Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
MadOrca said:
Bu millet, sigaraya yasak gelirse isyan çıkartır. Garibanın bi sigara keyfi var onun da içine etmesinler.

Çok sinirlendim hemen bi sigara yakmam gerek.

İsyan etseler ne güzel olur, asıl tuhafıma giden de o kadar şey varken sigara yüzünden isyan çıkabilme olasılığı

Barda içilememesi saçma olmuş ama duraklarda olması iyi olmuş bence (içmeyen biri olarak) sıra beklerken duman solumak kaçınılmaz oluyor çünkü.
Mesaj tarihi:
bu arada %90 falan değil barlara gidenlerin sigara iceni %100

icmek istiyeni ise cok daha az, sigaraayı bırakıp bi bakın etrafınıza kac kişi iciyo kac kişi icmiyo
Mesaj tarihi:
Bence mantıklı, dışarda içilmesini yasaklamaları kötü olmuş gerçi, o fazla dokunuyor özgürlüğe falan ama duraklarda vs. yasaklanmasında da mantık var gene. Dolmuş beklerken yanımda 2 kişi bile varsa söndürüyorum ben sigarayı, duman illa gider diye.
Barlarda yasaklanması meselesi kötü benim açımdan da yapacak bir şey yok, mantıklı o da sonuçta ne diyeyim.
Mesaj tarihi:
darbe felan gelmez abartmayin, almanya'da da bu sene ayni yasak geldi, gelmeden önce kiyametler koptu fakat simdi herkes pasa pasa sigarasini icerken disariya cikiyor iciyor, her mekanin önünde isiticilar var soguk havada problemde olmuyor iciyorsun rahat rahat, barlara gelince evet %100 yasaklanmiyor fakat ufak capli barlarda cafelerde gecerli bu, bir bölme yapilabiliyor, mesela starbucks gibi yerlerde kesinlikle icilmiyor, icen biri olarak diyorum ki cok iyi oldu artik ne bir partide paketleri tüketiyorsun ne de barda bira yaninda pofur pofur iciyorsun. almanlar biraktiysa bira + sigara ikilisini türklerde birakir.
Mesaj tarihi:
ombakkombak said:
Çokakıllıadam said:
Merhaba arkadaşlar,
Hükümetin Sıgara Yasağı hakkındaki yasa tasarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bar,park,cami,çocuk parkı,durak gibi yerlerde artık sıgara içilmeyecek.
Ve Atatürk Belgesellerindeki sıgaralarada sansür uygulanacakmış.Bunun hakkındaki düşüncelerizi merak ediyorum.
Hadi başlayalım.

Yasada özel madde mi varmış Atatürk belgeselleri diye? :)

benim de çok dikkatimi çekti bu ama sonra düşündüm de tanrılaştırılmış olan liderimizin bu konuda milleti/gençleri daha kolay etkileyebileceği için hak verdim yasağa bir miktar..

Öte yandan geçen gün yapıkredi yayınlarının dükkanına bi girdim, yazarlara özel kitaplar vardı böyle.. Her kitabın kapağında yazarın portresi ve elinde bi sigara, gayette hoş gözüküyordu. Gel de özenme heh.. O tip şeylerde yasaklanmalı dicem bir yandan ama öte yandan ne bu ya polyana ülkesi mi olcak diye de düşünmüyor değilim.
Mesaj tarihi:
barlar beyler medeni yerlerdir

her nasil aklinizda kotu yerler geciriyorsanizda oradada sigara icilmemesi normal

avrupada ve amerikada yasak burdada yasak

uygulamaya gelince essek gibi uygulanacak cunku icene degil sadece iciren mekanada ceza var
Mesaj tarihi:
sigara icmeyen biri için konuşması kolay, daha önceden içmiş veya içen birinin hissettiklerini anlayamaması normal. Yasa kapsamında "sokakta" dahi içmek yasak olacak. Bu ne demek, ben kimseyi rahatsız etmicek bile olsam, boğaza karşı sigara içemicem demek oluyor. Böyle bir yasa nasıl onaylansın süper olur diyorsunuz anlamış değilim. Ayrıca Türkiye nüfusunun bence çoğu sigara kullanıyor, burasi ne Almanya ne de bir başka Avrupa ülkesi. Sanmıyorum o yasanın kolay kolay yürürlüğe gireceğini.

Eğer yemek yenilen yerlerde sigara içilen bölüm ile içilmeyen bölümü ayırırlarsa bence de güzel olur. Lakin sigara içenlere 2. hatta 3. sınıf insan muamelesi göstermek kötü oluyor. Örneğin taksimdeki Starbucksta sigara içilen bölüm hemen kapının girişi, kışın orası nası soğuk oluyor anlatamam. İçerde insanlar sıcacık kahvelerini yudumlarken, biz kapının ağzında ufacık alanda montlarımızla oturuyoruz =/

Keşke bırakabilsek de işte bi kere tiryakisi olmuşuz. Bu arada o çıkan elektronik sigaralar da "tarım ilacı" adı altında girmiş ülkemize, sağlık bakanlığının onayı alınmadan, sanırım toplatılacak ve satıştan kaldırılacakmış. Belki bırakmakta faydalı olur diye düşünürken o yolun da kapanmış olduğunu öğrenmek kötü oldu =(
Mesaj tarihi:
En mantıklısı otobüs beklerken durağın kenarında içmek, hatta bunu yapmadan önce başkasına yerimi tutar mısınız, hemen geliyorum diye tembihlemek olabilir :D
Mesaj tarihi:
nie yau millete alkol kokusuyla tahrik edip zehirliyomuyuz =)

Duman abi leş kokuyo falan filan, sonra ekonomiksel zararı var.
Bence asıl kitle, 18 yaş altı
Büyükler kullanmasın küçükler özenmesin hesabı. 2. sınıf insansınız işte içenler hehehehe

Da uygulanamaz bu

hop düzelttim, dışarda içmeme olayı çooook saçma.
İçmeyen biri olarak, boğaza karşı ben bile içerim
arada balkonda yemekten sonra bende içerim

Kim kollayacak ki? ayrıca özgürlük muabbetine falan ters.
Yaş o yasa
Mesaj tarihi:
@huun, kend rizamla vucuduma zarar veririm sanane?

o zaman fazla yağlı yiyenlerde iki yüzlü? koşu yapmıyanlarda dişlerini fırcalamıyanlarda.
Mesaj tarihi:
Ben de onu diyorum ya zaten. Sigara dumanı ne yapar? Kanser. Alkol ne yapar? Kanser. Fazla söze gerek yok.

- Ooo!!! Barda kendimi kanser yaparken, sigara dumanı nedeniyle kanser olmak zorun değilim artık.
Mesaj tarihi:
çok güzel oldu. üzerine gidilir insallah. fransa'nın 4'te 1'i sigara içmesine ragmen en agır yasak orada uygulanıyor, türkiye'de de olmalı.

kapalı alanların tamamında sigaranın yasak olmasının bir mantıksızlıgı yok. dısarı mı cıkarsın, özel odalara mı girersin bilemem ama içerde içemeyeceksin işte. isteseniz de istemeseniz da uyacaksınız bu kurala eninde sonunda.
Mesaj tarihi:
Sadece sağlık değil
KOKMAK İSTEMİYORUM
leş ya leş hele kızlar içince aboooo direk uzaklaşıyorum.

Gözlerim yaşarıyor, direk başağrısı yapıyor bende
naifim pek, yasa güzel temiz mis gibi.
Ama dışarda olsun ya
  • Yeni Oluştur...