Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sen misin Fethullah Gülen'e Feto Diyen!

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Apache said:

şeriat gelmez ama iki arada bir derede ılımlısına girdik bile.

Yazı çok güzel eline sağlık... ama hiç bir kısmı bunun kadar gerçek ve acı olamaz...

Demoktarik bir ülkende Tarikatçı liderler.Nekadar tarikatçı nekadar demokratik oluruz bilemem ama bunun bir kısmını görüyor ve göreceğizde.
Sosyal ağlarda paylaş

apache güzel yazmış gerçekten, ancak aylardır ısrarla görülemeyen şey de şu:

toplumun hangi kesimi AKP den memnun? ticaret ile uğraşanlar,alt tabaka ve çıkar sağlayan kesim.hangi kesim memnun değil? ülkenin bugün aydınlık yüzü olan orta sınıf,yargı,asker,çiftçi,işçi ve evhanımı bile memnun değil.

akp'nin %47'lik oy oranıyla ve ülkenin hemen hemen her bölgesinde ezici bi üstünlük sağlamasıyla bunu bağdaştırabilmek mümkün değil, üzgünüm. koalisyon zamanındaki ekonomik durumumuzla şimdiki durumumuz arasında da dağlar kadar fark var. askeri de, çiftçisi de işçisi de ev hanımı da vermiş oyunu akp'ye, çünkü sadece köylerde ve varoşlarda değil, büyük şehirlerde ve "modern" kentlerimizde de akp çok yüksek oy oranlarına sahip.

apache, yazdıkların özünde doğru ve hakikaten ben de muhafazakar olmayan bir insan olarak muhafazakar bir zihniyetin bu ülkeyi yönetiyor olmasından rahatsızım. ancak muhafazakar veya değil, bunlar benim insanlarım, halkım. onları başka bir yere sürmeyi, bi yerlere kapatmayı, onları hassasiyetleri veya inançları dolayısıyla aşağılamayı düşünemem bile.

ülkenin aydınlık yüzü dediğin kesim malesef 80 yıldır kendine aydınlık. bu ülkeyi kuran ve yönetmesi gereken bürokrat takım 80 yıldır bu halkı eğit(e)medi, aydınlat(a)madı. çünkü zaten zor bir iş için yanlış yöntemler tercih edildi. sınıfsız, imtiyazsız, eşit ve kaynaşmış bir millet olduğumuz iddia edildi ama gerçekte böyle bişey sözkonusu bile değildi. 600 yıldır onlarca etnik kökenin ve kültürün ve hiyerarşik yapının bir arada yaşadığı topraklar, bir anda tek bir ülkü-tek bir dil-tek bir etnik köken altında toplanamazdı. bu yüzden asimilasyon oldu, azınlıklara haklar verilmedi, halk cahil bırakıldı çünkü, evet, cahil halkı yönetmek şüphesiz daha kolay olacaktı. ve her ne kadar "karşı devrimciler" iktidarda bitakım haltlar yediyseler de, ipler her daim askerin ve bürokratın elindeydi. bunu da tarihimizde sık sık yapılan darbelerden anlayabiliyoruz zaten.

akp, 80 yıllık cumhuriyet tarihinin kaçınılmaz bir sonucudur. bastırılamayan ve sindirilemeyen bir osmanlı refleksinin iktidara dönüşüdür. halkın belli hassasiyetlerini gözettiği için ve "varoş" kimliğinden utanmadığı için, halktan olduğu ve halka indiği için bugün iktidardadır. kendini iyi pazarladığı için, küreselleşmeye entegre olduğu için, içte ve dışta sermayenin gücünü arkasına aldığı için iktidardadır. zaten bu ülkede artık başka türlü iktidar olmak mümkün değildir.

akp'ye bakarak halkın da profilini çıkartabilirsiniz. kiminiz beğenir kiminiz beğenmez. bu muhafazakar çizginin bana uyduğunu söyleyemem, ama yine de ülkenin şeriata ve geriye değil daha demokratik ve ilerici bir düzene doğru, tökezleyerek de olsa gittiğini düşünüyorum. tabii bizim "ilerimiz" batı ülkeleri gibi olmayacaktır, çünkü bizim milletimiz de kültürümüz de batıdan çok çok farklıdır.

bundan nasıl bu kadar emin olabiliyorum? çünkü bugün geçerli sistem kapitalizmdir. kapitalizm insan hakları ve demokrasi olmadan işlemez. özel mülkiyet, özel teşebbüs, insan hakları ve "bireycilik" hep kapitalizmle beraber varolmuştur. insan haklarının ve demokrasinin en güçlü uygulandığı ülkeler, kapitalizmde dünya devi olan ülkelerdir aynı zamanda.

ve ülkemizde muhafazakar kesim artık paranın tadından vazgeçmez. gucci çantalarla, jeeplerle gezen türbanlıların veya rolexle dolaşıp o ihale senin bu şantiye benim dolaşan badem bıyıklıların artık "şeriat gelsin kızları taşlayalım" gibi ilkel özlemleri kalmadı. hem AB'ye hem küreselleşmeye, apache'nin dediği "ülkenin aydınlık yüzü" kesiminden çok daha kolay adapte olabiliyorlar, görüyorsunuz. çünkü sığındıkları kimlik müslümanlık ve bu müslümanlığı biraz yontarak, biraz günümüze uyarlayarak yaşıyorlar. "ülkenin aydınlık yüzü" ise evet, bir kimliğe sığınıyor ama o kimliği günümüze uyarlayamıyor, çünkü 80 yıl öncesinin kimliği ve çok katı kurallarla, askerlerle ve kanunlarla, kutsal sayılan ilkelerle korunuyor. bu kabuğu kırmadan günümüze entegre olması ve türkiye gerçeğinin, dünya gerçeğinin farkına varması gerçekten çok çok zor.

herneyse, bu yazıyı akp iyidir-kötüdür demek için yazmadım, bence tarihsel süreç böyle gerektirdiği için bugün bu haldeyiz ve yarın için de ümidimi kaybetmiş değilim işte. savcı malmış, ülkemizde mal çok.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar lütfen biraz saygı. Evet Feto demek daha rahat ama burda ona saygı duyan insanlar var. Ben çok saygı duyuyorum. Onun yolunda ilerliyorum. Her yüzyılda gelen kurtarıcının bu yüzyıl Fethullah Gülen hazretleri olduğunu düşünüyorum. O dünyayı bu durumdan kurtaracaktır. Tek ihtiyacımız sizinde bu kara cahilliği bırakıp Fethullah Hazretimize Feto die hitap etmeyip onun öğretilerine açık olmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Thaumiel said:
Arkadaşlar lütfen biraz saygı. Evet Feto demek daha rahat ama burda ona saygı duyan insanlar var. Ben çok saygı duyuyorum. Onun yolunda ilerliyorum. Her yüzyılda gelen kurtarıcının bu yüzyıl Fethullah Gülen hazretleri olduğunu düşünüyorum. O dünyayı bu durumdan kurtaracaktır. Tek ihtiyacımız sizinde bu kara cahilliği bırakıp Fethullah Hazretimize Feto die hitap etmeyip onun öğretilerine açık olmak.

ROFL.
Sosyal ağlarda paylaş

Thaumiel said:

dünyanı başına yıkarım senin tipe bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok canım çok sıkkın. Yarın matematik finalim var. Kalıcam. 1 sene daha kalırsam zaten okulu bırakırım. Ama hiç te ders çalışasım gelmiyor. Biraz dalga geçeyim dedim.

Ama evet Bursa Yeşilırmak dershanesine gitmiştim lisede. Fetonun dershanedir. Abilerle işim olmadı. Çağırdılar. ''Hade lan'' dedim. Müdür yardımcısı ''Ailene haber ver cuma günü size geliyom çaya'' dedi. ''Gelme istemiyom'' dedim. Ve tüm hepside benim ne olduğumu biliyorlardı. Ha bi de hep zaman gazetesi veriyorlardı. Haftada 1 gün ''Bir Gönül İnsanı Fethullah Gülen'in Gönüllere İlham Veren Belgeseli - Sakın KAÇIRMAYIN!! ÇARPILIRSINIZ!!'' reklamı yayınlanırdı.

Geçende bir arkadaşın yanında Feto dedim die adam bana ''Bir daha Feto DEME!'' dedi. Tırstım. Demedim. Cemaatini toplardı bi ıslıkla. Çok korktum.
Sosyal ağlarda paylaş

Apache said:
demokrasi çığırtkanlığı yapanların asıl amacı bu işte.devamlı demokrasiyi kendilerinin kullanabileceği bir araç sanıyorlar,duraktada ineriz demekten çekinmiyorlar.türban tartışılmaya başlandığında hemen demokrasi,insan hakları gibi klasik ezberler ortaya dökülür ama kendince karşıt olduğu bir kesimden insan haksızlığa uğrarsa sessiz kalmakla yetinir.

burada da az söylenmedi demokrasi gelişmemiş toplumlar için uygun değildir.amacının belli olduğu din taciri fettoşun isminin anılması bile artık belli kesimlerde rahatsızlık uyandırmaya başladı.peki neden? çünkü artık ilk aşamayı geçeli aylar oldu.devletin ayrılıklar ilkesi çiğnendi.başbakanlık ellerinde,cumhurbaşkanlığı ellerinde,yargı ellerinde,yerel yönetimler ellerinde,yök ellerinde öyle bir duruma geldik ki "merkez bankasının yerini kafamıza göre değiştiririz,toprağı bile hazır ve kimseye soracak değiliz" diyerek aslında meydan okumaya çalıştıkları muhalefet veya halkın kendinden görmedikleri kesim değil.bildiğin sisteme meydan okumak,direncini kırmaktır bunun asıl amacı.

son beş yıldır olan olaylara ve nasıl kamuoyuna sunulduğuna bakın.danıştayda vakit gazetesinin "dinsiz" olarak gördüğü üyeleri yaralandı ve öldürüldü.cumhuriyet gazetesi iki kere üst üste bombalandı.ülkesini AİHM e dava eden insan,toplumun dinamikleri göz önüne alınmaksızın cumhurbaşkanı yapıldı.papazlar öldürüldü ve toplumda birbirine hoşgörüsüzlük arttı.

son yirmi yılda uyuyan halk meydanlara düştü.bazılarının düşüncesi bu insanların provokasyonla ve bir anlık heyecanlanma ile o meydana çıktığı ve düşüncelerinin anlık patlama yaptığı yönünde.hadi üç yüz bin heyecanlansın,taş çatlasın beş yüz bin delirsin.milyonlarca insanmı aynı görüşü paylaşmak için bu kadar hevesliydi.başkalarını halktan ve gerçekçilikten uzak diyen insanlar aslında din hülyalarıyla gözünü örtmüş durumda.Türkiye'nin bugün vardığı duruma kayıtsız kalmakta ve istekleri ap ayrı olan insanlar,art niyetli insanlar.

toplumun hangi kesimi AKP den memnun? ticaret ile uğraşanlar,alt tabaka ve çıkar sağlayan kesim.hangi kesim memnun değil? ülkenin bugün aydınlık yüzü olan orta sınıf,yargı,asker,çiftçi,işçi ve evhanımı bile memnun değil.bileziğini satıp gelen bir insandan memnuniyet bekleyemezsin.bugün geldiğimiz noktada AKP merkez partisi değil pazarlamacıların ortak ithalatçısıdır.AKP sınıf ayrımını indirmedi aksine geçici önlemler alarak dahada sefilliğe sürüklenmeleri için aldattı fakir insanları ve yıllardır eğitimsizlikten kıvranmış o kesimin oyunu rahat bir şekilde satın aldı.Nasıl aldı? din tarafını kullanarak.

Şimdi fetoya geliyorum işte.Bu akp tarafındaki kesimlerin ortak çimentosu fettoş oldu,krallar gibi arkalarında duruyor yıllar boyunca arkalarına çeşitli kuruluşları alarak çok güzel şekilde örgütlendiler ve bugün meyvelerini topluyorlar.Artık fetoya feto demek bile savcıyı rahatsız ediyorsa ileride bu recm edilmeye,fetoyu sevmeyen insanların din düşmanı edilmesine kadar gider.çok iyi kendilerini kamufle ediyorlar.en basitinden patiden isimler vererek gidebilirim.horace var en güzeli "alın forumunuzu horace".horace fetocu olduğunu kendi söylemiş bir insandır.diğer bir örnek emaleth.kendisi sempatik tavırlarıyla ve uyumlu hareketleriyle forumda çok sevilen birisidir.ayrıca bir konu içerisinde ateist olduğunu ve tüm inançları gereksiz gördüğünü belirtmiştir.bir konuşma esnasında emaleth'in,horace'in düşüncelerini ve yaptıklarını sempatik bulduğunu söylemiştir.şimdi aslında çok basit ve söylenmemesi gereken bir örnek gibi duruyor.hoşlanmaya kotamı var ulan diyebilirsiniz ama toplumun minimal farklılıkları olan kesimleri bile çılgıncasına çatışırken,böylesi bir ilişki fetoşcuların nasıl tehlike duygusu uyandırmadan,yani "çaktırmadan" ilerleyebildiklerine güzel bir örnektir.

dünün eski solcusuda,bugünün çakma liboşuda,yarınında cumhuriyetçiside fettoşlaşacak demektir bu başarılı çalışmaların gösterdiği ölçüde.

şeriat gelmez ama iki arada bir derede ılımlısına girdik bile.

senin gibi düşünenler oldukçta fetoyu sevmeyen bile ona karşı acıma duygusu uyandırarak sempati besleyebilir.

@ sir
forumda resmen politika yapıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...