Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çıldırtan TÜRK LOKUMU!

Breedan

Öne çıkan mesajlar

Greeny said:
Şu kadarını söylüyorum, adam tamamen dalgasına yapmış bunu. Ne mesaj içeriyor ne de bir halt var içinde. Eminim yani, diğer sanat eserleri gibi. Geri kafalı diin, öküz diin ama sırf yalan dolan diyorum bu resimlere bilmemnelere. Yok ressam burda şöyle sürrealist bir çalışma yapmış fln. Bırak ya, picasson tabak içine elma armut koymuş çok büyük ressam olmuş. Bırak alla sen, adam boşmuş yapmış sonra ünlü oldu işte. Yok efendim tekinin kolu yok, böyle ressam şöyle ressam. Allahın entelleri ya. ARAAA kin kustmm

picasso naturmortlariyla meshur olmadi, bir objeyi cok farkli acilardan tek parca haline getirerek tabloya aktardigi teknigiyle meshur oldu. 3 gozlu kadinlar falan o yuzden yani. az acin wikipediaya bakin en azindan.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Sanat denilen sey Cezanne ve sonrasinda gelen Picasso mallari saolsun bitti zaten yahu. Deschamp'a da kufur etmeden gecmemek lazim zira asil root of evil o.
Ciddi olarak su adamlardan sonra 3 yuzune bakilir ressam geldi be, Ernst, Kandinsky, Dali. Ve evet tutucuyum ve cok mutluyum, resim dedigin Caravaggio'nunki gibi olur, oyle ucgenlerden olusmus insanlarla olmaz emege saygi tsk

dali'nin sadece farkli olmak icin, freudian gondermeler yapmak icin "ben dunyayi boyle gordum gecen aksam" tadinda resimler yaptigini bilmek sanirim seni derinden yaralar ilkecim.

kandinsky'nin tamamen surreal calismalarina ise yuzune bakilir sifati vermen ve cezanne etkisinde kalan sonraki nesil sanatcilarina laf atman ise oldukca komik.

git cookie sil pls.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Sanat denilen sey Cezanne ve sonrasinda gelen Picasso mallari saolsun bitti zaten yahu. Deschamp'a da kufur etmeden gecmemek lazim zira asil root of evil o.
Ciddi olarak su adamlardan sonra 3 yuzune bakilir ressam geldi be, Ernst, Kandinsky, Dali. Ve evet tutucuyum ve cok mutluyum, resim dedigin Caravaggio'nunki gibi olur, oyle ucgenlerden olusmus insanlarla olmaz emege saygi tsk

ahaha ala ala
cezanneye laf attın hadi ok
picassoya laf atıp kandinsky savunmak cok ilginç
Sosyal ağlarda paylaş

Emre binbir kufurlerle susledigim mesajim silinmis, arindirip tekrar yaziyorum.

Tabi ki hum202 bilgisiyle konusacagim, annen ressam degilse sen de hum202 ve 212 bilgisiyle konusuyorsun sonucta.

Acik acik yazmisim benim icin sanatta sadece estetik ve emek onemlidir diye, gelmissin bana yok ronesanscilarda soyle kompozisyon yok, yok Dali boyle sekilci falan. Bana ne kisaca. Ne modern sanatin anlatmak istediklerini gorecek bilgim var, ne de gormek istiyorum, istesem ogrenirdim zaten.

Kandinsky'e gelince, estetik var adamin eserlerinde bence abstract olmalarina ragmen.

Calculus 2'yi 5. defa alan adam bana mumkunse herhangi bir beyin gerektiren konuda fikir vermesin.
Sosyal ağlarda paylaş

@antimodes

acikcasi biraz kendi dedigime dustum, donemi dusunmeden konustum. Ama nebliyim ben hala duchamp in o unlu staircase eserinden birsey anlamiyorum(adini yanlis yazmadim umarim bayag zaman oldu cunku), diyeceksin zaten amac anlamamak, anlamsizlik. Hani resim sanati olarak dadaizm bir derece anlasilir, ama nebliyim siir sanatinda tamamen mantiksiz kaliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Emre binbir kufurlerle susledigim mesajim silinmis, arindirip tekrar yaziyorum.

Tabi ki hum202 bilgisiyle konusacagim, annen ressam degilse sen de hum202 ve 212 bilgisiyle konusuyorsun sonucta.

Acik acik yazmisim benim icin sanatta sadece estetik ve emek onemlidir diye, gelmissin bana yok ronesanscilarda soyle kompozisyon yok, yok Dali boyle sekilci falan. Bana ne kisaca. Ne modern sanatin anlatmak istediklerini gorecek bilgim var, ne de gormek istiyorum, istesem ogrenirdim zaten.

Kandinsky'e gelince, estetik var adamin eserlerinde bence abstract olmalarina ragmen.

Calculus 2'yi 5. defa alan adam bana mumkunse herhangi bir beyin gerektiren konuda fikir vermesin.

sanattan anlamak icin sanatci olmak gibi bir zorunluluk yok, kisisel ilgiler ve arastirma yeterli gunumuzde internet sayesinde.

estetik kavramini bastan gozden gecirmeni tavsiye ediyorum ayrica. zira boynuna halkalar takip 20 santimlik bir boyuna sahip olan kadinlar cekici olabildigi gibi, sifir hatta -2 beden kadinlarin estetik kabul edilmesi veyahut sisman kadinlara tanrica gozuyle bakilmasi estetik konusunun oldukca degisken yoruma acik bir kavram oldugunu ortaya koymaktadir.

msnden attigin tehditkar ve foruma attigin asagilayici mesajin altinda kendine sanat konusunda olan guvensizliginin yattigi acikca belli, onemli degil. herkes sanattan anlamak zorunda degil.

edit: kadinlar uzerinden orneklemeler yaptim cunku en kolay idrak edilecek estetik unsuru kadindir, objelestirme yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

1. Bu kadının 15-16 yqaşında erglenliğe eyni girmiş biriyle uzaktan yakından alakası yok.

2. Bizim milletin bir tarafı yemiyor diye söylemeyedigi, sıkmabaşlarıun başları dışında ne anlamda "açık" oldugunu bu kadar iyi anlatmış birine tepki gösterirsek olsa olsa kendi barbarlıgımızı gösteririz.

3. Topici okumadımda baştan sona (şimdilik), eğer olurda bu heykeli kınayan varsa rica ediyorum benle muhattap olmasın, asabımı bozmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

@pwnbot

off, adamlari yaralamişsin resmen, ancak şimdi okuyabildim. Yargiçlik meslek olmus :D

@Baslik :

He he, valla tepki vermeseler şaşirirdim, ancak sanatci almanimizin anlatmak istedigini algilamiş bulunuyorum, eser yeterince iyi degil kanimca fakat dusuncesini kendince en iyi bu sekilde anlatmiş. Sanatci şahis bir alman oldugu için, bunun genel anlamda avrupa'da ki türk kizini anlatmaya yönelik olduguna inanmamak konuya hakim olamadigimizi gosterir bence. Bir marokan lokumu da olabilirdi ( Lokum olmazdi o zaman, cunku esprisi orada o basligin bizim lokumlarimiza Turkish Delight denir -yenilen lokumdan bahsediyorum-, almanca'da hollandaca'da turk meyvesi gibi cevrilir, yani baslikta verilen yonlendirme bize figürde'de acikca anlatilmis ki bu da bu ürünün sanatci kardesimiz almanin degil bizlerin oldugudur. Arkadas bir gözlemci bizler bir sanatciyiz ), türk vermesinin nedenini ise türk kizlari'nin bu durumunun avrupa'da sik rastlanilabilir bir durum olmasidir, yani işin türklükle bir ilgisi yoktur irkcilik baglaminda. Yani bir marokan ile bir türk'ün arasindaki fark, herhangi bir avrupali'nin boyle bir türk tanima ihtimalinin yüksek olusu diye dusunuyorum..

Eser ne ilk ne sondur, benzeri yapitlar, yazilar avrupa'da fazlaca cikmistir 1970 lerden belki evvelinden beride bu sekildedir. Avrupa'ya bagnazligi bir nevi sinirlamalari biz taşimisizdir bu da cok farkli bir akimdir.

Daha once cikan benzeri yazilarda roportajlarda her nekadar sanatsal anlam olmasada, Türk kizlarinin veyahut marokan asillilarin yasadigi paranormal aktiviteler mevcuttur.

Ornek ile aciklamak gerekirse, gündüz başörtüsüyle gezen, veyahut ailesi ve / veya yakinlari tanidiklari herneyse tarafindan gorulebilecegi bolgelerde kapali takinmasi, fakat arkadasinda kalacagini soyleyip gece disari cikip boyanip suslenip clublarda boy gostermesi bir kültür bir siradanlik olmustur.

O parti aninda bile kizimizin yüzünü garip bir ifade alir, bu bir çeşit tereddut denilebilir, cünkü aradadir, ozgur degildir, yapmak istedigi şeyin o an yaptigi oldugundan bile emin degildir, eli yüzü düzgün biriyle bir geceligine hemen munasebete girer, ilişki yaşamasa bile en azindan ikili bir dans yaparlar çift olarak, secim mutlaka avrupali bir erkektir. Dogulu olma imkani yoktur. Biri görür mü acaba, diye içlerinden sürekli gecerirler, yani o noktada bile ozgur degillerdir. Bu nedenle yuzundeki ifadeyi buna bagliyorum..

Vucudunun ciplak olmasi ise beni cezbeden ve butunlugu saglayan noktadir, ki eger sadece kafasi olsaydi, sanat demezdim. Adamin belli amaci diyebilirdim, tepki gosterebilirdim felan. Başörtüsünün esasinda kapatabildigi bolgeyi vurgulamiş. Kafasi, ve esasinda o kafa'da kizin degil, vücut kizin, ozgur olan bolge orasi. Zincirlenmiş bolge ise kizin kafasinin sahibi, gormek istedigi gibi susleyenler o kafayi.

Başarili bir yapit, ama siradan bir yapit. Mesaj guzel, verdigi isimde tam oturmus, 7/10 veriyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Birşeyin sanat olabilmesi için çok çalışma, çok uğraş, çok emek gerekmesine katılmıyorum. Sonuçta bina yapımı da çok emek istiyor ama sanat değil.
Sanat tanımı "duyguların ve düşüncelerin dışa vurulma yöntemi".
Yani duygularını ve düşüncelerini dışa vuran bir karikatür veya bir fotoğraf da sanattır, ve sanat olarak incelenmesi gereklidir.
Fotoğrafçı diyince aklımıza direk "vesikalık çeken fotoğrafçılar" gelse de, fotoğrafla sanat olarak uğraşan kişilere illa "fotoğraf sanatçısı" denmesi gerektiğini de düşünmüyorum.
Her şarkı söyleyen, her fotoğraf çeken, her hikaye yazan, her resim çizen sanatçı olmuyor. Sanatçı olabilmek için sadece eğitim yetmiyor, içten gelen duygu ve düşünceler de lazım.

Resimleri yorumlamak için illa sanat tarihi okumaya da gerek yok.
Mesela A resmi var karşımda, diyorum ki "bu ne salak bir resim, hiç birşey ifade etmiyor", yanımdaki adam diyor ki, "olur mu öyle canım, onun sanatçısı sırf onu çizebilmek için yıllarca uğraşmış, çok ter dökmüş, en ince detaya kadar planlamış, çok büyük bir üstadımız o". E güzel de, bana bir his uyandırmıyor ki.
Diğer bir yerde, B resmi. Diyorum ki "oo süper resim yahu, sanki benim için düşler aleminin kapılarını aralıyor", yanımdaki bu sefer "olur mu öyle canım, onu yeni yetme bir velet çizdi, birkaç dakikada boyadı çıktı, değersiz bir çöp parçası sadece".

Ha bir de bir sanat eserinin illa herkese aynı anlamı taşıması gerekmiyor.
Biri için komiktir, biri için nihilisttir, biri için kahve içmek gibidir, biri için ise annesini hatırlatmaktadır.
Sanatın güzelliği de burda bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...