Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Contentleri yalan eden Bliz

n3mrut

Öne çıkan mesajlar

Yahu bende anlamadım , kendi fikrimi söledim paylaşmak istedim benim gibi düşünen insanlar varmı dedim ? Varmış ..
Düşünmeyende varmış..
Bunuda bekliyordum tabiki ama sanki onlara hakaret etmiş gibi konuya bana fikrime saldıran insanlarda varmış..Bunu beklemiyordum.

He noldu ?
Üzüldüm , üzgünüm yani.Herkes patlayan bomba forumda =)
Bende üslub bozarım bende güzel laf döşerim ama yapmıyorum neden çünki gerek yok bozmaya bünyeyi.Rahat genişim bu konuda =) sadece eski contentleri görmek isterdim.

Artık yavaş yavaş ufak ufak fantezi run ları yaparız guildle napalım =)
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır birde başkalarının zevklerini kontrol altında tutup konuşanlar varya hastasıyım bu tiplerin.
Zaten blizz pati okuyor hemen yapacaklar burda istenilenleri...
Her topiğede mesaj atmam lazım güdüsü içindekilerede, mecbur değilsiniz arkadaşlar ortam germek yerine susun be ölmezsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

n3mrut said:
Arkadaşlar ;

X kişisi WoW a yeni başlıyor diyelim.
Adam lich king exp packinle başladı.
Bu adam bir MC,Bwl veya BC exp packten Black temple,Hyjal,Tempest keep göremiycek doğru düzgün.

Çünki WoTLK rare itemleri basit instanceleri daha güzel itemleri düşürcek aynı BC expackının mc ye bwl ye yaptığı gibi...

Peki hiç kimseyi rahatsız etmiyormu bu allah aşkına ?
Blizzard bişey yapmazmı ne bilim bu atıyorum BC high end instanceler basitleştirmek 5-10 kişilik yapmak falan fılan..

Para veriyorsun alıyorsun yüzde 80 ok contentleri sömürüyorsun ama girmediği çıkmadığın yerler oluyor ?
Yani ve işin kötüsü bu senin hardcore veya casual oynamanada bakmıyor.Hardcore bile olsan göremiyorsun.Çünki daha iyi düşüren ve 5-10 man random gruplarla yapılan 70-80 lvl lık instanceler gelıor veya high endler...

Blizzard bunun önüne nasıl geçicek ? veya böle bir çalışma açıklaması varmı ?
Para verip alıyorsam sonundada başındada girsem her boku görmek isterim...

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.
Şimdi naxxta bırakmıştım oyunu tekrar başlıycam.
Ama muhtemelen 70 oldugumda gerek patchle gelen yeni instancelardan gerek WoTLK ile gelen instancelerden dolayı
BC high end instancelerin 3-4 tanesini adam akıllı göremiycem..

Kolaylaştırsınlar bari ? Yanlışmıyım ? Para verip alıyorum herşeyi görmek girip çıkmam isterim..Ben deli gibi oynasamda blizzard bunu imkansız hale getiriyor oynamasamda..

Bu sorunlarla ilgili bir çalışma açıklama varmı ve fikirleriniz nedir arkadaşlar ?

aslında level kasan adamların level max'a ulaşmasından ziyade,
level max adamların level kasan adamlara yardım edeceği bir sistem getirseler,
herşey hallolur.

mesela lvl 70 için dire maul'da quest olsun,
gitsin orda lvl 60 adamlara yardım etsin,
lvl 60'larla takılırken, o sırada lvl 70 için gerekli bir questi halletsin.

böylece hem outland ile azeroth arasında hikaye bağı kurulmuş olunur,
hem de eski instancelara girmek isteyen düşük seviyeli adamların yanına bolca adam gitmesi sağlanmış olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben nemruta katilmiyorum. Herkes heryeri para verdigi icin gormek, her bossu kesmek zorunda degil.

Eski content tarih oldu, istedigi kadar 25 man olsun isterse 40 man olsun naxx'a girip o bosslari kimsede kesemez taktikleri adam gibi sindirmeden, biraz wipe yemeden ki zaten normal olanida bu. Ama yinede cok daha az ugrasacakalari kesin. Misal patchwerk, ulan 9k hateful strike vuruyor catir catir millete, eskiden tanklarin var 11-12k cani, simdi tanklarin var 20-22k cani, gidip wipe yemeden tek seferde kesin patchwerk'u mesela. Biz onu kesmek icin 20 saat harcayalim, siz gidin 2 saatte kesin, blizz bu kadar kiyak yapiyor iste size hala. Ama daha fazlasini beklemeyin, oyunun gidisatini geriye cevirmelerini beklemeyin ki bizde yeni biseyler gorelim. Ki zaten blizz naxx'i sokuyor gene hayatimiza, e tabi normaldir 1 yildan uzun surede instance yaptilar, son bossunu kesebilen guild sayisi komik rakamlar.

Ben biraz hardcore raider gozuyle bakiyorum olaylara.Ben o instance'lari temizlemek icin gecemi gunduzume katmisim, omrumu vermisim, sonra birileri bizde gorelim para veriyoruz dedigi icin blizzard instancelari 5 man yapmis herkes keser olmus. Reva mi simdi bu? Yazik degil mi bizim verdigimiz emeklere? O bosslari gorebilmek icin gunler degil aylar yillar verdik biz.

Yeni baslayanlari blizz her zaman kayirmistir bu oyunda, exp gelir yeni baslayanda, eskiden beni oynayanda 6-7 lvl sonra ayni itemleri kullanir duruma gelir. Sirf bunun icin bile yeni baslayanlar (yada ara verenler farketmez) mutlu olmalilar. Ha eski contenti gormek mi istiyorlar, buyursunlar instance'lar yerli yerinde duruyor. Toplasinlar o instance icin 10lvl yuksek adamlari gidip ugrasinlar. %80 daha az ugrasacaklari kesin, iste blizz hala kiyak yapiyor gec kalanlara, ama sanirsam bu da yetmiyor insanlara.

Birakinda kasanla kas(a)mayanin arasinda bu kadarcikta fark olsun lutfen... (butun farkta contenti gormek ha cok birsey zannetmesin kimse hani item mitem ability filan degil)
Sosyal ağlarda paylaş

Kolaylaştırsınlar bari ? Yanlışmıyım ? Para verip alıyorum herşeyi görmek girip çıkmam isterim..Ben deli gibi oynasamda blizzard bunu imkansız hale getiriyor oynamasamda..
bunu demişsin arkadaşım daha ne diceksin? hem yazdıklarım direkt olarak sana değil ilk mesajım bir adama alıntı yaparak gidiyor. tabi o adam seninle aynı fikri savunduğu için sana da gidiyor laf. madem o kadar kaçırdıklarının meraklısısın bossları görmek istiyorsun private serverda temizle bir iki kere.
zaten blizzard'a her daim küfrediyorum eski olan bir şeyi tekrar bakın ne yaptım diyip önümüze getirdiklerinde. adamların ne güzel bahanesi oldu '' millet görmedi naxxraması, onlar da görsün yazııık''. adamların da işine geliyor slackerlık. hiç uğraşma, hiç yeni müzik yapma, hşç yeni boss ve boss fightları yapma hiç yeni item dizayn etme eski olan şeyi statlarla oyna adamların önüne koy. ne ala memleket.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım naxxramasın level 80 de önümüze koyduklarında bil ki yepyeni bir dungeon yalan olucak. sana baya bişey batıyor herhalde.. yetti diyorum yeni cinematic yapmazlar.. oyunda olan bir questten video çekip alın bunu izleyin süper yaptık diye video koyarlar. ben daha fazla yenilik istiyorum. adam kaçırmışsa kaçırmıştır.
şöyle örnek vereyim sinema haftası var plan program var ben biletini almışım bütün filmlerin, izlemişim hepsini başka adamlar sonra gelip biz yoktuk şu yeni filmler yerine eskileri yayınlayın diyorlar.. oldu mu şimdi bu? blizzard zaten slackerlik yapmak için bahane arıyor, adamlar molten core v2.0 bwl beta 2 diye instancelar cıkarırlarsa hakkaten bombalarım blizzardın hq larını.
Sosyal ağlarda paylaş

lafım sana değil linde. ben de çok severdim naxxraması. en sevdiğim boss fightim da cthun ama olan oldu hepsi mazi artık.
şimdi yepyeni contentler geliyor. aq40 questleri benzerleri olucak sunwell için de belki yeni bi legendry mount olucak. geçmişi bırakıp geleceğe bakın ümit özatın dediği gibi '' önümüzdeki maçlara bakıcaz''
Sosyal ağlarda paylaş

knoxville said:
ya iyi de yeni bişeyler eklemesine mani değil diyorum eskinin kullanılması.

abi nasıl olmaz? millet aylarını vericek sonucta yeni naxx için. naxx olmasa o 1-2 ayı doldurması için başka bir instance dizayn edicekti. yepyeni bir content görücektik. ben bunu demek istiyorum. şimdi de gidebilirsin kafası olan 20 kişiyle naxxramasa. çoğu bossu da kesersin nerdeyse bütün bosslar tbc deki 5 men lerde boss fight olarak var. yok thadd mechanar bossu yok sapphiron şu druidlerin epic mount questinin oldugu instancein son bossu falan filan..
Sosyal ağlarda paylaş

hm pardon farklı şeylerden konuşuyoruz sanırım. ben eski içerik tekrardan level scaling uygulanarak bonus içerik olması açısından söylemiştim. droplarının çok iyi olmasına falan gerek yok.

ama senin dediğin naxx'ın alınıp aynen konup tier bilmemkaç set düşürmesinden bahsediyosan orda haklısın. ben caverns of time tadında eklenmesini söylemiştim. imba droplar olmadan, opsiyonel.
Sosyal ağlarda paylaş

nihlathak gibi katılmıyorsanız katılmayın canımı yiyin tamammı =)

ek olarak Gaffen , üslubunu birazda olsa =) düzelttiğin için saol..

Yanlız bakın arkadaşlar ben ne item ne başka bişey için demiştim bu mevzuyu.
Yani tabiki şuanda bile arkadaş ve guild bağların olduktan sonra atıyorum guildinle adam bulur (benim gibi isteyen var istemeyeni var) runlar yaparsın her hafta falan makarasına.Sonuçta bliz silip atmıyor buraları bi kaç arkadaşın dediği gibi hala orda topla git diyorsunuz eyvallah tabiki böle bir seçenek var.Benim demek istediğim farklı idi.
Ne loot table , ne başka bişey.
Atıyorum 5 man girersin ubrs yapar gibi yaparsın o zorluk ayarında.Bu seçenek heroic gibi bir özellikle eklenebilir homoic olur adıda :) hehe , aynı raid hali gibi encouter ları phase lerı falan olur ama çok kolay 5 kısı yapabılcek halde.

Ve bunlar atıorum caverns da toplanır falan.
Anlatabılıyormuyum.Mesela her eski buyuk raid instancelerin 2-3 bossu alınır yeni bir instance yapılır 10-15 bossluk ama dediğim şekilde ; Phase i encounterı aynı ama kuvvetsiz.Yeniler olsun eskiler olsun bırakanlar olsun tadar ...

Ha diyorki arkadaşlar yenilik yenilik..
Tabiki yenilik önemli öncelikler listesinde yeni şeylerin başta olması en büyük isteğim.
Bu tarz uygulamalar yapılırsa yapılması gereken zaman artık bliz yeni developladıgı bır oyunun (mmoprgh atıorum wow2 vs) release ına yakın yapar .. Yani güncel wow geliştirmesini yavaşlatınca vss..

Kalkıp lore sular seller gibi akarken herşeyi durdurup böle birşey yapmasını bende istemem.Tabiki haksızlık olur onca insana.Bende inanın istemem.
Son yazılanlar bu konuda yanlış anlaşıldığımı hissettirdi.
Ben kesinlikle blizzard yenilik yapmasın eskiyi canlandırsın demiyorum.

Diyorumki :

Blizzard öncelik listesinin en başında yenilikler yeni contentler getirsin ancak i oyun miladını doldurma zamanlarına gelince bu tarz fantastik şeyler olabilir yapılır guzel olur.
Duraklama dönemlerinde veya.

Yani bu görüşümü direk olarak belirtmedim ben evet ama akıl var mantık var kusura bakmasın kimsenin bu açıdan anlayacagını dusunmemıstım , yani "yenilik değil kaçıranlar için eskileri allasın boyasın sunsun"...

Böle bişey yok...
Sosyal ağlarda paylaş

ooo çok uzun bu topik. hayatta okuyamam bu uykulu halimle. ama şunu söliim. TBC de hadi yeşil > epix yaptı blizz. tmm dedik. sustuk. ama bu yeni exp. da bu olmamalıydı. illidan epiğini alan adamın itemı belli quest line larla upgrade edilmeliydi. xp + item upgrade ile o itema, itemın alınmasında harcanan efora hakaret edilmemeli..

hoş blizardın çok da umrundaydı..
Sosyal ağlarda paylaş

Hay allahım ne ağladınız :D Ha illidian'ın kılıçları upgrade edilsin, ha daha iyisinin peşine düşülsün. İkisinde de harcanan emek aynı olacaktır. Nedir bu hazırcılık anlamış değilim. İlerleyen senelerde wotlk'dan sonra birkaç exp daha gelse her gelen exp'in de raid ve dungeonları upgrade edilerek kullanışlı hale getirilse, girilebilecek kaç dungeon olucak? Hangi birine koşulacak?

Zaten şuanki raidler bile yeterli. Sanki hepimiz BT yi temizlemiş, tierlarımızı toplamışız da şimdiden pazarlık yapıyoruz.

Ahh Ahh.. Çok mrk ediyorum. Wotlk ile tüm itemlarım çöpe gidecek diyenlerin armorylerini.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben harbiden asla anlayamıyacam bu "itemlerim çöp oluyor muhabbetini".

Diyelim full T6+illidian-arci drop silahlar trinketler vs vs dizdiniz. Oyunda daha iyisi yok itemlerinizin. Yani WoW'da size şunu beleş verelim deseler yok baba elimdeki daha diyecek durumdasınız her iteme. Ve sunwell geldi ilk bossu kestiniz, üstelik daha 2. denemenizde çokta kolay kestiniz. 3 item düştü 3üde elinizdekilerden sağlam. "Allllaaaaaah" diye saldırırmısınız o itemlere, yoksa "itemlerim çöp oldu allah belanı versin bliz"mi dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:

Diyelim full T6+illidian-arci drop silahlar trinketler vs vs dizdiniz. Oyunda daha iyisi yok itemlerinizin. Yani WoW'da size şunu beleş verelim deseler yok baba elimdeki daha diyecek durumdasınız her iteme. Ve sunwell geldi ilk bossu kestiniz, üstelik daha 2. denemenizde çokta kolay kestiniz. 3 item düştü 3üde elinizdekilerden sağlam. "Allllaaaaaah" diye saldırırmısınız o itemlere, yoksa "itemlerim çöp oldu allah belanı versin bliz"mi dersiniz?

sunwelldekine allaah daha iyisi der atlarım ama daha adımımı atar atmaz kestigim 5/5 fare kuyrugu getir questi illidandan aldığım silahtan iyi olursa , E ÖEAH blizzard bunu yapma bari de derim 2si farklı seyler

sunwell = raid encounter , emek harcanıp kazanılacak bisey
northrenddeki fare = sopayla vursam ölüyo be?

ayrıca , bu tarz "resetleme" yöntemi epic diye tarif ettiği şeyin değerini düşürüyor. coğu guild oyuncusununda aman ne diye kasacam nası olsa 2 ay sonra boşa gidicek alınanlar diyerek raid vs konusundaki hevesini kırıyor
sonuc = belli sayıda raid guild-grup basarili olurken digerleri dağılmak yada bu iyi guildlerin oyuncu tarlası olmaktan öteye gidemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Marveloth said:
Hay allahım ne ağladınız :D Ha illidian'ın kılıçları upgrade edilsin, ha daha iyisinin peşine düşülsün. İkisinde de harcanan emek aynı olacaktır. Nedir bu hazırcılık anlamış değilim. İlerleyen senelerde wotlk'dan sonra birkaç exp daha gelse her gelen exp'in de raid ve dungeonları upgrade edilerek kullanışlı hale getirilse, girilebilecek kaç dungeon olucak? Hangi birine koşulacak?

Zaten şuanki raidler bile yeterli. Sanki hepimiz BT yi temizlemiş, tierlarımızı toplamışız da şimdiden pazarlık yapıyoruz.

Ahh Ahh.. Çok mrk ediyorum. Wotlk ile tüm itemlarım çöpe gidecek diyenlerin armorylerini.

valla üzerim t4, karazhan, s1, ssc vs karışık ve bence benim üstüm böyle kalırsa direk çöp WotLK gelince :)
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:
FreEmoon said:

sunwelldekine allaah daha iyisi der atlarım ama daha adımımı atar atmaz kestigim 5/5 fare kuyrugu getir questi illidandan aldığım silahtan iyi olursa , E ÖEAH blizzard bunu yapma bari de derim 2si farklı seyler

sunwell = raid encounter , emek harcanıp kazanılacak bisey
northrenddeki fare = sopayla vursam ölüyo be?

ayrıca , bu tarz "resetleme" yöntemi epic diye tarif ettiği şeyin değerini düşürüyor. coğu guild oyuncusununda aman ne diye kasacam nası olsa 2 ay sonra boşa gidicek alınanlar diyerek raid vs konusundaki hevesini kırıyor
sonuc = belli sayıda raid guild-grup basarili olurken digerleri dağılmak yada bu iyi guildlerin oyuncu tarlası olmaktan öteye gidemiyor.

Ama o zman, işte bu durumda senin bütün derdin üzgünüm aynen şu oluyor; O kadar emek verdim ama çok kısa süre imba oldum. Adamlara fark atamadım kral olmadım. Bu blizzardın classik politikasıdır malesef. Bu oyun parasını hardocerelardan çıkarmıyor causellardan çıkarıyor, onları mutlu etmeli. Seni zaten bir sürü yeni boss koyarak mutlu ediyor.

Sen 100 badge toplamak için bir tarafını yırtarsın, 3 ay kasarsın ortalama itemler alırsın onlarla. Blizz bir sistem değiştirir, adam senin badgeleri 2 haftada toplar ve karşılığında senin ssc den bi tarafını yırtarak aldığın itemin iyisini karazhan badgeleri ile alır.

Sen gidersin arcimond kesersin bir tarafını yırtar bir silah düşürürsün ordan, adam daha iyisini sezon 4 te geldiği hafta 2k rating yapar alır.

Sen bir tarafını yırtarmışsındır, SSCnin SSC olduğu zaman imba itemler düşürürmüşsündür, set yaparmışsındır,Sezon 4 gelince daha yeni bugün oyuna başlamış adam, 70 olduğuğunda üzerinde 1 tane mavi bile yokken hepsi yemyeşilken senin setinden daha iyisini 10 gün BG yapapıp sezon 2'yi honorla alacaktır.

Bu blizzin politikasıdır. Asla en baba hardcore ile en az zamanlı causelın arasını açtırmayacaktır. İstiyorsan sende bekleyerek alabilirsin o itemleri. Kimseye zorla raid yaptırmıyor blizz. Raid yapmak kral olmak için değil malesef bu oyunda. Kral olmak istiyorsan PvP çok daha kolay yol. Haftada 4 saat yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de bu tarz her online oyunun eninde sonunda geleceği nokta "item reset" tir, o nedenle bayar bir yerden sonra. Blizzard'ın bu konuya bulduğu çözüm ise insanlığın doymak bilmezliği. Oyuna yeni başlayanlar ve bitirip yapacak birşeyi kalmayanlar için sürekli yeni item, yeni tier diye diye bilindik itemların ismini cismini değiştirip önümüze koyuyor, ha direk command ile yapmıyor item reset'i ama olan budur yani.
Eskileri tekrar nasıl oynatabilir, mesela faction kurabilir veya varolan faction'ları yeniden düzenleyebilir. Albenisi olan enchant, gem, tailoring recipe vs. koyar ödül olarak örneğin Brood Of Nozdormu'ya, 10-15 kişi gider kasarsın. Benim aklıma başka çözüm gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...