Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşırı Stres, Düzensiz Yaşam, Gastrit vs. vs.

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

Midem resmen 2 gündür beni süründürüyor.

Acıdan uyuyamıyorum, uyuduğumda ya saçma sapan kabuslar görüp bunalmış bir şekilde uyanıyorum ya da hiç uyanmayacakmışım gibi yatıyorum, zorunluluktan kalkıyorum.

Sürekli mide ağrısı var, midem yanıyor. Üzerimde inanılmaz bir baskı var şu anda (Okulla alakalı), stres oldukça mide ağrım artıyor, ağrım arttıkça daha çok stres yapıyorum. Ebeveynlerim final dönemi için Maraş'a gelmeye karar vermişler hatta, bugün haberim oldu.

Şimdi, 1 numaralı sebebi stres, ondan eminim. O konuda yapabileceğim bir şey yok. Yediklerime ve içtiklerime dikkat ediyorum şu anda ama pek bir etkisi olmuyor. Biliyorum "Paticik'te kaç tane doktor var da tavsiye istiyorsun" muhabbeti olacak ama Perşembe günü 2. finalim var, cidden çok önemli bir ders ve benim bir an önce çalışmaya başlamam lazım. O yüzden şu allahın belası mide ağrımı en azından geçici de olsa bastıracak bir çözüme, ilaca ihtiyacım var.

Öyle durumdayım ki, şu konuda gördüğüm ilk ilacı direkt çıkıp alıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

orta sondan beri gaztrit ağrısı çekerim (6 senedir oluyo)

hertürlü tedbiri biliyorum... ilk olarak miden çok ağrığı zaman bi adet metsil adlı ilaçı alıyosun ki kendisi çiğnene bi ilaçtır,onu aldıkdan sonra geçicek sanma geçmiyo midende sıkışan gazı dışarı çıkarmana yardımcı oluyo yani afedersin süerkli bi geğiriyosun bunun yanı sıra direkt barbarca bi tavsiye ama mideni bozmaya çalış yani sürekli tuvalette ol montla sıç pelerinle sıç ne yaparsan ama sıç:D(pardon bayanlar ama bu bi gerçek)başka bi çaresi yok kurtuluşuda yok ben bayıldığımı biliyorum ağrısından nasıl geçer diye bi çözüm arama aslında geçer onuda yaziyim..
asitli içececekler,alkol,sigara,sinir,stres bunlardan uzak durucaksın git keşiş ol gaztirit ağrın kalmaz yani
Sosyal ağlarda paylaş

bence önce doktora gitmelisin böyle böyle demelisin o sana ilaç vericektir.

benimde başıma gelmişti sinir stres sanıodum nedenini. sonradan anlaşıldı, amipli dizanteriymiş ki sinirlenince o da hemen mideme vuruyo. dizanteriyle ne alaka sinir diceksiniz ama öyle oluyo :/ hani belki öyle bişey de olabilir. iyisi mi sen doktora görün hemen.
öyle bişey yoksa bir de psikologa git. benim arkadaşımın da başına gelmişti ki tamamen sinir stresten hiçbişey yiyemiyordu kusuyodu sürekli. düzeldi ama biraz zaman alıyor düzelmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

yazcagim ilaclar sadece gecici olarak ise yarar
doktora görünmeni tavsiye ederim
bi de reflu vs ise 2 yastikla yatnayi dene bazen ise yarar

rennie haplar var
rennie duo var surup daha iyidir, mideyi sıvadıgı iddia edilir
talcid var
tums var

bi de g ile baslayan yesil kutulu surup var
gaviscom du sanırım

genelde yan etkisiz seyler bunlar ama alcaksan yine de bi oku..
,

edit : bu biraz tekrar olcak ama
kahve kola vs icme
yatmadan en az 3 saat önce yemek yemeyi kes
bazik besinleri tercih et
Sosyal ağlarda paylaş

Asitli icecekleri birakicaksin.Baharat kullanmicaksin.Yagdan uzak durucaksin.Kahve tarzi seyler tuketmiyeceksin.Acı yemiceksin.Mumkunse Sut kullanmicaksin.
Yani genel olarak hayatin boyuna bundan sonra yediklerine dikkat ediceksin.Stressten uzak durmaya calısıcaksın.Duzenli bi yasam suruceksin.

Son olarakta,Aramiza hos geldin :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...