Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

white wolf

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Vampire the Clan Novel Saga ile Vampire the Requiem'i okudum ben sadece. Bu sıra ile okuyobilirsin sen de, ama Gotik Fantazi istiyorsan Alan Campbell'ın The Deepgate Codex'ini tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
yanlız white wolf un nesine?yeni,eski setting?mage,vampire?

vampire the requiem setting in bakıp beğenmediysen onun üçlemesini tavsiye edemem(hani metaplotsuzluk filan).aslında düşününce setting i beğendiysen de tavsiye edemem :P bence "eh işte" düzeydeydiler.

nwod dada bi tek vampire romanları çıktı yanılmıyosam.werewolf romanının reklamını görmüştüm ama nooldu bilmem.

ha bi de vampire/mage/werewolf un ortak romanı "three shades of night" vardı nwod dan.ben açıkcası onu da pek beğenmemiştim.kitap üç bölüm.her bölüm farklı tarafın gözünden anlatıyo.

vampire kısmı iyiydi ama vampire anakarakteri sevemedim ben pek.loki diye emo goth bi tip.werewolf kısmı fena değildi.mage bölümünü beğenmedim.toplamda anlatılan hikayede pek hoşuma gitmemişti.

benim hoşuma gitmediler ama kötü de değiller.bi başkası sevebilir.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bu üçü wod alemindede olan kitaplar.Yanlız setting hakkında bilgi sahibi değilseniz önce clanbooklarını,oyun materyallerini filan okumanızı tavsiye ederim.Zaten OWoD un oyun materyalleri roman gibiydi :)

Book of Nod:Güzel kısacık bi kitap.OWoD da vampire bibel deniyodu.Yazanlar Aristotle la Beckett olarak geçiyor(ünlü OWoD karakterleri.Herşeyin en başını ünlü karakterlerin yorumuyla okuyoruz.V:tM tarihini öğrenmek için güzel bi kitap.

Erciyes Fragments:Yine aynı şekilde güzel kısa bi kitap.Bir ghoul un Nod un Book of Nod un parçalarını arayışını anlatıyor.Book of Nod gibi ama biraz daha geniş.Biraz elder ların gnçleren sakladığı bölümlere değinmiş.

Revelations of the Dark Mother:Bu da efsanevi Lilith karakteri hakkında.Benim pek hoşuma gitmedi bu.Lilith dışında herkes salak gibi gösterilmiş kitapta.

Fragile Path:M:tA da ilk cabal,nine tradition ın oluşması,büyük ihaneti Hermetic arcmage Porthos un ağzından anlatıyor.Yazar Jim Moore.Mage the Ascension ın tarihini öğrenmek için okunacak kitapta budur efendim :).Aynı zamanda Ascencion Warrior üçlemesinde geçiyordu bayaa.Porthos "Bi türlü bastıramadım şunu" diye dert yanıyordu. :)

Rites of the Dragon:Bu NWoD dan.VtR deki Ordo Dracul un kurucusu dracula nın öyküsünü anlatıyor.NWoD da metaplot olmadığı için bu kitapta biraz zayıf olmuş bence.benim çok da hoşuma gitmedi ama VtR oynatıcak ST lara faydası dokunur belki.

Efendim bu bahsettiklerim daha çok oyuncu ve ST ları destekliyecek, eski veya yeni wod alemini açıklayan kitaplar.Kitapla ilgili WoD setting i hakkında ne kadar çok şey bilirseniz o kadar çok zevk alırsınız.

Bi kaç bişey daha var ama onları sonra yazarım.
Mesaj tarihi:
White-Wolf'un resmi sitesinden takip edebilirsin bütün bunları. yenisi olsun, eskisi olsun tüm romanların gerek tanıtımı gerekse satışı var. Ancak almak için Amazon.com'u tercih etmeni öneririm, daha ideal kargo fiyatları ve kitap fiyatları söz konusu.
  • 2 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bitiyor White Wolf bence. WotC'a kızıyoruz ama WoW gençliğine yönelerek ve romanları arttırarak, epub'lar halinde çıkararak ayakta kalmayı becerdiler. Dark Sun'ı bile canlandırdılar.

CCP bir şey yaparsa düzelir ancak. Ama oyundan da sonra kendine gelmezse kapanır diyorum.

Üzücü bir durum aslında.
Mesaj tarihi:
OWOD tercih etsemde yeni sisteminde güzellikleri var.

her oyun Gehenna yakın Gehenna yakın muhabbetinden kurtarıyor. Vampirlerin özününün bilinememesinden hem kötü dmlerin otu boku caine cekmesi engelleniyor hemde iyi olan dm istediği şeye yorabiliyor vampirlerin kökenini o açıdan seviyorumda.

yeni romanlar ===> sux.

Bu arada WoD Mmosu OWOD olmayacak mıydı ben mi uyduruyorum.
Mesaj tarihi:
biraz da kendi iplerini çektiler. yeni setting lerin ok sağlam noktaları var ama yetişkin ve olgun takılcaz diye çok kastılar kendilerini. settinglerin atmosfer çook zayıf.

toolbox tarzı düşündük biz filan diyorlar da pek olmamış bence...
Mesaj tarihi:
yani sistem derken background u filan kastediyorsan yeni sistem çok daha serbest ama fazla serbestti :P metaplot filan yoktu... yani bi yerden güzel ama tam kıvıramadılar o işi bence.
Mesaj tarihi:
yo background filan değil. genel olarak sistem. yoksa background olarak daha serbest evet. vampir olarak düşünürsek işte denildiği gibi eskiden sadece cain vardı. simdi ne olduğu belli değil tam olarak filan. yani nasıl anlatsam bilemedim. ama genel olarak söylüyorum.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Ben bir ara mage the ascension oynatıyordum, şimdi awakening oynatcam ve evet daha dar. Path ve orderlar falan biraz garip olmuş en basidinden.

Ama şu var eskisinden çok daha kolay bir sistem, yeni başlayanlar daha rahat anlıyor ve ben eski sistemle harman yapılması taraftarıyım.
Mesaj tarihi:
Bu akşam başlıyoruz bakalım, awakeningi ascension esintileriyle oynatacağım. Ama backgroundu da awakeningden aldık yani çok bir değişiklik olmayacak gibi duruyor.

İstanbulda geçecek oyun (klişe mi bilmiyorum, hep istanbulda oynattım/oynadım oyunları ama her deliğini bildiğimiz bir coğrafya sonuçta)

Buradan elimden geldiğince feedback yapacağım sistemdeki olguların RP'i nasıl etkilediği, oyunun nasıl şekillendiği ve oyuncuların sistemleri ne kadar kullanabildikleriyle ilgili.
Mesaj tarihi:
"secrets of the ruined temple" kitabında Türkiye, karaman da geçen macera var istersen. gerçi çoğu tiwilight ta geçiyo ama olsun. WW sever Türkiye yi...
Mesaj tarihi:
Türkiye çoook uygun zaten WW'nin "komplo teorisi" mantığına.

Perşembe gecesinden cuma sabahına kadar oynattım ilk oyunumu, oyuncularım karakterlerine bayağı özenmişler sağolsunlar.

Daha önce aynı grupla hack'n slash + pp dnd oynuyorduk, birden mage'e geçip de 6 saat civarı neredeyse hiç zar atmadan ve combat'a girmeden rp yapınca garipsediler.

Üstüne oyundakilerin yarısı Üsküdar yarısı Beşiktaş'ta ikamet ediyor ve oyunu da o istikamette kurguladığımdan coğrafyaya FR'den 50 kat daha hakimler sanırım ve bu da mekanları düşünüp tartmalarında ve karakterlerine bürünmelerinde ciddi fark yaratıyor, köşe başındaki bakkala kadar aldım oyuna.

Yalnız exp konusunda bir problemimiz var; malum exp dotlara dağıtılıyor ve ben istiyorum ki adamların kullandıkları skilleri gelişsin, tüm oyun boyunca subterfuge kullanan adam aldığı exple weaponary'e dot veremesin.

Oyuncularımla da konuştuk ve onlar "eğer böyle bir amacımız olursa oyun içinde çalışıp/öğrenip öyle alırız o dotları" dediler. Bakalım artık.

Edit: Ha bir de ben success'i hep 8 9 10(crit) critical failure'u da 1 yapıyorum. Bazı durumlarda success barrage'ı düşürüyorum gerçi ama sürekli 6 olsun 7 olsun diye sızlanıyorlar. Acaba ben mi çok abartıyorum?
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Ben semihWoD'u icat ettim rahatım.

Oyuncularım şu kural şöyleydi gak guk diyorlar. sWoD oynatıyorum diyorum geçiyorum.

nWoD'u kural sistemi olarak beğeniyorum genelde ama paradox roll'leri, exp sistemi, setting olarak da order-path saçmalığı vs. bana uymuyor. Hatta zar sistemini bile değiştirdim, bir önceki yazımdaki gibi. Biraz zor oluyor ama daha planlı hareket ettiklerini farkettim sırf failleme olasılığı yüksek olduğu için.
Mesaj tarihi:
adamlar zar ekleyin yada cıkarın demiş dcyi sbt tutun demiş ama cok zar = cok success olmuyor hatta cok zarla dramatic faileru olma sansı artıyor tek zarla cok fazla sacmalayamazsın ama aynı anda 6 zar atıyorsan cok kötü sacmalayabiliyorsun ben o yüzden hala dc azaltıp artırıyorum bazen zar ekliyom her yer house rule
  • Yeni Oluştur...