Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedava/İndirimli Orijinal Programlar

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

alın size sticky olabilecek bir konu

efeniğm şimdilerde her şirket bi sürü kampanya yapıyor. büyük şirketler kurulum yıl dönümlerinde, yeni programları çıktığında etc. ürünlerini bedavaya dağıtabiliyorlar. biz de bu şekilde para harcamadan bu orijinal yazılımları kullanabiliyoruz. zevkle! beğendiğimiz çıkarsa bir sonraki seneye gidip alıyoruz parasını falan verip. güzel bir pazarlama yöntemi aslında.

ben başlatayım, gören duyan olursa devamını getirsin.

1. ZoneAlarm spyware falan beleş?

zonealarm yeni bir teknoloji çıkartmış (forcefield). onun sitesine baktıktan sonra "fiyatlandırması ne olacak acep?" dedim ve baktındım biraz. fazla bir şey yoktu ben de "dur lam bi bloglarına bakayım şu veletlerin" dedim..

sonrasında şöle bi yere link var ve burada adamlar şunu söylüyorlar;
zonealarm'dan biri said:
As you've probably already seen, today you can download ZoneAlarm Anti-spyware, free. No strings attached. You get the full product, complete with the legendary ZoneAlarm firewall, the rootkit-blocking OSFirewall, Spy Site Blocking, and a year of A/S updates.

We've had some server challenges because of traffic, and so we're extending the offer to 5 p.m. PST tomorrow to accommodate everyone. We sincerely apologize for the inconvenience.

ama esas olay bundan sonra başlıyor. sitede koccaman bir YOU MISSED IT! yazısı çıkıyor. ama yılmayıp yandaki "bana email ile haber gönderin ulan!" kutusunu dolduruyoruz. bir şifre ve.. 1senelik registered zonealarm antispyware etc. hediye olarak geliveriyor! (seneliği 19,95-25,00 $ arası bişi olsa gerek)

artıkın proğramımız beleşe kullanmaya hazır.
[hr]
yorum hedesi: kurdum, çalıştırdım. standart zonealarm paranoyaklıklarını yaptı tabii. ama tüm ayarları yaptıktan sonra çok güzel çalışıyor. halen arada atlıyor "logmein bişiler çeviriyor! VURALIM!" falan diye ama sakin oğlum.. sakin. dediğinizde laf dinliyor tabii. spyware araması güzel, başarılı buldum ben. tüm sistem biraz yük getiriyor sistemem. yaklaşık 15k-20k mem yiyor. ancak tahammül edilebilir bir seviye bu. sunbelt counterspy ile birlikte çalıştıklarında (birisi aktif olmasa dahi) kesin sorun çıkartıyorlar. ikisini aynı bilgisayarda tutmamak lazım. avg antispyware ile paşa paşa çalışıyorlar, eğer program kurulumu sırasında "bu bilgisayarda başka antivirüs ve antispyware var" diye işaretlerseniz. game mode özelliği hoş olmuş. wireless pc protection diye bişiler daha olması lazım. ama kurcalamadım bende wireless yok diye

umarım başka kampanyalarda görüşmek üzre. sizlerin de katılımı ile ucuz/bedava kaliteli programlar ile buluşalım. gözünüz google'da parmağınız download tuşunda olsun efenim.

yalnız sizlerden de ucuz/beleş orijinal program kampanyaları bekliyorum. giveawayoftheday gibi garip gurup değil sağlam, işe yarar programlar. (misal iolo system mechanic pro?)

Yarın bedava ve çok işe yarayan bir iki program daha gireceğim ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

eheh.. iolo'da %30 indirim var. ama fiyatları hâlâ yüksek. bu sırada yeri burası değil ama şöyle bi mesaj geldi ve ilgililere buradan haber vereyim dedim yeni konu açmak yerine Alexander Street Press isimli şirket Klasik müzik kütüphanesindeki albümleri (2haftada bir yenileyerek) internet gezginlerine sunuyor. Albümler legal tabii (ki güzel yanı da bu) kaç kbps bilemiyorum, indirmedim ben ancak meraklılarına duyuralım bu 2haftalık süre içerisinde Mahler's Symphony Number 5 in C sharp minor değerlendirmeniz için sizi bekliyor.

yarına da bir iki legal program daha ekleyeceğim, ancak onlar sağlam, paralı programların güzel çalışan, sorunsuz bedava alternatifleri olacaklar. promosyon ürünleri bulursanız ekleyin/eklerim ^_^

bi de sizler de eklerseniz (eklemeye gayret edin lütfen) olabildiğince açık bi yorum yazarsanız pek bi güzel olur gerçekten
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kullandığım ve çok memnun olduğum tamamen ücretsiz olan Avast antivirus var.Home edition versiyonu ücretsiz,siteden register ederek,mail'ınıza 1 senelik ücretsiz serial'inizi alıyosunuz,mis gibin kullanıyosunuz.Sistemi pek yormuyo ve her yönden koruma sağlıyo kendisi.
Pro versiyonu ücretli sanırsam,ben yaklaşık 2 senedir avast + ad-aware kullanıyorum çok memnunum şahsen,tavsiye ederim diyorum tekrardan.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi fikir dasaaa ;)

Camtasia Studio 3.1.3
Öncelikle belirtmek gerekir ki CS 5 yeni çıktı. Yani 3 sürümü eski bir sürüm ama bedava bir yazılım olarak sizi bir çok konuda tatmin edecektir.
Camtasia Studio nedir?
Sunum, eğitim ya da tanıtım videoları hazırlamanıza yarayan bir program.
Nasıl edinirim?
Şu adresteki formu doldurursanız, mail adresinize bir adet serial key gönderiyorlar. Daha sonra şu adresten Camtasia Studio'yu indirerek, key'iniz ile birlikte lisanslı kurabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak ama oldukca kullanisli bir program ve bedava

www.ccleaner.com

Cleans the following

IE
Temporary files, URL history, cookies, Autocomplete form history, index.dat

Firefox
Temporary files, URL history, cookies, download history

Opera
Temporary files, URL history, cookies

Windows
Recycle Bin, Recent Documents, Temporary files and Log files.

Registry cleaner
Advanced features to remove unused and old entries, including File Extensions, ActiveX Controls, ClassIDs, ProgIDs, Uninstallers, Shared DLLs, Fonts, Help Files, Application Paths, Icons, Invalid Shortcuts and more... also comes with a comprehensive backup feature

Third-party applications
Removes temp files and recent file lists (MRUs) from many apps including Media Player, eMule, Kazaa, Google Toolbar, Netscape, MS Office, Nero, Adobe Acrobat, WinRAR, WinAce, WinZip and many more...
Sosyal ağlarda paylaş

bak bu çok bilinen bi şi değil.. ancak çok şık sonuçlar elde ediliyor bu programcıkla.

FindExer Tom's Effect isimli mini mini şirketten basit ve ufacık bi program. Explorer'ın sağ tarafındaki gereksiz şeyleri düzenli ve güzel ve en önemlisi değiştirilebilir hale sokuyor.

kısaca sizin pencerenizi şuna çeviriyor

genelde hep caponlar ve ruslar falan kullandığı için screenshot bulmakta zorlandım ve benimkinden screenshot almaya çok üşendim.

ancak bedava, çok küçük ve oldukça güzel bir mini mini eklenti.
bu arada "read me" dosyasını kesinlikle okuyun. bazı windows dosyalarına ihtiyaç duyuyor ve onlar hakkında bilgi veriyor.

güzel programlarla devam edicez tabii..

edit: Nası kurulur bu yaw? diyorsanız eğer, şöyle derim;

öncelikle windows'ta x:/windows/winsxs diye bi folder var mı buna bakıyoruz. varsa bu klasörün içine girip ctrl+f ve "tüm dosya klasörlerde ara" dedikten sonra VC80 isimli dosyaları aratıyoruz. varsa bu dosyalar sorun yok.

eğer yoksa; o zaman
şunu indiriyoruz

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=32BC1BEE-A3F9-4C13-9C99-220B62A191EE&displaylang=en

sonrasında bunu kuruyoruz ve yinee windows/winsxs içinde VC80 isimli dosyaları aratıyoruz (artık olmaları lazım, en azından bende vardı bunlar. bu adımları yapmadım.. bilemiyeceğim)

sonrasında ise register.bat isimli dosyaya çift tıklıyoruz..burada restart atabilirsiniz veya explorer'ı sonlandırıp yeniden başlatırsınız. seçim sizin.
bir explorer penceresi açın. yukarıdan görünüm, gezgin çubuğu ve buradan findeXer'ı aktif hale getirin eğer hala gözükmüyorsa.ekstra özellikler için barın üzerinde sağ tıklayın ve options'ı kurcalayın..

bir şeyler eklemek için dosyayı bu yeni barımıza taşıyoruz ve simgesi kısayol olarak çıkıyor burada

kaldırmak için unregister.bat'a çift tıklamak yeterli

böle olması gerek en azından ^_^

Sosyal ağlarda paylaş

hmm.. biraz fazla yoğunum. fazla update gelmiyor dolayısı ile(hayat dediğimiz böle bişi di mi ama? ^_^)

digital eel's isimli bağımsız oyun şirketi iki oyununu bedava dağıtıyor..

basit ama çok saran oyunlar. bir tanesi IGF (indipendent games fest'te ödül almı hatta)

indirmek için şu sayfaya gidiyoruz ve gerekli linklere tıklıyoruz..

hurray!

şimdi zaman biraz kısıtlı :( ama başka bedava legal oyunlar, programlar, müzikler vs. ile geri döneceğiz elbet..diğerleri yine bol anlatımlı falan olur herhal.

neyse kaçayım şimdilik

(uzaklaşırken arka planda andy tubman - quiet inside çalmaktadır)
Sosyal ağlarda paylaş

ahanda işte güzel bişi..

önceki oynadığım go oyunları feci çirkin şeylerdi. ben ise güzeeliğe ve tasarıma daima önem veririm. işte bunu buldum (ne iyi oldu)

öncelikle şuradan shades of go isimli oyunu indirip kuruyoruz.

sonrasında ise yapay zeka için gnu go'ya ihtiyacımız var. onu da şuradan veya direk link ile buradan indiriyoruz..

sonra shades of goyu kuruyoruz ve kurduğumuz yerde engines klasörü içine GNUGoyu kopyalayıp yapıştırıyoruz.

Şİmdi GnuGo'nun dosya adını Gnugo-mingw-36 gibi karışık bir isimden sadece Gnugo.exe'ye değiştiriyoruz.

Oyunu açıp rakibi "computer"a çevirin ve oynamaya başlayın..

go nasıl oynanır bilmiyorum diyorsanız bu siteden interaktif olarak öğrenebilirsiniz. ama başlaması kolay, devamında oynaması zor bir oyundur

Shades of Go ile internetten de arkadaşlarınızla oynayabiliyormuşsunuz ancak henüz denemedim..

Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

çalıştığınız şirkette ağa bağlanan lepitap eve geldiğinizde ağa bağlanmakta nazlanıyor mu?
NetSetMani indiriyorsunuz bi güzel.. çalıştırıyorsunuz ve network settinglerinizi bu manager üzerinden giriyorsunuz.. eve gelince iş ayarlarını kapatıp ev ayarlarını açıyorsunuz bi çırpıda.. Windows ile oraya buraya 3-4kat fazla tıklamanıza gerek kalmıyor..

Negzel..

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...

bedava programları seviyorum. salak modem'im bi anda sapıtıp önceden açık olan portları açık olarak görmeyince (inatçı mal!) bunu buldum..
benim modemimde por-çöz gibi çalıştı. portları açtı hemen!

http://www.download.com/Local-TCP-Port-Opener/3000-2085_4-10738986.html

download: http://software.mediakonst.se/Local_TCP_port_opener_SETUP.exe

Sosyal ağlarda paylaş

sen yaz hacı, indirmeyen şerefsizdir! :D

hatta bak bi başlık da vereyim uninstall yöneticisi;
kaldıracağım programları sağ taraflarından tıklıyorum. ahanda işte, bu, bu, bu ve şu programlar kalkıcak ve eğer arkalarında dosya kalmışsa o dosyalar da silinecek diye. ortak kullanılan dll'leri silmeden sıra ile işaretlenen programların tamamını silicek sonra da atıcak restartını..

oha burada yazı vardı yaw.. buralar dutluktu zamanında.. ya da ne bileyim..
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
giveaway bugün şunu veriyor

http://www.gracebyte.com/nassi/index.html
Network assistant

Serverless technology;
Channels-based chat;
Instant messaging;
Shared whiteboard;
Graphical emoticons;
Message board;
User details;