paspatur Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Arkadaşlar acil bir bilgiy ihtiyacım var. Piyasada bulunan tüm kalem piller aynımıdır?Yani volt, amper vb. farklılıkları yokmudur? Rastgele bir kalem pil alıp takmak yeterli midir. Yokda o kalem pilin üstünde yazan özelliklere bakmalımıyız? Bunun yanıtını belgelendirebilecek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 voltu falan standarttir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 şarjlı olanlarda fark var biliyorum. bir de bazı kalem pillerle çalışan ama bir başkasıyla çalışmayan fotoğraf makinasıyla da karşılaştım. sanırım farklar var. üzerlerinde yazması yeterli mi ? yani bunu gerçekten birilerinin denetlediğini de sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 örneğin AA var AAA var bunlar nedir mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 AA normal kalem pil AAA ince pil kumanda pili dedikleri şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 AA lar veya AAA lar kendi içinde ayrılıyor mu? Şu kadar amper bukadar V gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Hepsi 1.5 V dur değişmez.Ama içinde bulunan ve uzun süre çalışmasını sağlayan kömürün ne kadar kalite olduğu önemlidir. O yüzden cimrilik yapmayın Duracell alın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 evet duracell bide bitince ısırılmıyo =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 bazı doldurabilir kalem pillerde 1.2 volt yazdığını gördüm ama sorunsuz çalıştı hepsi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 paspatur said: örneğin AA var AAA var bunlar nedir mesela? http://uncyclopedia.org/wiki/AAAA AA ve AAAlar ile ilgili detaylı bilgiyi bu linkte bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 AA ve AAA tip piller standart olarak 1.5 VDC'dir, yalnız Amper-saat değerleri farklı olur. Ne kadar çok Ah ise o kadar fazla dayanır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Kaç amper olduğu çok önemlidir, zaten aralarındaki uçuk fiyat farklarının en önemli etmenlerinden biriside budur. Örneğin 700mAh'lik bir AA pil ile 2700mAh'lik bir pilin ömrü arasında çok büyük fark vardır. Mümkün olduğunca yüksek mAh'li piller alırsanız çok daha uzun aralıklar ile şarj etmeniz gerekir. Zaten bir pilin ömrünü şarj sayısı belirlediğine göre bu sizin toplam maliyetinizi de etkiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 1.5V şarsız AA'lardır, şarjlı olanlar 1.2V olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akerfeldt Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 bir de kizilayda sokakta satilanlar var 12 tanesi 1 milyona AA gorunumlu. onlar ne tam bilmiyorum.tinerciler alip kopruden arabalara salliyolardi.cok fonksiyonlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Spidee said: paspatur said: örneğin AA var AAA var bunlar nedir mesela? http://uncyclopedia.org/wiki/AAAA AA ve AAAlar ile ilgili detaylı bilgiyi bu linkte bulabilirsin. benim de aklıma direk bu geldi heheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 sanırsam ömürleri sadece farklılık gösteriyor olsa gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 tekrar şarj edilemiyen kalem piller genelde yakın oluyor birbirine, uzun ömürlü bişi olsun diyorsanız adam gibi NI-MH pil alın, 2100mAh değerinde vardı bende, gidiyor bayağı, 1000cycle ömrü olması lazım bunların, 1 cycle pilin cycle sınırına kadar bitirilmesi ve tekrar doldurulmasıdır, kalem pillerin %80 falan kullanıyorsundur herhalde, tam bilmiyorum, ama 2100mAh lık bir pilden 1 saat boyunca 1800 amper falan enerji alabilirsin teoride, pratikte 1 saat boyunca 1.8 amper çekicek bişi takarsan pili zorluyacağın için 1.4 amper enerji falan alırsın kafadan sallıyorum değerler oynuyabilir. Bi cihazın ne kadar amper çektiğini anlamak için 1: üstüne bakıp direkt adaptör ile çalışırken istediği minimum adaptör amperajına bakarsın (mesela bi kumanda 100mAh falan çeker tuşlarına basınca, bir led daha az çekiyor ondan.) 2: uydurabilirsin ama çok etkili bi yöntem değil. eylencelidir piller, li-ion piller sağlam bayağı 4500mAh bir li-ion pil aldım mesela gelirse kargo ile çok sevinicem 1 ay falan çalışıyor öyle bir pil ile telefonum tabi kalem pil boyutunda değil bu. Bir de hava ile çalışan piller var, normalde pillerde çözelti falan olur, araba akülerinde asit ve kurşundur, hah bu pillerde çözelti hava, köpük haline getirilmiş aluminyum ile mi ne tepkimeye giriyor, tek kullanımlık bir pil ama çok hafif:b Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 hah bende kemiyi bekliodum koysun noktayı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Voltlar standart bildiğim kadarıyla fakat amperleri farklı olmalı . Şarjlı pillerin amperleri daha yüksek oluyor mesela varta piller vardır 2500 oluyor onlar daha dayanıklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar