Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Kimse aha bir yıl geçti oley diye sevinmiyor ki. Sadece birlikte vakit geçirmek, eğlenmek için bir bahane. (bi de cüzdanları hafifletmek için bir neden) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 mawiman said: paspatur said: Yılbaşının dini bir anlamı yok ne müslümanlıkta nede hristiyanlıkta. Tamamen geyik. umarım dedigin gibidir herkez için geyiktiryahu değilse sanane.. ben noelist'im noel babaya tapıyorum ve dinen kutluyorum ayrıca türküm..sanane ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Burda ben "içmek, eğlenmek aptallıktır, bira içenler maldır, 10'dan geriye sayanların çoğu eziktir" demiyorsam sende "yılbaşı kutlamak günahtır diyenler zındıktır, maldır, malaktır" demeyeceksin. Anlatılmaya çalışılan bu sanırım. Bende bunu anlatmak istiyorum zaten. Yapılan yorumlara, sarfedilen cümlelere dikkat edilse sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Ee iyide "Yılbaşını kutlamak günahtır" kutsal kitaplarda falan bağdaşmayan saçma sapan birşey. Sen bunu yazmayan kitaba inanarak söylüyorsan absürdsündür zaten. Öyle "ben kendimi kırbaçlarım" dedikten sonra "bu benim inancım saygı duyacaksın" demekle aynı şey bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Ufak bir nokta dikkatten kaçıyor yanlız; Bu ülkede kafir diye öldürülen kişilerin sayısı bu derece fazla iken "hele hele hödö yapanlar kafirdir" diyen adamların hepsi potansiyel katilleri kışkırtmakta ve potansiyel kurbanların üstüne salmaktadır. Buradaki potansiyel lafı "olmadı ama ya olursa" için kullanılmamaktadır. Potansiyel lafı geçmişte bir çok defa tekrarlanmış olayın bu sefer kime karşı ve kim tarafından uygulanacağı bilinmediğinden kullanılmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 AthleT said: Burda ben "içmek, eğlenmek aptallıktır, bira içenler maldır, 10'dan geriye sayanların çoğu eziktir" demiyorsam sende "yılbaşı kutlamak günahtır diyenler zındıktır, maldır, malaktır" demeyeceksin. Anlatılmaya çalışılan bu sanırım. Bende bunu anlatmak istiyorum zaten. Yapılan yorumlara, sarfedilen cümlelere dikkat edilse sevinirim. şimdi, içki içmek aptallık değildir ama yılbaşı kutlamak günahtır diyenler maldır, salaktır. sırf sen ona aptal demiyorsun diye o adam sözünü sakınacak diye birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 yıl başı kutlamak günahtır diyen maldır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 CthuLhu said: Passanger said: Yazmassam çatlarım. Noel baba antalyalı!!! gerçek adı da nail'di di mi aziz nicholas (saint nicholas, santa claus, father christmas falan fişmekan..) 4. yüzyılda, bizans imparatorluğunda (antalya civarlarında) misyoner bir piskopostu. yılbaşını kutluyoruz ama noel baba gibi figürleri de kullanıyoruz. yani yılbaşı ile noel yavaş yavaş iç içe giriyor. kültür emperyalizmi böyle bir şey.. yabancı kültürleri kendi kültürümüze kaynatıyoruz. bu temelde dini bir mesele değil bence. ayrıyetten hoca da haklı =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Ekmek ve Cicibebe. Gralsınız, idolsünüz. Çok sevdim sizi. Düzeltme: Dinine aşırı bağlı birine göre senin içki içmen aptallıktır cicibebe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 (tu);) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Adamlar haklı ama be :/ Mal demesek beri gerikafalı, yobaz, örümcek beyinli falan da diyebiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Arkadaşlar hakikaten sizin bu dinine bağlı insanlarla alıp veremediğiniz ne? Benimde sinirim buna bozuluyor yahu. Ben dininin gereklerini yerine getiren bir insan değilim. Bende alkol alıyorum, küfür ediyorum bol bol, namaz kılmıyorum...vs.vs. Ama saygı duyuyorum neticede. İnsanlar kafirlere özenmeme adına yılbaşı kutlamıyor ve bunu günah olarak sayıyorlar. Kişilerle alay edin, dalga geçin, hakaret edin. Ama siz bokunu çıkarıp tüm inananlara vuruyorsunuz lafı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 tam terside olmuyor mu? inanmıyanlarin hepsini yerin dibine vurmuyorlar mı. bişeyi eleştiriceksen iki taraftan bakmayi dene olaylara bence. soylediklerinde haklısın ama olaya sadece bir taraftan bakıyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Ben kesinlikle "inanmayanlar maldır, onlar zındık" diyen, üfürükçü hacı hoca tiplerini -onlara inananları- savunmuyorum. Şuan tartışabildiğim kesim tam aksi olduğu için sadece o yönü konuşuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 AthleT said: Arkadaşlar hakikaten sizin bu dinine bağlı insanlarla alıp veremediğiniz ne? Benimde sinirim buna bozuluyor yahu. saçma sapan şeyler birinin dininin şartı diye saygı duymak zorunda değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 İşte bu cümlenle yaşını merak ettim =) (bkz: forum kuralları / 3) Forum Kuralları said: 3. Din, dil, ırk, cinsiyet ve sınıf ayrımı yaparak insanları küçük düşürmeye ve rencide etmeye yönelik mesajlar foruma gönderilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Abi kafir ne demek bir kere? İnanmayanları suçlamak için kullanmazlar mı bu kelimeyi? "Kafirlere özenmemek" demek bile bende tebessüm yaratıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 AthleT said: İşte bu cümlenle yaşını merak ettim =) (bkz: forum kuralları / 3) saçmalıklara tahammül edemeyecek kadar olgunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 fakthekafirs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 cicibebe said: saçmalıklara tahammül edemeyecek kadar olgunum. :) hatta :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 cevap vermekte zorlanıyorsun sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Muslumanlar baskalarinin birak dinine , hayatina gostermedikleri saygiyi kendi dinlerinin tartismaya acik garip kurallarina gosterilmesini istiyorlar. Ikiyuzluluk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 yılbaşını kutlamak günahdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 müslümanlar bi adamın adı mı yani şimdi. ben desem ateistler beni yaratana sövüyo diye tutsam yoldan bitane gayet düzgün ateisti çevirip dövsem olur mu? olur heralde öyle bişeyler diyosunuz çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Viktor said: move along citizen, MOVE ALONG! NOTHING TO SEE HERE! efsaneymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar