Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadın erkek eşitsizliği!

KahnX

Öne çıkan mesajlar

kermit said:
kadın erkek eşitliği hakkında en güzelini dayım yapmıştır hayranım adama
tekstil atölyesi var dayımın
kadın çalışanlar felanda var erkekte.
ağır bi yük gelmişti kamyonla felan baya.
dayım kadınları da çağırdı
madem kadın erkek eşitliğinden bahsediyonuz hadi bakalım hep beraber taşınsın demişti
ne gülmüştüm ama kadınlar amele gibi taşırken
çok da güzel bişiydi !
kadın erkek eşit diye bağırcaklarsa o zmn her işi de yapacaklar
biz bayanız yapamayız olayına girmiycekler...

bu arada bunada bir çift sözüm olacak..senin anlattığın olay arkadaşım 'bana göre'saçmalıktan ibarett..eşitlikten bahsederken haklardan bahsedilio çünkü insan yapısından değil.güç olarak,kas yapısı olarak bizden daha gelişmiş bi yapıya sahip olduğunuz için bu işleri siz yapıyorsunuz.gerçekten bazen çok sığ düşünebiliyorsunuz..
Sosyal ağlarda paylaş

KahnX said:
Neden çünkü kadınlar seçen varlıklar, aslında getirmeye çalıştığım nokta da bi bakıma buydu

biz erkekler yalaklananlar durumuna düşüyoruz, bazı şeyleri de nezakete vurup bunları kadınlara yapmamızın (%50lik kesimden fazlamısın yaptığı şey) arkasında tabiki de bilinçaltında yalaklanmak olduğuna eminim

Kahnx bize aşk hayatından bahset. Onlarca hatun arasından beğendiğini mi alıyorsun yoksa BAŞARISIZ mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

night906 said:
kermit said:
kadın erkek eşitliği hakkında en güzelini dayım yapmıştır hayranım adama
tekstil atölyesi var dayımın
kadın çalışanlar felanda var erkekte.
ağır bi yük gelmişti kamyonla felan baya.
dayım kadınları da çağırdı
madem kadın erkek eşitliğinden bahsediyonuz hadi bakalım hep beraber taşınsın demişti
ne gülmüştüm ama kadınlar amele gibi taşırken
çok da güzel bişiydi !
kadın erkek eşit diye bağırcaklarsa o zmn her işi de yapacaklar
biz bayanız yapamayız olayına girmiycekler...

bu arada bunada bir çift sözüm olacak..senin anlattığın olay arkadaşım 'bana göre'saçmalıktan ibarett..eşitlikten bahsederken haklardan bahsedilio çünkü insan yapısından değil.güç olarak,kas yapısı olarak bizden daha gelişmiş bi yapıya sahip olduğunuz için bu işleri siz yapıyorsunuz.gerçekten bazen çok sığ düşünebiliyorsunuz..

isinize geldigi zaman "esitlik" isinize geldigi zaman "biz kadiniz nariniz, yapamayiz".. olur mu ole sey?
Sosyal ağlarda paylaş

Pasaport olayında mesela feci bir ayrım söz konusudur.
Erkeklerin yeşil pasaportları 18 yaşından sonra alınırken kadınlar evlenene kadar veya kendi işlerini kurana kadar (mıydı neydi emin değilim) yeşil pasaportlarını kullanabiliyorlar. Çok saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakkaten ha.

Kardeşim sen aciz misin? Ha feminist feminist takınıpta böyle erkeklerin size yol, koltuk vermesini bekliyip el üstünde tutulmak istiyorsan acizliği kabul ediyorsundur zaten o da takındığın ideolojiye ters düşüyor. Zaten feminizm denen şey yalan.

Nezaket denen olay tabi gereklidirde, yeri var zamanı var. Bindiğin her otobüste erkeklerin sana koltuk vermesini beklemenin nezaketle alakası yok.
Sosyal ağlarda paylaş

çok büyütüyorsunuz. tamam başkasına nezaket dayatılması aptalca, aa kalkmıyor denmesi saçma ama kalkana laf söylemek de ne mantık çözemedim. evet, bir insanın içinden gelir, kalkmalıyım hissi oluşur, ki bence doğal ve normal, kalkar yer verir, başkası yapmaz, ki bu da normal, niye bu kadar önemli ki? şahsen, yer verebiliyorsam vermeye özen gösteririm, vermeyene de kalk diyecek ve gerisini düşünecek değilim. nedeni de "ayakta duramıyor mu dursun işte" değil. ya da küçümseyici bir bakış ile "heyt ben erkeğim, güçlüyüm, otur kadın!" da değil. içsel bir şey, uzatmamak gerek.

olayın bence kadın-erkek eşitliğiyle alakası yok. Çünkü kadın-erkek neye göre eşit? sosyal, kanuni statü olarak eşit, fiziksel yapı ya da başka bir şey değil. hadi onu da geçtik ayrıca pozitif ayrımcılık diye bir şey var kanunlarımızda. hatta "sivil anayasa" taslağında bölüm filandı galiba. pozitif ayrımcılığın sebebi de gelenekten gelen yamuklukların etkilerini öne çıkararak engellemek. zaten eşitliğe aykırı değil, eşitliği sağlayıcı sayılıyor.

bence konudaki sorun kadın-erkek eşitliği değil, nezaketi göze sokup, dayatmaya çalışmaktır. zaten ben bunun da bir "hava" amaçlı olduğunu düşünüyorum, içten gelen bir "nezaket prensibi" olamaz. her insan kendi gibi davransa hiç bir sorun olmaz.

işte öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...