Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Her iki monitörden herhangi birini test etmiş arkadaş varsa. Görüşlerini yazarsa sevinirim. Özellikle merak ettiğim. 2232BW nin daha yeni model olmasına rağmen Ghosting in fazla olduğuna ilişkin bilgiler okudum. 226BW de ghosting daha az imiş. Özellikle 2232BW modeline sahip birisi oyun performansındaki gözlemini söyleyebilirse çok sevinirim. Özellikle ciddi anlamda ghosting oluşuyor mu 2232BW de. eklemek isterimki Samsung 2232BW'yi desinger, 226BW'yi de gamer diye sınıflandırıyor. bu yüzden 2232BW de ghosting in fazla olması bu yüzden olabilir. Ayrıca aşağıdaki linkler bu bilgileri edindiğim ve her iki monitöründe karşılaştırmasının olduğu linklerdir =) Şu linkteki sağ taraftaki "Why the difference in afterglow?" açıklamasının ikinci paragrafta ne dediğini doğru biçimde bana aktarabilirseniz çok mutlu olurum. İngilizcem bir yere kadar yetti tam anlayamadım ne yazdığını. http://www.digitalversus.com/article-358-2683-36.html Karşılaştırmanın Linki: http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=224&p1=2104&ma2=36&mo2=284&p2=2683&ph=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Bildiğim kadarıyla 16ms civarı ghosting hissedilir seviyede oluyor, 8ms civarı ghosting neredeyse hiç yok (çok zorlarsan belki) 8ms'ten aşşağıda yani 4ms ve 2ms seviyesinde hiç ghosting olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 bu arada teste baktığımda gördüm ki, 2232BW tam da istediğim gibi bir monitör, hem 2ms, hem de 170/170 bakış açısı var. Ancak test sonuçları tam tersini gösteriyor. 226BW gayet iyi bir görüş açısına sahipken, 2232BW değerleri daha iyi olmasına rağmen test sonucunda batırmış. Ha bir de ikisi de aynı ms değerlerine sahipken, test sonuçları gene farklı. Nasıl oluyor bu, onu anlamadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 226BW kullanıyorum çok memnunum. Ben böyle güzel renkler, böyle bir parlaklık görmedim. Şu ana kadar kullandığım tüm monitörlerde parlaklığı %100 yapıyordum ve bana yetmiyordu. Bu monitörde 100 o kadar parlak ki, kullanamıyorum bile. İnternette gezerken 20 civarı, oyun ve filmlerde 70-80 civarı kullanıyorum. Dynamic contrast biraz kandırmaca. Oyun oynarken rahatsız ediyor, çünkü renkleri kendi kafasına göre değiştirebiliyor. Karanlık yerden aydınlık yere geçerken renk tonlarının değiştiğini hissediyorsun. Bu istenilen bir şey değil bence. Ama dynamic contrast kesinlikle bir dezavantaj değil, onu bir bonus olarak görmek lazım. Edit: Tabii ki kapatılabiliyor dynamic contrast. Açtığınız zaman parlaklık ve renkler sizin kontrolünüzden çıkıyor. Monitör programa göre, o an gösterilen grafiklere göre kendi ayarlıyor. Tek kötü yanı pazarlama stratejisi. Çünkü 3000:1 kontrast sadece dynamic contrast ile çalışıyor. Normal modda 800:1 yada 1000:1 tam hatırlamıyorum. Fazlasıyla yetiyor bu ama. Laptop'larda falan 200:1 civarı olduğunu söylersem kafanızda canlandırabilirsiniz ne kadar yeterli olduğunu. Monitörün analog (vga) ve dijital (dvi) olmak üzere iki bağlantı noktası var. Tek tuşla bu ikisi arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Birine laptop, öbürüne PS bağlayıp keyif yapılabilir mesela. Onun dışında 4-5 hazır preseti var. Yine tek tuşla bu presetler arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Parlaklığı, renkleri çat diye değiştirmiş oluyorsunuz. Oyun oynarken, internette gezerken çok yararlı oluyor. Çünkü dediğim gibi %80 parlaklıkta nette beyaz sayfalar çok göz yoruyor. %50-60 ayarlayıp her programda aynı ayarı kullanmak da bir seçenek tabi. İdeal çözünürlüğün altına düştüğü zaman görüntüyü ekrana geriyor. Ama görüntü kalitesi çok da bozulmuyor. Ben TF2 oynarken 1280x800 oynuyorum. Çok da göze batmıyor ideal çözünürlükte olmaması. Ayrıca ghosting falan yok. FPS'ler bile çok rahat oynanabiliyor. Diğer monitör hakkında hiç bir fikrim yok ama 226BW'yi şiddetle tavsiye ederim. Daha alıp da şikayet eden, pişman olan görmedim. Her alan bayılıyor. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 "Why the difference in afterglow?" kısmında adamlar açıklamış. Farklı voltaj değerlerinde kristallerin titreşim hızları farklı olur gibi birşeyle açıklamışlar. Ama Adamların yapıtıkları testlerde en uç noktaları denedikleri için Ufak farkları bile test sonuçlarına yansıtıyorlar. Yani test sonuçlarında fark olabilir ama gözle algılanabilecek kadar bir fark oluyor mu onu merak ettim. Eğer gerçekten 2232BW de ghosting çıplak gözle 226BW ye göre daha fazla hissediliyorsa Benimde tercihim 226BW olacaktır. Şayet gözümüzün algılayamadığı düzeye bir fark var ise 2232BW almak kaçınılmaz olur diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Aktarımların için teşekkürler Mirage. Ben 226BW kullanmıştım benimde çok hoşuma gitmişti. Fakat 2232BW çıkınca dikkatim ona kaydı sonra araştırmalarım sonucunda 226BW'ye göre ghosting in daha fazla olduğunu görünce acayip kararsız kaldım. Önceki postlarımda dediğim gibi 2232BW de ciddi anlamda hissedilir bir fark varsa 226BW almak daha mantıklı geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2007 Bir de o 2ms değeri griden griye değişimi falan belirtiyor. Yani her renk değişimi 2ms değil. Kırmızıdan yeşile değişmesi bir pikselin 10 dakika alabilir, ordaki 2ms bir fikir veriyor sadece, tstlere bakmak daha mantıklı. Şöyle anlatayım (okudum yukarıyı, anlaşılmıyo :) ) piksel renk değiştirirken renge bağlı olarak farklı sürelere ihtiyaç duyar. Teknik özellikler arasında en iyi zaman yazılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Bilgilerin için teşekkürler Aktiftablet. Bu durumda 226BW nin daha iyi zamanlamaya sahip olduğunu söyleyebiliriz aslında. Çünkü afteglow'un (ghosting) daha az olduğu görülüyor testte. Tabiki genede 2232BW modeline sahip bir arkadaşımız görüşlerini belirtirse daha mutlu olacağım. Gerçi sahip olan kişi sayısı azdır diye tahmin ediyorum çünkü türkiye piyasasına çok yakın zamanda girdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 aktiftablet said: Bir de o 2ms değeri griden griye değişimi falan belirtiyor. Yani her renk değişimi 2ms değil. Kırmızıdan yeşile değişmesi bir pikselin 10 dakika alabilir, ordaki 2ms bir fikir veriyor sadece, tstlere bakmak daha mantıklı. Doğru. Normal renk değişimleri 5ms e kadar çıkabiliyor. Ama bildiğim kadarıyla bütün monitörler için geçerli bu. Sonuçta önemli olan oyunlarda rahatsız etmemesi... etmiyor da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Charsi Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 226 NW kullandm muhteşem ötesi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Son araştırmalarıma göre 226BW nin 3 farklı panel tipi varmış. A, S ve C Panel diye. Bunların içinden en iyi görütü S panel de alınıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Geçtiğimiz pazar günü üşenmese gidip 226BW alacak biri olarak ben de aynı olayı duydum. Ve yine duydum ki, piyasadaki 226BW'lerin çok büyük bi kısmı A panel. S panel bulmak çok zor. Ben bunu kafama takmayıp almayı düşünüyodum. Hatta şu an hala düşünüyorum, belki yarın gidip alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 bende 1 haftadır acayip düşünüyorum. Gidip alsam içime sinmeyecek bunuda çok iyi biliyorum. Vallahi Kojiroh Satın aldığında iyi, kötü mutlaka görüşlerini bildirirsen sevinirim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Hmm, ben şansa S panelini almışım. Diğerleri hakkında ne desem yalan olacak şimdi. Ama S mükemmel cidden. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 S panel Samsung üretimi imiş. A panel au optronics tarafından üretilmiş (S panel e yaklaşamıyormuş). C panel ise taiwanlı chi-mei optoelectronics üretimiymiş (en kötüsü). Böhhühü bide artık üretilmiyormuş bu monitör. Artık s panel ara dur ühühü =( Ayrıca Verdiğim digital versus linkinde bu panellerin arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. aradaki fark bariz çok belli =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Ordaki incelemeye baktım şimdi de, adamlar sonuç kısmında demiş ki, "A panel olsun S panel olsun, daha iyi bi monitör bulunmaz, aldığınız monitör A panel olursa da yayınladığımız dosyayı indirip kullanın". Ben ne olur ne olmaz indirdim o dosyayı. Birazcık daa baktım da, kasımdan beri Türkiye'de satılan 226BW'lerin arkasındaki panel bilgisi yazmıyomuş. OSD'lerde de hangi panel olduğuna dair bi ipucu bulunmuyomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Direkt olarak yazmıyor ama OSD'deki gizli Service Function panelini açınca orda bir kod numarası çıkıyor. O kod numarasından anlaşılıyor hangi panel olduğu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Bende 226BW var, işte kullanıyorum en ufak sorun yaşamadım ama oyun deneme fırsatım olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Samsung hayranıyım ama üzdün beni be samsung =/ Ne gerek var başkasına panel ürettirirsin bre Samsung! Çok Uzaklardan Dream Endless'ten alıntı said: Panel bilgisine ekranin arkasinda yapistirilmis olan bir etiketten gormemiz mumkun lakin samsung turkiye dagiticisi her kim ise guc tuketimi vs gibi ek bilgilerin de yer aldigi bu etiket neredeyse hic bir monitorun arkasinda bulunmuyor.bunun yerine "gizli" bir yol deniyoruz; menu'den brightness ve contrast'i 0'a indirdikten sonra menu'den cikip tekrar menu'ye donuyor,source tusuna bes saniye basili tutuyoruz.karsimiza cikan "gizli" menunun panel info'su au ile basliyorsa a paneline,amlcd ile basliyorsa s paneline sahipsiniz; panel infonuz yoksa da c paneline. Alıntıyla ilgili link: http://www.behardware.com/articles/667-1/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2007 Bugün gittim aldım ve geldim. Monitörü görünce verdiğim ilk tepki "OHA" oldu çünkü kelimenin tam anlamıyla büyük. İlk olarak monitörün arkasına baktım ve gördüm ki panel bilgisi yazılı diil. Önyargı oluşmaması için gizli ayarlara girip de panel bilgisine bakmadım. Görüntü kalitesi harika, "dynamic contrast" olayı yalan diil ve ghosting yok. Fakat sonra farkettim ki "RTA" adlı bi özellik açıkken görüntü titriyo. Ne olduuna biraz bakayım dedim, monitörün doğal tepki süresi olan 5ms'yi 2ms'ye indirmek için kullanılıyomuş. "Bana ne ben zaten yıllardır 12ms kullanıyorum bana sökmez 5miş 2ymiş" diyerekten kapattım RTA özelliğini. Sonra gizli ayarlara girdim, panel bilgisinin yazmadığını görünce anladım ki C panel. "C panel böyleyse S panel nasıldır düşünemiyorum bile" diyerek, "oha oha" nidaları eşliğinde kullanıyorum şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Gizli panel bilgisine nasıl giriyorduk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Eldarduil said: Samsung hayranıyım ama üzdün beni be samsung =/ Ne gerek var başkasına panel ürettirirsin bre Samsung! Çok Uzaklardan Dream Endless'ten alıntı said: Panel bilgisine ekranin arkasinda yapistirilmis olan bir etiketten gormemiz mumkun lakin samsung turkiye dagiticisi her kim ise guc tuketimi vs gibi ek bilgilerin de yer aldigi bu etiket neredeyse hic bir monitorun arkasinda bulunmuyor.bunun yerine "gizli" bir yol deniyoruz; menu'den brightness ve contrast'i 0'a indirdikten sonra menu'den cikip tekrar menu'ye donuyor,source tusuna bes saniye basili tutuyoruz.karsimiza cikan "gizli" menunun panel info'su au ile basliyorsa a paneline,amlcd ile basliyorsa s paneline sahipsiniz; panel infonuz yoksa da c paneline. Alıntıyla ilgili link: http://www.behardware.com/articles/667-1/samsung-226bw-a-and-s-series-the-verdict.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
B.O.R.A. Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Selamlar, Yıl sonu olması sebebiyle bu marka ve model monitörün bulunamayabileceği ihtimalini göz önüne alırsak, acaba muadili olabilecek marka ve modeller nelerdir? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 226BW'nin, sadece DVI bağlantı özelliği olmayan hali, 226NW var. Başlıkta da gördüğün gibi, 2232BW var. Kısacası, 2232BW ve 226NW var. En azından benim bildiim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar