Polan Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Şimdi arkadaşlar baştan söyleyim.Kimseyle tartışmak yok sataşmak için açmadım bu topici.Sadece merak ettiğim birşey var onu öğrenmek istiyorum.Yani sen niye böylesin demekten ötürü tanımlar üzerinde bana yardımcı olun lütfen... Ben bir tanrının varolduğuna inanıyorum.Dinlere,meleklere kısacası tıpkı müslümanlar gibi onların inandığı şeylerin gerçek olduğunu düşünüyorum.Ama bir dine yatkınlığım yok.Yani kendimi müslüman,hristiyan,ateist veya başka herhangi bir şekilde tanımlayamıyorum.Hepsine içimden geldiği için uzak duruyorum.Bu yüzdende hiçbir dinin hükümlülüklerini yerine getirmeyi bir zorunluluk olarak saymıyorum.Önemli olanın yaşayan,görebildiğimiz canlılara değer vermek olduğunu düşünüyorum.Bu yüzdende ibadet etmeyi veya bir dine mensup olmayı istemiyorum.Bunları anlatmamın sebebi benim ne olduğumu anlayıp ona göre tanım yapmanızdır. Şimdi araştırıyorum mesela ama ben şu veya şuyum diyemiyorum.Tanrıya inanmayan ateistim diyebiliyor.Ben inanıyorum fakat dediğim gibi dinlere karşı bir yaklaşımda bulunmuyorum.Bazıları deistsin demişlerdi bana ama o da değilim.Çünkü deistler evreni, evreni kapsayanı ve evrenin kapsadıklarını bir bütün olarak görürler.Kısacası tanrı herkestir, her yerdedir.Ayrıca melekler,peygamberlere inanmazlar.Bense bu yönde deistlerle alakam yok. Arkadaşlar gerçekten benim mensup olduğum inancın bir tanımı yada bir adı var mı?Bunu bilenler yazarsa sevinirim.Çünkü araştırıyorum birşey bulamıyorum. Not:Dediğim gibi sadece tanımlar üzerinde duralım.Topicin yeri burası değilse garbage'e bile razıyım:)Ama yeterki bir cevap alayım...
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 ya adam samimi ve ciddi bi şekilde konu açmış yaptığınıza bakın bi de. ayıp ama.
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Bence aslında ibadetle ilgili şeylere yapmaya üşeniyorsun ama inanmaktanda geri kalmıyorsun. fifti fifti şansın var bence
Holy Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Deizm'i araştır derim. Çok araştırılacak bir yanı yok aslında yazında deizm'den esintiler var. edit : iyice araştır ama. hak yolu deizm.
Killer Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 bende arkadaş gibi hissetmek istiyorum ama müslümanım yani.oruc tuutp boy abdesti alıyoruz.boy abdesti istemiyorum sgd
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Holy nin dediği gibi deistsin büyük bir ihtimalle. Onlarda da tanrı inancı vardır ama meleklere peygambelere inanmazlar böyle birşey olsa gerek seninki de.
yav Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Senin bu dediğin şey deizm oluyor büyük ihtimalle. Voltaire oku mesela, kendisi en harbi deistlerden biridir. Ben de yaklaşık senin gibi düşünüyorum çoğu zaman ama yine de düşündüklerimi henüz etiketlemeye niyetim yok, erken be daha..
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Doğru demiş kardeşler benim deist bir arkadaşım vardı aynı senin yazdıklarını derdi. Sonra araştırdı buldu deizmmiş
Sevenos Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 neden kendine bişey denmesini istiyosunki ? bunu bi ihtiyaç olarak görme, takıl işte..
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 gönlünden geldiğinde dua et gelmediğinde küfür et istediğinde secdeye istediğinde şeznoka yat . eğer bir yargılayıcının bir hsap gününün olduğuna inanıyorsan sadece aklında bulunsun.
Horrible Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 benim de bildiğim kadarıyla bi tanrının olduğuna inanan ama hiç bi dine inanmayan insanlara deist deniyor.
Sam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 bence de deistsin. sonuçta deizm kalıplara oturtulmuş bir inanç şekli olmadığından kapsamında sayılır inancın.
KahnX Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Bütün insanlık ve din kavramının gerçeği şu lafta saklıdır aslan: "No gods or kings, only man."
zamo Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Herkes deist demiş ama Allah'a ve Muhammed'in peygamberliğine inanıyosa müslüman sayılmaz mı?
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 E Hz. İsa'ya da inanıyomuş. O zaman da Hıristiyan mı sayıcaz ?
Adiemus Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Deistsin. Melek, peygamber olayları ayrıntı. Onlara inanan deist de olabilir inanmayan da. Sade deist hoşuna gitmezse radikal deist, ılımlı deist falan da diyebilirsin kendine :)
zamo Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Müslümanlığa göre İsa peygamber diil mi?
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuya abimin şahsi cevabıdır: Kardeş bence ben neyim sorusunu kendine soracağına. bir konu üzerine yoğunlaşsan kendini ve seni yaradanı daha iyi tanıma fırsatı yakalayabilirsin bence oda şöyle olur madem ki o kadar araştırıyorsun bence önce dünyanın nasıl bugüne geldiğini araştır.yeryüzünde yaşayan tüm canlıların nasıl bir düzenek nasıl bir çarktan geçtiğini araştır. tüm bu ekolojik dengeyi ayakta kimin tuttuğunu araştır. şunu unutma ki dünyaya gelen her bir brey müslüman olarak doğar lakin gerek çevrenin yönlendirmesi ve gerekse kendi yaklaşımlarıyla sonradan diğer dinlere mensup olur. herşeyden önce kendine şu soruyu sor kendinde olan bir çift gözün bir benzerini yapabilen çıkabilir mi aceba? veya ellerini düşün bir kısmında kıl var ama hemen yanıbaşında kıl yok ve tertemiz böylesine muntazam bir şeyi başka hangi dengeleyici başka hangi güç böylesine güzel yapabilir ki. bence herşeyden önce allah ı araştır ve emin ol ki sonuca daha çabuk ve güzel şekilde yaklaşacaksın. istersen. daha uzun da konuşabiliriz. msn adresim [email protected] istersen yüz yüze de oturur sohbet eder fikir alışverişinde bulunabiliriz.
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Theridone said: şunu unutma ki dünyaya gelen her bir brey müslüman olarak doğar lakin gerek çevrenin yönlendirmesi ve gerekse kendi yaklaşımlarıyla sonradan diğer dinlere mensup olur.
Öne çıkan mesajlar