Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 lan o balin bu balin mi off çok salağım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 yüzükler; gandalftaki(sonradan alıyo) etrafına umut, cesaret vs veriyor işte. galadriel'deki gizlilik, korunma filan veriyor. lotr wiki ye göre sadece sauron girebilir diyolardı galadriel'in ormanlara evil olarak. elronddaki ise heal sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Solozzo said: Ravnos said: Redeagle said: Lotr'da var. Lore'un en imba karakteri herhalde =) Cehaletimi mazur gör dostumda ne idüğü belirsiz bi karakter diilmi tom bombadil? Sanki tolkien çok ciddi yazdım azcıkta trolliyim lan kafasıyla yaratmış gibi. Zaten büyük ihtimal filmlerede milletin kafa cortlamasın iyice bu ne iş yapıyo la diye koymamışlar. Abi pek öyle ne idüğü belirsiz bir karakter değil Tom Bombadil. Aslına bakarsan o hikaye içerisinde yer alan en kudretli ve en eski yaşayan varlık sanırım o. Sadece o elini eteğini çekmiş, sadece kendi toprakları ile ilgileniyordu diye hatırlıyorum ben. tom'cuğum orta dünyada yaşayan en eski varlık. ilk biten bitkiyi gözleriyle görüyor. tom bombadil'in kudretinin seviyesi yüzüklerin efendisi'nde geçiyor. birinci kitapta tom kendi söylediği sınırda gelip duruyor. oradan bir adım daha atmayıp hobbitleri yolcu ediyor. kendisine bir bölge belirlemiş ve orada yaşıyor karısıyla. kendiz sınırları içerisindeki her şeye gücü yetiyor. daha sonra ayrık vadi'de yüzüğün ne yapılacağı tartışılırken de geçiyor bu mevzu, tom'un gücü. kimler bahsediyordu hatırlamıyorum ama yüzüğün tom bombadil'e emanet edilebileceği ama onun bunu zamanla unutacağı ve başka işlerle meşgul olacağından bahsediliyor. ayrıca yüzüğün tom'da olduğu anlaşılırsa Sauron'un eninde sonunda buraya saldıracağı ve Tom'un evininin böyle bir saldırya dayanmasının zor olabileceğinden bahsediliyor. Aynen öyle. Elini eteğini çekmiş, kendi belirlediği sınırlar içerisinde kendi kafasındaki önemli meselelerle uğraşan imba bir varlık Tom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Tom Orta Dünya'nın kendisi diil miydi ya, sanki onun ruhuydu diye hatırlıyorum. Gerçi kaynağı neresi hatırlamıyorum, yalan yanlış bilgi çöplüğü aka internet olabilir sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 gandaflın yüzüğü Gandalfta narya var işte ring of fire, zaten o yüzük olmasa cüclerin 1 sene kapıştığı balrogu (durins bane) tek başına alması imkansız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 lotr u ilk okuduğumda "ulan ne kadar kötü çevirmişler adamcağızın ismini" diye üzülüyordum ahah. bombtongue gibi ama bir böcayı vakası değil kesinlikle bi de gan gan said: In the Third Age, Círdan, recognizing Gandalf's true nature as one of the Maiar from Valinor, gave him the ring to aid him in his labours. It is described as having the power to inspire others to resist tyranny, domination, and despair (in other words, evoking hope in others around the wielder), as well as giving resistance to the weariness of time: "Take now this Ring," he said; "for thy labours and thy cares will be heavy, but in all it will support thee and defend thee from weariness. For this is the Ring of Fire, and herewith, maybe, thou shalt rekindle hearts to the valour of old in a world that grows chill" (Círdan the Shipwright to Gandalf). Narya was worn openly by Gandalf at the Grey Havens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 güç yüzüklerine dair die bi kitap var orda güzel anlatıo + numenoranları anlatıo ki onlarında hikayesi efsane, aslında sadece sauronu anlatan bi film çekilse ne güzel olur herif her yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Bu arada lotrdn bir detay galadriel feanorun soyundan geldiği için ve silmarillerin peşinden orta dünyaya gelirken kendi ırklarından olan liman elflerini katletmeleri sonucunda valinora dönmeleri yasaklanmıştır. Lord of the ringste frodo kendi isteiğe ile yüzüğü galadriele verdiği zaman gadalriel istemez ve böylece kendi iradesi ile red ettiği için valinora dönebilir "I pass the test" der hatta. banı kalkar dsf Herifin böle detaylara yer vermesi çok iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 reampage said: gandaflın yüzüğü Gandalfta narya var işte ring of fire, zaten o yüzük olmasa cüclerin 1 sene kapıştığı balrogu (durins bane) tek başına alması imkansız. o zaman var mıydı ya o yüzük? white olarak geri yollandığında veriliyor diye biliyorum. ama emin de degilim simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 reampage said: Bu arada lotrdn bir detay galadriel feanorun soyundan geldiği için ve silmarillerin peşinden orta dünyaya gelirken kendi ırklarından olan liman elflerini katletmeleri sonucunda valinora dönmeleri yasaklanmıştır. Lord of the ringste frodo kendi isteiğe ile yüzüğü galadriele verdiği zaman gadalriel istemez ve böylece kendi iradesi ile red ettiği için valinora dönebilir "I pass the test" der hatta. banı kalkar dsf Herifin böle detaylara yer vermesi çok iyi bu çok iyiymiş ya. nerden okuyabilirim bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 ben 5ler ilk geldiğinde gri limanlarda o zaman verildi diye hatırlıorum. Silmarillionu okuyun abi başı biraz sıkıcı yani çok fazla soy sop anlatıo fakat daha sonra inanılmaz güzel savaşlar hikayeler var beren ve luthien zaten okunmalı . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Ben niye hiçbirini hatırlamıyorum bu yazdıklarınızın ya bütün kitapları baştan okutacaksınız allahsızlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 gri iken var yüzüğü. white iken valinor'dan gemiyle gelmiyor. hayata geri dönüp lorien'e gidiyor. kıyafet veriyorlar mithrandir'e. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Haha ben tom bombadili okurken bu ne lan pfffp demiştim şarkılı sözlü bişeydi, adam allah çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 cuma akşamı gittim filme. 3d olarak bahsedildiği kadar acayip birşey dikkatimi çekmedi. yani abartılacak birşey yok gibime geldi bilmiyorum. film olarak beklediğim gibiydi ilk filmde müthiş olaylar beklemiyordum zaten. filmin kesildiği yer de mantıklı herşey bir filmde bitemez sonuçta. tek hoşuma gitmeyen nokta savaş sahneleriydi. biraz daha 'herkes izlesin' mantığıyla yapılmış sanki kan yok vahşet yok sıradan savaş sahnesi yapmışlar bildiğin. Bana göre 8/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 he buarada konuyu okurken bir arkadaş demiş ben de vurgulamak istiyorum. çeviri boktan ötesi boktandı. en büyük eleştirim buna. ingilizce bilmeyen bir adama gayet güzel yedirirler de bilen biri için gerçekten gülünç çeviriler vardı. nasıl böyle bir hataya düşmüşler gerçekten çok vahim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Aket-Atum said: Fena yardırmışlar filmde, baya iyiydi bence. Radagast kitaplarda hiç gözükmediği için (silmarillion da gözüküyormuş galiba da okumadım onu) resmen abuse etmişler ama fena da olmamış:D Golf, Mushroom ve Totally Academic esprileri çok sakildi ya bence. ben de silmarilliona başlayıp bitiremeyenlerdenim. ama lotr oyununu oynarken radagast da geçiyordu bir bölümde ve aynı filmde tasvir edildiği gibiydi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Radagast güzel olmuş ya aslında o biraz risk sonuçta çok az bilgi var kimsenin aklında oluşmuş birşey yok, druidımsi bişey bence çok güzel olmuş hafif mizahta katmışlar tavşanlar felan ki wizardlığınıda gösterio. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Lan ben halen imax'e bilet bulamıyorum arkadaş ya..En sonunda ankaraya bilet alıp ankamallda izleyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Cuce said: aksine hic bi balrog öle ölmüyo. middle earthteki en tutarsız ayratıklar balroglar. bi 5 metre oluyolar bi 20 metre. bi tırto elfler yüzlercesini öldürebiliyo, bi sauron kontorl edememekten korkup hizmetine sokmaya calısmıyo. bi 20 tane var diyolar bi binlerce. tırto dediğin elfler aklını alır tüm cücelerin combined Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 barbu said: reampage said: Bu arada lotrdn bir detay galadriel feanorun soyundan geldiği için ve silmarillerin peşinden orta dünyaya gelirken kendi ırklarından olan liman elflerini katletmeleri sonucunda valinora dönmeleri yasaklanmıştır. Lord of the ringste frodo kendi isteiğe ile yüzüğü galadriele verdiği zaman gadalriel istemez ve böylece kendi iradesi ile red ettiği için valinora dönebilir "I pass the test" der hatta. banı kalkar dsf Herifin böle detaylara yer vermesi çok iyi bu çok iyiymiş ya. nerden okuyabilirim bunu. Noldor soyunu Silmarillion'dan okuyacaksın. İkinci paragrafta lotr'u anlatmış zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Baştan söyleyeyim, kitapta şöyleydi, böyleydi eleştirisine giremeyeceğim. Kitabı okuyalı 15 sene oldu (97-98 öğretim döneminde döneminde okumuştum), pek çok şeyi unutmuşum çoktan. Filmde "aaa bu vardı, burası böyleydi" diye yavaş yavaş bazı şeyleri hatırladım, bazı şeyleriyse hiç hatırlayamadım (mesela fırtınada dağdan geçiş sahnesinde başlarına gelenler, var mıydı yok muydu bakmam lazım). O yüzden o yorumu yapacak yeterlilikte değilim şu anda. Bir ara tüm seriyi baştan tekrar okumam lazımmış, onu hatırlattı bu. Ama mesela kitaptan az buçuk hatırladığım sahneleri (Önemsiz bir detay diye spo sayılmayacağını düşünüp söylüyorum, eğer rahatsız olacak varsa parantez sonuna atlayarak devam etsin: Gandalf evde cücelere kızarken Bilbo'nun gözünde bir anda büyümesi, bunun büyü mü yoksa karizma mı olduğunun anlaşılamaması falan) çok güzel canlandırmışlar. Film genel olarak yıllarca beklemeye değdi, çok çok güzel yapmışlar. Hatta LoTR için "Müthiş bir film serisi, ama LoTR olmak için çok eksiği ve hatası var kitaba ve hikayeye göre" demiştim. Şimdi o eksikler de gözüme çarpmayınca daha da bir güzel oldu. Zaten Peter Jackson da adam olmuş, başta Tolkien'in "ışık ve ateş uzmanı büyücü" diye tanımladığı Gandalf için "Bence büyü dediğin gözle görülen bir şey değil" diye hıyarlık yaparken şimdi adam gibi hakkını vermiş efektlerin. Film gerek atmosferi, gerek ilerleyişi olarak çok güzeldi. Ancak bazı eklemelerin (Radagast, dağ geçidi sahnesi vb) bariz şekilde filmi uzatayım da sonraki filme geçmeye bahane olsun, yoksa yetmicek içgüdüsüyle eklendiği de belli. Şimdiki kafayla keşke LoTR'yi çekseymiş keşke PJ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 2. paragrafı hatırlıyorum zaten. Ama ilk paragraf olmayınca ikincideki yorumu yapamıyorsun. Silmarillion'u okumamıştım. Onu da alayım bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Rewendor said: mesela fırtınada dağdan geçiş sahnesinde başlarına gelenler, var mıydı yok muydu bakmam lazım var ama tam filmdeki gibi değil. filmdeki tipler dev taş golemleri gibiydi mesela çok açık değil orası kitapta normal bildiğimiz dev tipli de olabilirler hatta olmayadabilirler metaforik bile olabilir orası. biraz cgi show yapalım demişler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2012 abi yanlız fanboyluk durumu olduğu için ben çoğu şeye objektif bakamıorum film bana şiir gibi geldi, özellikle Özellikle riddles in the dark, gollum, cüceler anlatım olarak karakter olarak çok iyidi sanki, bilemiorum ya bida izlicem haftaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar