sir Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 fetonun kampına gittim ben küçükken, mümin kardeşlerimle marşmelo yedik, elele tutuşup ilahiler söyledik =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Sam, Amerikan cumhuriyetçilerinin türk versiyonu akp dir. Muhafazakar-demokrat(lol) tanımını yaratırken amerikan neo-con(neo conservative) düşünce akımından esinlendiler. Başbakanın danışmanı Yalçın Akdağ, Ak Parti ve Muhafazakar Demokrasi adlı kitabında bunu da anlatır. Hayır ekonominin dibine darı ekme kısmını es geçmedim tekrar oku. Hatta ekleyeyim. 4 yıllık icraat dönemlerinde ekonomi ortalama 30% büyüdü. Senin gelirin ne kadar arttı? Toplumda yaşanan suç patlamasını ve yolsuzlukların tavan yapmasını nasıl açıklıyorsun. Bu sorun ahlakidir dersen o zaman da akp döneminde halkın ahlakının bozulduğu gibi bir durum ortaya çıkar. Bir tane daha, enflasyonun hesaplanırken enflasyon sepetiyle oynandığını iktidar yanlısı ekonomistler bile yazdı. Kaldı ki görünen köy kılavuz istemez. Sepete tank paleti, dikenli tel gibi kalemler eklersen tabi düşük çıkar. Vatandaş gazetede okuyup oh akp ekonomi düzlüğe çıkardı der sonra pazara gider domatese, yağa vs... 30% zam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 turkiye muhafazakarin liberal takildigi solcunun fasist oldugu fasistin ise demokrat kesildigi bir ulke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 valla hanenin geliri arttı, tam olarak ne kadar bilemeyeceğim ama ciddi sıkıntı çektik 2001-2 civarı. çekmeyen de yoktur herhalde? kendim markete gidip fiyatlara bakıyorum lol ne tank paleti? 2-3 yıl önce aldığım ürünler aynı fiyatlarda hala. meyve/sebzenin mevsimlik fiyat değişikliklerine mi bakıyorsunuz nedir? amerikan cumhuriyetçilerinin türk versiyonu doğrudan bizim mahkeme kararıyla seçim kazanmaya çalışan, (aaa bir benzerlik daha varmış, ne tesadüf) demokrasi ve özgürlüklerin feda edilebileceğini ima eden partilerimizdir. özellikle bir parti var zaten bunu yapan herkesin tahmin edebileceği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 CHP ne solcu ne sagci hicbir fonksiyonu olmiyan 2001 secimelrinden once seriat geliyor kacin oylari bende toplayinla meclise kapagi atmis bitmis gitmis bir parti MHP kadar anlamsiz olmasada baya anlamini yitirmis bir parti akepe sux hemde cok feci ama alternatif bir muhalefet yok iste bu muhalefeti kurup halktan destek alicak potansiyelde olan insanlar ayri ayri birbirini yemekle mesgul isin ozu turkiyede demokrasi yok parti ldieri bolgeye sabit bir adayi kafasindan seciyor vatandas gidiyor partinin amblemine oy basiyor kendi kendini yonettigini saniyor parti icinde muhalefet diye bisey yok genelbaskanla gorus ayriligi icinde olan direk ihrac edilir partiden ayrica oylamalar da demorkatik degil cunki tepeden dikta ile emir geliyor mileltin temsilcisine cogunluga sahip partinin lideri X yasasini gecirmek istiyor emiri veriyor alt komisyonda cogunluguyla zirt geciyor ordan meclise mecliste gene muhalefet hicbrisekilde dinlenmeden partiye emir vererek zirt onaylaniyor notere cankayaya yollanip onaylanip yururluge giriyor parti liderinin iradesine bagli hersey ki tek adamin elinde boyel bir irade (resmi olsun yada olmasin) varsa diktator diyoruz dikta ediyor dedigi yapiliyor bu kadar basit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 newdonis said: Redeagle said: Ben birşeye varmıyorum. Bu herifler daha önceden yolunu kesmezdi tanıdığım kimsenin. Artık kesmeye başlamışlar. Bunlar artmaya başlarsa münferit olayları bi taraflarına monte edilecek. Artmaya devam ederlerse kavgalarda çıkar, olaylarda büyür. bu olaylar 1900 lerden beri süregelen olaylar,hiçde artmış degil.aynı şekilde rutin olarak devam ediliyor. bu olayları şuanki rejimin sonucu olarak görmek komik. Halkın cahilse, 100 senedir aynı haltsa komik tabi. Destekleyecek tutumda ısrar edenler utansın. ab'yede gireriz biz merak etmeyin, yarın öbür gün falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Sam, o halde sen şanslı azınlığa dahil arkadaşlarımızdan birisin. Hayır mevsimlik fiyatlara bakmıyorum Unakıtanın oğlu ithalatını yaptıktan sonra gümrük vergisi arttırılan mısırdan bahsediyorum lol. Biz ay sonunu gittikçe zor getiriyoruz senin keyfin yerinde anlaşılan. Şaka bir yana garabet seçim sistemi yüzünden oyların %30'unu almış bir partinin meclisin %60'ını ele geçirip her istediğimi yaparım havasına girmesi mi sence demokrasi? Buna itiraz etmek mi faşizanlık(chp yi savunmak gibi bir niyetim yok ama cb seçim sürecindeki itirazlarında bence haklıydılar)? Viktor'a katılıyorum türkiyede demokrasi yok. Onun yerine dönüşümlü bir diktatörlük, meşru bir oligarşi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Juzzam said: Sam, Amerikan cumhuriyetçilerinin türk versiyonu akp dir. Muhafazakar-demokrat(lol) tanımını yaratırken amerikan neo-con(neo conservative) düşünce akımından esinlendiler. Başbakanın danışmanı Yalçın Akdağ, Ak Parti ve Muhafazakar Demokrasi adlı kitabında bunu da anlatır. Hayır ekonominin dibine darı ekme kısmını es geçmedim tekrar oku. Hatta ekleyeyim. 4 yıllık icraat dönemlerinde ekonomi ortalama 30% büyüdü. Senin gelirin ne kadar arttı? Toplumda yaşanan suç patlamasını ve yolsuzlukların tavan yapmasını nasıl açıklıyorsun. Bu sorun ahlakidir dersen o zaman da akp döneminde halkın ahlakının bozulduğu gibi bir durum ortaya çıkar. Bir tane daha, enflasyonun hesaplanırken enflasyon sepetiyle oynandığını iktidar yanlısı ekonomistler bile yazdı. Kaldı ki görünen köy kılavuz istemez. Sepete tank paleti, dikenli tel gibi kalemler eklersen tabi düşük çıkar. Vatandaş gazetede okuyup oh akp ekonomi düzlüğe çıkardı der sonra pazara gider domatese, yağa vs... 30% zam. ayrıca juzzam sana teşekkür ediyorum çünkü akp tartışılcaksa bu yanlarıyla tartışılsın. yanlız ekonomide senin dedigin akdar kötü degil çünkü bir anda süper bir yaşam süremeyiz her ekonomik politikanın zorlukları olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 demokrasi icin mucadele vermemis hatta bastan karsi cikmis bir millette bu sancilari gormek normal bize benzer tepeden inme demorkasielrde cekti bu sancilari ancak onlarda diktatorler bu islemeyen demorkasiyi kullanip yonetimi ele gecirdi ve baski rejimleri kurup halkin anasini aglattilar bu sayede halk elindekinin degerini ogrendi ve demorkasisine sahip cikmaya basladi bizde ise asker bu gibi olaylara izin vermedi gorevini iyi yapti ve halkta "nede olsa asker var" seklinde bir dusunce olustu ve halk demokrasisini askere emanet etti onu atese atti dusunuyorumda keske 60 ihtilali olmasaydi demorkat parti iktidara coreklenip diktaya gitseydi cok zor durumlarda bu halk surunurdu yillarca ve baya kanli bir donem olurdu ancak kanla alinarak eve getirilen demorkasiyi bu kadar hoyrat bir sekilde ayaklar altina aldirmazdi kiymetini bilirdi bu halk o yuzden fasizm rullaz bekliyorum soyle eli sopali bir diktator en az 20 yil coreklenip teror estirsin o zaman adam oluruz yoksa bu halktan bri cacik olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Viktor said: demokrasi icin mucadele vermemis hatta bastan karsi cikmis bir millette bu sancilari gormek normal bize benzer tepeden inme demorkasielrde cekti bu sancilari ancak onlarda diktatorler bu islemeyen demorkasiyi kullanip yonetimi ele gecirdi ve baski rejimleri kurup halkin anasini aglattilar bu sayede halk elindekinin degerini ogrendi ve demorkasisine sahip cikmaya basladi bizde ise asker bu gibi olaylara izin vermedi gorevini iyi yapti ve halkta "nede olsa asker var" seklinde bir dusunce olustu ve halk demokrasisini askere emanet etti onu atese atti dusunuyorumda keske 60 ihtilali olmasaydi demorkat parti iktidara coreklenip diktaya gitseydi cok zor durumlarda bu halk surunurdu yillarca ve baya kanli bir donem olurdu ancak kanla alinarak eve getirilen demorkasiyi bu kadar hoyrat bir sekilde ayaklar altina aldirmazdi kiymetini bilirdi bu halk o yuzden fasizm rullaz bekliyorum soyle eli sopali bir diktator en az 20 yil coreklenip teror estirsin o zaman adam oluruz yoksa bu halktan bri cacik olmaz demokrat parti diktaya gitseydi? demokrat parti zaten dikta yapıyordu ve asker tarafından indirildi.bunudamı bilmiyorsun? bunuda bilmiycek kadar bilgisizsen bu konu hakkında yorum yapma. ayrıca faşizm rullaz diyecek kadar düşmüşssen sana diyecek hiçbir laf yok,ayrıca senin faşizmin muhalefet faşizmi olur. çünkü zaten çogunluk onlarda,senin bu adamlara yapıcagın faşizm sadece sözde ve forumlarda olur,asıl onlar sana faşizmlerini bir aksiyona geçirirse faşizm rulaz diycek beynin olmaz. ayrıca artık bu gelişen dünyamızda faşizm falan aksiyona dökülmesi çok zor olur,artık darbede olması çok zor,en olabilcek şey,ki bunun olasılıgı da çok düşük,iç savaş olmasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 newdonis luzumsuz elemansin ayalrdir hakaret ediyorsun birazda biz sana hakret edelim kicinli okudugun yazilari yazanalra sovuyorsun paso saniyorum burdkai insanalr senin 0 in altinda karaktersiz tartismalarda hakarete basvurucak kadar aciz tartima etigini ogrenemiycek kadar medeniyetsiz ve forum kurallarini okuyamiycak kadar kapasitesiz zit dusunceye sahip herkese fasist diyicek kadar cibiliyetsiz hakaret edince kendini super insan sanicak akdar beyinsiz oldugunu dusunuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 newdonis, Viktor'un "faşizm rullaz" dediği yazıda bence anafikri kaçırmışsın. Ayrıca haklısın ekonomik gelişmeler elbetteki bir anda gerçekleşmez. Fakat devamlı faiz dışı fazla vermeye dolayısıyla daha fazla borçlanma kapasitesini arttırmaya dayalı bir ekonomi sence kimin için çalışmaktadır? Şöyle sorayım; imf, faiz dışı hedefi tutmayınca neden maliye bakanımıza fırça atıp gidiyor? Bu para politikası kim ve/veya kimler içindir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Sam said: kendim markete gidip fiyatlara bakıyorum lol ne tank paleti? 2-3 yıl önce aldığım ürünler aynı fiyatlarda hala. meyve/sebzenin mevsimlik fiyat değişikliklerine mi bakıyorsunuz nedir? Sam inanılmazsın.. Halktan bihaber yaşamakla bizi suçluyorsun ama yazdığına bak LOL 2-3 yıldır aynı fiyattaymış.. Hakkaten helal olsun.. Ya Türkiye'de yaşamıyorsun ya da ailen çok zengin, parasal durumlar ile alakan olmuyor.. Eğer böyle değilse AKP'yi savunucan diye kendini baya bi aşağılamışsın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Sam said: dolayısıyla rejimi en çok tehdit edenler ironik bir şekilde onu korumak için baskıcılığı destekleyenler, iktidarkayken vergi hortumlamak dışında icraat yapmayanlar, anayasa mahkemesini bile etkilemeye çalışanlar, halkı kendi aralarında kutuplaşmaya teşvik edenlerdir. bu rejimlerin hepsinde iktidar tarafından elüstünde tutulan elit tabaka sadece silah gücüyle hakimiyeti elden bırakmayacağına güvenmiştir. ancak tarih bize gösteriyor ki bu tavırları düşüşlerini hızlandırmaya yaramıştır ancak. dolayısıyla bizi devrim yapılan ülkelerle kıyaslarken iyi analiz edin bu devrimleri. hiçbir devrim gökten zembille inmez. önerilerinizi bu devrimlerin neresine oturttuğunuzu iyice bir düşünün. savunduğunuz yöntemler işe yaramış mı bir inceleyin. Sam, İran Devrimi'ni dinciler başlatmamıştır.. Sonradan dinciler sahiplenmiştir.. Üstelik başlatan alt tabaka değil, orta tabakadır.. Humeyni cahil ve fakir gecekondu halkını din ile kandırarak, solcu ve liberallerleri demokratik bir ülke vaatleriyle yanına çekerek kandırmıştır.. İran Devrimi, gelişmemiş bir ülkede (aç ve cahil insanların topulumun büyük bir kısmını oluşturduğu örn:Türkiye) dinin siyasete alet edilirse sonuçlarının ne olacağını gösteren bir devrimdir. Bu yüzden dikkat edilmelidir, ders alınmalıdır.. Dinci yapılaşma kendini gösterdiği zaman kafası ezilmelidir, sonra geriye dönüş imkansız olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 heh nerde o zenginlik, öyle olsa zaten marketteki ürünlerin fiyatına pek dikkat etmem herhalde. hani 90'larda muhteşemdi ekonomimiz, hatta 2002'ye kadar refah içinde yüzüyorduk gibi bir durum olsa anlayacağım bu eleştirileri. ama benim bildiğim türkiye her zaman 'gelişmekte olan ülke' ekonomisiydi. hala da öyle ama iyiye doğru gidiş hissediyorum şahsen ve yakın çevremdeki ekonomi konusunda benden çok daha bilgili insanlar da aynısını söylüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 sanırım bu kez viktora hak veriyorum. bu seçim sistemini ve parti içi diktayı ülkemize aşılayan 80 darbesi mimarlarına ve 82 anayasasını hazırlayanlara da teşekkürü borç biliyorum. ama siz şimdi bi darbe daha olsun diyosunuz, hatta faşist biri gelsin başa adam etsin halkı. e sistem yine dikta olcak? diktayı diktayla mı yokediceksiniz anlamadım gitti. kurulan yeni sistemde yine sizin istemediğiniz biri başa geçince nolucak? ya bi de allah için bi koalisyon döneminde halkın alım gücüne bakın bi de şimdi bakın, düzelme görmüyosanız, türkiye ekonomisi büyüdü diyemiyosanız ben daha bişey demicem. ha akp'nin ekonomik şeysini savunduğumdan diil, bu zaten imf'nin programı yani, akp de uyguluyo. zaten küreselleşmeyle beraber ülkelerin ekonomik kaderini hükumetler değil, büyük şirketler tayin etmeye başladı, bunun örnekleri bütün kapitalist ülkelerde var-tabi en başta amerikada. slat dinci yapılaşma dediğin bu ülkenin kuruluşundan beri var, neden ezilemedi hala kafası? neden erbakanın şeriatçı partisiyle ecevit koalisyon hükumeti kurdu 70lerde? neden 80 darbesi sırasında çok sayın netekim beyefendi "din toplumun çimentosudur" diye bir beyanat verdi? şu an sizi kurtarmasını istediğiniz darbeci-militarist yapının başımıza ördüğü çoraplardan şikayetçisiniz de haberiniz yok. sonra da "kutlu doğum haftası" 80lerden bu yana kutlanmasına rağmen neden bu sene rejim tehdidiymiş gibi sunuluyo? buyur burdan yak işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Viktor said: newdonis luzumsuz elemansin ayalrdir hakaret ediyorsun birazda biz sana hakret edelim kicinli okudugun yazilari yazanalra sovuyorsun paso saniyorum burdkai insanalr senin 0 in altinda karaktersiz tartismalarda hakarete basvurucak kadar aciz tartima etigini ogrenemiycek kadar medeniyetsiz ve forum kurallarini okuyamiycak kadar kapasitesiz zit dusunceye sahip herkese fasist diyicek kadar cibiliyetsiz hakaret edince kendini super insan sanicak akdar beyinsiz oldugunu dusunuyor bana yazımdaki hakareti gösteremezsen adam degilsin.hakareti gösterirsen ben adam degilim. kendi bilgisizligini demogoji yaparak kapayamazsın. 1960da demokrat parti iktidar olup diktaya gitseydi diyorsun. demokrat parti zaten iktidar di ve diktaya gitti. bunu bilmemen kendi bilgisizligin dedim hakaret etmedim. kesinlikle zıt düşünceye sahip kimseye faşist demedim. zıt düşüncesi faşistlik olan kişilere faşist dedim. demogojinin allahını yapıyorsun,tutunacak dalın kalmadı belden aşagı vuruyorsun. ne demişler, basit insanlar kişileri tartışır.sen benim fikirlerimi tartışacagına benim kişiligimi tartışıyorsun. ayrıca" köpekler istedi diye atlar ölmez". Mircea Lucescu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Slat said: Sam, İran Devrimi'ni dinciler başlatmamıştır.. Sonradan dinciler sahiplenmiştir.. Üstelik başlatan alt tabaka değil, orta tabakadır.. Humeyni cahil ve fakir gecekondu halkını din ile kandırarak, solcu ve liberallerleri demokratik bir ülke vaatleriyle yanına çekerek kandırmıştır.. İran Devrimi, gelişmemiş bir ülkede (aç ve cahil insanların topulumun büyük bir kısmını oluşturduğu örn:Türkiye) dinin siyasete alet edilirse sonuçlarının ne olacağını gösteren bir devrimdir. Bu yüzden dikkat edilmelidir, ders alınmalıdır.. Dinci yapılaşma kendini gösterdiği zaman kafası ezilmelidir, sonra geriye dönüş imkansız olabilir.. dediğime geldiğinin farkında mısın? zaten ben de buna işaret etmişim. "kafası ezilmelidir" şeklinde hareket eden bütün rejimler doğrudan bu yaklaşımlarının sonucunda kendi kuyularını kazdılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 sonunu dusunen kahraman olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 sir said: slat dinci yapılaşma dediğin bu ülkenin kuruluşundan beri var, neden ezilemedi hala kafası? neden erbakanın şeriatçı partisiyle ecevit koalisyon hükumeti kurdu 70lerde? neden 80 darbesi sırasında çok sayın netekim beyefendi "din toplumun çimentosudur" diye bir beyanat verdi? şu an sizi kurtarmasını istediğiniz darbeci-militarist yapının başımıza ördüğü çoraplardan şikayetçisiniz de haberiniz yok. sonra da "kutlu doğum haftası" 80lerden bu yana kutlanmasına rağmen neden bu sene rejim tehdidiymiş gibi sunuluyo? buyur burdan yak işte.. Cumhuriyet gençken Atatürk baya bir ezdi dinciliği, fakat sonrasında gelen liderler bunu devam ettirmediği için bitirilemedi. Ben Ecevit'in Erbakan ile koalisyon kurmasını konuyla pek bağdaştıramadım, o koalisyonu daha öncede savunmadım 80 darbesi ABD güdümlü Evren tarafından yapılmıştır, benim bu forumlarda hiçbir zaman 80 darbesinde yapılanları övmemişimdir, onun yerine neden 60 darbesini görmezden geliyorsunuz demişimdir, tekrar diyorum.. Son sorunun cevabına gelirsek, Kutlu Doğum Haftası'nı kullanarak ulusal bayramları ikinci plana atma girişimleri vardır sevgili hükümetimizin, bu yüzden sorun teşkil etmektedir. Sorularını tek tek cevapladım, sonra niye cevap vermiosun sorularıma deme diye :) Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 takunyalilar disinda 12 eylulu savunan bir ertugrul ozkok var bu ulkede hadi bakalim akepe defalarca yazdim asker memnun olur 12 eylul dosyasi acilirsa neden acip cuntacilari yargiliyamiyorsun? yoksa bir korkunmu var eee darbeye zemin hazirlamak icin canini disine takan provakatorlerin kim olduklari ortaya cikinca tutunucak daliniz kalmiycak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Sam said: heh nerde o zenginlik, öyle olsa zaten marketteki ürünlerin fiyatına pek dikkat etmem herhalde. hani 90'larda muhteşemdi ekonomimiz, hatta 2002'ye kadar refah içinde yüzüyorduk gibi bir durum olsa anlayacağım bu eleştirileri. ama benim bildiğim türkiye her zaman 'gelişmekte olan ülke' ekonomisiydi. hala da öyle ama iyiye doğru gidiş hissediyorum şahsen ve yakın çevremdeki ekonomi konusunda benden çok daha bilgili insanlar da aynısını söylüyor. Evet, ekonomi hep kötüydü, gene kötü.. Fakat diğer iktidarlardan farklı olarak bir "EKONOMİ ÜBER İLK 10 EKONOMİYE GİRDİK YARDIRIOZ VALLA" şeklinde bir göz boyama ve insanları kandırma var.. Bunun sebebi medyanın büyük kısmının iktidarın elinde olması, ki bu da karşı olduğumuz bir başka olay Sam said: dediğime geldiğinin farkında mısın? zaten ben de buna işaret etmişim. "kafası ezilmelidir" şeklinde hareket eden bütün rejimler doğrudan bu yaklaşımlarının sonucunda kendi kuyularını kazdılar. Şah ülkeden kaçtıktan sonra başbakan, halka sert önlemler almak yerine basına özgürlük ve başka demokratik haklar vermiştir.. Bu halkı daha çok gaza getirmiş, devrimi daha da hızlandırmıştır :) Daha sonraki askeri sıkıyönetim ise sertliğe fazla başvurmamış, bu da devrimcileri iyice moda sokmuştur :) Yani dediğinin tam aksi (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 şah kaçtığı anda olay bitmişti zaten. hangi kahramanlar viktor? rıza pehlevi? 16. louis? çar nikolai? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 polat alemdar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Hadi şah kaçtıktan sonra olay bitmişti diyelim.. Humeyni, gücü ele geçirdikten 2-3 ay sonra tepkileri şiddetle bastırmaya başladı.. Başı açık dolaşanlara kezzap atıldı, başlarına çiviyle türban çakıldı, devrim konseyi muhafızları genç yaşlı demeden her türlü tepkiyi veren insanları öldürdü, işkence etti.. Kısaca her türlü tepkinin "başını ezdi". 28 yıldır İran İslam Cumhuriyeti'ne birşey olmadı ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar