Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista kurmuş bulundum..

Tyrael

Öne çıkan mesajlar

Bi anlık gazla kurdum. Fakat çok dengesizce bir problem yaşıyorum. Birdenbire hiç bir sorun yokmuş gibi gözükürken bile kitlenebiliyor. Yani mavi ekrandı, hata iletisiydi vermeden bir anda gidebiliyor. Şu satırları yazarken bile korkuyorum yani. Böyle bir şeyin sebebi ne olabilir? XP'den upgrade ettim. Sistem:

AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-50 1.60 GHz
2046 MB RAM
32 byte mışım
GeForce Go 7200 256 MB da ekran kartım.

Başka bir şey lazımsa söleyin onu da yazim.
Sosyal ağlarda paylaş

insanların şu vista önyargısı vista kullanmadığından olduğunu söyleyebilirim.
şahsen xp de mükemmel ve stabil, süper performanslı bir işletim sistemi değil.
vista'da, xp'den daha az sorun yaşıyorum, bu da bir gerçek.

bilgisayarı temiz bir şekilde formatlayıp ondan sonra vista'yı kurmanı öneririm.
bu arada vistan orjinal mi?

belki go 7200 ile sorun yaşıyordur, windows aero özelliği bildiğim kadarıyla sadece directx 10 destekliyor, belki directx 9'lu ekran kartında aero aktifse o problem yaratıyor olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

XP geldiginde de herkes expert kesilmisti, "oha XP ne lan ME/98 rulz :D:D" diye, simdi XP'yi begenmeyen yok. Ya farkli olmaktan cok hoslaniyorlar, ya da her isletim sisteminin ilk SP cikana kadar elbet ufak tefek sorunlar yasayacagini bilmiyolar sanirsam.

Ben de Vista'dan gayet memnunum su ana kadar, bilgisayariniz kaldiriyosa gayet stable calisiyo. DX9 ekran kartiyla pek sorun yasamiyorum ama ben, Go 7 serisiyle denemedim ama hic.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence MS ye b.k atmak için ellerine geçen fırsatı değerlendiriyorlar :) ilk SP cıktıktan sonra Vista çok daha stabil hale geleceğine eminim. XP ilk cıktıgında çok daha kötü durumdaydı en azından, vista yinede iyi durumda geldi.
Sırf format atıp o kadar programı baştan kurmaya üşenmesem Vista kuracağım da artık XP çökerde format atmak zorunda kalınca kurarım. MS guzel bişey yapmış doğruya doğru...
Sosyal ağlarda paylaş

Vista'm orjinal Home Premium Upgrade paketi. Upgrade ettiimde de, temiz kurduğumda da kilitlendi=/ Çok bir şey ifade etmediğini biliyorum ama Windows Vista Capable bir laptop. Bütün update leri yaptıktan sonra da önce de kilitlendi. Ben bunu HP'ye götürsem, buyrun laptop buyrun Vista bunu adam gibi kurun desem ne derler?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle bir olay var.

xp çıktığında da tabii ki 98/me rlz diyenler oldu, çünkü bunun sebebi onların xp'nin ilk çıkmış haline göre daha sorunsuz ve pratik olmasıydı. xp yanında birçok karmaşık şey de getirdi, güvenlik duvarıdır şudur budur.

tabi 98/me zamanla eskidi, ihtiyaçları karşılamamaya başladı, her şey xp'ye optimize edilmeye başladı, insanlar bu karmaşaya zamanla alıştı ve xp kullanmaya başladı. bu sırada da xp SPlerle gelişti ve stabil hale geldi. şahsen ben de xp çıktıktan sonra sp1 çıkana kadar 98 rlz diyordum yani.

yani şimdi insanların xp rlz demesi de bu sebeptendir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...