Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yılbaşı kutlamak günahtır.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
puhahahahhahahh oyh gece gece super oldu :D ama ilk başta mother fucker olun gibi bişe dıo sora fren basanlar kurtulurlar inşaaallah dio.ben olayı şeyettitemedim.mother fucker mı olucaz frenci mi neci olucaz.tenks
Mesaj tarihi:
mahmut tuncer said:
hede hödö

yahu iyi de cicibebe daha banlenmemiş ki, fakei niye açtın? madem açtın neden çaktırıyorsun fake olduğunu? hadi çaktırdın mahmut tuncer ne ehe

iyiymiş ama fake ismi olarak mahmut tuncer, beğenmedim desem yalan olur lol

edik: pardon konu dışından banmiş, onu anlamamıştım ben, özür diliyorum bu durumda haksız ithamım için =P

berç senin de mesajın uygun değildir bir nedenle ondan silinmiştir, salt fakesin diye mantıklı mesaj silinmez. hem sen yeni gelenlere ben geldim dedin mi? sildirirsin işte mesajını böyle stiki okumadan ortama dalarsan =]
Mesaj tarihi:
ben kendime göre mantıklı! şeyler yazdım banada fake dediler msgımı sildiler lol :)
Mesaj tarihi:
forumda fikrimi söliyemiceksem ben ne arıyorum burda.

fikrini söleyen fake.

tamam sert konuşurum.

ama boyu çükümü geçmez lol.
Mesaj tarihi:
said:
Diyanet, yılbaşına neden karşı?

İSTANBUL Müftülüğü, geçtiğimiz cuma günü "Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım" başlıklı bir hutbe yayımladı. Bu hutbe, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2004 yılbaşında yayımladığı hutbenin tekrarı ve Müslümanları "yılbaşı eğlenceleri"nden uzak durmaya davet ediyor.

İnternet sitesinden hutbeyi dikkatle okudum. İçki içmenin zararlarından, kumarın yol açabileceği felaketlerden, kısacası sadece yılbaşında değil, yılın diğer günlerinde de yapılması dinin yasakladığı davranışlardan söz ediyor.

"Bugün toplumumuzda yılbaşı kutlaması adı altında düzenlenen eğlence ve toplantılar, kültürel ve geleneksel bir temele sahip değildir" denilerek, yılbaşı kutlamaları Müslümanlar için yasaklanıyor.

Bunun nasıl bir çarpıtma çabası olduğu çok açık.

Din içki içmeyi, kumar oynamayı yasaklıyor ve bu yasaklama, dinde belli ki çok açık yeri olmayan yılbaşı kutlamalarını yasaklamak için bir gerekçe haline getiriliyor.

Bu ülkede içki içmeden, kumar oynamadan da eğlenebilen milyonlarca insan var.

Eğer dinin kurallarına önem vererek yaşıyorlarsa, onlar neden yeni yıla eğlenerek giremesinler?

Yılbaşı kutlamalarının bugünkü Türk toplumunda "kültürel ve geleneksel" olmadığına kim karar veriyor?

Miladi takvime geçişin ardından gelen yıllarda başlayan bir alışkanlığın artık bir geleneğe dönüştüğü, yılbaşı öncesi sokaklardan, dükkan vitrinlerinden, dolup taşan eğlence yerlerinden, yoğunlaşan telefon ve tebrik kartı trafiğinden belli olmuyor mu?

Diyanet İşleri’nin dilinin altındaki bakla belki de bu zaten.

Eskiye dönmek, toplumsal yaşamın kendilerinin "din" diye tarif ettikleri kurallar bütününe göre şekillendirilmesini özlemek de diyebiliriz buna.

Diyanet İşleri, laik cumhuriyetin bir kurumu olduğunu unutmuş görünüyor.

Mehmet Y. Yılmaz, Hürriyet

Geçen Cuma benim de dikkatimi çekmişti, alenen "yılbaşında sevinilmez, geçen yıl Allah için ne yaptınız onun muhasebesini yapın", bi bakıma "oturun, ölümü düşünün, kıvranın" dedi hoca.
AKP laikliği böyle birşey işte.
Mesaj tarihi:
Aileden sorumlu bakan hede hödö dün akşam itibariyle yaptığı açıklama ile insanları sevgililer gününe katılmamaya davet etti. "Sevgililer günü, bir diğer adıyla Aziz Valentin günü bir hristiyan adetidir, toplumumuzda geleneğimizde yeri yoktur" diyen bakan abartarak herkesi görücü usulü evlenmeye davet etti "Sevgi, aşk meşk yalan işler bunlar."
Mesaj tarihi:
arkadas kutlamıyosan kutlamassın yılbasını.millete niye karısıyosun.isteyen kutlar,eglenmek icin fırsattır bunlar.sen kutlamıyosun,eğlenmiyosun diye milleti niye kendine benzetiyosun,milletin eğlencesini niye bozmaya calısıyosun ki.kıskançlığın lüzumu yok bırakın isteyene eğlensin.
Mesaj tarihi:
Hay toplumunuzada geleneğinizede:), biz kaç yıldır buralarda yaşıyordukta siz nereden türediniz?(diye sorarlar adama, başbakan usulü) Eheh kimin adeti değilmiş, neymiş sana ne bireder =) Adamın direk çıkıp "yılbaşını kutlayan ölsün lol" diye demeç verdiği kalmış.
Mesaj tarihi:
İlk olarak yılbaşını dine karşı bişey gibi göstermek süper bi olaymış, kaldım böyle "o.O"
Sanki insanlar toplanıp kedi kesiyo, bakire kurban ediyo yılbaşında lol =)

İkinci olarak, hadi senin dininde,kültüründe yeri yok, e yine de sana ne? Şeriat devletindemiyiz ki herkes senin dininin kurallarına göre yaşıycak? Çok feci saçmalamışlar.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...