Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tüm kalem piller aynımıdır?

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Kaç amper olduğu çok önemlidir, zaten aralarındaki uçuk fiyat farklarının en önemli etmenlerinden biriside budur.

Örneğin 700mAh'lik bir AA pil ile 2700mAh'lik bir pilin ömrü arasında çok büyük fark vardır. Mümkün olduğunca yüksek mAh'li piller alırsanız çok daha uzun aralıklar ile şarj etmeniz gerekir. Zaten bir pilin ömrünü şarj sayısı belirlediğine göre bu sizin toplam maliyetinizi de etkiler.
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar şarj edilemiyen kalem piller genelde yakın oluyor birbirine, uzun ömürlü bişi olsun diyorsanız adam gibi NI-MH pil alın, 2100mAh değerinde vardı bende, gidiyor bayağı, 1000cycle ömrü olması lazım bunların, 1 cycle pilin cycle sınırına kadar bitirilmesi ve tekrar doldurulmasıdır, kalem pillerin %80 falan kullanıyorsundur herhalde, tam bilmiyorum, ama 2100mAh lık bir pilden 1 saat boyunca 1800 amper falan enerji alabilirsin teoride, pratikte 1 saat boyunca 1.8 amper çekicek bişi takarsan pili zorluyacağın için 1.4 amper enerji falan alırsın kafadan sallıyorum değerler oynuyabilir.
Bi cihazın ne kadar amper çektiğini anlamak için
1: üstüne bakıp direkt adaptör ile çalışırken istediği minimum adaptör amperajına bakarsın (mesela bi kumanda 100mAh falan çeker tuşlarına basınca, bir led daha az çekiyor ondan.)
2: uydurabilirsin ama çok etkili bi yöntem değil.
eylencelidir piller, li-ion piller sağlam bayağı 4500mAh bir li-ion pil aldım mesela gelirse kargo ile çok sevinicem 1 ay falan çalışıyor öyle bir pil ile telefonum tabi kalem pil boyutunda değil bu.
Bir de hava ile çalışan piller var, normalde pillerde çözelti falan olur, araba akülerinde asit ve kurşundur, hah bu pillerde çözelti hava, köpük haline getirilmiş aluminyum ile mi ne tepkimeye giriyor, tek kullanımlık bir pil ama çok hafif:b
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...