Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
katılıyorum abso sana ama su anda öyle bişey yapmak ekonomik olarak zor görünüyo. ama dünyadaki değişimlere de bakarsak cok fazla sürmeyecek ve sigara da ot gibi bişey olacak, millet bakkaldan değil sokak koselerinde satıcılardan alacak falan.

bu arada içki içenlerin %90 ının sigara içtiğini nerden cıkardınız? gayet de içmeyen bi ton akrabam ve arkadasım var. neye bakarak böyle bir genelleme yapıyosunuz yani lol. sigaranın cok tuketildiği cafe, bar gibi yerlere özel sigara odaları gibisinden yerler konulacak, orada içeceksiniz. ille de dışarıya çıkmanız gerekmiyor yani.
Mesaj tarihi:
Bu iş biraz yalan olur ya da düzenleme yaparlar. Bizim üniversitede koskaca yasak tabelası var bina içinde hatta içene ceza olarak 6 küsür milyar ceza var yazıyor ama binada yakanda var, diğer derse yetişim derken koridorda içerek giden de. Gerçi bina zaten büyük ama içen yine içer.
Mesaj tarihi:
sigara ülke ekonomisine faydalı bişey.

diyelimki adamın biri 20 yaşından beri sigara içiyo.
bu adam aynı zamanda çalışırken sosyal güvenlik sistemine de prim ödüyor. diyelim ki 55-60 civarında emekli oldu, bu sırada da sigaraya bağlı hastalıklar başgöstermiş oluyo. zaten 65te kanserden ölüyo. adam 35-40 sene prim ödeyip 5 sene devletten maaş alıyo. erkek çocuğuna zaten kalmıyo maaş. kızı da evlenmişse o da almıyo maaşı, dolayısyla bu aylıklar devlete kalıyo. hastalığın tedavisi süresince yapılan harcamalar da normal şartlarda sağlıklı bi insanın yaşayıp alacağı maaşların toplamından daha düşük oluyor (bi makale var burada kaynak olarak da elimde değil şu an. neyse). sonuç itibariyle devlet bu işten kar ediyo eheh.
bi de vergi olayı var tabi. öküz gibi vergi oh.

sonuçta temel tüketim maddesi değil, kimse içmek zorunda değil.

yasaklanması gereksiz. 21. yüzyılda yaşıyoruz, bilgiye erişim oranı her zamankinden daha yüksek. sigaranın sağlığa nasıl zaralı olduğu vs. biliniyo, maddi olarak da devlet bir nevi vatandaşı kazıklamış oluyo yukarıdaki örneğe göre. e buna rağmen içene de bişey denmiyo tabi.

yani ben içmem. için lan ama siz. ooh devlete para eheh.
Mesaj tarihi:
pyro o iş üniden üniye değişiyor hatta üni içerisinde bile değişiyor.
yani bizim okulda 7tepe yasağa çok kral uyuluyor mühendislik fakültesinde ve hukuk fakültesinde içen olmuyor bi kaç kere yakalayıp canını yakmışlar içenin artık milyonda bir o da wc de içen oluyor öteyandan hazırlıkta sınıfın önünde içiyorlardı bişi yapan olmuyordu yani dumanaltı oluyordu sınıflar fln ama fakültede gözümle gördüm sigara içenlerin kimliklerinin alındığını ve resmi işlem başlatıldığını
olay bu işin düzene kavuşturulması yani yasaklıyorlar ama eskisi gibi takip eden olmazsa o zaman bir işe yaramaz, gerçi dün gazetede okudum görevli devlet memuru ceza kesmezse ona da ceza varmış ondan bundan sonra belki işlerini daha bi ciddiye alırlar
Mesaj tarihi:
yasaklanması iyidir, kapalı mekanda 2 dk durup bütün üstün başın sigara kokması kadar kötü bişey yok
ayrıca kapalı bir mekanda herkes içiyorsa bende içmeyi düşünüyordum, boşuna mal mal adamların verdiği dumanı çekiyordum içime, bari kendi sigaramı üflerim değişiklik olur filan diyordum
gerek kalmadı çok şükür
üstten havalandırmalı sigara içmek için özel odalar yapılcak muhabbeti vardı ona en oldu bilen var mı
Mesaj tarihi:
Burax said:
pyro o iş üniden üniye değişiyor hatta üni içerisinde bile değişiyor.
yani bizim okulda 7tepe yasağa çok kral uyuluyor mühendislik fakültesinde ve hukuk fakültesinde içen olmuyor bi kaç kere yakalayıp canını yakmışlar içenin artık milyonda bir o da wc de içen oluyor öteyandan hazırlıkta sınıfın önünde içiyorlardı bişi yapan olmuyordu yani dumanaltı oluyordu sınıflar fln ama fakültede gözümle gördüm sigara içenlerin kimliklerinin alındığını ve resmi işlem başlatıldığını
olay bu işin düzene kavuşturulması yani yasaklıyorlar ama eskisi gibi takip eden olmazsa o zaman bir işe yaramaz, gerçi dün gazetede okudum görevli devlet memuru ceza kesmezse ona da ceza varmış ondan bundan sonra belki işlerini daha bi ciddiye alırlar

Kurallardan ziyade uygulanmasına bakıyor evet, gerçi bizde doç.lar bile binadan çıkmadan yakıyor koridor boyunca püfür püfür eheh.
Mesaj tarihi:
iyide barlarda sigara içmeyenler azınlık, onlar için özel oda yapsınlar o zaman. çoğunluğu gaz odasına sokmanın mantığı nedir anlamış değilim.
Mesaj tarihi:
bu olaylarda çoğunluk diye bakılmıyor sağlıklı yaşam hakkımız var bildiğim kadarıyla barlar da sigara içmek için yapılmış özel yerler değil
Mesaj tarihi:
enema said:
iyide barlarda sigara içmeyenler azınlık, onlar için özel oda yapsınlar o zaman. çoğunluğu gaz odasına sokmanın mantığı nedir anlamış değilim.

Abi o odada insanlar siagarasını içip çıkıyor, sigara içmeyen insanı sokarsan napcaklar orda?
salak mısın sen?
Mesaj tarihi:
sağlıklı yaşam hakkın varsa niye alkol alıyorsun, tutarlı ol biraz? tamam diğer yerlerde yasaklansın çok haklısınız ama barlarda yasaklanması kadar saçma bir yasa yok.
Mesaj tarihi:
Ekmek said:
Abi o odada insanlar siagarasını içip çıkıyor, sigara içmeyen insanı sokarsan napcaklar orda?
salak mısın sen?

bir barda öyle sinemalardaki gibi oda yapacaklarını mı sanıyorsun sen? bi köşeyi yaparsın sigara içilmeyen bölüm diye, havalandırmayla falan dumanın oraya gitmesinide engellersin az biraz
Mesaj tarihi:
Ekmek said:
abicim ben içtiğim alkolden zevk alıyorum, senin içtiğin sigaradan almıyorum.

sırf ben içmiyorum işte o sigarayı ordaki insanların büyük çoğunluğu içiyor
Mesaj tarihi:
enema said:
Ekmek said:
salak mısın sen?

bir barda öyle sinemalardaki gibi oda yapacaklarını mı sanıyorsun sen? bi köşeyi yaparsın sigara içilmeyen bölüm diye, havalandırmayla falan dumanın oraya gitmesinide engellersin az biraz
Seni sigaraya boğmak lazım. Nefesine %50 oranında sigara dumanı verip öyle nefes almanı sağlamak lazım akıllanman için. Beynine kan gitmiyor.
Mesaj tarihi:
Ya sigara içmeyenleri azınlık görüp ayırmak gerektiği gibi saçma bi fikirle geldiğin için, üstüne sigara içenler çok diye diğer insanları zehirleme hakları olduğunu idda ettiği için paticik forumları altında benimle muhattap olmanı yasaklıyorum.
La havle.
Mesaj tarihi:
Çokalıkkıadam said:
Bar,park,cami,çocuk parkı,durak gibi yerlerde artık sıgara içilmeyecek.
Ve Atatürk Belgesellerindeki sıgaralarada sansür uygulanacakmış.
Bunun hakkındaki düşüncelerizi merak ediyorum.
Hadi başlayalım.

Merak etme korku filmlerindeki sigara ve alkol sahneleri de sansür yiyecek. Kimse Atatürk'e ve belgesellerine karşı bu hareketi yapmıyor.

Ha sigaranın mozaiklenince sigara olduğu belli olmayacakmı? Tabii ki olacak ama yasak işte..
Mesaj tarihi:
E sonunda! Belki beyinlerine giden oksijen miktarı artarsa yurdum insanının zeka seviyesi yükselir bi parça=)

Yalnız olay AKP den çıkınca insan şüpheleniyo ya biliyomusunuz? Acaba bu da "dinci vs laik", "türk vs türkiyeli", "alt kimlik vs üst kimlik", "aydın vs ulema" gibi kutuplaştırma çabalarından birisi mi diye... "sigara içen vs içmeyen" lol=)

Yok yok değildir heralde ya

Neyse tebrik etmek lazım, sağlık konusunda önemli bir adım olmuş.Umarım yasanın yürürlüğe girmesi konusunda da, uygulamada da başarılı olurlar.
  • Yeni Oluştur...