Mumu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 cüce, daha iyisi derken? daha iyisini hiç gördün mü? crysis'e açık ara fark atar bu grafikler. artı oyun içerisindeki yeni sistemler zaten başlı başına mgs yi ayrı bi yere götürecek. serinin son oyunu olması da bizi üzecek orası ayrı. ayrıca, said: ama sorun şu ki , gercekten gereklimiydi bu kadar sorun yaratıcak bi sistem yapmak? yoksa en baba oyunlar ilk günlerden cıkmasın zamanla daha güzel grafikli oyunlar yapılsın cilesini yapımcılarla oyuncular ceksin nihahahaha gibi bi mantıkmı var ortada. sony ps3ü çıkarırken şunu söylemişti, her konsolun ömrü bugüne kadar 5 yıldı, biz ps3 ile bu ömrü 10 yıla çıkarıyoruz. 10 yıl abartı tabi de 7-8 senelik ömrü var ps3 ün bence. hem ayrıca sony konsolunu satabilmek için sağa sola manyaklar gibi para saçmıyor. ama gel gör ki ilk yıl satışları ms den fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Cuce said: elbet kırılıcak bi noktada, bakınız mgs2 aha ps2 buymuş dedik mgs3 aman tanrım meğerse buymuş olduk. ps3 tede yaşanıcak bunlar elbette, bi pes rezaleti beklemiyorum zaten mgs4'ten Kojima amca ceker katnayı dev takımını doğrar, baştan başlarlar oyuna. ama sorun şu ki , gercekten gereklimiydi bu kadar sorun yaratıcak bi sistem yapmak? yoksa en baba oyunlar ilk günlerden cıkmasın zamanla daha güzel grafikli oyunlar yapılsın cilesini yapımcılarla oyuncular ceksin nihahahaha gibi bi mantıkmı var ortada. güzlemi? evet, ama kojima+konami'nin tonla elemanı bunca mesaiyle cabayla daha iyisi yapamıyorsa bu ps3'ün zorluklarından 360ında release,1. sene ve şimdiki oyunları arasında fark var grafik açısından, normal birşey bir konsoldan zamanla daha iyi verim almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 ahaha güzel olmuş:) multiplayer piyasasını ele geçirecek diye birşey söylemedim ben:D live çok başarılı bir multiplayer sistemi bunun tabanında 3 yıldır süren bir sistem olması ve paralı olması yatıyor... ama gelin bir de home'a bakalım Home da kendinize bir profil oluşturuyorsunuz ve sanal bir şehirde gezebiliyorsunuz... mesela MGS fun club'ın içine girip ordaki fanlarla sohbet edebileceksiniz...Arkadaşlarınız sizin eve gelip sizin hdd nizde kayıtlı videoları izleyebilecek...Hep birlikte oyunlara girebileceksiniz...aldığınız ödülleri odanıza asabileceksiniz şehrin sinemasına gidip yeni çıkan game trailerları izleyebileceksiniz... ve şimdi sıkı durun! sony live deki çok iyi hazırlanmış achievement sisteminin çok daha geliştirilmiş bir şeklini home'a ekleyeceğini söyledi! Kimse darılma gücenme yapmasın...burda kimseyi fanboylukla da suçlamıyorum ama lütfen bilmeden yorum yapmayın çünkü gerçekten gülünç durumlar ortaya çıkıyor...o yüzden home'a sadece bir mmog demek saçma oluyor:) Bunlar tabi sadece şimdilik hali daha çıkana kadar değişmeler olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 synorin said: programlamanın zor olması geyiği biteli aylar oldu şu anda kimse öyle birşey demiyor..sadece ilk 'beceriksiz' oyun yapımcıları böyle terimler kullandılar... Olayın "beceri" ile alakası yok. Programcılarn hepsi profesyonel, hepsi için gayet kolay iş programlamak. Mimarinin karışık olması gerekli olan zamanı uzatıyor sadece. Bu da direk maliyet demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 hayır sadece zamanı uzatmıyor...çok kötü portlar geliyor... beceriksizlik budur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 İyi de neden benim argümanımı kabul eediyosun ki? Senle farklı safalardayız biz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 öyle miydik? pardon abi özür dilerim o zaman:P şaka maka tartışa tartışa konsolların avantajlarını dezavantajlarını ezberlioz tüketici kazanıyo:) nerde bulcak millet iki makinanın bu kadar avantajını ve dezavantajını birarada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Vallahi yeni nesil konsolların online yetenekleri il e kopya oyunları engellemeleri pek feci benim açmdan. O yüzden pek ilgilenmiyorum aslında. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Berk sus, icewind yükle sonra msn den ip ni at. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 üzülüyorum size o iyi bu iyi diye kendinizi paralıyorsunuz ama bir bilemedin 2 nesil sonra bu konsollarda aynı platform kullanılacak. çıkan oyunu herkes istediği konsolda oynayacak. ortada iki tane dev firma var ne ms ne sony bu piyasada geri adım atmaz ama bu şekilde salakça para kaybetmeyi de sürdürmez. dediğim gibi olur, olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 salakça para kaybeden microsoft... sony ise eğer blu-rayi kabul ettirebilirse xboxun gelecek konsollarında satılacak her oyundan bile para kazanacak:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Görüşlere saygı arkadaşlar; kuyuya taş atan deli misali olmak istemem bu konu ile. Herkezin görüşleri ve düşünceleri elbette farklı olabilir. Kimi sisteme bakar kimi aldığı zevke kimi oyun yelpazesine; kimsenin kimseye birşey deme hakkı yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 ne vahsi bir fanboyism var yahu, kendi konsolunu mutlak dogru olarak kabul ettirip tatmin olmasi duygusunu asin artik koskoca adamlarsiniz. Her konsolun avantaji var dezavantaji var, paranizla almissiniz iciniz rahat bravo size saygi duyarim ne guzel... ama aldiginiz, SIZI mutlu eden konsol lutfen SIZI mutlu etsin, fikrinizi kimse kabul etmek zorunda degil, nasolsa "karsi" tarafin fikirlerini siz de kabul etmiyorsunuz. Yabanci forumlarda yillardir bu kavgalari gorup gulerdim ama burada su gun bunu tartisacagimizi hic bilmezdim ya, super nesimi ilk aldigim yillarda (1991 saniirm) okulda segacilar ve nesciler vardi, simdi sonyciler ve msciler oldu, ha bir de 'bebis' nintendocular var onlar zaten 'bebe' kaale almaya gerek yok (inanin bir nintendo sever olarak hayatim boyunca bunu acikladigimda veya mario serisine olan sevgimden bahsettigimde karsi karsiya kaldigim laf budur heh). Biraz buyuyun yahu, yaptiginiz tercihten memnunsaniz, bravo size... karsi tarafin tercihini gorum CAHILSIN SEN gibi sakasina da olsa ibarelerden uzak kacmak lazim. Konunuz PS3 ve gucu / kapasitesi ise onu tartisalim, xbox daha kral iser ustune falan degil. thx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Azmodai'nin dediği gibi konuya dönüyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 iyi ve güzel de bir konsolun gücünü karşılaştırma yapmadan nasıl anlayacağız?oyunlarını karşılaştıracaz...donanımı karşılaştıracaz bu iş böyle olur:) be kimse xbox'u seviyor diye cahil demedim çarpıtmayalım lütfen...age of conanla home'u karşılaştırdı diye dedim:D ayrıca art niyetle deil ağzım alışmış hakarete:D krılan gücenen olmasın walla:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Ehehe yok gücenmedim de zaten aoc ile home'u karşılaştırmamıştım ne dediğimi yanlış anladınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 aman işte ya ne yapacan gaza gelmişim ben:D zaten yazılılar da kötü geçti...sinirimi foruma boşaltmışım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 synorin said: iyi ve güzel de bir konsolun gücünü karşılaştırma yapmadan nasıl anlayacağız? istenilen "omg! ps3 mükemmel bişi! ownz j00!!!1!!1" denilmesiyse, söylensin, biz de öyle diyelim. yoksa dediğin gibi diğer konsollarla karşılaştırmadan ps3'ün gücü ve başarısı tartışılamaz. hani bir anlamı ve amacı da olmaz. mesajım silinmiş herhalde, ps3'ün gücünü ve başarısını tartışan bir mesaj atmama rağmen. şunu tekrar söylemek istiyorum, herhangi bir şekilde bir konsolun tarafını tutmuyorum. hiç birinden kazancım olmayacak. henüz wii'yi de, ps3'ü de, x-box 360'ı da almadım. ama üçünü de alıp oynamak istiyorum. buna rağmen şu anki başarı sıralaması olarak wii > x-box 360 > ps3 olarak görmekteyim. gelecekte ne olur bilmek zor. x-box 360 ve wii daha uzun süre dayanabilir, o zaman yeni konsollar çıkartırlar, belki ps3'ün esas performansı o zaman gözükür, bir sonraki nesil konsollarla yarışır, belki de öyle bir teknolojik gelişme yaparlar ki, ps3 geniş potansiyeline rağmen yetersiz kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Ps3 x-box'dan bayağı daha güçlü bir alet değil mi? Ben öyle biliyorum. Sony konsol pazarında Microsoft'tan daha tecrübeli değil mi? Daha exclusive oyunlar bile çıkmadan neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki, yani şu anda ps3 avantajlı bariz şekilde eski sony kitlesi yüzünden. Taraflı falan da bakmıyorum, Ps3 sahibiyim ama X-Box 360'a elimi bile sürmedim onu söyleyeyim, ama bence Sony konsol pazarında Microsoft'tan çok daha başarılı ve güvenilir bir firma. Yani Sony'nin gelip de böyle bir donanıma sahip bir aletin ellerinde patlamasına izin verecek amatör bir firma değil, hayal kurmayalım. X-Box vs. Ps3 olayını bilemem ama Wii şu anda pazara hükmediyor gerçekten, avantajları büyük, her türlü yaşa hitap ediyor, aynı oyunu 4 yaşında çocuk da oynuyodu valla youtube'da gördüm tenis oynayan velet, babamın arkadaşları da oynuyor, fiyatı da diğerlerine göre hayli ucuz. Ama Ps3'ün daha 1 senesi var pazarı domine etmek için, izin veriz biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 işin garibi şu konuda mesaj yazanların %90'ı xbox 360'ın yanına yaklaşmamış adamlar, dokunmamış adamlar, oynamamış adamlar.. live'a girmemiş adamlar.. kendiniz bile söylüyorsunuz, forumlardan okuduklarınızı yazıyorsunuz burda, ben 2 yıldır xbox 360 sahibiyim (parasının hakkını çoktan verdi çöpe gitse de olur artık) 6 aydır da ps 3 40 gb sahibiyim: hani elinizin altında 2 konsol olsa da öyle değerlendirme yapıyoruz falan deseniz tamam dicem... xbox 360 çıkış amacına çoktan ulaştı zaten, 3-4 sene daha bir 200-250 tane oyun yapılır xbox 360'a sonra miladını tamamlar ve ps 3'den daha güçlü bir konsol yaratır microsoft... hani birileri de diyor ki: artık yapımcılar ps 3 mimarisine alışmışlar exclusive'ler ardı ardına patlıcak vs... evet alıştılar ki hala oyunlarda ps 3 oyunlarında oynarken gözü rahatsız edicek kadar frame rate düşmesi yaşanıyor, oyun takılıyor.. ps 3, konsol olarak xbox 360'dan kat kat daha gelişmiş ve potansiyeli olan bir konsol xbox 360'lar illa ki ps 3'den 2-3 sene önce çöpe gidecek ancak şu anda ps 3 almak saçma bir yatırımdan öte bir şey değil. bu yüzdendir ki sony durmadan siz alın ps 3'leri biz fiyatını daha aşağı çekmicez diyo 2-3 ayda bir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 xbox oynamadim. online oyun a cok ağırlık veren bi adam değilim. genelde single player oynuyorum oyunlari dolayisiyla xbox im olsa da her ay para ödemezdim. xbox in efsane oyunlarinin ne oldugunu aşağı yukarı biliyorum. gow u pc de oynadim 2 bölüm dayanamadim. daha önce halo oynadim, hala da anlayabilmiş değilim halonun olayını. şunu da tüm samimiyetimle söylüyorum bioshock dişinda ahh keşke ps dede olsaydida oynasaydim dediğim bi oyun yok. zaten 2007 icersinde piyasaya sürülen başarili exclusive sayısı aşağı yukarı aynı. şimdi cod 4 ten aldiğin zevki, ac den alacağın zevki, gh den alacağın zevki vs yi ps3 te de alabiliyorsun cunku en popüler oyunlarin %70 i zaten multiplatform. ee şimdi sen simdi bu oyunlari xbox ta alip oynamişsan ps3 ün günahi ne. ps3 xbox tan iyidir bilmemnedir, şimdiye kadar çikmiş en iyi konsoldur gibi bi iddam yok. xbox ps3 ten başarilidir diyen adamada bişey demem kendi fikridir ama orjinal oyuna para vermiyim, konsolu ucuza aliyim deyip xbox alan adamlarin ps3 e n-gage muamelesi yapması, ps3 çöptür demesi cok hoşuma gitmiyor. (ps3 oyunlarina harcadiğim parayla cok rahat bi xbox alip kopya oyun olayina girebilirdim de) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Ben de biraz zaman tanıyın o zaman patlayacak diyorum. Daha yapımcılar yeni çözüyorlar aleti. Abuk subuk savunmak yerine ilk sayfayı okuyan olduysa zaten bizden 1000 kat daha fazla bilgi sahibi olan en kral oyun yapımcıları söylemiş bunları. Biraz beklemek lazım sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 bu arada bende 2 konsol da yok ama 2 konsolu da oynadım:D malum arkadaşlar zengin... ben şahsen ps3 oynarken eğleniyorum ama farklı bir eğlence benim herşeyim sony dir...mps3 playerım bile sony dir farklı bir duygu benim için...yani saçma gelebilir ama 60 fps ile xboxta oynayacağıma 30 fps ile sixaxisi elime alınca daha bi mutlu oluyorum...tercih meselesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 xbox LIVE'a her ay para ödendiğini düşünenler de var tabii bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak 12 aylık live üyeliği 40 ytl... aç bir gittigidiyor'a falan yaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 valla bi şekilde ayar vereyimde nasıl olursa olsun mantığı güdmüşsün heralde :). 3 aylik ya da 12 aylik ödeme yapabildiğin gibi aylik prepaid kartlarla da ödeme yapilabiliyor. senin 12 aylik almiş olman, ya da gittigidiyorda 12 aylik kart satilmasi, aylik ödenebildiği gerçeğini değiştirmiyor. ödevimi iyi yapıyorum merak etme :). edit: typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar