Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban okullarda serbest olacak...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bence de iyi haber , türkiye o kadar çok şey kaybettiki laiklikten ,türbanın üniversiteye girmesi bu büyük kayıplar yanında son derece ufak birşey .Bu olay da gerçekleşsin de artık akp mağduru oynayamasın halkta anlasın yavaş yavaş din eksenli devlet olmanın zararlarını.
Mesaj tarihi:
ülke içinde gruplaşma ve bu gruplar arasında çatışma hep dışardan istenen şeyler.. kuklalara da önce bu işi yapmak için ortam hazırlatıyorlar işte. kendi içinde çatışan bi millet nasılsa gelişemez ve diğerlerine dert olmaz. gerektiğinde de kolay elde edilir..
Mesaj tarihi:
elm said:
Bence de iyi haber , türkiye o kadar çok şey kaybettiki laiklikten ,türbanın üniversiteye girmesi bu büyük kayıplar yanında son derece ufak birşey .Bu olay da gerçekleşsin de artık akp mağduru oynayamasın halkta anlasın yavaş yavaş din eksenli devlet olmanın zararlarını.

halk anliyamaz bence :))
din eksenli devlet olunca cahillik diz boyu olucaği için halkın dahada çok hoşuna gider.
gerçi şimdide özellikle kaytarma,tembellik ve cahillik diz boyu.
Mesaj tarihi:
ve bunun için uniye sadece başı açıklar alınarak homejen bir ortam yapılıyor
uni dısında kapalılar olabilirdi, caddede yan yan olunca direk hetorojenleşme başlaması umulur, iki rakip takım gibi dizilim olması beklenirdi, ama olmuyor
içerde de olmaz merak etmeyin, sadece kabullenin
yasak devam etsin istiyorsanız yapcak bişey yok
ama çözümün yolu belli, bir adım atmak

ha bir de sadece yök başkanının türbana sıcak bakmasıyla bu iş çözülmez veya türban serbest denildiği anda herşeyin bir anda düzelmesi, bu yasağın oluşturduğu zihniyetin normale dönmesiyle de alakalı, o da süre alacaktır
Mesaj tarihi:
3000 yil önceden kalma adetlerle ugrasıyoruz hala.öyle üniversitelerden ne hayır gelir zaten, iki tane bişi araştiriyim,öğrencilere daha iyi imkanlar sunuyum falan yok.

böyle boş işlerle uğrasanlarin alayini .... gemiye koyucaksın ülke dışına bırakıcaksın.
Mesaj tarihi:
forgiver said:
ve bunun için uniye sadece başı açıklar alınarak homejen bir ortam yapılıyor
uni dısında kapalılar olabilirdi, caddede yan yan olunca direk hetorojenleşme başlaması umulur, iki rakip takım gibi dizilim olması beklenirdi, ama olmuyor
içerde de olmaz merak etmeyin, sadece kabullenin
yasak devam etsin istiyorsanız yapcak bişey yok
ama çözümün yolu belli, bir adım atmak

ha bir de sadece yök başkanının türbana sıcak bakmasıyla bu iş çözülmez veya türban serbest denildiği anda herşeyin bir anda düzelmesi, bu yasağın oluşturduğu zihniyetin normale dönmesiyle de alakalı, o da süre alacaktır

Direk polyanacılık yapıyorsun.
Zira başı açıkların üzerinde oluşacak baskıdan pek bahseden yok.

Ayrımcılık daha da artacak.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi kafeler falan da ayrilacak.

Bu arada turban Fetullah Gulen'in güdüm politikasının simgesi olmasaydı hoş görebilirdim. Zira inançları gereği kapanan herkese saygı duyuyorum, sadece bunu siyasi eksene taşıyanları sevmiyorum.

Bu arada sırf tepki için Jedi kıyafetiyle üzerinde benim Tanrım Dart Vader'dir yazan bir robe la okula gitse bir arkadaşımız, demokratik Türk üniversite öğrencileri ne yaparlar acaba o arkadaşları Türbanlı kardeşlerimize birşey demezken?

Bu ülkede toplumsal baskı yoktur diyenin kafasına şaplak atmak lazım.

Zira bu baskı kültürel olarak devam edecek.
Taa ki bu ülke gelişmiş bir ülke olana kadar...

O da olmayacaği için, ya böyle yaşarsınız, çevrenizdekilere göz yumarsınız.

Ya tepki gösterirsiniz.
Ya da ananızı da alıp gidersiniz.

Bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
forgiver said:

Bu yasağın oluşturduğu türban takan zihniyet normale dönerse sorun kalmaz haklısın :)
Türban yasağı baştan saçma ; sen din eksenli partinin siyaset yapmasına , cumhurbaşkanı çıkarmasına , yargıyı ele geçirmesine , her yere kendi zihniyetini yayan okullar , dersaneler , yurtlar açmasına izin veriyorsun ondan sonra genç kızlara yasaklar koyup laikliği koruduğunu mu sanıyorsun?
Mesaj tarihi:
Bende hergun din degistirip degisik bir kostumle giderim okula eglence olur..

Yukarda bir arkadasin dedigide super gercekten magduru oynayamasin artik bakalim yaptigi hareketlerin altindan kalkabilecekmi.. Daha bismillah lan dakka 1 gol 1 laflara bak direk ezberletmisler amcama
Mesaj tarihi:

serbest biraktikalri an hollow maskemle siyah cuppemle dalicam iceri

shamnistim ben dini inancim maske takmami gerektiriyor

turban = dini inanc

ona izin varsa banada izin olmali

yoksa AIHM e gidip rekor tazminat davasi acar takunyalarina akdar alirim

Mesaj tarihi:
Yine üniversite öğrencilerini birbirlerine kırdıracaklar, başka bir şey olmayacak. Kapalı olmayanlara baskı yapılacak, kapalılar kenar köşede kıstırılıp belki tecavüze bile uğrayacaklar. Çoğu üniversitede ciddi zaiyat verilecek, yurtlar bölünecek alt katlarına hücre odaları yapılacak. 80 öncesine çok benziyor aslında bu anlattıklarım, tek farkı sağcı solcu kavgası değil; açık kapalı kavgası olacak olması. Bunun nedeni de 80'lerde öğrencileri politikadan uzaklaştırmak adına bolca açılan imam hatipler, tekke vs.ler. Onlar da tohumlarını böyle veriyorlar. Bir 30 senemizi de bu çalacak.

Hayırlı olsun.
Mesaj tarihi:
Bir ideolojide ağırlıkların fazla olduğu üniversitelerde gerçekten sorun olabilir ama misal boğaziçindeki bu tür grupların oranı az çok birbirine yakın olduğu için burda hiç öyle sorunlar çıkmıyor (rektörümüz ayşe soysal okulda türbanlıların eğitimine karşı çıkmadığı için öyle bir yasak yok boğaziçinde). Ben herhangi aşırı ve hatta aşırı olmayan fiziksel bir tepki görmedim ama tabi diğer tarafı sevmeyen insanların sözsel ve ideolojik eleştirilerine tanık oldum. Ha aşırı dinine bağlı insanlar öyle olmayanları dışlayabiliyor ya da aşırı din karşıtı insanlar başı örtülüleri kendi grupları içersinde dışlayabiliyor ama bu başka bir çok ideolojik farklılıkta oluyor zaten üniversitelerde sadece dini açıdan değil.

biri tecavüz falan demiş oha dedim artık, zaten biri başını kapatıyor diye ona tecavüz eden olursa ben başı kapalı insanı tercih ederim o insana. üniversitede zaten öyle insanlar varsa yazık bize.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...