Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:
hobittei aksiyon yok?

hobbit lotrun herhangi bir kitabından cok daha fazla aksiyon var...

+rep
2009da 2filmi birden çekip 2010 2011de sırayla yayınlancakmış ben şimdiden heyecanlandım LOTR kitaba göre güzeldi bence yani 1251251saatlik film mi bekliyorsunuz bilemiyorum ama bana göre güzeldi hobit de umarım güzel olur[beklentim LOTR den güzel olur]
Sosyal ağlarda paylaş

Kankut filmi beğenmeyenleri analiz etmek gerekirse,kitabı okuması anlaması değil bu işin fanı olması,masa üstünde bu işle icra olan bir sosyal hayatı olması ve bu çevrede dönen bir ambiyansa sahip olması gereği bu filmi beğense bile çaktırmamalı.Çaktırırsa sıçtı,montla sıçtı hemde...Bu kitabı çok kişi okudu,benim açımdan (frp,magic,warhammer ne varsa uğraşmışlığım vardır ama lisede kaldı sıktı,zaman kalmadı,böyk geldi ohalandım neyse işte) bir dünya klasiğidir Yüzüklerin efendisi,tıpkı "Sefiller" gibi ya da "Suç ve Ceza" gibi bu seride okunmalı...Filme gidip "ajan enchant edilmiş silahla critical vursa bile o orc öyle ölmez buwahaha çok saçma" diye gülmeyi gerektirmez bu iş...
Ama eğer sinema açısından beğenmiyorlarsa,açıklasınlar...
Eksiklikler nedeniyle beğenilmiyorsa (Bombadil ve Glorfindel gibi karakterlerin eksik kalması biraz kötü kalmış olabilir,ama film onu sana 10 dk sonra zaten fonetiğiyle unutturuyor,o tarz bir film).
Ama bunu beğenmeyenlerin yarısı,barzolar,tikiler ne nane varsa filmi beğendiği içindir.

p.s: Sam iyi yönetir bu filmi,Peter Jackson'ın yapımcısı olacağı iş zaten görsel kalite olarak mükemmel olacaktır,fakat Peter'ı ilk başta reddetmişler bunun sebebi de büyük ihtimal King Kong gibi bir fiyaskoya harcattığı milyon dolarlardır,o harcamalar efektlere gitti oysa ve efekt olarak izlediğim en iyi filmdi görsel,ama konu King Kong işte harcamaya gerek yok o kadar para potansiyeli belliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Herşeyi göstermemek ayrı, bir de yanlış *ötünden uydurduğun şekilde göstermek ayrı.

Zaman yok diyorsunuz da arwene ayıracakları zamanla gayet de Tom amcaya ayrılabilirdi. Lotr fanatikleri biraz nasıl diyeyim harbi fanatiktir. Araya zilyon tane efekt koyacağına adam gibi senaryoyu yapsaydın daha iyiydi.

Filmi aksiyon olarak izlersen evet gayet başarılı. Ama LOTR adını haketmiyor. Pıtır amcanın orta dünya serüveni filan yapsaymış adını gayet de daha uygun olurmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:
Herşeyi göstermemek ayrı, bir de yanlış *ötünden uydurduğun şekilde göstermek ayrı.

Zaman yok diyorsunuz da arwene ayıracakları zamanla gayet de Tom amcaya ayrılabilirdi. Lotr fanatikleri biraz nasıl diyeyim harbi fanatiktir. Araya zilyon tane efekt koyacağına adam gibi senaryoyu yapsaydın daha iyiydi.

Filmi aksiyon olarak izlersen evet gayet başarılı. Ama LOTR adını haketmiyor. Pıtır amcanın orta dünya serüveni filan yapsaymış adını gayet de daha uygun olurmuş.

İzleyici Arwen istiyor,biraz aşk ve tutku da istiyor.
Kısacası izleyici Liv'i istiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

MGM ile New Line hayatta anlaşamaz,Peter Jackson hayatta New Line'i affetmez,New Line'da hayatta Peter'a teklif götürmez deniliyordu.

Ya haberler kolpa,ya da büyük anlaşmalar dönmüş :)

Sam Raimi iyi bir yönetmen,Spider-Man'ler ise felaketti ama ben burada yönetmen yerine stüdyoları suçluyorum.Spider-Man'i piyasa malı olarak görmek istediler,Raimi'nin önünü kapadılar.Serbest çalışırsa iyi işler çıkarır diye düşünüyorum.

Peter Jackson ise zaten kendini ıspatlamış bir yönetmen,King Kong'a çok para harcadı demişsiniz ama o parayı da fazlasıyla çıkardı arkadaşlar,bir stüdyonun istediği şey zaten budur.

Hobbit'te aksiyon yok diyen güzide arkadaşlarım,asıl aksiyon Hobbit'tedir,kaliteli aksiyondur :) 5 Ordular Savaşı,Gollum'la bilmeceler vs. vs. Ayrıca benim ilk okduğum zamandan beri hayran kaldığım Esgaroth'un da filme en iyi biçimde aktarılmasını istiyorum.Bugüne kadar herşeyde es geçildi,bu sefer geçilmesin ...
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Oturup şimdi filmde suydu kitapta buydu tartısmasına girersek biton eksik ve yanlıs aktarılmış bilgiler gösteririz( sen TOM niye yoka takmışsın bende kitaptaki sonla birebir aynı olmamasına takmıştım mesela... ) ama gerek yok bir sinema film i olarak LOTR verilebilecek herşeyi vermiş durumda. Bu filmi sadece kitaplarını okuyanların da izlediğini düşünmüyorsundur umarım. Kitaplarını okumayanda binlerce izleyicisi oldu. O kadar ayrıntıya girselerdi bir noktadan sonra izleyici için sıkıcı bir halde alabilirdi. Birazda onların açısından düşünmek gerek sonuçta bu iş sadece fantazi olarak değil para kazanmak içinde yaptılar..

Peter abimiz ne yapar ne eder yine kalkar bu işinde altından bence..
Sosyal ağlarda paylaş

Duyduğum anda gözlerim yaşardı.. Zamanında Hobbit'in de filmi çekilsin diye yabancı bir forumda imza toplayıp peter jackson'a emailler göndermiştik felan aksiyonlar yapmıştık xD

Hobbit süper bir film olur, LOTR'dan çok daha güzel olur kesin bir kere konusu daha güzel, aksiyon yok diyenlere de lotr'daki aksiyondan daha fazla olay var onda.. Ejderha bölümünü özellikle merak ediyorum ya şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:
LOTR gibi kitabı katleden bir filmin yönetmeninin elini "Hobbit" den çekmesini istiyorum!

"Ben çok pis LOTR fanıyım b@b" diyenlerin sürekli Lotr film üçlemesini eleştirdiğini görüyorum.
ama bu yapılanın çok saçma olduğunu düşünüyorum.

Gayet güzel, enfes hatta müthiş bir film üçlemesi çıkarttılar ortaya.
Doğru, Tom Bombadil yoktu. Ama çok da gerekli değildi bence, şimdi düşününce. Tamam kitapta ilginç bir ayrıntı kendisi, ama filmde zaman öldürmekten öte olmazdı adam.
Beni filmde tek rahatsız eden unsur, Arwen'i, Gimli'den daha önemli bir karaktermiş gibi göstermesi ve Yolgezer-Legolas-Gimli üçlüsünü yeterince hissettirememiş onun yerine "Kral Aragorn" temasının baskınlığını görmüş olmamızdır.

Bunların dışında herşey über olmuştu.
Boromir'in göğsüne ok yiyip ölüşü,
Gollum'un ve Ent'lerin şekli,
Sauron'un ihtişamı,
Saruman'ın kulesinin yanındaki mağaralara kameranın "inişi",
Yolgezer'in ilk gözüktüğü sahnede hanın bir köşesinde gizlenip etrafı izlemesi,
Nazgul'lerin korkunçluğu...
hep bunlar hala unutamadğım sahnelerdir.

Kitapta bu karakterler ve yaratıklar nasıl bir his veriyorsa, aynen filmde de onu yaşatmışlardır.

Taa 1995'te mi ne ingiltere'den aldığım lotr kitapları vardı kocaman. İçlerinde resimler vardı. Sanırım Alan Lee'nin resimleri. Hep onlarla kafama yerleşmiştir LOTR hikayesi. Filmde de aynen o manzaraları, karakter dizaynlarını gördüm. Bu yüzden sanki o kitabı okuyormuş gibi hissettim.

Belki sinemada izlediğiniz versiyon sizi doyurmamış olabilir, ama sinema gösterimi olan 3 saatten uzun extended edition'lar vardı.
Lotr hayranları için doymaktan da öteye götüren ilginç ayrıntılar ve kitabin sayfalarına daha "accurate" olan halleri. Elbette onlarda da Tom Bombadil yok, ama Tom Bombadil dışında geri kalan herşey tamamiyle vardı extended editionlarda.

Eğer Hobbit'i de bu etkiliyicilikte yaparlarsa (elbette LOTR kadar karanlık ve epic olmayacak, daha masalsı olacak), karşımıza 10/10'luk bir film daha çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...