Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat Tehlikesi Yok Diyenlere Takılacak Kapaklar

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

yargıçlar suç işlemiyo mu? yargıçlar yargılanamaz mı? milletvekilleri yargılanıyosa yargıçlar da yargılansın, kapsamını değiştirirsin, genişletir daraltırsın yaparsın bişeyler yani.

dokunulmazlıkların kalkmamasının en büyük nedeni, bissürü insan sebepsiz ve sırf siyasi rant uğruna dava açıcaktır sağa sola, dolayısıyla memurlar bu davalarla uğraşmaktan diğer meselelerle ilglenemeyeceklerdir. devlet içinde akışı ve işleyişi yavaşlatır yani dokunulmazlıkların kalkması.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

adam kendi ağzıyla söylüyor geçmişimizdeki pislikleri sobada yaktık kimse öğrenmesin diye.

lol? hayli iyi uydurdun, adam fişlenenlerin fişlerini yaktığını söylüyor sadece. fişlerin içeriği bilinmediği gibi eylem fişleme eylemi, sabıka kaydı filan değil.

said:
bu durumu polisin yaptığı eleştri ile nasıl bir tutabiliyorsun daha hiç bir söz bulamıyorum.

o haberin içeriği yetersizdi. "falan filan iddia edildi" üzerine yorum yapmam.
Sosyal ağlarda paylaş

şu arama sistemi düzgün çalışsa bulacaktım da postumu birebir yapıştırmak için.

"bir düzine adamın 'başbakanın yaptığını içime sindiremedim' dediği için tutuklanması acayip, hele ki 'iddia edildi' deniyorsa mantıklı gelmiyor" mealinde birşeyler demiştim.

fişlenme =/= tutuklanma
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ha slat da bişey demiş, ben de diyorum ki hali hazırda 12 eylül anayasasıyla 12 eylül rejimini yaşıyoken, mimarlarını yargılamak biraz zor olsa gerekir..

Yuh sir!

Adamların elinde başbakanlık, cumhurbaşkanlığı, yargı yasama yürütme, medya, üniversiteler, meclis üstünlüğü, %47 oy herşey var ve zor olsa gerekir diyorsun?

Ne verelim daha ABD'nin yönetimini falan da mı verelim?

Dokunulmazlığın kaldırılması falan demişsiniz bir de, kaldırılırsa AKP diye birşey kalmaz ki..

Sevgili Ekonomi bakanımız Unakıtan bile "nitelikli dolandırıcılıktan" ve "çete" suçundan yargılanmış daha ötesi mi var.. Dolandırıcı ekonomi bakanı olan tek ülkeyiz herhalde muz cumhuriyetlerini saymazsak
Sosyal ağlarda paylaş

@slat: benim dediğimin devlet mekanizmalarıyla, çıkarılacak düzenlemelerle falan ilgisi yok. iktidar partisiyle falan da alakası yok. şu anda 12 eylül'ün mimarlarını yargılamak zordur ve hatadır, nedenini de şöyle bir örnekle açıklayayım:

60 darbesi, demokrat parti iktidarını bitirdi, beraberinde getirilmiş olan diktayı yıktı, ülkenin düzenini baştan aşağı değiştirdi. bu değişimin kalıcı olmasını sağlamak için, bi önceki "rejimin" yargılanması ve suçlu bulunması bir zorunluluktu. darbenin meşru olduğunu göstermek için bi önceki rejimin failleri muhakkak suçlu bulunmalıydı, e zaten suçluydular, yargılandılar vesaire.

şimdi; şu andaki rejimi ve anayasayı değiştirmeden kenan evreni ve tayfasını yargılamaya kalkışmak, darbe yapmadan önce menderesi yargılamaya çalışmak gibi olur. yerine ne getireceğini tam olarak ortaya koymadan ve o değişimi gerçekleştirmeden bi önceki rejimin (veya düzenin) mimarlarını yargılamak hata olur. hele bi de şu anda bi kısım insanlar ordudan medet umarken (ve akp eleştirisi üzerinden buram buram faşizm kokan argümanlar sunulurken) sen eski komutanları yargılamaya kalkarsan, hoop bi bakmışsın nurtopu gibi bi darbemiz daha olmuş.

viktor, orada sorduğum bi soruydu ama neyse, kafamdaki "rejim" kavramını iyi ifade edemedim sanırım başka bi kelime kullanmak gerek. düzen mi deseydim acaba hmm..
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten anayasayı değiştiriyorlar sir? Anayasa değiştikten sonra yargılamadıklarında ne diyeceksin?

Ha gerçi bu ülkede anayasayı pek skine takan yok.. Üstelik hukuk devleti falan da değiliz.. YÖK başkanı bile rektörlere "kankiler sallayın anayasayı kafanıza göre taqılın" dediğine göre bazı şeyleri değiştirmez pek zor olmasa gerek.. İşine gelene tabii..
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu kendinize bakın.. Siz şeriatın gelmesini istiyormusunuz ?? Bu ülkede yaşayanların çoğunun sizden farkı yok.. AKP nin iktidar olmasının nedeni %50 islamcı bir parti olmasıysa, %50 de, AKP ve genel başkanına karşı yapılan saçma sapan düşmanlıklar, mantıksız, anti demokratik girişimlerdir..
Özellikle şu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında çoğu aydın aynı şeyi söyledi.. AKP yi sevmiyoruz belki ama yapılanlar kesinlikle demoktatik bir ülkeye yakışmıyor ve karşısındayız.. Ama yarın AKP şeriatı getirmek istesin en hepimiz karşısında oluruz..
Sosyal ağlarda paylaş

loop said:
Yahu kendinize bakın.. Siz şeriatın gelmesini istiyormusunuz ?? Bu ülkede yaşayanların çoğunun sizden farkı yok.. AKP nin iktidar olmasının nedeni %50 islamcı bir parti olmasıysa, %50 de, AKP ve genel başkanına karşı yapılan saçma sapan düşmanlıklar, mantıksız, anti demokratik girişimlerdir..
Özellikle şu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında çoğu aydın aynı şeyi söyledi.. AKP yi sevmiyoruz belki ama yapılanlar kesinlikle demoktatik bir ülkeye yakışmıyor ve karşısındayız.. Ama yarın AKP şeriatı getirmek istesin en hepimiz karşısında oluruz..

Sen katili evine alacaksın, sonra "bu adam beni öldürmez etmez, buna izin vermeyiz" diyorsun. E güzel, devam corç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...