Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genç Siviller

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Konunun Özeti: Genç Siviller hakkında bilgisi olan varsa anlatırsa sevinirim
[hr]
Bu adamların olayı nedir çok merak ediyorum.
Zırt pırt karşıma çıkıyor, orda burda görüyorum.
Anladığım kadarıyla Asker, Atatürk, Cumhuriyet karşıtı, Demokrasi adı altında 2. Cumhuriyet, Fetullah ve Radikal İslam taraftarı bir grup.
Ne zaman asker çıkıp konuşursa, Genç Siviller hemen laf ediyor dalga geçiyor. Ama ne zaman Tüsiad veya Müsiad çıkıp konuşsa, bu sefer Genç Siviller onlara destek oluyor.

Böyle tuhaf birşey,
Mesela şu Abdhullah Ghulh topiğinde bile pop-up vaziyette bir yerden pırtladı.
adresimegelsin.com'un kitap satışı bölümünde yer alan bir ayrıntı ise oldukça dikkat çekici. Çünkü bu bölümde yetişkinler için yalnızca, genç sivillerin Genç Siviller Rahatsız- İçerde Eylem Var adlı kitabı yer alıyor. Bu kitabın kendisi eylem! sloganıyla satışa sunulan kitap için şu ifadeler kullanılıyor: 27 Nisan e-muhtırasından sonra 'güler yüzlü' eylemleriyle dikkat çeken Genç Sivilliler kimdir? Cumhurbaşkanı resepsiyonuna Converse ayakkabıyla katılan bu sivil oluşumuyla ilgili bilmek istediğiniz her şey!...

Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda bir kılık kıyafet kuralı var diye yapmışlar. Bu kılık kıyafet de insanların kendilerine çeki düzen vermesi, Cumhurbaşkanlığına, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne, dolayısıyla halka saygı babında konulmuş. O zaman sırf antimilitarist takılcam, cool olcam diye böyle bir etkinlik yapıp dikkat çekmeye çalışıyorlarsa, Cumhurbaşkanlığına saygısızlık, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne saygısızlık, ve gene dolayısıyla halka saygısızlık etmiş olmuyorlar mı?
Yani kısacası halka saygısızlık etmekle mi övünüyorlar?
Hani kuralları delmekle övünüyor gözüküyorlar, yarın biri gidip "Genç Sivilleri destekliyorum" babında, Camiye gothic-punk karışık bir vaziyette gitse, o sırada kameraları da çağırsa, camiden de linç edilmeden çıkmayı başarsa, bu sefer Genç Siviller aynı övünmeyi bu kural delen kişi için de yapıp, destekler mi?
Yoksa sadece Atatürk Cumhuriyeti'ne karşı eylemler düzenleyip gösteriş peşindeler midir?

Yani aslında cevabı çok basit bir grup hakkında sorular soruyorum ama,
hani benim bilmediğim çok mühim bir felsefe vardır da, bunlar da onu yapıyorlardır,
eğer öyleyse bileyim, "genç" olarak, "sivil" olarak, bu "genç siviller" dalgasına destek verelim.
[hr]
o değil de, asıl sormak istediğim olay şu:

Genç Siviller nerden türedi? Kim türetti? Ne olarak türedi?
Bunlar bir Vakıf mıdır? Bir partinin alt grubu mudur?
Grubu kuran kim? Grubu yöneten kim? Nerden destek alıyorlar, nereye destek veriyorlar,
bunlar belli mi?

Bunların oluşma şekli nasıl olmuştur?

Buna benzer bir grup biz de açabilir miyiz? Adını "Gerçek Öz Hakiki Genç Siviller" gibi birşey koyup karşı-karşı-devrim yapabilir miyiz?

Yoksa sadece çok çok para olan zengin kişilerin açabileceği bir grup mudur "Genç Siviller" olayı?
[hr]
Konunun Özeti: Genç Siviller hakkında bilgisi olan varsa anlatırsa sevinirim.
Mesaj tarihi:
Abi pek birşey bilmiyorum ama bir ara haberlerde filan çıktı eper şu convers olayından sonra. Asker karşıtı olduğunu biliyorum. e-Muhtıradan sonra eylem düzenlemişlerdi. 'Asker demokrasiye saldırıyor' diye.

Ayrıca kendim için söylüyorum. Abdullah Gülün oğlunun alışveriş sitesindeki kitap bölümünde sadece bu kitabı satması, Genç Sivilleri silmeye yeter.
Mesaj tarihi:
Valla bu genç sivillerin önemli bir kısmını fetocu gençler ve özellikle kürt kökenliler oluşturuyor. Ulusalcı arkadaşlarımızı baya bir gıcık edebilecek laflar ediyorlar. Adları bu genç subaylar rahatsız olayından geliyor, genç sivillerde muhtıradan rahatsız gibisinden.
Mesaj tarihi:
Bone said:

Anladığım kadarıyla Asker, Atatürk, Cumhuriyet karşıtı, Demokrasi adı altında 2. Cumhuriyet, Fetullah ve Radikal İslam taraftarı bir grup.

lmao

sivil toplum örgütleri anlaşılan muhtıra şakşakçılığı yapmayınca otomatikman cumhuriyet karşıtı sayılıyorlar?

ha ciddiye alıp özetlemek gerekirse elitistlere ve nasyonel sosyalist akıma karşı bir grup gördüğüm kadarıyla, eğer ciddi ciddi bir cevap beklediysen hani rant maksat değildiyse. (:P)
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...