Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

9 Aralıkda Tandoğanda

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

siteyi biraz inceledim de ilginç şeyler gözüme çarptı

Türkiye Cumhuriyetinde “Kürt, laz, çerkez, arnavut yoktur. Tek bir millet vardır. O da Türk Milletidir”.
Tek bir ulusu oluşturan bireylerin yöresel farklılıklarını büyütmemek, gösterişli ama tutarsız sözlerin tuzağına düşmemek gerekir. said:

hiç katılmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

katılmazsın tabii.

türk milletinde tek müslüman yoktur her dinden insan vardır ancak hepsinin tek ortak kimliği Türk olmalarıdır.

@ombak

haklılarda aslında.dinciler gibi güzel şekilde örgütlenemedi orta sınıfın cumhuriyetçi insanları,onlar gibi din adına sermaye köpekliği yapılamadı maalesef.bugün geldiğimiz durumun sebebi şerefli yaşayan orta sınıfın gücünü yitirmesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Türkiye Cumhuriyetinde “Kürt, laz, çerkez, arnavut yoktur. Tek bir millet vardır. O da Türk Milletidir”.
Tek bir ulusu oluşturan bireylerin yöresel farklılıklarını büyütmemek, gösterişli ama tutarsız sözlerin tuzağına düşmemek gerekir. said:

hiç katılmıyorum.

Yani diyorsun ki lazlar, kürtler bölünüp kendi ülkelerini kurmalılar?

Atatürk zamanında "Ne mutlu Türk'üm diyene" demiştir. Ne mutlu Türk olana dememiştir. Aradaki farkı iyi anlamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Adiemus said:
Giovanni said:

hiç katılmıyorum.

Yani diyorsun ki lazlar, kürtler bölünüp kendi ülkelerini kurmalılar?

Atatürk zamanında "Ne mutlu Türk'üm diyene" demiştir. Ne mutlu Türk olana dememiştir. Aradaki farkı iyi anlamak lazım.

* Cumhuriyet, Türk Ulusunun yapısına en uygun yönetim biçimidir. Bu nedenle Atatürk; “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına, Türk Ulusu denir” sözüyle doğal ve tarihsel bir gerçeği vurgulamış, en anlamlı biçimde ortaya koyarak tüm olumsuz girişimleri karşılamıştır.

-neyse
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de o yoruma katılmak cidden mümkün değil. Eğer Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye Halkı'na Türk Milleti denir" tanımını dikkate alırsak sorun yok ama bu tanım sitede yazan şekilde başka kimlikleri reddetmiyor. Türk, Kürt, Laz, Çerkez bütün halkların Türk Milleti'ni oluşturduğunu belirtiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün tarifi iyi de, günümüzde etnik kimlikler çok ön plana çıktı. O sitede yazıldığı gibi yazılınca günümüzde etnisite anlaşılıyor. Bunun sorumlusuda bazı sözde milliyetçiler. Mesela Türklük tanımı madem çerkezleri lazları arapları falanda kapsıyor. Peki Tarih dersinde mesela Çerkezlerin ülkemize nasıl geldiği falan hiç anlatılmıyor? Atatürk Türk tarifini öyle yapıyor ama bugünkü devlet ve milliyetçiler Türklüğü Orta Asya'dan at sırtında gelenlerin torunları ile sınırlı tutuyor. Zamanla Atatürk'ün tarifinden uzaklaşılmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...