Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2008'in klasik sahneleri...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Ben kendimi o meydandaki hayvanlardan üstün görüyorum. Kendimde bu hakkı da buluyorum.

sen üstün görebiliyorsun ama onlar üstün görmüyor sorun bu.
senin kendini üstün görmen hiçbirşeyi degiştirmez.
sen o adamı egitmedikçe.
Mesaj tarihi:
v2 said:
LathspeLL said:
Ben kendimi o meydandaki hayvanlardan üstün görüyorum. Kendimde bu hakkı da buluyorum.

sen o adamı egitmedikçe.

Ya Lütfen Böle Saçma İdealist Yaklaşımlarda bulunmayın.Çözüme 1 gram faydası olmaz anca adamın onune taş koyar.Ben Nasıl Eğitcem onu ya?Kendimi eğitmek için götümü yırtmışım.
Mesaj tarihi:
Zaten Eğitim şart dedik. Eğitim şarttan evvel eğitime reform gerek dedik. Eğitime reform getirmek için başımızdakilerin kültürlü, modern ve batılı düşünceye sahip olması lazım. Ne oldu? Tıkandık.

Tek çözüm yolu Atatürkçü düşünceyi benimsemiş, modern, kültürlü bir adamın -artık krallık mı dersiniz başka bişey mi dersiniz- bu devletin başına geçip, zorla insanları eğitmesi gerek. Yoksa bu reformun olacağı yok. Hele hele artık hiç yok. Bütün kökten dinciler orayı burayı alıyor. Sonra öyle bir hale gelebiliriz ki "şeriat" yada sizin için "ılımlı islam'ı kaldıracağım, laik bir cumhuriyet vaad ediyorum" diyeni pakistanda ki gibi vuracaklar yolun ortasında.

Ya bende isterim herkes eşit olsun, ama olmuyor bizim gibi 3. dünya ülkelerinde. Bunu anlamıyorsunuz hala. Dengelerin altüst olduğu bir ülkede hala "demokrasi var" diyebiliyorsunuz. Şuan demokrasinin D'si bile yok.

Siz bu coğrafyada pembe gözlerinizle hümanist takılırken, asıl islam faşistleri yıllardır ülkenin canına okuyor.

Siz hala o taksimdeki heriflerden üstün olduğunuzu kabul etmiyorsanız problem sizdedir.
Mesaj tarihi:
+1

ama şöyle bi durum var..o dediğin çok akıllı kişinin sahneye çıkması demek ülkede yeni bi düzeni kurmak demek..buna ne bazıları göz yumar ne de bu millet yeni düzene kolay kolay adapte olur..kötü bişey demiyosun ama o dediğin bu ülkede hayal..

artık eğitimle bile kurtarılamayacak gibi olanları sınırdışı etmek gerekir yada uzun bi müddet hapiste tutmak gerekir..
Mesaj tarihi:
İşte "hayal" olduğunu bende biliyorum. O yüzden umudum yok. Öyle birinin çıkagelmesi için tamamen şeriat düzenine geçmemiz lazım, o zaman iç savaş çıkacak, herkes bir lider arayacak, ve biri çıkıp bunu yapacak.

Demek ki işlerin iyice batması gerekiyor. Hala kendini iskandinav ülkelerinde sananların "demokrasi var, onlarında hakkı, eşitsiniz, kapak diye yazdıklarınız saçma şeyler" demesi gerekiyor.

O kadar koyun bir toplumuz ki başımıza felaket gelmediği sürece, arjantin gibi kriz geçirmediğimiz sürece, medya abartmadığı sürece, ılımlı islamın etkilerine birebir görmedikçe halkın harekete geçeceği yok. Dünyanın en pahalı benzini bizde, en pahalı elektroniği bizde, dünyanın en pahalı kendi denilen Londra bile bizden ucuz... Ama insanlarımız hiçbir tepki vermiyor, "niye böyle?" demiyor, sorgulamıyor. Tam koyun. O yüzden bir hareket beklemiyorum.
Mesaj tarihi:
LathspeLL bence de tartışma artık.
Faydası olmayacağını sen de biliyorsun.

Ben mesela aldırmamaya çalışıyorum mümkün olduğunca.
Değiştirebileceğin birşey yok.

Reform yapsan da gene eski düzene geri döner insanlar.
Deveye sen tavuksun deyip gıdaklamasını bekleyemezsin ki...
Zira Atatürk bunu denedi ama başaramadı malesef.

O yüzden boşver.
Çık, gez toz, kendi entellektüel ortamında takıl.
Boşver memleketi ya.
Gideceğim diyorsun nasıl olsa.
Mesaj tarihi:
Sawer said:
v2 said:
LathspeLL said:

sen o adamı egitmedikçe.

Ya Lütfen Böle Saçma İdealist Yaklaşımlarda bulunmayın.Çözüme 1 gram faydası olmaz anca adamın onune taş koyar.Ben Nasıl Eğitcem onu ya?Kendimi eğitmek için götümü yırtmışım.

Biz laftan anlıyoruz. Onların burnuna gazeteyi dürüp dürüp vurmak lazım.
Mesaj tarihi:
Biz o soylediklerinize darbe diyoruz iste. 20 30 tane kendini bilmez alkolu fazla kacirip iclerindeki hayvana sahip olamadiklari icin ulkeyi alasagi ettiniz, aferim size.

Bu alasagi olan ulkeden neler gideceginin farkinda misiniz peki oyle bi durumda? Acin darbe konularini bi daha okuyun, uzun uzun anlatti insanlar neler olabilecegini.

Diktayla falan cozum olmaz. Guzelim sistemimiz var, siz bunu kullanmayi bilmiyosunuz diye diktaya donelim... Bu hesap makinasi olmasina ragmen hala kagitla vergi iade zarflarinin toplamasini yapmaya benziyo. Sirf siz ne yapacaginizi bilmiyosunuz diye de dikta falan gelmez, neyse ki.

Vakti zamaninda bi laf soyledik; eger alakaniz kalmayacaksa bu ulkeyle, o zaman bidi bidi konusmayin. Ne soyledikleriniz gercegi yansitiyo ne de bi anlam ifade ediyo. Ortada sallanan insanlari galeyana getirmek ve panik olusturmaktan baska bi ise de yaradigi soylenemez.

Iste bu yuzden senin oyun 0.1 benimkisi 2 sayilmali (!) ama anlatamiyorum bi turlu.

@Sawer, adam ne guzel tespitte bulunmus sen ideolojik demissin. Adam diyor ki, sen su olayda neyin yanlis neyin dogru oldugunu biliyosun. Adamin yaptigi okuzlugu gorebiliyosun. Ama bu adam bunun farkinda degil. Sen ona bunun yanlis oldugunu soylemedigin, gostermedigin surece de boyle olmaya devam edecek. Yaptigi ayip sadece 57YTL ise, yarin "dur 100YTL param var.. o kadarlik ayip yapalim" demesi normal. Ama bu noktada sizin oyunuz 1, benimkisi 2 sayilsin gibi bi mantik asil hicbi yere yurumez. Cunku bu yaptiginiz Baykal'in sebzelerle kovuldugu sehre kusmesi gibi bos, yarar saglamayan ve dolayli yoldan zarara sebep olan dusunce tarzidir.

Ve yineliyorum, eger hakkaten boyle dusunuyosaniz, o zaman sizin oyunuz 0.1 benimkisi 2 sayilmali. Cunku yaptiginiz ayibin onlardan asagi kalir yani yok.
Mesaj tarihi:
said:

Yılmaz ÖZDİL
[email protected]

Vurun kahpeye!

Dinci iktidarındaki turizm ülkesinin "kültür başkenti"ni gördünüz değil mi?

Avustralyalı kız, eczaneye sığındı.

Litvanyalı kız, pastaneye.

Alman kız, taksicilere.

Polise sığınan olmadı...

Çünkü polis, "PKK saldırmasın" diye, kızlara saldıranları koruyordu o sırada!

*

Geçen sene...

Bir Rus kızı, otobüs durağının üstüne tırmanmıştı; ahtapot gibi uzanan, yılışık, arsız ellerden kurtulmak için... Ayakkabısı çıkmıştı. Çorabını çekiyorlardı aşağıdan... Külotunu cep telefonuna kaydediyorlardı, o çığlık çığlığa yardım isterken.

Bir önceki sene...

atv Haber’deydim. Hırvat kız, bizim kameramanlara sığınmıştı. Kazağı duruyordu ama, sütyeni yırtılmıştı, sütyeni.

Erkek arkadaşını yumruklamışlardı. Söyleyemedik tabii, "bıçaklanmadığına şükredin" diye... "Türkiye’yi unutmak istiyorum" demişti bize.

*

İzledik televizyonlarda...

Utanıyoruz.

Televizyonlarda izlemediğimiz için "utanmadığımız" haberler vereyim size.

3’üncü sayfalardan.

*

Tecavüz ederken yakalandı; tecavüz henüz gerçekleşmediği için "yarım kaldı" indirimi aldı.

Tecavüz edip, kameraya alan kişi, "eski sevgilisi" olduğu için, indirim aldı.

"Tecavüzde bağırmıyorsa, rıza göstermiş sayılır" indirimi yapıldı.

Üvey kızına tecavüz eden baba, "kızın ruh sağlığı bozulmadığı için" indirim aldı.

Ormanda saldıran, ama astım krizi geçirdiği için tecavüzü başaramayan sapık, "orası ıssız bir yer, isteseydi yapabilirdi" indirimi aldı.

Tecavüz edip, hamile bıraktı; "zaten bakire değildi" indirimi aldı.

Tanımadığı birine saati soran eşini öldürdü, "cilve yaptı" indirimi aldı.

"Kot giyiyordu" indirimi aldı.

"Piercing takıyordu" indirimi aldı.

"Tayt giymişti" indirimi aldı.

Çantasında doğum kontrol hapı buldu, öldürdü, "tahrik" indirimi aldı.

Kadın programında "babam bana tecavüz etti" diyen kızını öldürdü, "babasını kamuoyunda rezil etti" indirimi verildi.

Mahkemeye takım elbiseyle gelen tecavüzcüye "iyi hal" indirimi yapıldı.

*

Ya yılbaşı rezaleti?

Salyalarıyla sırıtarak kızlara saldıranlar, 57’şer lira ödeyip, çıktı. Aramızdalar...

Otobüste. Vapurda. Tenhada.

*

Kadın olmak zor bu ülkede.

"Başı açıksa" daha zor.

Potansiyel namussuzsun!

"Örtün, kurtul" psikolojisi, giderek daha fazla hákim oluyor atmosfere...

Kadına yönelik suçlarda ceza indirimi yapılması, ses çıkarılmaması, göz yumulması, hatta bırakılması, ondan.

*

Taksim’e dönersek...

Bakıyorum o güruha...

Terör örgütü "bomba koymasın" diye o kadar çaba harcamasa mıydık acaba?

Ölü sayısı çok olurdu ama...

"Kaybımız" pek olmazdı galiba.
Mesaj tarihi:
riglous said:

@Sawer, adam ne guzel tespitte bulunmus sen ideolojik demissin. Adam diyor ki, sen su olayda neyin yanlis neyin dogru oldugunu biliyosun. Adamin yaptigi okuzlugu gorebiliyosun. Ama bu adam bunun farkinda degil. Sen ona bunun yanlis oldugunu soylemedigin, gostermedigin surece de boyle olmaya devam edecek. Yaptigi ayip sadece 57YTL ise, yarin "dur 100YTL param var.. o kadarlik ayip yapalim" demesi normal. Ama bu noktada sizin oyunuz 1, benimkisi 2 sayilsin gibi bi mantik asil hicbi yere yurumez. Cunku bu yaptiginiz Baykal'in sebzelerle kovuldugu sehre kusmesi gibi bos, yarar saglamayan ve dolayli yoldan zarara sebep olan dusunce tarzidir.

Ve yineliyorum, eger hakkaten boyle dusunuyosaniz, o zaman sizin oyunuz 0.1 benimkisi 2 sayilmali. Cunku yaptiginiz ayibin onlardan asagi kalir yani yok.

Ben Zaten O anlamda Söylemedım ama bu bence kişinin değil devletin yapabileceği birşeydir.Bu arada Eğitim vermek için küçük yaşta olmaları lazım.Şu an KAzık kadar olmuş irenç bir insan grubunu hapse atmak dışında hiçbir şey yapamazsın.
Bide Bişi Sorucam Nasıl Yanlış Olduğunu Göstericeksin?Adam Babasından,Dedesinden,Çevresinden Bunu Görmüş.Sen ne Söyleyebilirsinki adamın fikrini değiştircek?
Mesaj tarihi:
Riglous, sorun senin hala sadece oy atarak bunları düzeltebileceğini düşünmende. Bu kafayla devam edersen 0 ileri gidersin. Bazı yerlerden sonra o benim dediğim "darbe" ihtiyaç olacak. Ferhan Şensoy'un dediği gibi bu hükümetle 100 yıl geri gideceğime, darbeyle 10 yıl geri giderim daha iyi.

Ben zaten geri gitmeye ihtiyacımız olduğuna düşünüyorum, bir titremesi lazım bu ülkenin. Her düzenin baştan kurulması lazım.
O darbeyi yapacaklarında senin kafanda kurduğun sarhoşların değil, aklı başında aydın birilerinin yapması gerekiyor.

Sen bu kafayla devam et, kurtarırsın ülkeyi çıkmaz ayın son çarşambasında. Oyla kurtaracakmış...
Mesaj tarihi:
LathspeLL e bu noktada katılmıyorum.
Darbe hiçbirşeyi değiştirmez, istediğin kadar titret Türk halkını birşeyler olmuyor.
Bunu görmek lazım artık diye düşünüyorum.
O yüzden kendi haline bırakmak lazım, zorla güzellik olmaz.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Riglous, sorun senin hala sadece oy atarak bunları düzeltebileceğini düşünmende. Bu kafayla devam edersen 0 ileri gidersin. Bazı yerlerden sonra o benim dediğim "darbe" ihtiyaç olacak. Ferhan Şensoy'un dediği gibi bu hükümetle 100 yıl geri gideceğime, darbeyle 10 yıl geri giderim daha iyi.

Ben zaten geri gitmeye ihtiyacımız olduğuna düşünüyorum, bir titremesi lazım bu ülkenin. Her düzenin baştan kurulması lazım.
O darbeyi yapacaklarında senin kafanda kurduğun sarhoşların değil, aklı başında aydın birilerinin yapması gerekiyor.

Sen bu kafayla devam et, kurtarırsın ülkeyi çıkmaz ayın son çarşambasında. Oyla kurtaracakmış...

Egitim durumun nedir?
hangi entellektüel birikimlerine dayanarak bunları söylüyorsun?
sen bu kafayla devam et,hiçbirşey olmaz,allahtan bu ülkede egitimli insanlar var.

darbeyi savunan bir zihniyetin ne demokrasiyle,nede hukuk devletiyle alakası yoktur.
oldu olacak genelkurmay başkanı geçsin devletin başına degilmi?
vah vah vatanı kurtaracak gençlere bak üzerlerindeki görevi orduya atıyor.
Mesaj tarihi:
Ya karistirdin galiba; insanlarin oy degerlerini dusurerek duzelecegini soyleyen sensin, ben degil...

Politik bi tartisma yapmiyorum burda. Ister AKP'ye ver ister bilmem kime, olayin oyla cozulecek herhangi bir yani yok. Bu konuda sana katiliyorum. Ama kendini o insanlardan ustun gormekle de cozulecek bir sorun degil bu.

Ne yapman lazim, gidip egitim kurumlarina destek vermen lazim. Madem o kadar bilgilisin, TEGV'de calis. Her tarafta subeleri var, surekli de gonullu insan ariyolar. CYDD'ye git. Bundan 4 sene once de soyluyodum ben bunu, hala soyluyorum. Hic kapisindan gecmisligin var mi bu kuruluslarin? Kac donem ders verdin? Yapman gereken oyle ahim sahim bi is de degil, alti ustu gidip iki cocuga daha iyinin dogrunun ne oldugunu ogreteceksin. Issiz issiz bilgisayar basinda oturdugun 1 saati oyle degerlendirsen bile yeter. Onu gectim, illa ders verme, eminim ihtiyaclari olan ve senin yapabilecegin bircok sey vardir.

Titremesi lazimmis. Once sen titre de bi kendine gel. Aynaya bakmayali uzun seneler gecti heralde...
Mesaj tarihi:
abi kamera doğrultuyolar heriflere, daha çok azıyor amipler. Tabi buzağı yavruları sonra gidip kahvede okey dönerken kankalarına gösteriyor bak elin turistini nasıl mıncıkladım nasıl oynaştım diye.
Mesaj tarihi:
riglous said:
Ya karistirdin galiba; insanlarin oy degerlerini dusurerek duzelecegini soyleyen sensin, ben degil...

Politik bi tartisma yapmiyorum burda. Ister AKP'ye ver ister bilmem kime, olayin oyla cozulecek herhangi bir yani yok. Bu konuda sana katiliyorum. Ama kendini o insanlardan ustun gormekle de cozulecek bir sorun degil bu.

Ne yapman lazim, gidip egitim kurumlarina destek vermen lazim. Madem o kadar bilgilisin, TEGV'de calis. Her tarafta subeleri var, surekli de gonullu insan ariyolar. CYDD'ye git. Bundan 4 sene once de soyluyodum ben bunu, hala soyluyorum. Hic kapisindan gecmisligin var mi bu kuruluslarin? Kac donem ders verdin? Yapman gereken oyle ahim sahim bi is de degil, alti ustu gidip iki cocuga daha iyinin dogrunun ne oldugunu ogreteceksin. Issiz issiz bilgisayar basinda oturdugun 1 saati oyle degerlendirsen bile yeter. Onu gectim, illa ders verme, eminim ihtiyaclari olan ve senin yapabilecegin bircok sey vardir.

Titremesi lazimmis. Once sen titre de bi kendine gel. Aynaya bakmayali uzun seneler gecti heralde...

Riglous, o insanların eğitilmesinin daha iyi bir yol olduğunu bende biliyorum. Ama onu eğitenlerde de iş yok. Onlarında eğitilmesi gerekiyor. Sistem çürümüş, bunu görebiliyorsunuz heralde. Eğitimsizleri yine eğitimsizler eğitecek.

Ayrıca benim görevim değil TEGV'de falan çalışmak. Ona zaman ayıramam, her benim gibi mesaj yazanada Osman yağmurdereli gibi "gel eğitim ver, gel parti kur o zaman!" denmeyecek heralde.
Mesaj tarihi:
Gobegini kasiyan adam bu oluyo iste. Elini tasin altina sokmaya kalkinca ben yokum ama is konusmaya gelince, dusunmeden laf salatasi... Ondan sonra da bu milletten adam olmaz darbe lazim. Bi de kendini okumus egitimli gormuyo musun, ben ona yaniyorum iste. Ne farkin kaldi o okuzlerden?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...