Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Çok yeniyim daha,zar zor aldım makinemi. Makinem Canon EOS D400 Fotoğraflar üzerinde oynama yapmadım bu arada. Baya hatalı işler yapmışım ama yine de koyuyorum görüşlerinizi alayım. Kit lens kullanıyorum 18-55,biraz sınıırlıyor beni :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2008 hevesli insanlar görmek güzel :p güzel makinayla çekilmiş sıradan fotoğraflar. bakanların bir şey alması resme senin gerçekten kattığın şeyler veya ekleyeceğin bir kaç satır yazı ile daha iyi olabilir. ek : ben senden daha iyi çekebileceğimi iddia etmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Makine demişken makine ile ilgili yorumları da alabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 ben de onu alıyordum. paraya az daha kıyıp Nikon D80 aldım. bunu düşünüyorum hakkında : ) iyi, güzel alet. ama 5-6 ay sonra baymasın diye son anda vazgeçtim. sen baymassın, yeni objektif alırsın devam eder. ben yeni objektife para vermek istemedim 1 yıl içinde tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 bence sıradanlığın dışına çıkmak fotoğrafçılık aslında bi sanat doğru çekimler yapıldığında. aslında insanın hep gördüğü bir şeyi farklı şekilde göstermek insanlara. kaval çalan adamda gördüm bunu. bakıncadeğişik bir his kapladı içimi ve kilise görmüştüm hayatımda çok. fakat farklı açıdan bakmamıştım ve farketmemiştim böyle güzel görünebileceğini. hep bana soğuk bir yer gelirken.. ..fotoğraflarının devamını bekliyorm.. bol edik lazım sanırımda.. uykum var... uuraşamıcam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 ney hosuma gitti. Adamlar'da ii gibi geldi fakat karanlik çikmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Bence de fotoğraf çekmek, hele ki turistik gezi amaçlı fotorafçılardan değilsen , bu işi seviyorsan ve güzel bir slr makinan var ise daha değişik daha sıradışı şeyler yakalamayı gerektiriyor . (ben de kavalcı konusunda katılıyorum .aralarındaki en iyisi bence) Kartpostal tipi foto çekmemek gerekiyor bana göre . (vapur vs.) Not: 2-3 sıra aşağıdaki topicteki bir fotomda direk Galata Kulesini çektiğim fotoraf var . Burada böyle konuştuğuma bakma :) Direk sıradan fotoya örnektir bana göre . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 2 numara daha fazla ışık olsaymış güzel olurmuş, içeriği çok sağlam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Makinadan pek anlamam. Kilise fotosu guzel, digerleri siradan olmus evet :b Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Fotolar bence gayet güzel ama bazılarında ısık ayarında bilerek planlamadıysan biraz fazla karanlık var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 kiliseyi sevdim ben de. diğerleri biraz sıradan gibi geldi.ç yani arkadaşların dediği her çektiğin sahneye, ona uygun olacak şekilde bir değişiklik bir yorum katman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2008 Yorumlar için teşekkürler Evet arakdaşlar ışıklarda hep problem var en büyük hatam bu. Hep karanlık çıkmış fotoğraflar. Birdahakine dikkat etmeye çalışacağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Oo vapur7 adlı fotoğrafta DirectX 10.1 kullanılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 über fotoğrafçı olduğumu iddia etmiyorum, sadece bir fotoğrafçı olarak kendi görüşlerimi dile getiriyorum :) 1- çok karanlık olmuş. hava çekmek için çok boş (kesilebilirdi o kısım). kule çok ufak kalmış, daha büyük boyda bir poz yakalanmadığı sürece anlamsız durmuş gibi. soldaki vapurları kesmişsin, kesmesen daha iyi olabilirmiş. 2- çok karanlık ve çok anlamsız. bir kişiye odaklansan daha anlamlı olurd. hem bu şekilde çok fazla karmaşa var resimde. 3- çok güzel olmuş, bunu çok beğendim. 4- eh fena olmamış. tekneğe ve denize ışığın vurması güzel, ama gökyüzü gene boş kalmış. 5- köpek iyi, ama oynadığı kutu daha belirgin olsa veya kutuya biraz daha odaklansa... 6- insanlar çok karanlık, dışarısı çok aydınlık. hdr çekilebilinirmiş mesela bu (gerçi vapur sallanır ama...) 7- daha geniş açı çekilebilinirdi. 8- geniş açı gene daha iyi olurmuş. 9- çapraz çekim ilginç fikir, ancak sahne çok ölü. 10- panaromic fotoğraf iyi gidermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Merhaba Rakursi, Foruma hosgelmissin ve makinan hayırlı olsun,cok guzel makina. Fotograflarına genel olarak baktıgımda kadraj ayarı tam yok.Sanırım hevesle bi an once fotograf cekeyim diye kurmadın,ben oyle idim de ondan :) Iclerinden en cok klise fotografını begendim,guzel bir kadraj olusmus tabi yanlardan tasmıs biraz.Karanlık ortamlarda ısık kaynagı bulup onun uzerinden eksik pozlama yapmanı oneririm.Daha iyi sonuc alabilirsin.Diger fotograflar ısık ve kadraj yonunden eksik kalmıs. Bi de manzara fotografı cekebilmek zahmetli oluyor,gunesin durumu ,bulutlar vs gibi etkenler cok cok onemli. Yeni fotograflarını da bekliyorum.Cok fotograf cekmeye calıs.Herseyden once pratik,ben ne kadar konussam da :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 adamın yüzüne gelen ışık olmamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Yırtık pantalon hiç olmamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 hosgeldin foruma ya kameranin ayarlarini ogren iyicene kendine kullanmayi ya da photoshop da gimp de resimlerinle oynamayi siir gibi yazarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Ney çalan adam fotoğrafını final ödevi olarak verdim. 100 verdi hoca B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Bone said: 7- daha geniş açı çekilebilinirdi. 8- geniş açı gene daha iyi olurmuş. 10- panaromic fotoğraf iyi gidermiş. iyi güzel diyorsun da herkesin böyle ekipmanı yok ki? ha exif bilgileri olsa, ki istiyorum bu bölümde öyle bir özellik olmasını çünkü sırf merak ettim diye photoshopa atıp bakmaya üşeniyorum, söyleriz wide-to-tele lens mi almış, ne yapmış, o zaman kullanmalıydı olur tabi. burdan da ne anlıyoruz, bone yanlış bir şey dememiş, görsel sanatlarda exif bilgilerini görebilsek dosyaların şahane olurmuş. yok mu babacım kodları fotokritikten çorlayacak biri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Tamam da,ilk mesaja yazdım 18-55 kullanıyorum diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Farketmez, exif bilgileri yine de gösterilmeli. 18-55, makinende small frame olduğu için beklediğin geniş açı hissini yaratamaz genellikle. Adam gibi geniş açı istiyorsan sigma'nın 10'lu bir lensi vardı, small frame makineler için, fiyatı da uygun. Sigma seven bir insan değilim ama düşünüyorum bende almayı açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Peki birşey sorayım,2. el lens alınır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Abisi alınır, piyasası da var, oluyor böyle şeyler, ama açıkçası ben taraftarı değilim. Tanıdıktan alırsan alıcaksın, 1 yaşını doldurmuş lens asla almayacaksın. Mantar yapmış olabilir, bir sürü sorunu olabilir, multi-coating zarar görmüştür vesairedir. Yani ikinci el göz almak gibi bir şey diyeyim, dikkatli olmak lazım.Alacaksan da yanında işin tekniğini 3 aşağı 5 yukarı bilen biri olsun, lensi takıp dene, çektiğin fotoğraflara bak pislik var mı diye vesaire. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar