Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

8800GT ve PCI 2.0

Bone

Öne çıkan mesajlar

Şimdi mesela yarın gidip bir 8800GT aldım diyelim.
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31016
Bu kartı 7900GT'nin yerine taktım diyelim.
Anakartım eski (1-2 yıllık felan), taktığım zaman "aman abi, amma demodesin, PCI ama 2.0 değil bu, ben çalışmam" diye mızıkçılık yapar mı 8800GT'lar?

Yoksa 8800GT kullanabilmek için illa PCI 2.0 sahip bir anakart mı gerek?

O durumda yaklaşık aynı fiyata 8600GTS gördüm
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28194
Acaba bu 30 dolarlık fiyat farkına karşı uçurum gibi bir performans farkı mevcut mu? Yoksa 8800GT ile 8600GTS başabaş fiyat farkına uyumlu olarak başabaş performans farkına mı sahiptir?

Bu +KDV yazan fiyata, KDV ekleyip YTL'ye çevirirsek 500 ytl gibi birşey mi çıkıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express şöyle demiş:

The transition to PCIe 2.0 won't be anything like the move from AGP to PCIe. The cards and motherboards are backwards and forwards compatible. PCIe 1.0 and 1.1 compliant cards can be plugged into a PCIe 2.0 motherboard, and PCIe 2.0 cards can be plugged into older motherboards. This leaves us with zero impact on the consumer due to PCIe 2.0, in more ways than one.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle hatta buna ilave olarak 2.0'ın şu an yazılımların desteklememesi (oyun) nedeniyle manasız olduğu söyleniyor tabii bu kadar hızlı gelişen birşeyde kullanılmaya başlanması fazla sürmez.

8600gtslerden uzak durun. ya 8800 gt alın hatta spesifik olarak zotac 8800gt amp edition, ya da bu ay içinde çıkacak 8800gtsleri bekleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Cunku 8600 ve oncesi rezalet kartlar. Saat hizlari dusuk, mimarileri 128 bit, zar zor DX10 calistirmaktan baska bir ise yaramiyorlar.

Mevcut 320 bitlik 8800GTS'ler de 8800GT'lerden dusuk performansi 1.5 kat daha pahali olarak sunuyor, haliyle onlari almak oldukca anlamsiz oluyor.

8800GTX ve Ultra da 8800GT'den biraz ustun performanslari cok daha pahaliya sunuyor, ayni paraya GT SLI yapilabiliyor yani o derece.

Yakinda Nvidia 8800GTS'leri 8800GT'lerdeki G92 teknolojisiyle tekrar uretecek, bu modeller GTX'in yerini daha ucuza ve daha iyi performansla alacak. GTX ve Ultra'nin devri de kapanmis olacak, ondan sonra 9 serisi kartlar cikacak artik.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bilgisayari alali daha 1 ay olmadi 8800GT ben aldigim zaman yazicioglunun cevresinde bi tek Exada bulmu$tum ondada 2 tane vardi,aldim.Palit 8800GT ve Crysisi,COD4,Medal of Honor AIRBORNe falan hep kendi full detay ayarladi ama Cyrsis haric diyim daha dogrusu cunku o biraz kari$ik,digerleri falan hep full detay ayarliyor kendi ..
Sosyal ağlarda paylaş

crysis dışında benim 8800gts'li makineyi kastıran oyun olmadı henüz doğrusu maksimum ayarlarda. şu anda elbette ki 8800gt dışında birşey alınmaz ama.

fakat ati çok feci geride kaldı bu nesilde, hepten çökmez umarım. nvidia tekeli kurunca yayıyor kendini çünkü doğal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...