ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Selamlar, Şimdi öncelikle geçmişinden başlayayım 5.1 ses sistemi kullanıyorum; on board ses kartı yerine bi tane creative alayım dedim. Creative Sound Blaster Live 24 Bit 7.1 Ses kartı aldım. Şimdi sorun şu şekilde: Eski ses kartı döneminde bütün speakerlarım gayet güzel bir şekilde tanımlanmıştı front left / front right vs. şeklinde. Hiçbir ayarına dokunmadan Creative'in yazılımını falan yükledim; şimdi şu şekilde: Front Right - sorunsuz Rear right - sorunsuz Subwoofer - sorunsuz Front left - bu sesi rear left speakerdan veriyor Rear left - bunu da front left speakerdan veriyor Center - bunun sesini hiç vermiyor Speakerları manüel konfigüre etme gibi bir seçenek bulamadım şu anda. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınıza muhtacım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 denetim masasında ses ayarları altında hoparlör ayarları falan var kurcalarsan. onu 7.1 falan yapmayı dene, creative'in kendi programında da bi ayar vardır kesin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Genelde Creative ile beraber gelen yazılımlarda bu tarz sorunlar olmuyor. Hangi işletim sistemini kullandığını bilmiyorum ama Vista'da yer alan "tam aralıklı hoparlörler" kısmına da bir göz at derim (ses simgesine tıklayınca çıkan pencerede yapılandır diyeceksin). Genelde surround olayını bunlar engelliyor. Yok XP kullanıyorum dersen nette biraz araştır derim. Genelde hiç problem çıkarmadan çalışıyor burada. Ha bir de hanlış hatırlamıyorsan Creative'in sitesinde ayrı bir program vardı CTAudio diye, ona da bak istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 işletim sistemi xp bu arada denetim masası - hoparlör ayarlarından yapmayı denedim; olmadı ondan ctaudio yüklemeyi planlıyorum ama ondan önce alternatif çözüm var mı diye bakınıyorum - bekliyorum biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Şimdi fark ediyorum ki ses kartım mikrofonumu da görmüyor şu anda. girişleri de yanlış takmadım sanırım; nedir ki bunun olayı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 On board ses kartının sürücülerini kaldırdın mı ve bios'dan on board ses kartını disable ettin mi? (Gerçi sonuncusunu yapmışsındır ama yine de sorayım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 bana kablolar yanlış gibi gelio da çaktırma :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 on board ses kartının programı (soundmax) "program ekle kaldır" da vardı soundblaster yüklemeden önce, yükledikten sonra kalkmış oradan; arada sürücüler silindi mi bilmiyorum. biostan disable etmedim, şimdi onu deneyeceğim. abi topu topu 4 giriş var ses kartında, 3ü speakerlar biri de mikrofon - line in için; nasıl yanlış bağlayabilirim ki=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 7.1 ses kartında 4 giriş mi var?? edit: resimlerine baktım hakkaten ööleymiş alala :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 biosdan disable ı da yaptım ctaudio denen programı yüklesem mi diye düşünüyorum yalnız cidden şimdi, ses kartım mikrofonu görmüyor, right / left / center girişlerinden left leri yanlış görüyor, center ı görmüyor vay anasını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 e rearı öne frontu arkaya koy diycem de center olayı bozuyor işi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 komple sök, baştan tak, baştan kur, kılavuzu dikkatli oku, bir şeyler kaçırıyorsun yüzde yüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 mikrofon var bir de, onu da görmüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 bi sn, yorumları okumadım ama benm de böle bi topiim vardı 3 yıl evvelinden. birisi bana yardım etmişti. creative programı varya. orda EAX control hedesi var. o bölüme girip onu aktif etceksin babalar gibi 5+1 ses gelicek. okadar. koş yap hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Biz de arkadaşın live 5.1 ses kartında center ve subwoofer yer değiştirmişti bayaa uğraşmıştık, saçma sapan bi yerde bir checkboxı işaretleyince düzelmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 al bak hatta senn için üşenmedim oturdum uraştım yaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Abi tamam, her şey dediğin gibi ama çözülmedi yine. sorun ondan değil sanırım pazartesi günü başka bir bilgisayarda başka bir mikrofonla deneyeceğim; yine olmazsa aynen iade gidiyor da, nedir bu olay ya=( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 bende de aynı karttan var, mikrofonu kırmızı yere takınca çalışmıyor ben de diğer köşedekine takıyorum o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 live'in 7.1'i de mi var? vay be, ben de live'i taa awe 64 zamanından kalma zannediyordum, meğersem audigy serisiyle halen devam ediyormuş live. bu surround sound sistemi ayarları hep zor olmuştur. windows'un kendi ses sistemi ayarlarına baktın mı? ordaki ayarlar bazen creative ayarlarıyla çakışabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 ABİİİİİİİİİ ya bu kadar uğraştırdım falan da, döveceksiniz harbi sorunun neden kaynaklandığını söyleyince eski ses kartındaki gibi oldugunu varsayarak ben en uca takmısım mikrofonu, mikrofon yerine de center takmısım; mikrofonla center birbirinin yerine girince de bunlar olmus. =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 allah seni davul etsin nub =P /ignore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ZaugnaKhaldun said: eski ses kartındaki gibi oldugunu varsayarak ben en uca takmısım mikrofonu, mikrofon yerine de center takmısım; mikrofonla center birbirinin yerine girince de bunlar olmus. güzelmiş :) en azından farketmişsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar