bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Bi kere daha açtım bunu ama upgrade edemedim makinayı sonunda yarın yapıyorum oh be :) Şimdi bana yardımcı olursanız sevınırım. Nasıl bi sistem toplamalıyım? 800$kadar limitim var :=) (bu kadarını biriktirdik telimi bile sattım :( ) Kafamda türlü türlü sistemler oluşuyor. Ama çok titiz davranmak istiyorum.[hline]Yavrum!!! Seni artist yapıcam tıkla buraya / Kro Unutmayın ki Asıl Olan Gerçek Hayattır, Hayat da BEŞİKTAŞ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 herşey sıfırdanmı? bu arada gel icqya istersen sana süper bi bilgisayar yaratayım[hline]Experience My Dead Side Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 şöyle bir pc topladım sizce? P4 2.4 256md ddr Kingston Gigabyte 8PE667 333/533 Msi Geforce4 mx440 64mb Segate Barracuda 80gb Lg52x24x52 cdrw[hline]Yavrum!!! Seni artist yapıcam tıkla buraya / Kro Unutmayın ki Asıl Olan Gerçek Hayattır, Hayat da BEŞİKTAŞ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 P2.4 alacagina amd al hem cok daha ucuza malolur hem de daha kaliteli yani 3.2 almayacaksan p4 alma.Ona harcayacagin parayla baska birseyi arttirirsin[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 bide şu var ama ben amd nin ısınma soğutma problemiyle uğraşamam ya + bu makinada çizim yapıcaz.[hline]Yavrum!!! Seni artist yapıcam tıkla buraya / Kro Unutmayın ki Asıl Olan Gerçek Hayattır, Hayat da BEŞİKTAŞ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Amd daha performansli ki ya da barton cekirdeklileri bekle.Grafiksel acidan da olaylari daha kolaylastiriyor.Yani bi fan fazladan tak problem kaybolsun.[hline]Derler ki biryerden sonra acımaz daha fazla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skymaster Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 artık ısınmayı bahane etmeyin. ısınma farkı p3 de var. p3 al ozaman . p4 le amd nin ısınması aynı ayrıca. Herkez bunu dio beni kızdırıyor...sanki üflüosunuz işlemciye. tak bi fan söle daşşaklı bişi alla alalla söylettirmeyin illa.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper. *************Mail-Icq************* See Ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 (bkz: overclock guide) ekran kartlarını mx alma..Ti fln al bak mx pişman eder..(etti)[hline]I Turned Off The Light And Murdered Dawn.. KoC Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skymaster Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Athlon XP 2000+ (0.13 mikron) İşlemci =87 $ MAXTOR 80GB 7200 RPM =105$ MSI MS 6712E-KT4V =68$ COOLER MASTER HSC-V62 = 24$ (fanlar ucuz 7 dolar fln ama bu fan ile birak işlemciyi odayı soğutursun :P) LG 52x24x52 BOX = 60$ (sana yazıcı lasımsa bizim arkada hem cdrom hemde whiter yerine kullanıo taş gibi..) MSI MS 8870-G4Ti4200-VTD =184$ (ekran kartını tiden baska alma yada biraz daha bekle bu arada kendin sec ben salladım) 50$ da ıvır zıvır say kasa disket sürücü moulse vs hatta fazla fazla say 60$ de bu arada %18 KDV eklemeyi unutma :)[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper. *************Mail-Icq************* See Ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 ekran kartı konusunda chipset önermicem. kesene göre alcan sonuçta. 800 dolar limitle git 200 doları ekran kartına ver falan diyemem. ama ekran kartı alırken anakarta dikkat etccen. misal asus boarda asus ekran kartı alırsan cidden farkediyo. bi de ben de amd öneririm. intelden artan parayla ram alırsın bol bol...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Mainboard:Asus A7N8X Deluxe -> $159+KDV CPU: AMD Athlon XP 1,7 0,18 TBred $61+KDV Ram:512 MB DDRam PC333 -> $104+KDV Ekran Kartı: Asus GForce4 MX 440 AGP8x -> $80+KDV HArd dİSK: IBM 80GB -> $104+KDV Monitor: 17 inch ADI Microscan G700i -> $105+KDV CD Writer: LG 52x24x52 ->$60+KDV ------------------------------------- Toplam : $673+KDV Bir de Kasa keyboard ve mouse' ye ihiyacın olacak tabii ki. Bu sekilde yaklaşık $800 bayağı iyi bir sistemin olabilir. Biraz araştırırsan bu fiyatların altına da bulabilşeceğini tahmin ediyorum. Not: Board' un Firewiresiz modeli $20 daha ucuzmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skymaster Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Asus un ekran kartına sözüm yok. Ama anakartı daha önce anlattığım ram olayı gibi kitleme yapıo vb. 6 board gördüm hepsi sorunluydu kimi reset atar kendine, kilitler kimide baska baska sorunlar cıkarır tamam kabul ediyorum asus , gibi 2-3 firma teknoloji yapan firmalar.Ama sorunlu oluo simdi herkez çıkar test birincisi fln ama adamlar test ederken sadece bakıo onu 2 ay kullanmıo eğer bana sorar ve deneyim derseniz. (benim deneyimim) MSI anakart %100 tavsiye ederim. ekran kartı dediğim gibi karışmıyorum. Çok acaip bi piyasa cünkü. ati radeon 9800pro dicem paran biter :D nese. asus ekran kartı gördüm sorunsuzdu iyiydi yane. ama Anakart MSI tek geçerim.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper. *************Mail-Icq************* See Ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2003 asus a7s333 kullanıyorum yazdan buyana üzerine amd1.8ghz takılı tek bir tık etmedi aldığımdan beri.[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrtolga Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 bende bir tavsiyede bulunim size bu sistemi darkhardware sitesinde birçok kişinin deneyimleri sonucunda çıkarttım ; amd athlon 1.7 (0.13 micron tbred b) HAC-V81 - XDream Fan Epox 8k9a yada neforce2 chipsetli Epox 8rda 512 ddr ram (pc 2700 twinmos) 60gb maxtor 7200 rpm HDD Ati radeon 8500 128 mb ddr (artık 9100 olarak satılıyor) 52x LG cdrom 52x24x52 LG cdw aopen 300w kasa mouse, klavye falan filan yazmaya değmiycek şeyler zati :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skymaster Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 said: Grudge, 19 Mart 2003 01:48 tarihinde demiş ki: asus a7s333 kullanıyorum yazdan buyana üzerine amd1.8ghz takılı tek bir tık etmedi aldığımdan beri.[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley bende 48 tane MSI 3 tane asus var. Sanırım tıklayıp tıklamadıgını daha iyi bilirim.( MSI nin tabiki.) Asus adi değil ama sorun cıkarıo ben böyle gördüm... Skymasterin NOTU MSI 'ya. :lol: Ram'de Kingston al. (Gezdim gördüm :-P) Monitor Samsung alcan kardeş (TAŞ GİBİ TAŞ :-P) Philips'de grafik cizilmesi oluo. (107E için geçerli ) Tarayıcı dedinmi EPSON ALCAKSIN (pireleri bile tarıo :D ) İşlemci Dedinmi AMD gelir. (kalite zaten tartışılmaz) Neden MSI ? Çünkü Bozulmaz sorun çıkarmaz ve hızlıdır ayrıca karizmadır.( MSI Anakart Siddetle Öneririm) Asus cok performanslıydi ekran kartında.(MSI de cok kalite) Paran varsa ATI 9800Pro al :-P Modem dedinmi Us Robotics (ext) int dedinmi apache ben öle yaptım güzel oldu :) Klavye Moulse Microsoft. 2. olarakda sırf moulse ise A4TECH olabilir. Marka dersen Siyah bir bilgisayar alıcaksın (YAKICAKSIN ORTALIGI ) HP ve(ya) DELL hem ucuz hem güzel oluo. walla markada fazla fiyatda (3 sene sorunsuz garanti vb.) oynamıo hele o Hpnin kasası yokmu OFFFF.... Lam beni çıldırttınız simdi gene bilgisayar alcam. :D durduk yere beni masrafa sokcaksınız. (gene azdım alcam bi tane :( )[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper. *************Mail-Icq************* See Ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrtolga Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 evet msi anakart ama o/c için bazı anakartlar sorun çıkarabiliyor mesela benim msi kt333 ultra2 anakartımda 1.7 athlon işlemciyi o/c ederken 1.7 volttan fazlasını veremiyorum biosda 1.7v un üstü yok, anakart üzerinde direnç vs ekliyerek bu sorun hallolabiliyormuş ama uğraşmak istemiyorsanız ve o/c düşünülüyorsa EPOX larada bi göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Ya yeni konu açmıyım dedim Sonunda upgrade zamanım geldi Sağlam bi board(Mümkün olduğunca iyi ses destekli.. bi de Audigy falan alamıcam) 6.1 Ses kartlı olan varmı? Sonracıma XP 1.8 - 2.0 yada 2.1 falan Sonra Kingston 512 DDr 333 Bi de Creatice 6.1 Speaker. Düşüncem budur Tavsiyeleriniz ne? Özellikle Board tavsiyesi aliyim süper olur. hiç anlamıyorum çünkü He bide ekran kartı[hline]Join Our Army.. OrcMasters DivX Listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 yukarda baya bi tavsiye, kofigürasyon vs. var aslında. yani sana da cevap olur kanaatimce. belli bi kişiye özel konfigürasyonlar diil onlar...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive. Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skymaster Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 said: GeeM, 19 Mart 2003 22:42 tarihinde demiş ki: Ya yeni konu açmıyım dedim Sonunda upgrade zamanım geldi Sağlam bi board(Mümkün olduğunca iyi ses destekli.. bi de Audigy falan alamıcam) 6.1 Ses kartlı olan varmı? Sonracıma XP 1.8 - 2.0 yada 2.1 falan Sonra Kingston 512 DDr 333 Bi de Creatice 6.1 Speaker. Düşüncem budur Tavsiyeleriniz ne? Özellikle Board tavsiyesi aliyim süper olur. hiç anlamıyorum çünkü He bide ekran kartı[hline]Join Our Army.. OrcMasters DivX Listem ya kusura bakma ama 2 gündür kıcımı patlattım yani... Msinin su 8x$ dolarlık ana kartımı aldım onboard5.1 ses kartı vardı zaten msinin ses sistemi güzel olur............... bende ilk amdboardlarından vardı mesela içinde creative soundblaster vardı ozamanlar daha yeni çıkmıstı yane en iyisi oydu... neyse artık yorum yapmıyorum, kafana göre takıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 bakıyorum kimse kasaya para ayırmıyo ama asıl en önemli parça kasa sakın kasaya vericeğin paradan kısma ben T 10 kullanıyorum o biraz pahalı ama gidipte 25$ lık kasa alma[hline]MAN WHO WALKS ALONE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2003 Bu arada MSI da alternetif olarak gösterilmiş. Asus' un boarduna alternatif olabilecek cok güzel bir board var MSI' ın onu da alabilirsin tabii. MSIK7N2 adında bir board ve $105+KDV fiyatı var. Yani Asus' un boardundan $54+KDV daha ucuz. Bununla da güzel bir seyler alabilirsin. Sözgelimi kasayı mouse' ni daha iyi bir sey alabileceğin gibi CPU' nu da daha hızlı bir şeyler alabilirsin. Eğer MSI board alırsan ekran kartını kesinlikle ve kesinlikle Asus alma. Yukarda Asusu ekran kartı yazmış olmamaın nedeni Asusu kartın Asus boardda cok daha iyi performans vermesidir. Eger MSI board alırsan sana tavsiyem Leadtek yada MSI' ın MX 440 AGP 8x bir ekran karını almandır. Onu da $80+KDV diye verdiğim Asus ekran kartı fiyatının altında bir fiyata bulabilir ve ordan da kar edebilirsin. Might bu arada kasayı bırak millet fiyat verirken ekran fiyatı vermemiş. Ekransız ne yapılacaksa bilgisayarla. [hline] Not: Yukarda fiyatını vermiş olduğum RAMler Kingston markanın fiyatı olup şiddetle Kingston marka alman tavsiye edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrtolga Mesaj tarihi: Mart 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2003 bence ekran kartını mx 440 alma 128mb ddr ram'li radeon 8500 yada geforce4 ti 4200 tavsiye ederim (darkhardware gibi donanım sitelerinden 2. elde bakılabilir bu ekran kartları) almayı düşünen olursa ; http://www.paticik.com/forum/view.php?id=30084 burda msi kt333 ultra2 anakartımı satmayı düşündüğümü yazmıştım özellikleri oldukça iyi ve güzel bir anakarttır. [Bu mesaj mrtolga tarafından 20 Mart 2003 10:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Mart 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2003 said: Mighty_THoR, 20 Mart 2003 00:39 tarihinde demiş ki: bakıyorum kimse kasaya para ayırmıyo ama asıl en önemli parça kasa sakın kasaya vericeğin paradan kısma ben T 10 kullanıyorum o biraz pahalı ama gidipte 25$ lık kasa alma[hline]MAN WHO WALKS ALONE Hocam bende t10 vardı memnun kalmadım abime verdim Pek güzel bi kasa değil. PC odanın baş köşesinde durduğu için biraz göze de hitap etmeli bence. Ben o göze hitap kısmını kendim ayarlıyorum bi ölçüde ama gene de ön paneli falan çirkin. Ayrıca çok ağır bi kasa direk net ağırlığı fazla yani. İçinde tak çıkar kolay olsa da bu kadar dezavantaja az kaçar o avantaj. Kısacası kasa o kadar önemli değil bence. Alıcam ön tarafında USB çıkışı olan ortalama bi kasa içine 400w powersupp sonra pencere falan açıcam ben zaten. Arkadaş dremmel almış süper bi alet bu arada tavsiye ederim.. Deler zımparalar, düzeltir falan ve çok kücük.[hline]Join Our Army.. OrcMasters DivX Listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar