Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban siyasi simge olsa da serbest kalmalı

eldar

Öne çıkan mesajlar

Redeagle said:
dagilinuleyn said:
tabiki benim başbakanım ama onu niye yazdıgını anlamıyacak kadar aptal degilim ucuz edebiyat yapma sende.
sen istedigin kadar diyebilirsin,bende derim, fakat bu hiçbirşey ifade etmez.

Başkaları için ifade ediyor demek ki yasak :)

amerikada niye ifade etmiyor,yada fransa hariç diger ülkelerde,açıklayabilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Bizde niye kipa takan yahudiler bir tehdit oluşturmuyorsa o yüzden.

tehdit oluşturmak mı?
nazi almanyasında da yahudiler gerçekten bir tehdit oluşturuyordu.

tehditlerle korkularla varolan rejim faşist bir rejimdir.
ülkesine ve yasalarına güvenen hiçbir devlet böyle tehditlermiş,tehlikelermiş, ugraşmaz.

ayrıca 80 olayları türbandan dolayı olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Revangelis said:
dagilinuleyn said:

tehdit oluşturmak mı?

ülkesine ve yasalarına güvenen hiçbir devlet böyle tehditlermiş,tehlikelermiş, ugraşmaz.

dagilinuleyn said:

evet radikal islam bir dinazordur ve silahla kafes icinde tutulmasi gerekir tipki naziler gibi dusunce ozgurlugunu sinirliyan, insanhaklarini yoksayan ve dunya abrisini tehdit eden ideolojileri dusunce ozgurlugu altinda serbest birakamayiz dunyaya boyel bir kotuluk yapamayiz her bireyin sorumlulugudur bu radikal islam en az naziler akdar tehlikelidir ve sindirilmesi gereklidir halk

hmm?

öyle birşeyi ben yazmadım viktor yazdı.

learn to quote plz
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:
ombakkombak said:
Bizde niye kipa takan yahudiler bir tehdit oluşturmuyorsa o yüzden.

tehdit oluşturmak mı?

80 olayları çeşitli simgeleştirilmiş oluşumların çarpışmasından oldu. Farklı fikirlerin sağın solun birbirine girmesinden oldu.
At gözlüğüyle bakmayın olaylara. Türban ve diğerleri diye birşey yok. O zamanlar rozetler, ilanlar vs.ler girdiğinde üniler çok güzel olmuştu di mi? Herkes düşüncesini çok güzel ifade edebiliyordu. Gerçekten eğitim kurumlarının amacıda budur zaten. O zamanlar işe yaramış şimdi niye yaramasın di mi?
Ayrıca türban modasının başlama noktasıda oralar.
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:
[b]

haç takmak gösteriş içindir.o semboldur evet , ki haç takan çok insan vardır üniverstede boynuna,hiçbirşey de denmez.
ki bana göre kimseye zararı olmayan birşeydir ,türban gibi.

türban takmayı inancının geregi olarak takıyor.
kuranda mahrem yerlerini örtün diye bir sure olması lazım.
bu tüm müslümanlar tarafından istenildigi gibi yorumlanacak birşey.
bu yüzden bunu türban takma olarak yorumlayan türbanını takmak zorunda.

haç gösteriş için takılmaz. dini semboldür, siyasi sembol değildir. türbanla karşılaştıramazsın çünkü türban dini sembol değildir.
"mahrem yer" olayı da popon falan için geçerli. kafa+saç için değil. mahrem yerlerin nereler olduğunu herkes bildiğinden o kısmı "kafanı sımsıkı kapat" olarak algılamak zhinsel olarak mümkün değil. yoruma açık değil o sure midir nedir işte o.
Sosyal ağlarda paylaş

mahremlik göreceli bir kavramdır sana göre mahrem olmayan ona göre olabilir bu 1.

2.si haç takmak dini sembol göstermek degildir illa,çogu hristiyan haç kolyesi takabilir,takanada "aa bak ne ayıp hristiyanlık propandası yapıyor" denmez.

daha ayrıntılı bilgi için

nûr suresi ayet 31:
inanan kadınlara da söyle: bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırzlarını korusunlar. süslerini (ziynetlerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler. örtülerini (hımar) göğüs yırtmaçlarının üstüne kapatsınlar…

ziynetlerini (süslerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler.

gördügün gibi yoruma açık bir sure,
bilmeden fikir sahibi olma.

ben burdan illa türban sonucu çıkarmam,
türban olayına karşıyım,fakat takanada saygı duyarım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hadis: hz. aişe`den rivayet edildiğine göre bir gün kızkardeşi esma ince bir elbise ile rasulullah`ın huzuruna girmişti. hz peygamber bunun üzerine hemen ondan yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu: "ey esma! şüphesiz kadınlar erginlik çağına ulaşınca onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." hz peygamber bunu söylerken yüzünü ve ellerini işaret etti. (yani yüz ve eller dışındaki organların görünmesinin uygun olmadığını belirtti.) (ebu davud libas 31.)

bunuda şimdi buldum.
üşenmeyin, googledan baktım bende 1dakkamı aldı.
demekki varmış?

buna inanırsın inanmazsın,herkesin kendi tercihidir.
Sosyal ağlarda paylaş

bilerek fikir sahibiyim. al ne diyor işte memeni poponu kapa, ben de aynısını dedim. saçları kapa yazmıyor dedim.

edit: ikinci koyduğun "kanıt" için puhaha diyorum. bu da benim inancım ve görüşüm. özgür bir ülkede olduğumuzdan puhahaha diyorum. okuluma da kendi simgelerimle gireceğim.sfdsdf.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
bilerek fikir sahibiyim. al ne diyor işte memeni poponu kapa, ben de aynısını dedim. saçları kapa yazmıyor dedim.

edit: ikinci koyduğun "kanıt" için puhaha diyorum. bu da benim inancım ve görüşüm. özgür bir ülkede olduğumuzdan puhahaha diyorum. okuluma da kendi simgelerimle gireceğim.sfdsdf.

memeni,poponu kapa yazan kısmı gösterirmisin? eger kendin anlamaya çalışmıcaksan sana iyilik edip ben anlatıcam.

şimdi "ziynetlerini (süslerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler. "
kısmı var gördügün gibi.

bir kadın saçlarını süsü olarak algılayabilir ki,saç gerçekten kadının süsüdür.

2.kanıt için ise "puhahah"deme hakkına tabiki sahipsin ama sonuçta böyle bir hadis var.
bu yüzden inananlar inanıyor,
inanmayanlar inanmıyor.

benim fikrimi sorarsan ne kız kardeşimin ne kız arkadaşımın nede karımın başını kapamasını isterim fakat bu tercih meselesi ve insan hakkıdır.
inanlarada saygı duymak gerek.
okuluna istedigin simgelerle gitmenede saygı duyarım.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
unide poitik gorus ya da din serbest birakildigi an
ya rastafarian ya da nudist olmayi planliyorum

din serbest birakilirsa okulda ot icmek yasallastirilmali
jaah a ulasmak icin benim dinim bunu emrediyor
yada sikh olabilirim
okula kilicimla gitcem

bonepart.yanlış yerden vuruyorsun.
ot içmek ülkenin genelinde yasak arkadaşım.cezası var hapse bile girersin.dünyanın genelindede yasak olan birşey çünkü uyuşturucu.

sith olmakta ise serbestsin şuanda gidebilirsin okula öyle.keskin bir kılıç sokmamak koşuluyla,okula emanetlede giremessin dimi sonuçta?

çıplaklıga gelince,onunda bir yasası yoksa girebilirsin ama vardır heralde yasası,toplum ahlakını bozmaktan falan olabilir.
üniverstedeki hocalar,bayanlar,annen yaşında kadınlara şeyini göstermek istemessin heralde?

damn
Sosyal ağlarda paylaş

1. otun yasaklanmasi rastafarian dinine ir hakarettir hemen legallestirilmeli

2. sikhlerde kilicin keskin olmasi sart kurallar kanunlar degistirilsin madem dini semboller serbest buda serbest olsun. (bu arada ingilterede cok buyuk bi dava vard bu konuda okula kiliciyla giremeyen bir sikh acmisti)

3. ciplaklikda birinci madeyle ozetlenebilir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...