Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlık açısından anal seks

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların başlıcaları; AIDS, Genital Herpes, Genital Siğil, Klamidya, Gonore, Sfiliz, Viral Hepatit olarak sıralanabilir. Anal seks, sayılan bu hastalıklar için önemli bir risk faktörüdür ama ben sadece birkaçı üzerinde durmak istiyorum.

CDC'nin bu raporuna göre korunmasız bir cinsel ilişkide anal seks, vajinal sekse göre HIV'in bulaşma riskini 5 kat daha artıyor. Kondom kullanılsa bile anal seksin doğurduğu bu risk tamamen ortadan kalkmıyor.

AIDS'in ana vatanı olarak bilinen Afrika'da anal seks, HIV Epidemisinde en önemli neden olarak görülmüştür.

Anal Seks, Genital siğil etkeni HPV'nin bulaşmasında rol alarak aslında HPV'nin neden olduğu Anal Kanser için risk oluşturmaktadır.

Özellikle anal seksten sonra vajinal sekse devam edilmesi, penis ve kalın bağırsağın sahip olduğu iki ayrı floranın birbiriyle karışmasına bu da sistit gibi enfeksiyonların oluşmasına neden olabilmektedir.

Bunun yanında anal seks, Giardiyazis, Üretrit, Kronik Prostatit, Proktit gibi enfeksiyonların altta yatan nedeni olarak karşımıza çıkabilir.

Son olarak anal seksin beden üzerindeki travmatik etkisi üzerinde durmak istiyorum.

Anal seks başlangıçta anal fissürlere, kanamalara, anorektal abse oluşumuna hatta nadir de olsa kalın bağırsağın yırtılmasına neden olabilir.

Devamında gaz ve gayta kontrolünde önemli bir yeri olan anal sfinkter kasları zarar görür. Bunun neticesi olarak dışkı kontrolünde zorluklar yaşayan yani anal inkontinansı olan bir birey meydana gelmiş olur.

( hafif'ten alıntıdır ;http://www.hafif.org/yazi/saglik-acisindan-anal-seks
Denemek isteyenleri uyarmak lazım önceden, deneyenler için bişey diyemeyeceğim ehe )

Mesaj tarihi:
Ya o tartışmaya girilmesin. Hafif'te gördüm, bilgilendirici, özellikle ikna edilmek istenen bayan arkadaşlara veya denemek isteyen gençlere bilgilendirici olsun diye açtım. Hemen bokunu çıkartmamak lazım.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...