zydar Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Arkadaşlar elimde şuanda aşağıdaki nadide "güzellikler" bulunmaktadır ve ben çok fazla şey bilmem içkiler hakkında. Bunları satmak istiyorum. Nasıl yapabilir. Nerelerden bilgi alabilirim. Yada bana bunlar hakkında bilgi verebilirmisiniz.. Resimleride ortalama 1 saat içinde koyucam buraya. Hadi biraz bilgi arkadaşlar lütfen. Bilgi vermem gerekirse hepsi 65 senesinde avrupada ki bir gezi sırasında satın alınmış ve evin bir köşesine koyulmuş. Hepsinin minimum tarihi 45 yıllık. Buda onları bir hayli değerli kılıyor tek bildiğim bu. Hepsi 1 litre, orjinal şişede ve açılmamış yıllık tozları bile üstlerinde durmakda o derece. -Ballantine's -Finest Scotch Whisky- (%43 alkol) -Bell's -Old Scotch Whisky- (%43 alkol) *Extra Special* -Seagram's 100 PIPERS -De Luxe Scotch Whisky- (%43 alkol) -Johnnie Walker -Old Scotch Whisky- (%43 Alkol)
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Yıllanmayla ilgili bir haberm yok ama Walker a 70 veririm
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Tam fiyatlarını bilmiyorum ama tahmini olarak 200 - 500 dolar arası oynarlar.
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Abarttın gibi biraz gerge :) . Walker Red Label mi ? Blue fln'sa zaten bi kaç bin doları bulur. Tabi o tarihte Label'lar varmıydı onu bile bilmiyorum
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Ciddiyim ya, en az 200'e giderler. Yenilerinin 4-5 katı fiyat, o kadar fahiş değil.
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Bi site buldum 1960 da şişelenmiş Red 130€ Black 150€ satıyorlarmış. http://www.vintagewinegifts.co.uk/acatalog/whisky_over_80.html
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 masticore bilgi sahibi değilsin anlaşılan... viski şarap gibi şişede yıllanmaz... fıçıda yıllanır..
Angelotti Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Kız arkadaşımın babasında her viskiden 1209şer tane bulunan ve olayı adamdan öğrenen biri olarak söylüyorumki : Viskiler eskiyince değil "eskitilince" güzelleşir"miş". Eskiletme prosedürü özeldir evinin köşesinde bekleyerek eskitilme olmaz bozulma olur"muş". Tadları iğrenç örg ıy hatta"mış". Koleksiyon olayına satabilirsin ancak -Bell's -Old Scotch Whisky- (%43 alkol) *Extra Special* -Seagram's 100 PIPERS -De Luxe Scotch Whisky- (%43 alkol) haricinde diğerleri her koleksiyoncunun rafında 5-6 tane olan içkiler. Ki bu herifte onlardan a vardır bi yarın bakayım.
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 zydar sana da geliyor: viski şişede yıllanmaz... hatta çok ısı / rutubet değişimene maruz kaldıysa bozulur...
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 özel ahşap fıçıda yıllanıyor kısacası viskiler, şarap gibi şişede doğru şartlarda eskitsen bile kalitelerinde bir değişim olmaz iyi yönde...
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Koleksiyoncular alıyor işte ama.
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Masticore said: Yıllanmayla ilgili bir haberm yok ama Walker a 70 veririm Yazdım zaten kertenkel . Hava basmana gerek yok :) . Ayrıca ben içmek için değil süs olarak saklamak için istiyorum
zydar Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 hımm.. bikaç yered baktım bir adam 25 yıllık johnnie walker ı 5bin ytl ye satmış?
Thealon Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Viskiler Meşe fıçılarda özel ortamda(nem,sıcaklık vs.) yıllanır.Yani şişede 40-50 yıl beklemiş bir viskinin hiç bir esprisi yok.
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Şişede 50 sene durmuş viski-şarap bişeye yaramaz. Ancak vitrinde dursun diye alınır.
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 50 yıldır karanlık nemsiz bir ortamda duran şişe şarabı gayet bozulmadan kalabilir?
rahatsiz Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 gecenlerde chivas regal royal salute aldim 21 yillik. gayet leziz. bulursaniz hic oyle sisede bozulmasina filan izin vermeyin gunah olur.
zydar Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 hocam girme aklıma :D satcam ben bunları eheh
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 dik durursa cacık olmaz ayrıca her şarap yıllandırılamaz, özel şişeli mantarlı olmaları gerekiyor.. (yıllandırılmaya uygundur yazar veya ready to be matured gibi şeyler yazar üstünde) genelde mahzen veya şarap dolabında yıllandırılıyor çünkü hiç değişim olmaması lazım sıcaklıklarında / ortam nem oranında... bir de açılı falan koymak lazım yoksa dibinde tortu olup bozuluyor şarap dik yıllandırılınca... DoruK said: 50 yıldır karanlık nemsiz bir ortamda duran şişe şarabı gayet bozulmadan kalabilir?
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Şarap yatay yıllandırılmaz mı ya şişede? mantarı ıslak kalsın da kuruyup hava almasın diye
eldar Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Doğru demişsin her şarap yıllandırılmaya müsait değildir. Herhalde litre hesabına vurursak, Dünya'da üretilen her bir milyon litre şaraptan biri yıllandırılabilir ki onun da doğru şartlarda saklanması gerekir.
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 evet yatay ama 90 derece değil yere 90 derece yatay yatırırsan dediğin olmuyor mantar tam sıvıyla temas etmiyor başı biraz daha yere eğik olması gerekiyor 105 derece falandır herhalde edit: konuyla alakalı olarak da, viski dev 500 litrelik fıçılarda yıllandırılıyor.. koleksiyon değeri dışında şişede yıllanmış viskinin normal viskiden değeri daha bile az, çünkü mantarlı viskilerde de mantar kuruyor ve parçalanıp viskinin içine düşübiliyor çok kolay açarken.. veya mantar kuruyup viskinin tadını bozuyor içeride...
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 zydar ama bence yine de iyi bir fiyata elden çıkartabilirsin onları, üretimi bitmiş ise özellikle elindeki viskilerin veya geldiği fıçılar efsane bir seneye aitse... (single barrel veya single malt olmayan viskiler çünkü farklı tipteki ağaçlardan üretilmiş viskilerin karışımı oluyor, johnnie walker'ların / j&b'lerin çoğu böyle mesela ama glenmorangie / macallen / laphroaig / cragganmore gibi viskiler tek fıçıdan şişeleniyor)
kertenkel Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 mesela 500 litrelik viski fıçıları 5000-10000$'a gidiyor mesela daha 1. yılındayken... 15-16 sene bekleyip satıyorsun sonra; şişe başına (1 litre veya 70 cl) en az 40$'dan 10000$ kar'a geçiyorsun da şişenin bozulma ihtimali falan var =)
Öne çıkan mesajlar