Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Patch 2.3.2

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Spellreflect birçok büyü gibi spell'in animation'ından değil cast süresi bitene kadar etkilidir.

Yani siz büyü size gelirken spell reflect açarsanız, o büyü size daha gelmemişse bile vuracaktır.

Bunun negatif efekti de mevcut. Ben daha önce denedim, kendime 3 spell reflect ettirmeyi başardım. Eğer spellreflect açıkken attıgınız büyü henüz size geri dönüp temas etmemişse kaçar tane atarsanız atın, hepsi reflect olacaktır. Zaten imp CS olmadıgı için bende, açtıkları anda CS basıyorum süper oluyor keke.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
Bassist said:
Warrioru bufflıcaklarına resilienceyi kaldırsınlar clothlar böylece plate giyenden daha çok dayanamaz pvp de lol.Shadow primde tam 430 resilience var geçen gün full mercil elde two hand arena sword dwarf warrior resmen 30sn gibi uzun bi zaman üstümde tepindi ve hala ölmemiştim resto druide saydırmakla meşguldüm büyüleri.O warrior aynı süre diğer bir plate wearerın üstünde tepinse çoktan öldürmüştü.Aynı şekilde frost mage ve warlockun üstündede tepiniyor adamlar snler boyunca ama 400+resil cloth plate ten daha uzun süre dayanabiliyor ne yazikki...

resilience'dan şikayet eden warriorlar varsa pom + pyro ile heallenemeden aşağıya indikleri zamanları unutmuşlar belli ki.

kaldı ki dediğin olay resilience ile alakasız, sezon 2'den başlayarak cloth'un leather seviyesine çekilen zırh değerinden ötürü. şu anda pvp'de 'clothie' denen kavram kalkmış durumda eğer sırf honor ödülleri ya da pve drop kullanmıyorsanız. dolayısıyla inner fire açmış bir priest esasen rogue'lardan filan çok daha yüksek armora sahip.

ayrıca resilience crit'ten itemlvl olarak iki katı filan daha fazla değer istiyor. en basitinden gemlere bakacak olursanız bir crit rare gem = 2 mystic dawnstone etki olarak.

Sam insanlar resiliencede arıyor hatayı demişsinde evet resiliencede+mage classta olmaması gereken 13k hitpointlerde arıyoruz ve haklıyız.Armor olayı çok değiştirmiyor yanlış yerden bakıyorsun konuya.Şöyle düşün clotha istersen 5k armor ver,15k armorlu plate e warriorların two handle nasıl vurduklarını yada rogueların macelerle swordlarla nasıl vurduklarını bilioruz.Yani 15k armora vuran adam clothtaki 5k armora hayvani rakamlar vurur 500 resilience olmasa...

Mage class nedir?Çok fazla damage vurur kısa zamanda ama yakından darbe yiyincede çok çabuk ölür.Yani warriorun yada diğer classların pom pyro+blastla ölmesini biz hiçbirzaman yadırgamadık.Mlee ne yapar mage classa?Yakınına gittiği anda 3-4 tane vurur öldürür ama uzaktan mage class yakalarsa çok çabuk keser..tbc öncesi mlee shamanın yaptığı gibi..

Şu an wowdaki mage class nedir?13k hitpoint-500 resilience-1k spell up,uzaktan deli gibi vuruyor + yakınına geliniyor 13k hp 500 resilienceden dolayı mlee dünyaları vuruyor ama ne adam gibi critliyor nede hızlı öldürebiliyor üstüne dibindeki mage classtan büyü yiyerek ölüyor.
Hem hayvan gibi spell up-hem hayvan gibi hp-hem hayvan gibi resilience bunun sonucu bu halde işte oyun.

Sorun bukadar çok dayanma gücü+çok yüksek damageten kaynaklanıyor mage classa verilen.Roguelar full mercilessti ama atack powerları 1300-1400 arasıydı yani dayanıklılığın bir bedeli vardı.Fakat bu mage classlar için geçerli değil hem ölmek bilmiyoruz hemde dünyanın damage ini vuruyoruz.

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın önemli bir konu.Bir şeyi daha söylemek isterim,Mage classtaki bukadar dayanıklılığın üstüne birde shadow priestın vampiric embracetan gelen,warlockun siphon life+hs+life drainden gelen kendini heallaması zaten damage vurabilmek için bitarafını yırtan mleenin sansını iyice yiyor.Frost mage zaten kendine vurdurtmuyor belli sayıda vurma şansı olan mlee shaman yada warrior o şansını kullanıyor hala yarım hpye bile inmemiş olan clotha karşı pek şansları kalmıyor..

Mlee vs mage class değerlendirmemde rogueları dışarda tutuyorum paladin-warrior-mlee shaman açısından değerlendirdim.Mage-rogue-s.prim-shamanım var.Tarafsız, oynadığım classı savunmadan konuşuyorum lütfen tarafsız genel çerçevede yorumlarınızı yaparsanız sevinirim...
Sosyal ağlarda paylaş

Yani lock veya priestin fazla armor a sahip olmalarına karşı çıkamıyorum, çünkü mobil target lar değiller. Talented expose armor 3k armor indiriyor bu da yaklaşık 20% damage increase demek sanırım cloth üzerinde.

Warriorlar da istese sunder atar warlockların falan üzerine, ki bayağı gördüm arenada.

Ama malesef mage için pek kolay değil bu, yakalamak zaten zor o yüzden pek pratik değil expose ya da sunder üzerinde kalabildiğimiz her saniye dps yapmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Xo mage mlee üzer demişsinde dostum bu oyunda bir tek mlee olsa tamamda 4 tane mlee olunca o iş biraz bayıyor zaten 7 class var.8 classtan 4 ünü üzüyorsa o class OP tur...
4.class olarak roguelarıda kattım rogueu bilenler kesiyorda inan %98 i bilmiyorlar rogue kullanmayı.Çünkü çoğu arenada adrenalin rush-sinister strike-hemorhage spam biliyorlar bg ye girdiklerindede full vengeful-merciless setlerine rağmen üzülüyorlar B)-

Ayrıca frost mage şu an,çok iyi oynamayı bilmeyen shadow priestlarıda rahatlıkla kesiyor.Hunterlarında çoğunu kesiyorlar bm hunterları genellikle.MM hunter üzüyormuş şu an sağlam mage arklar öyle dedi.Yani etti sana 6 class.Feral druidinde daha frost mage kesebildiğini görmedim şansı ile kesiyor bazen ama dip hp kalıyor yinede etti sana 7 class.Bir classın 7 classa karşı üstünlük sağlaması blizzin ipin ucunu kaçırdığının açık bir göstergesi...

Değerlendirmemi ortalama oyuncu kalitesine göre yaptım.Saydığım classlardan tabiki oyuncu farkına göre f.mage i kesen vardır...
Sosyal ağlarda paylaş

yazı baştan sona şaka, arkadaşlarım öyle dedi ile olsabu iş benim arkadaşımda illidan'ı solo kesiyormuş öyle dedi.

Yani yazının tamamına bişey yazmakla uğraşmaya gerek yok sadece şunu bil yeter. Bu oyunda feral druid ve hunter magein antisidir. özellikle feral druid magei evire çevire keser. Hatta 1 magei kestikten 5 saniye sonra başka mage gelsin onuda keser hiç mola vermeden. Hunterı zaten hiç boşa konuşmayalım. Son bufftan sonra mage kesmek hunter için sıradan bir iş.
Sosyal ağlarda paylaş

sonucta oyunda spell dmg reduction diye bi olgu yoktu, saedce phsycal dmg red var oda adam gibi mail ve üstünde var, paladinde ve warriorda hatrı sayılıcak bişeydi ancak, ama pvpde ounun yarısından coğu zaten spell dmg vuruyor, ebuda armorı anlamsız kılıyordu burdada hp miktarı devreye girdi, eskiden warrior+locklar cok hp liydi sonra class'a göre azalırdı itemazationda buna bağlıydı.

sonra ne oldu? eskiden sadece warrior ve paladinlerde ve elemental shamanlarda dmg red'ın vaken, bi anda bütün classlara dmg reduction geldi ressilence'la, burst dmg'a dayanan bütün pvp taktikleri kırıldı bi anda zaten ki bircok rogue'un ve ms warrior'ın bütün olayıydı burst dmg.
şimdi ne olmuş oldu eskiden 3 class'ın sahip olduğu defansif özelliğin katmerlisi bütün classlara verildi, e dolayısıyla classlar arası survival farkı iyice kapandı.

bununlada kalınmadı bide hp miktarları artarken, classlar arasındaki hp farkıda aynı kaldı.

ressilence bi hatamıydı? kesinlikle hayır pvp de combatı uzattı healer'ın nefes almasını sağladı, ama tek başına gelmesi hayatdı, kiter sınıfların üstünlüğü olan bi oyunda (ki haksızlık olmasın nerflediler azda olsa) spell dmg'ın üstünlüğü olan bi oyunda tek başına yanlış bi hamle oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyle bir yazmissin ki..
Oncelikle Druid Resto dalga gecerek aliyor Frost Mage'i. Hunter aliyor MM. Rogue zaten aliyor. Shaman da alir dogru oynarsa Resto. Warlock eziyor. Priest'in her turlusu aliyor. Mage'in aldigi Paladin ve Warrior'dur. Gerisi dover Frost Mage'i 1 v 1'de esit yetenekle.
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:
yazı baştan sona şaka, arkadaşlarım öyle dedi ile olsabu iş benim arkadaşımda illidan'ı solo kesiyormuş öyle dedi.

Yani yazının tamamına bişey yazmakla uğraşmaya gerek yok sadece şunu bil yeter. Bu oyunda feral druid ve hunter magein antisidir. özellikle feral druid magei evire çevire keser. Hatta 1 magei kestikten 5 saniye sonra başka mage gelsin onuda keser hiç mola vermeden. Hunterı zaten hiç boşa konuşmayalım. Son bufftan sonra mage kesmek hunter için sıradan bir iş.

Esas senin yazın şaka.Ben buraya tecrübelerimi yazıyorum ha sen mage ile maximum seviyede oynayamıyorsan orası senin sorunun.Benim 2v2 arena partnerim frost mage arkadaşımın saydığım classlara arenada öldüğünü daha görmedim.bu sayede biz 30 ve 70 resilience gibi komik rakamlarla 2v2 de 1950 rating gördük..Ben healerı keserken f.mage partnerim warlock dışında hertürlü full merciless dps class ile kapışıyordu ve ölmüyordu ya kesiyor yada kendisi ve karsısındaki class yarım hp ye geliyordu ben healerı kesene kadar.Yani anlıcağın ben bazı şeyleri sorucağım adamları iyi seçerim pvp konusundada şaka yapmam..

Partnerim ayrıca if önünde 2k kusür ratingli roguelara duel atıp onları bir güzel kesip l2p çekiyordu.Aklıma geldikçe gülüyorum.Şu an kendisi frost mage abartı bufflandığı ve pvp yeteneğinden çok class farkı ortaya çıktığı için mage iyle oynamamakta..
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Oyle bir yazmissin ki..
Oncelikle Druid Resto dalga gecerek aliyor Frost Mage'i. Hunter aliyor MM. Rogue zaten aliyor. Shaman da alir dogru oynarsa Resto. Warlock eziyor. Priest'in her turlusu aliyor. Mage'in aldigi Paladin ve Warrior'dur. Gerisi dover Frost Mage'i 1 v 1'de esit yetenekle.

dostum ben talent belirttim yannız.Resto druid yazmadım farkındaysan.talent değişince işler değişir ama herkez aynı talentmi oynayacak?Tekrar belirtiyim belli talentler için yazdım onu.resto druidin frost mage i kestiğini bende biliyorum yada mm hunterın.

Ayrıca screenshot tarzı şeylerle uğraşçak tarz insanlar değiliz isteyen inanır isteyen inanmaz biz kendimizi bildikten sonra sorun yok ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bir Holy Priest NE arkadasim var. Kendisi ben IF'de arenaya sira alirken Thrall'i sololadi. Ardindan gitti Sylvanas'i 1 v 1'de ezerken sira geldi. O arada ben lage girdim. Baktim bizim Holy Priest karsimizdaki 2500 Ratingli Warrior Druid takimini yenmis. Sonra o hizla cikti BT raid yapcam diye tutturdu. Dedim attune degilsin? Adam 10 dakkada SSC ve TK sololadi. Hyjal falan derken 1 saat icinde BT'de Illidan'la kapisiyordu. Dedim raid nerde? I solo np, l2p dedi. Kustuk sonra. Ha simdi kendisi cok guclu oldugundan Holy Priest baymis. Oynamiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

7 classi kesiyor demeyeceksin o zaman. 7 speci kesiyor diyeceksin. Bu arada Feral Druid'le de Frost Mage'e lol...
The Fat and the Pro isimli video var Feral Druid Mage 2 v 2 2500 rating bu arkadaslar gece aralarinda duel yapiyor, Feral Druid ezerek aliyor. Herhalde 2500 rating Mage'inin skillini tartismicaz burda. Neyse bu gider ya. Bassist senin armory ne?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gayet class ve talent belirterek yazdım mesajları tam okumuyorsun.Ve süper imba playerları örnek veriyorsun ben ortalama player derecesine göre değerlendirdim mesajları tekrar okumanı tavsiye ederim

Senin mantığına gelecek olursak.Rank 13 shadow priestı(şu anda 430 resil)i olan biri olarak daha doğru düzgün roguelara ölmediğimi(her türlü gearlı) söyleyebilirim.Ama aynı zamanda 2k ap li mutilate rogueum ile her türlü itemlı shadow priestları en çok 15sn içinde kestiğimide söyleyebilirim.Şimdi rogue classmı üstün shadow priestmı??Çok uç playerları söylersen durum böyle olur..
Neyse konu sapıp polemiğe giriyor ben tecrübelerimi yazdım isteyen katılır isteyen katılmaz ben kimsenin mesajlarına şaka gibi vs ithamlarda bulunmuyorum biraz saygı lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

Shadowstep ilginç bir build ya. Dev'ler pvp için uygun bir build yapmak için son 2-3 patchtir buffladılar. PvP deki en iyi white damage i alıyoruz 0-20-41 shadwspec le (sinister calling+deadliness+precision+dw spec), moibility de çok iyi prep+imp sprintle. Ama energy regen çok feci malesef ne combat potency var ne de relentless strike. Surprise attack da bayağı özlenen bir talent.

Sanırım ben 20/41 combatla devam edicem. Tek sinir bozucu olay, hem stealth in zayıflığı, rogue lar druidler stealthteyken 10 yd dan görüyorlar. Prep rogue larla karşılaşınca bayağı üzülüyor insan.

En çok eğlendiğim şey de, rogue community'nin direk 1-2 insanı taklit etmesi. TBC nin ilk 4-5 ayında hemo oynayanlarla insanlar dalga geçiyordu. Acrono, Neilyo AR prep oynadı, Ming blog'unda ne kadar iyi olduğunu yazınca hemen her rogue AR prep oynamaya başladı. Şimdi shadowstep oynadıklarını görünce insanlar direk taklit yine. Bandwagon muhabbeti
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...