseniz aylik alacak maasinizla zar zor gecinirsiniz.
Cok heveslenmeyin.

Yurt disina bi kere gidince sizi en etkileyen nokta insanlarin davranislari olacak.ozellikle 3. dunya ulkesi vatandasi iseniz, ki oleyiz. hadi irk ayrimini gectim, sokakta dayak yersiniz biri donup yardim etmez.

Kendi basimin caresine bakarim derseniz eyw. ama yukarida da soylendigi gibi, Turkiyede yapamayan yurt disinda hic yapamaz.

Akliniz calisiyorsa bu sisteme girin duzeltin yada kullanin.Rusvet verin, rusvet alin birakin dir dir etmeyi sistemi ayak uydurun. Para kazanmak, Turkiyenin bunca ekonomik acigini kullanmanin binbir yolu var.Kullanin.Yurtdisinda hayal bunlar.

Ha kullanmak doru diil diyorsaniz, duzelttin.Ben mi ugrasicam diyorsanizda yolunuz acik olsun.Kimse karisamaz size.
Kalmak ve gitmek isteyenlerin yazilarinin yarisi dogru yarisi yanlis.

Bu ulkenin korunacak bi yani yok ama kullanilacak cok yani var.
Birakin siyaseti ne bok yerlerse yesinler.madem bu kadar fazla insan RTE den nefret ediyor bu adam niye hala basbakan?.boyunuzun yettigi yerlerle ugrasin.yok youtube u banlamis, arastir IP ni yonlendir girersin youtube a.Ugrasmak zor mu geliyor? Heryerde ugrasacaksiniz.

Turkiye guzeldir, havasi topragi farklidir.Insanlarini ozlersiniz.Taksi muhabbetlerini ozlersiniz.

Bu arada Yurtdisinda Turk Turku s.ker.Varini yogunu almaya calisir.Kendi insanini dolandirir.Giderseniz onlardan biri olmayin.

Sen niye gidip geliyorsun yada baban niye 20 yildir orda dersenizde, demeyin karisik o isler:P
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Şimdi burda dasaaa'nın yazdıklarını saçma bulanlara sesleniyorum, artık kendinizi "En büyük Türkiye!" modundan çıkarmanız ve gerçekleri görmeniz lazım. Dasaaa'nın yazdıkları tamamen doğrudur. Yani ona "saçmalamış, siz en iyisi köprüden atlayında boğaz sizi yurt dışına götürür" demek asıl saçmalığın önde gidenidir.

Benim ilk uzun mesajımda son derece doğrudur. Şimdi yurt dışına gidip hayatını kuran kişiler yok "dürüm özledim" yok "kokoreç özledim" diyorsa zaten geri dönsün buraya. Ülkenin özleyecek gram yanı yok çünkü. Kaldı ki döner, börek, pide falan bulabiliyorsunuz rahatça :).

Bak canim, ne yurt disinda yasamisligin var, ne bilmisligin. Kalkip bi de insanlara akil verecegine; bi git, bi yasa, bi buyu ondan sonra gel buraya boyle boyle de. Senin asil artik "yurtdisi TR'den daha iyi" modundan cikman gerekiyo ama bu bize dusmez. Bu yuzden yolun acik olsun dedik bi kere, uzatmanin alemi yok. Bilmeden etmeden konusmamani tavsiye edecegim sadece. Yoksa o gittigin yerde de kalman pek uzun sureli olmayacaga benziyo.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
Zamanında millet kan dökerken de öbür gün ne olucağını bilmiyodu. Ama kaçan olmamış. Bundan 90 yıl önce peeeh denseydi, şu an götünüzün üstünde oturup türkiye böyle türkiye şöyle banane geleceğinden bilmemnesinden çeker giderim lan deme lüksüne sahip olmicaktınız. Bunu da ayrıca belirtmek isterim.

Evet, şimdi de çabalamak yerin defolup giden adamlar sayesinde 90 yıl sonra aynı şekilde diyecekler: "90 yıl önce şerefsizler para pul için memleketi satmayıp kalsalardı şimdi böyle olmazdık." diye, derler yani, sonuna kadar da haklılar. Kendinizi düşünmekten yaşadığınız yeri düşünmüyorsunuz, gidin de yaşayın bir, yerleşin te Avrupa'ya, o zaman gelip yazarsınız özledim memleketimin tinercisini de tikisini de alternosunu da diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Sayfalarca yazi yazdim buraya. Yine yazsam yine okumayacaksin. Yazdiklariniz bir bakima dogru ama eksik. Bunun cevabini da daha once verdim. Bu soyledikleriniz yurtdisinda daha iyi degil ki, curutecek bi sey yok ortada zaten. Sen Ali'den duydugunu iletiyosun bana. Sen git o zaman Ali gelsin onunla muhattap olalim. Ben disarida yasiyorum diyorum, yine benim lafima inanmiyosun. E napicaz biz seninle?

Dedin zaten, tavrini koydun ortaya bu bu nedenlerle boyle boyle dusunuyorum diye gidicem dedin. Eyvallah dedik biz de, nereye gidersen git. Ondan sonra
said:
artık kendinizi "En büyük Türkiye!" modundan çıkarmanız ve gerçekleri görmeniz lazım.

gibi bir cumle kurmanin ne geregi var. Bu olayi kisisel boyuta tasimiyo da napiyo peki? Yani boyle bi cumleyi bana sarfedebiliyosan beni bilmen gerek once. Dahasi kendini diger insanlardan yukarida gordugun sonucunu da cikarabiliriz ki sacma olur, burda sidik yaristirmanin pek bi anlami yok. Bilmem anlatabildim mi?

Edit: Ictenlikle soylenmis bi kelime sana bu kadar batiyosa, hata bende, dusunemedim, ozur dilerim.

Kisaca demek istedigim, gideceksen zaten kapi orda. Bunu bizim gostermemize gerek yok sanirim. Ama davul zurna calarak ben gidiyorum demen niye? Peki git diyoruz hala. Sonra arkani donup "Bak ama gidiyorum ben" diyosun. Ben mi yanlis anliyorum yoksa?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...