Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayardaki 3 problem

Bone

Öne çıkan mesajlar

Belki bu sorunlara yardımcı olabilecek birileri vardır, o yüzden soruyorum.

1- PC açılması çok geç tamamlanıyor. Yani aslında windows vista hızlı açılıyor. Programları felan kullanabiliyorsun. Ama ekranın kararıp geri gelmesi, HP Wireless Assistant'ın, USB ADSL Modem'in yüklenip, internete bağlanmasını 2 dakika felan beklemek gerekiyor. Yani Bu 2 dakika süresince vista'yı kullanabiliyorum ama 2 dakika sonraki bu olaylar (ekranın kararması, hp wireless asistanının akfitleşmesi, usb modemle internete bağlanması vs) olmadan browserla nete giremiyorum.

2- Windows her başladığında Flashget de açılıyor. Bunu nasıl engelliyebilirim? Bu program nasıl bir program ki, "Launch FlashGet on startup" ayarını kapatmama rağmen inatla her startup da kendisi de açılıyor? Valla çok övülüyor, youtube'dan felan video indirebildiğini iddia ediyor, indiriyim deneyim dedim ama pişman etti resmen. Flash videolarda felan da işe yaramıyor zaten.

3- Cuma ve Cumartesi neredeyse tüm gün World Of Warcraft oynadım, hiç bir sorunla karşılaşmadım. Ama bu gün 6 kere kilitlendi pc WoW oynarken. Hani öyle çok çetrefilli işler yapmıyordum, havada uçarken bile kitlendi pc. Arkada hiç program açık değil, yine de kilitleniyor, restart atmak zorunda kalıyorum. Ha bir de son zamanlarda baş gösteren bir başka sorun var bu oyunda. ctrl+r ile FPS'ye bakıyorum, 50'nin altına inmiyor %90. Buna rağmen frame sorunu yaşıyorum. Yürürken, etrafta dönerken felan görüntü kesik kesik geliyor. Sanki bazı frame'leri göstermiyor, onları atlıyormuş gibi. Düzgün gidiyorum ben, ama görüntüde periyoduk olarak frame atlamalar yaşanıyor. E maden 50 altına inmeyen fps mevcut, neden hala kesik kesik görüntüler sorunu oluyor ki?

Bu arada, laptop kullanıyorum, HP Pavilion dv9630et, Yüksek performans modunda çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk sorun için Vista Tweak rehberlerine bak. Ama bu yavaşlığın sorunu başlangıçta açılan programlarsa, hızlandırmanın en mantıklı yolu o programları başlangıçtan kaldırmaktır. Bunun sihirli değneyi yok yani. Şunu yapınca hemen açılır diye bir şey yok. Özellikte laptop'larda gelen laptop için özelleştirilmiş windows'lar gerekli gereksiz milyon programla geliyor. Bu programlar silinmediği yada başlangıçtan kaldırılmadığı sürece de nerdeyse her laptop'ta aynı sıkıntı var.

FlashGet'te bahsettiğin seçeneği kaldırdığın halde düzelmiyorsa, büyük ihtimalle Overseer'in dediği gibi program'da bir bug mevcuttur. Vista ile uyumlu olmadığı için başlangıçtan kaldıramıyor da olabilir. Msconfig ile başlangıçtan kaldırmak en rahat yolu. Yada programın yeni versiyonunun çıkmasını bekleyebilirsin. Ama sinirlere zarar.

Takılmalar için ise defrag yap derim bir bilgisayarına. Gerçi Vista'nın belli zaman aralıklarıyla kendi defrag yapıyor olması lazım, ama elle bir kaç kere ardarda yapıp harddisk'i adam etmen işe yarayabilir.

Frame rate yüksekken olan takılmalar ram yetmezliğinden oluyordu bana. Ama ram'in gayet de yeterli. Vista abuk subuk programlarla ram'ini yiyor olabilir. Oyun sırasında task manager açıp CPU ve RAM durumlarını kontrol et. Gerekiyorsa virtual memory arttır. Ayrıca virüs ve spyware kontrolü de yapmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...