Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dıyarbakır'da patlama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
demokrasi falan değil olay,tamam biz de gidip vuralım gayet güzel e vuruyosun vuruyosun eline bişey geçti mi şu anda ? sorunu ne şekilde çözmeyi düşünüyoruz peki bunu konuşalım o zaman ? Yani mükkemmel derecede başarılı operasyonlar yapıyoruz,yapılmalı mıydı yapılmalıydı evet ancak bu şekilde çözülemez diyorum ben.bunlar yapılmasın demiyorum veya biz yanıt vermeyelim demiyorum ama unutmayın karşınızdaki bir ülke değil,terör. yani yeri,yurdu,yatağı belli değil arkadaşlar bunu göz ardı etmeyin.Olay K.Irak tan ibaretse Türkiye'nin K.Irağı dağıtmak için sadece 5 saati var o kadar bile sürmez muhtemelen.Ama çözüm değil.Ben operasyonlara karşı çıkmadım ki ben operasyonların çözüm olmadığını söyledim ve öyle düşünüyorum
Mesaj tarihi:
önce çözüm sorunun adını belirlemek.Güneydoğu sorunu mu,Kürt Sorunumu ne sorunu önce bi isim koyulsun,ardından da çeşitli yatırımlarla bir sürü çözüm üretilebilir.Önce boş mantıklar değiştirilsin.(Diyarbakır=PKK Kalesi,Her kürt=PKK) önce bunları yıkalım.
Mesaj tarihi:
Köklerini kurutmaktan başka ne çözüm var, yapmayın ya. Oturup çay ikram edip rica mı edeceksin? Bunlar son direnişler, çırpınışlar. Kimse biz 2 bomba atacağız, bütün sorun çözülecek demedi, siz hayal kurmuşsunuz.
Mesaj tarihi:
bence sudur olay:

1) TSK balyoz gibi cokecek pkk nin uzerine. turkiye cumhuriyeti devletine karsi silahli kalkisma yapanlar bunun bedelini en agir sekilde oder. no exceptions.

2) siyasi reformlara devam. ne gibi reformlar mesela: kurtce tv/radyo yayinlarinda ozel tesebbuse izin vs vs gibi seyler. devlet o bolgenin halkina kendilerine 2. sinif muamelesi yapilmadigini anlatmaya calismali. burasi ince bir nokta yalniz. su anda piyasada kurt aydin diye gezen hergeleler sozu devletin kurtce egitim yapmasi gerektiginden aciyorlar. bu alenen bolunmedir. boyle seylerden bahsetmiyorum.

3) bolgeye tesvikler ve devlet yatirimlarina devam.

bunlar dogru ve verimli bir sekilde yapildigi halde cozum olmuyorsa zaten bu insanlar ile beraber yasayamaz hale gelmisiz demektir. o zaman da geregi yapilir.
Mesaj tarihi:
Ben AP milletvekillerini bekliyorum, her fırsatta Diyarbakır'a gidip PKK belediye başkanı'nı ziyaret edenleri, gelsinler de hastanedeki yaralıları bi ziyaret etsinler.
Mesaj tarihi:
valeron israrla cozumun askeri kanadini dislamaya calisiyorsun ama cok buyuk bi yanilgi icindesin. devlete karsi silahli kalkisma yapmak cok ciddi bir istir. cezasi da cok agirdir. af da edilemez.

eger askeri yontemler dislanirsa halk otorite olarak devleti degil pkkyi gorur. iste o zaman bolunme kacinilmaz olur.
Mesaj tarihi:
abi askeri otoriteyi reddeden kim ? ben anlatamıyormuyum? ben böyle birşeyi reddetmiyor olmasın,olmamalı demiyorum yazdıklarımı okumuyormusnuz? ama sırf askeri otorite çözüm değil onu söylemek istiyorum.
Mesaj tarihi:
Haa tabi, teröristlerden gider özürde dileriz. Hani sivil halkı katlettiklerinden dolayı vuruyoruz ya. Giderayak eyaletlerede bölelim ülkeyi. Her aklına gelen terörist örgüt kursun sonra.
Mesaj tarihi:
valla benim senin yazdigini okudugumdan anladigim sey kuzey irak operasyonlarinin yanlis ve gereksiz oldugu idi. neden cok dogru ve gerekli olduklarini da onceki postlarimda acikladim.

tekrar altini cizmek istiyorum su noktanin: bu operasyonlar siyasi/ekonomik calismalarla desteklenmeli.
Mesaj tarihi:
wanderer said:
bence sudur olay:

1) TSK balyoz gibi cokecek pkk nin uzerine. turkiye cumhuriyeti devletine karsi silahli kalkisma yapanlar bunun bedelini en agir sekilde oder. no exceptions.

2) siyasi reformlara devam. ne gibi reformlar mesela: kurtce tv/radyo yayinlarinda ozel tesebbuse izin vs vs gibi seyler. devlet o bolgenin halkina kendilerine 2. sinif muamelesi yapilmadigini anlatmaya calismali. burasi ince bir nokta yalniz. su anda piyasada kurt aydin diye gezen hergeleler sozu devletin kurtce egitim yapmasi gerektiginden aciyorlar. bu alenen bolunmedir. boyle seylerden bahsetmiyorum.

3) bolgeye tesvikler ve devlet yatirimlarina devam.

bunlar dogru ve verimli bir sekilde yapildigi halde cozum olmuyorsa zaten bu insanlar ile beraber yasayamaz hale gelmisiz demektir. o zaman da geregi yapilir.

1) pkk ya sınırsız para akışı devam ettiği için öldür öldür,üstleri yoket yoket bitmez.

2) o bölgenin halkını temsil etmesi gereken 80 küsür kürt milletvekili var.
eğer amaç bağcıyı dövmek değilse her istenilen çözüme kavuşur.
3)türkiye cumhuriyetinin en büyük yatırımı olan gap güneydoğu anadoluya yapıldı.ayrıca kimlerin ne kadar zengin olduğunu da biliyoruz.ordaki halk fakir kaldıysa suç devletin olduğu kadar başkalarınındır.
şu sevgi kelebeği pkk silaha şuna buna para harcayıp böğürceğine halkına yardım etsin madem çok darda herkes.

amaç bağcıyı dövmekse çözüm isteyen yoksa devreye şiddet giriyor.halk özellikle eskiden ermenilere ve rumlara yapılanlara yapılmaya zorlanıyor göz göre göre.

burda aklını başına devşirmesi gereken devlet değil ayrılıkçılık yapanlardır
Mesaj tarihi:
wanderer said:
prawler gayet onemli bi olay yani 10 dakika 15 dakika ayrilabilir. 60 kisi yaralandi deniyor.

5 Dakka boyunca gösterirsin, özet geçersin, ne olmuş ne bitmiş, durumu anlatırsın geçer gidersin.

15 dakika boyunca aynı görüntüleri göstermenin, aynı şeyleri tekrarlamanın manası yok. Resmen insanları aptal yerine koymak diyeceğim de neyse.
Boşverin siz.
Mesaj tarihi:
Valeron said:
@matama;
Yaşadım abicim ben orda,sıksıkta gidip yaşıyorum,DİYARBAKIRLIYIM Çünkü ..
onun bu yaptığının çok daha farklı adlarıda var ama bence söylememek lazım.
Ayrıca 70 yaralı varmış,3 erimizde şehit olmuş.K.Irak'ı bombalamakla bu işin çözülmeyeceğini geç olmadan anlarlar umarım

di mi sana vurana sen çiçek ver...

gösteriş olsun diye büyüttük bu orduyu biz...

çakacaksın tabi kafasına, al otobüs patlattı, sen orda daha çok patlatacaksın...

göze göz dişe diş, "insanlarla" uğraşmıyoruz burada çünkü...
Mesaj tarihi:
Valeron said:
bu iş K.Irak'ı bombalamakla çözülemez arkadaşlar bunu işallah anlarlar.al kaç gündür geyik yapıyorlar yok terör yuvaları BBG gibi,yok bilmem kaç kişi öldü,bilmem kaç paralık hasar verildi şu bu .. gördüğümüz gibi hiç bi işe yaramadı,yaramaz,yaramayacak.Çözüm için farklı şeyler düşünmek lazım.Dağdakini vurdukça şehirlere inerler,ondan sonrada herkes o şehirleri PKK sempatizanı olarak görür

abi kusura bakma ama boş konuşuyorsun bak 93-95 arası yapılan operasyonlara ne zaman dışarıda bir operasyon yapsak ne zaman içerdeki operasyonlar başarılı olsa pkk ya darbe vursak hemen şehir içine dönüp bomba fln patlatıyorlar gövde gösterisi yapmak gibi birşey bu teslim olunmasının önüne geçmek için bakın bomba patlatıyoruz güçlüyüz ayağına yatıyorlar
evet askeri olarak terör sorunu çözülmez ama teröristlerden öldürerek kurtulabiliriz daha 2gün önce 550kg amonyum nitrat daha bulundu sığınaktan o bulunmasaydı bi sonraki başarılı operasyondan sonra Allah bilir hangi şehirde patlatcaklardı.
netten bulabilirsiniz yapılan operasyonlarda imha edilen bomba mayın vs sayısını onların 10da 100de hatta 1000de biri patlasa çok çok daha fazla kayıp verirdik
Mesaj tarihi:
Xaenin said:
Köklerini kurutmaktan başka ne çözüm var, yapmayın ya. Oturup çay ikram edip rica mı edeceksin? Bunlar son direnişler, çırpınışlar. Kimse biz 2 bomba atacağız, bütün sorun çözülecek demedi, siz hayal kurmuşsunuz.

SINIRLAR AÇILSIN, ÇATIŞMALAR BAŞLASIN!

Mesaj tarihi:
evet ama öyle bir söylüyorsun ki teröristleri vurmayalım anlamı çıkıyor
asker üzerine düşeni yapıyor işte operasyon fln şehir içinde de mi güvenliği asker sağlasın?yasaları da mı asker çıkarsın?
iki işi aynı anda götüreceksin bir yandan teröristi öldürürken bir yandan da yeni katılımların olmasını engelliceksin ne bileyim örgütün para kaynaklarını keseceksin
Mesaj tarihi:
Bi yandan temizlerken bi yandan köklerini kurutmak lazım işte.

Kökleri nasıl kurutulur?

Ya gözlerini korkutucaksın
-ki bu noktada askeri operasyonlar önemli bir faktör.

Ya da halkı bilinçlendiriceksin
-Bu noktada bölgenin kalkınması gerekli ama bölgede PKK gibi bir bela varken kalkınması biraz zor.Yani oraya fabrika kursan gidicek adamlar boş buldukları saniyede sabote edicekler mesela. Bu yüzden ilk maddeye geri dönüp askeri operasyon seçeneğine abanıyoruz.
Mesaj tarihi:
Ya kürtlere hak ver ver ver nereye kadar abicim. Daha ne istiyorlar bu dallamalar. Herhangi bir Türk den farkları mı var bu ülkede vatandaş olarak. Kürt adam okuyamaz, devlet dairelerinde çalışamaz, mal mülk elde edemez gibi kanunlar var da biz mi bilmiyoruz. Nedir yani olay.

İstedikleri belli; ülkeyi bölmek. Ha kimse de kusura bakmasın babayı alırlar ancak ellerine.

Kürt sorunu denen şey kürtlerin kendi kıçlarından uydurdukları bir şey. Dahası var mı?
  • Yeni Oluştur...