Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Şimdi bu meret %8 e indi. Dedimki ben, bu sadece satıcıya yarar tüketiciye deil. Sonuçta kdv düşse, adam fiyatı düşürmicek derken Bugün her zamanki Peynirli simit - komacan ve sıcacık - ve çayımı aldım. 3 milyon dedi kadın, normalde 3.5 tu. Şaşırdım, ne oldu diye sordum? KDV indirimi dedi kadın, İçki hariç her şeye mecburi indiriyoruz maliye bakanı çalışıyor vallahi dedi. E dedim tebrikler ozaman =)). Denetleyebilirlerse süper, ki denetleme işinde yeni hükümetimizin elemanları pek iyi. Nerden biliyorum? Babam emekli noter, baya baya küfretti akp müfettişlerine, çok kişi yanacak adamlar çok ince eliyorlar kesinlikle rüşvet almıyorlar dedi :p demekki iyi iş yapıyorlar =) Olumlu taraflarınıda görmek lazım sanırım bu AKP nin, Dürüst kadrolaşma ftw =)
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 biri oğlu için düşürmüştür, yükseltir yine heh.
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 ehehe hakkaten, öyle olma ihtimali var ama sonuçta bizede yarıyor dimi? Akaryakıtıda etkiliyor mu bu arada yakın zamanda benzin alan var mı?
Drall Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 FromTheHell said: neden içki hariç kardeşim1!1!! +∞
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 eet neden sadece içki ki, bence içki + sigara + lüks araç + lüks eğlence lerdende indirim yapılmamalıydı.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 nası olsa ülkenin %99u içki içmiyo ne fark eder
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Keşke herşeyde benzer indirim yapılsa. AMA bekleyip görmek lazım yani bir yerden veren, diğer yerden alır unutmamak lazım :)
Zep Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 said: neden içki hariç kardeşim1!1!! 23 ylt içtiğiniz rakının 20 yltsi vergi zaten ne harici
Sacros Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 elzem gıda mallarıyla zevk amacıyla tüketilen/kullanılan diğer malları bir tutmayın. tekel ürünlerine yapılan zamlar+yeni bandrol uygulaması bi çok kişiyi bozsa da yerine göre doğru bi hamleydi(devlet açısından).
Zep Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 tabiki alıcaklarsa alkolden sigaradan alsınlar ki öyle oluyo gıdadan düşüyo ayrıca içkiden kdv alınmaz ötv alınır.kdvdeki düşüş içkiyi etkilemez
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Sacros said: elzem gıda mallarıyla zevk amacıyla tüketilen/kullanılan diğer malları bir tutmayın. Alkol bunyenin ihtiyacidir.
eldar Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 İçkiye KDV indirimi yapmamalarının nedeni çok belli, sigaraya Dünya'nın her yerinde yüksek vergi var ama alkole yüksek verginin amacı ne acaba?
Sacros Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Kaçak ürün alışının-satışının zorlaşmasına rağmen, kaçak ürüne yönlendirmektir(tekel işleten açısından) Daha az içmeye yönlendirmektir(tüketici açısından) Daha çok vergi geliri demektir(devlet açısından)
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Sacros said: Daha az içmeye yönlendirmektir(tüketici açısından) edit: Daha az içmeye yönlendirmektir(milli gorus açısından)
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 ahaha =) paranoyak gençler sizi =). Kimse kimseyi o tarz bir zorlamaya götüremez, ama evet milletçe daha az içmeliyiz. Sonuçta adamların büyük oy aldığı yerler içki tüketiminin max olduğu yerler O paraya hayati ihtiyaçları karşılayacak maddeler alınsa aileler daha rahat geçinir.
eldar Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Bravo Türkiye'de geçim sıkıntısını çözdün; alkol tüketimini azaltsın aileler. Ne tüketimmiş be bu!
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Duyanda o sebeble içkide vergi indirimi olmuyor sanacak :) Araçlardaki vergileri indirseler herkes daha ucuza daha sağlam arabalara binse daha az ölümlü kaza olsa gibi mesela :)
Sacros Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 bu gibi şeyler işte geçim sıkıntısından bahseden insanlara koyuyor, zenginin cebi taşar, vergilendirilebilir geliri yok gibi bişidir ya da varsa bile son anda albümdü promosyondu bişiler yapar harcar o parayı... eh daha nolsun. içmeyiverin o kadar. milli görüş falan demişsiniz de yani cebinizi düşünmüyorsanız kendinizi düşünün. düzenli alkol kullanımının karaciğere, böbreklere zararları olduğunu bilmeyeniniz yoktur herhalde? (böyle konuştum da içmiyormuşum gibi oldu, içiyorum ben de. alkol. kem. küm.)
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 büyüklü küçüklü bir çok restoran ve kafe, çalıştığım firmanın müşterisi. yılbaşı gecesi destek departmanımız, müşterilerin sistemde KDV indirimlerini gerçekleştirmesi için çalıştı. arkadaşlarımın dediğine göre, çok az müşteri indirimi fiyatlarına yansıtmış.
Apache Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 dogalgazla elektrikle arkadan dayıyorlar merak etmeyin
Charsi Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 kdv indirimi süper bişey değildir. nedenmi çünkü ÖTV GTV CTV ĞTV gibi milyonlarca dier vergilenden kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar. sadece göz boyama.
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 ÖTV güzel bişi bikerem hemde süüper bişi. Çok güzel kanunlar geliyor işte, sigara yasağı,kdv indirimi. Bassınlar ÖTV ye Tamam daha "az" özgür oluyoruz ama, daha temiz daha güzel bir ülkede yaşıcaz.
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 bu kadar kurumu ozellestirdin neden bu akdar vergi lmaya devam ediyorsun vergileri senelerdir katlayarak arttirma bu kurumalrdandi hani? azaldikca niye vergi yuku azalmiyorda populizm yaparak gidada dusuruyorsun? hatirlarsaniz 17 agustos dan sonra yore halkian yardim kem kum bahanesiyel gelen vergiler hala hayatimizda elin caponu dunyanin obur ucunda bizden daha ucuza benzin aliyor ortadogunun gobeginde duran turkiye vatandasi dunyadaki en pahalli benzini kullaniyor benzinde %100 vergi uyguliyan tek ulke 20ytl ye aldiginiz benzinin 10 ytl tuttugu ve 10 unun develte gittigini kac kisi biliyor acaba? ha cevap hazir limu agiziyla yaziyim hani sartlar ne olursa olsun hukumeti savunan delikli semsiyelerimiz varya "hukuemt sizi dusunuyor kuresel isinma gak guk benzin kullanimini dusurmeye calisiyor iste" kyotoyu niye imzalamiyor o zaman derseniz elitistlik yapma derler
Öne çıkan mesajlar