Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

KDV indirimi, süper bişi mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi bu meret %8 e indi.
Dedimki ben, bu sadece satıcıya yarar tüketiciye deil. Sonuçta kdv düşse, adam fiyatı düşürmicek derken
Bugün her zamanki Peynirli simit - komacan ve sıcacık - ve çayımı aldım.
3 milyon dedi kadın, normalde 3.5 tu.
Şaşırdım, ne oldu diye sordum?
KDV indirimi dedi kadın, İçki hariç her şeye mecburi indiriyoruz maliye bakanı çalışıyor vallahi dedi.
E dedim tebrikler ozaman =)).
Denetleyebilirlerse süper, ki denetleme işinde yeni hükümetimizin elemanları pek iyi.

Nerden biliyorum? Babam emekli noter, baya baya küfretti akp müfettişlerine, çok kişi yanacak adamlar çok ince eliyorlar kesinlikle rüşvet almıyorlar dedi :p
demekki iyi iş yapıyorlar =)

Olumlu taraflarınıda görmek lazım sanırım bu AKP nin,
Dürüst kadrolaşma ftw =)
Mesaj tarihi:
ehehe hakkaten, öyle olma ihtimali var
ama sonuçta bizede yarıyor dimi?
Akaryakıtıda etkiliyor mu bu arada yakın zamanda benzin alan var mı?
Mesaj tarihi:
elzem gıda mallarıyla zevk amacıyla tüketilen/kullanılan diğer malları bir tutmayın.

tekel ürünlerine yapılan zamlar+yeni bandrol uygulaması bi çok kişiyi bozsa da yerine göre doğru bi hamleydi(devlet açısından).
Mesaj tarihi:
tabiki
alıcaklarsa alkolden sigaradan alsınlar ki öyle oluyo gıdadan düşüyo

ayrıca içkiden kdv alınmaz ötv alınır.kdvdeki düşüş içkiyi etkilemez
Mesaj tarihi:
İçkiye KDV indirimi yapmamalarının nedeni çok belli, sigaraya Dünya'nın her yerinde yüksek vergi var ama alkole yüksek verginin amacı ne acaba?
Mesaj tarihi:
Kaçak ürün alışının-satışının zorlaşmasına rağmen, kaçak ürüne yönlendirmektir(tekel işleten açısından)
Daha az içmeye yönlendirmektir(tüketici açısından)
Daha çok vergi geliri demektir(devlet açısından)
Mesaj tarihi:
ahaha =)
paranoyak gençler sizi =).
Kimse kimseyi o tarz bir zorlamaya götüremez, ama evet milletçe daha az içmeliyiz.
Sonuçta adamların büyük oy aldığı yerler içki tüketiminin max olduğu yerler
O paraya hayati ihtiyaçları karşılayacak maddeler alınsa aileler daha rahat geçinir.
Mesaj tarihi:
Duyanda o sebeble içkide vergi indirimi olmuyor sanacak :)
Araçlardaki vergileri indirseler herkes daha ucuza daha sağlam arabalara binse daha az ölümlü kaza olsa gibi mesela :)
Mesaj tarihi:
bu gibi şeyler işte geçim sıkıntısından bahseden insanlara koyuyor, zenginin cebi taşar, vergilendirilebilir geliri yok gibi bişidir ya da varsa bile son anda albümdü promosyondu bişiler yapar harcar o parayı... eh daha nolsun. içmeyiverin o kadar.
milli görüş falan demişsiniz de yani cebinizi düşünmüyorsanız kendinizi düşünün. düzenli alkol kullanımının karaciğere, böbreklere zararları olduğunu bilmeyeniniz yoktur herhalde?

(böyle konuştum da içmiyormuşum gibi oldu, içiyorum ben de. alkol. kem. küm.)
Mesaj tarihi:
büyüklü küçüklü bir çok restoran ve kafe, çalıştığım firmanın müşterisi. yılbaşı gecesi destek departmanımız, müşterilerin sistemde KDV indirimlerini gerçekleştirmesi için çalıştı. arkadaşlarımın dediğine göre, çok az müşteri indirimi fiyatlarına yansıtmış.
Mesaj tarihi:
kdv indirimi süper bişey değildir.

nedenmi çünkü

ÖTV GTV CTV ĞTV gibi milyonlarca dier vergilenden kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar. sadece göz boyama.
Mesaj tarihi:
ÖTV güzel bişi bikerem
hemde süüper bişi.
Çok güzel kanunlar geliyor işte,
sigara yasağı,kdv indirimi. Bassınlar ÖTV ye
Tamam daha "az" özgür oluyoruz ama, daha temiz daha güzel bir ülkede yaşıcaz.
Mesaj tarihi:
bu kadar kurumu ozellestirdin neden bu akdar vergi lmaya devam ediyorsun
vergileri senelerdir katlayarak arttirma bu kurumalrdandi hani?
azaldikca niye vergi yuku azalmiyorda populizm yaparak gidada dusuruyorsun?

hatirlarsaniz 17 agustos dan sonra yore halkian yardim kem kum bahanesiyel gelen vergiler hala hayatimizda

elin caponu dunyanin obur ucunda bizden daha ucuza benzin aliyor
ortadogunun gobeginde duran turkiye vatandasi dunyadaki en pahalli benzini kullaniyor

benzinde %100 vergi uyguliyan tek ulke
20ytl ye aldiginiz benzinin 10 ytl tuttugu ve 10 unun develte gittigini kac kisi biliyor acaba?

ha cevap hazir limu agiziyla yaziyim hani sartlar ne olursa olsun hukumeti savunan delikli semsiyelerimiz varya

"hukuemt sizi dusunuyor kuresel isinma gak guk benzin kullanimini dusurmeye calisiyor iste"

kyotoyu niye imzalamiyor o zaman derseniz
elitistlik yapma derler
  • Yeni Oluştur...