Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban siyasi simge olsa da serbest kalmalı

eldar

Öne çıkan mesajlar

Tayyip öyle birşey dediyse bariz sapıtmış demektir. Ünilerde meseleler tartışılır elbet, ama birbirine vurulmaz. Eğer baş örtüsüne izin vericekse diğerlerine de vermeli.

Ayrıca henüz baş örtüsünün siyasi sembol olduğunu söyleyen bir kız görmedim. genelde "Dinimi yaşamaya çalışıyorum." deniyor sorulduğunda, bilmiyorum ben birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Türban takmak yasak değil ki? Türbanla Kamusal alana girmek yasak. Oda şimdilik. Kürtler, Aleviler vs. kendi simgeleri ile girebilecekse okula türbanlılarda girsin Ama diğer gruplara benzer hakların tanınacağına çok şüpheliyim.

Bence türbanın neden yasak olması gerektiğini ombak açıklamış.

Ayrıca balonlu bir arkadaş vardı ona bir sorum olacak belki cevap verip ne kadar zeki olduğunu kanıtlar;
-imam hatipler bizim arka bahçemizdir.
-türban bizim namusumuzdur.
gibi yüzlerce ifade türbanı yeteri kadar siyasal simge yapmamış mıdır? Acaba rte'nin türban siyasi simge olsada lafı artık siyasi simge olmadığına kimseyi inandıramadıklarından olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul üniversitesi olaylarıyla bilinir malumunuz. Geçen günlerde yine bir olay çıktı, bu olayı takip eden olaylar zinciri Öğrenci Kültür Merkezi'nin kapatılmasına kadar gitti. Ne hikmetse okula biz çantamızı bile zar zor sokabilirken "Radikal İslamcı" diye tabir ettiğimiz kesim sopadan tutun testereye kadar birçok aparatı okula rahatça sokabildirler ve bildiri yoluyla kendini anlatmaya çalışan arkadaşlara kafa göz girdiler. Okula çevik kuvvet geldi vesaire. Sonra bu arkadaşlar kendi kulüplerinin odasını beğenmeyip -yeni kurulan bir kulüp olmasına rağmen- bir başka kulübün uzun zamandır kullandığı odasını zapt etmek istediler. Bunun için benim de hocam olan Öğrenci Kültür Merkezi başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak hocamızın üstüne gittiler, neticede daha fazla tatsızlık çıkmaması için bütün ÖKM kapatıldı. Şimdi, böyle bir durumda bile sabrını koruyamayan insanlar kendi istekleri olduğunda başkalarının özgürlüklerine ne kadar saygı gösterebilirler merak ediyorum doğrusu. Evet, biliyorum, bildiri dağıtmak da rektörlüğe göre yasak; ama birbirinin kolunu bacağını kırmaktan iyidir. İşte, her şeyin kaosa döneceği endişesine kapılan arkadaşlar bu yüzden haklıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

yakında ülkenin tamamı istanbulun çarşamba ilçesine benzeyecek bu gidisle. insanların kılık kıyafetleriyle alakam olmaz ama turban bir siyasi simgedir. ama başörtüsü değil. turbanı basortusunun modern versiyonu sanan zavallılar önce başörtüsünün ne oldugunu kavrasınlar.

basortusu dedigimiz sey halen anadoluda kadınların kullandığı , amacı kadınların saçlarının dağılmasını engellemek mumkun oldugunca toz topraktan korumak tır. bunun yanında basortuleri genelde acık renk ve en onemlisi beyaz olur. saflıgın temizligin simgesidir beyaz. basortusu kadına bir agırlık bir olgunluk verir. ama takanla takmayanı namuslu yada namussuz diye ayırmaz.

birde turban dediginiz sıkmabaş modeline bakın. kara carsafın bi adım onundeki model. ılımlı islam diye yutturulmaya calısılan siyasi durusun simgesi. bakın sizleri temsil etmesi gereken bakanların basbakanların cumhurbaskanının eslerine. herkesin siyah takım giydiği AB davetinde rte'nin esi pespemde bir takım giydi zamanında. dusunebiliyormusunuz aklınız erebiliyor mu acaba. birde bakın suriye basbakanının esine. onlarda musluman onlarda dinlerini yasıyorlar. bakın rahmetli benazir butto nun resimlerine. turban mı takıyor yoksa kendi yoresel kıyafetleriyle uyum icinde başortusumu takıyor.

burda amac turban ı siyasi simge yapıp insanları turbanlı turbansız laik dindar diye ayırmak. ondan dolayı turbanın siyasi bi simge olması bu ulkenin bolunmez butunlugune karsı bir baş kaldırıdır. laik lige karsı bir başkaldırıdır. nasıl gamalı haç ve diğer simgeler ülkelerin yönetim biçimlerine başkaldırı ise.
Sosyal ağlarda paylaş

ilerleyememizin nedeni tartısılması değil tam tersi yıllarca bu milletin bir koyun gibi güdülmesidir. odunu bile istersem milletvekili sectiririm diyen insanların başlattığını şu anda başımızdakiler sürdürüyor. insanlara birkac poset erzak ve komur vererek onları satın almaya devam ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

yazımın hic bi yerinde insanlar universiteye basları kapalı giremezler demedim. universite ogrencisi hizmet alan kesimdir. nasıl hasta doktora gittigi zaman basındaki basortusunu yada turbanını cıkarmak zorunda kalmıyorsa aynı sekilde universitelerdede insanlar istedikleri gibi baslarını ortebilmeli yada acabilmelidirler. ama bu turban dediginiz seyle olmaz. cunku turban siyasi bir simge olmustur. kafanızı kapattıgınız her sey turban olmaz. rahmetli benazir butto ya bakın. goruntulerine fotograflarına. basındaki sey sizce bir siyasi simge halini almıs turban mı yoksa cok masumane ve kendi gelenek goreneklerine son derece uygun ve modern bir giyim tarzımı ?

bu arada basortusuyle ilgili yaptıgım o acıklama cok yuzeyseldir. sadece o sekilde tarif etmek tabiki dogru olmaz. ama genel hatlarıyla anlatmak istedigimi sanırım anlamıssınızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...