Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yılbaşı kutlamak günahtır.

numberten

Öne çıkan mesajlar

Burda ben "içmek, eğlenmek aptallıktır, bira içenler maldır, 10'dan geriye sayanların çoğu eziktir" demiyorsam sende "yılbaşı kutlamak günahtır diyenler zındıktır, maldır, malaktır" demeyeceksin.

Anlatılmaya çalışılan bu sanırım.
Bende bunu anlatmak istiyorum zaten. Yapılan yorumlara, sarfedilen cümlelere dikkat edilse sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak bir nokta dikkatten kaçıyor yanlız; Bu ülkede kafir diye öldürülen kişilerin sayısı bu derece fazla iken "hele hele hödö yapanlar kafirdir" diyen adamların hepsi potansiyel katilleri kışkırtmakta ve potansiyel kurbanların üstüne salmaktadır.

Buradaki potansiyel lafı "olmadı ama ya olursa" için kullanılmamaktadır. Potansiyel lafı geçmişte bir çok defa tekrarlanmış olayın bu sefer kime karşı ve kim tarafından uygulanacağı bilinmediğinden kullanılmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

AthleT said:
Burda ben "içmek, eğlenmek aptallıktır, bira içenler maldır, 10'dan geriye sayanların çoğu eziktir" demiyorsam sende "yılbaşı kutlamak günahtır diyenler zındıktır, maldır, malaktır" demeyeceksin.

Anlatılmaya çalışılan bu sanırım.
Bende bunu anlatmak istiyorum zaten. Yapılan yorumlara, sarfedilen cümlelere dikkat edilse sevinirim.

şimdi, içki içmek aptallık değildir ama yılbaşı kutlamak günahtır diyenler maldır, salaktır. sırf sen ona aptal demiyorsun diye o adam sözünü sakınacak diye birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:
Passanger said:
Yazmassam çatlarım.

Noel baba antalyalı!!!

gerçek adı da nail'di di mi

aziz nicholas (saint nicholas, santa claus, father christmas falan fişmekan..)
4. yüzyılda, bizans imparatorluğunda (antalya civarlarında) misyoner bir piskopostu.

yılbaşını kutluyoruz ama noel baba gibi figürleri de kullanıyoruz. yani yılbaşı ile noel yavaş yavaş iç içe giriyor. kültür emperyalizmi böyle bir şey.. yabancı kültürleri kendi kültürümüze kaynatıyoruz. bu temelde dini bir mesele değil bence.

ayrıyetten hoca da haklı =P
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar hakikaten sizin bu dinine bağlı insanlarla alıp veremediğiniz ne?
Benimde sinirim buna bozuluyor yahu.

Ben dininin gereklerini yerine getiren bir insan değilim. Bende alkol alıyorum, küfür ediyorum bol bol, namaz kılmıyorum...vs.vs.
Ama saygı duyuyorum neticede.

İnsanlar kafirlere özenmeme adına yılbaşı kutlamıyor ve bunu günah olarak sayıyorlar. Kişilerle alay edin, dalga geçin, hakaret edin. Ama siz bokunu çıkarıp tüm inananlara vuruyorsunuz lafı.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...