Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss Tavsiyeleri

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Mümkün olduğunca dershanede ders çalışılması uygundur,çünkü evde bilgisayardı,televizyondu v.s bir çok etken yüzünden insan ders çalışamaz. Gerçi dershanede de sağlam bir ortamınız varsa eğer onlar yüzünden de ders çalışamazsınız çünkü çıkışlarda muhakak biryerlere gidilmesi söz konusu olucaktır. Arkadaşlarınıza yeri geldiğinde hayır demeyi biliyorsanız sorun olmaz. Kısacası en güzel hazırlanma yeri dershanenin kütüphanesi...
Sosyal ağlarda paylaş

bnde çalışamıorm ewde...konuyuda kendim öğreniorm...dershanede işime yarayan tek şey soru sorma olayı...herkesle samimiyim bi yere çaırdıklarında ders çalışcam diorm...hadi len karılarla dolanıp duruosun diolar sora alıorm gönüllerini (yalan sadece en samimi arkadaşmla yemeğe gidiorz ders sorun olmuo)...sonuçta tek biriyle dolanmak en iyisi...sonuç ne 255-65 arası takılıorm
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bilmediğiniz konuları öğrenin. Zamanınızı kendinize göre en iyi şekilde kendiniz programlayın. Dersaneyi de fazla takmayın. Ben sayısalcıydım. Son 3-4 ay eve kapanıp hakkında pek bir şey bilmediğim biyoloji konularını öğrenmiştim. Dersaneye de sadece deneme sınavları için gitmiştim. Aslında bunlar hikaye, kimsenin etkisi altında kalmadan kafanıza göre programlayın kendinizi.
Sosyal ağlarda paylaş

konuları bitirmek gerekir öncelikle ama konun bitmesi demek elindeki o konuyla ilgli tüm kaliteli kaynaklardaki soruların çözülmüş ve eksiklerin görülüp giderilmiş olması gerekir..

dersaneye gitmeye gerek olmayablir( ben gitmedim son sene) tansiyon çok iyi ayarlanmalı sınav öncesi yaaş yavaş yükselmeli, kasım aylarında fazla yükleme yapmak erken bunalmaya sebep olur genelde, havalar açtığında da iyi ce öğrencinin yayılmasına neden olur..

Öğrenci sınava performansının en üst seviyede olduğu anda girmelidir dolayısyla mart ayında yükselen tempo sınav zamanı max seviyesine çıkar.. Sınav sırasın şurdan başla demek çok saçma olabilir, çok kişisel bir durum.. ben mesela mat kısmından ziyade fen kısmında başarılıydım, mat kısmında kaybettiğim zamanı fen kısmında telafi etmek gaza basmak için önce mat dan başlamıştım, hem sağlıklı kafa ile zorlandığın kısımları yapmak mantıklı gibi duruyor.. Ama başka bir açıdan bakarsan erken sorularda takılmak ta sınv ritminizi çok olumsuz etkiler, nasıl başlarsan öle gidersin..

öss denemsi çözerken amaç kendini denemek olduğu için,birkaç tane denemden sonra netlere baktıp kesinlikle hemen kaçan sorulların bazı konularda sıklık gösterip göstermedine bakmak gerekir, sorun varsa hemen üstüne gidilmelidir..

Sınavdan önce son geceye kadar ders çalışılmalı, hatta son gunde bakılmalı son bir göz gezdirme anlamında, sınavdan önceki bir hafta falan ders çalışmayı bırakmak veya tempoyu düşürmek çok zararlıdır, sınav sırasında 13 le 15 i çarpamnadığınızı görwbilirsiniz.

kitapçık kontrolü yaparken basit olan mat soruları hemen ufak kalem darbeleriyle o nda çözülmeli ki bu sorular 3 ila kişiye göre 7 ye kadar çıkabilir ve zaman kazandırır,

sınav sırasında eğer çok yüksek puanlı bir üni yi hedeflemiyorsanız yada derece yapmak gibi bir amacınız yoksa kimse sizden her soruyu doğru yapmanızı beklemdiği için ve gerekmediği için yapamadığınız veya yanlış yaptığınız sorular muhakkak olacağını unutmadan sınav sırasında gereksiz streslere girmeden adrenalni kntrol etmeyi öğrenmelisiniz, hatta bununla ilgili destek almalı yada kendi kendine telkinlerde buulunarak her soruyu doğru yapmak zorunda değlimi beynine kazımalısiniz..

İyi bir üni ye girmek temel amaç olmalı ve üni de yatay geçiş dikey geçiş çift anadal seçenekleri iyice araştırılmalı, öğrenilere sınav sırsaında okulun bilgisayar müh liğine girmesenizde sonradan istediğiniz bölüme geçme fırsatınızın olduğunu bilerek kendinizi telkin etmelisiniz,

sınav stresini azaltmak için, bu gerçekten önemli son bir ayda konu çalışmanızın çok azalmış olmasına dikkat etmelisiniz..

ben 36 mat 41,5 fen yapmıştım, daha iyi olabilirdi fakat sınavda en iyi performansımı sergileyemedim, ve telafisi de yok,ah of aman allahım bunu nasıl yapptımlarında bir ettkisi yok netlerinize... yazdığım bir çok seyde aslında kendi hatalarım yada eksiklerimdir..

Hepsinin dışında üni falan palavra basamakları çıkman için asıl gerekli olan ve önemli olan senin ne ve kim olduğundur, sen başarılı biriysen istersen dicle üni den mezun ol, görev adamı olarak başladığın kariyerinde erkenden sorumluluk almaya başlayabilirsin.. karakter gelişimine katkııda bulunan üniler azdır (odtü olabilir mesela ) genel anlamda üni den çok şeyde beklememek lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

eklemk istedğim bir kaç şey dha var :)

şunu da söylmek isterim arkadaşlarınızın ben şu kadar soru çözüyorum şu kadar saat çalışıyorum tarızndaki sözlerine de kulak asmayın.. Günnde ( evde ama yolda çözülen yapsak testler dersane de yada ders aralarında çözülen sorular değil) 180 soru çözüyorsanız düzenli siz iyi çalışıyorsunuz demektir, 300 soru çözmeye başladığınızda ise çok iyi puanlar geleceğindn emin olun..

ders saati değil çözdüğünüz sorular sizin kıstasınız olsun.. yani konu çalışarak geçirdiğiniz saatler cepten yediğiniz saatller .. 3 saat konu çalışmış 50 soru çözmüşsen sonrasında ondan o gün 50 soru çözdün dmektir.

ders başına oturma sorunuzu da varsa en kolay yaptığınız şeyle başlayın sonra ısnınınca zorlanığınız kısma geçin.. ve asla asla başından kalkmayın.. zorlansanız da yorum yapamıyorsanızda o soru üsütnde kafa patlatmaya bir süre daha devam edin.. farkında olmadan beyin cimnastiği yaparsınz farklı bakış açıları getirirsiniz sorulara ve belki o soruda değil ama başka bir soruda yaklaşımınızın kesinlikle karşılığı olacaktır, ve konuya daha da derinlemesine girmiş olursunuz

KOnu çalıştıktan sonra konunun özetini değil çok ufak ayrıntılarını yada formülünü(lerini) yada ufakcık bir uygulamasını karşınızdaki duvara yada muakvadan yapabileceğiniz bir şeye possitle yapıştırarak hemen elinizin altında olasını sağlayın.. Bu sayede takıldığınız bir noktada kitap karıştırmaktan kurtulur ve sürekli ara vermekten kurtulur daha verimli çalışırsını, sık sık gördüğünüz içinde aklınıza kazınır bir süre sonra...

Feenden çalışanlar için, biyolojiyi sabaha karşı çalışın yada en erken saatlede.. Akşam çalışmayın.. Özelikle biyoloji birikim gerektiren bir derstir, konuların tamamına hakim oluncaya kadar biyoloji de çok net yapamazsınız, son sınavlara doğru artar biyoloji netleri.. Ben yapamıyorum diyip sakın olaki bırakmayın..

Ben geometri yapamıyorum ben fizik yapamıyorum ben bilmem ne yapamıyorum diye bir şık kesinlikle olmamalı.. Zaten çalıştığınız ama gene de sınav srasında yapamayacağınız sorular olacaktır, birde bir dersin tamamını bırakmak sizi hedeflerinizden çok uzaklaştır.. İkinci senede hazılandığınızda da ss o dersi yapmak zorunda kalıp yapınca aaa ben bunları nasıl yapamadım demenizin size bir katkısı olmaz..

Fen derslerinde genelde konuyu hayal etrmeyi öğrenmelisiniz, yani ders sırasında anlatılan olayın genelde bir reel karşılığı olur, onu düşünerek yorum yapın, uygulama yaparken hayal edin olayı.. Bu her ders için genelde geçerlidir, eğer birebir karşılığı yoksa siz hayalı bir senaryo yaratın ve o şekilde anlamaya çalışın..

Geometride üçgende açıortay kenarortay ve diküçgen bezerlik kuarlarını bilen ve hepsinin kurgulandığı soruları çözen kişi kalan hemen hemen bütün geometri sorularını çözer.. Analitik geometride de bir doğrunun denklemini yazma bir noktaya olan uzkalık, paralellik, ve doğrunun eğimini bilen kişi her soruyu çözer.. Analitik geometride alsında hayal edilebilir, sadece formüllerden ibaret değildir..

nese uzar gider, yardımı olacağına inandığım yada bende işe yarayan başka bişey olursa buraya gene eklerim.. Tekrar başarılar..
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Bir naçizane tavsiye de ben veriyim;

Genelde çoğu kişinin karşılaştığı bir durumdur, testi yaparsınız, bakarsınız arkanızda sadece 2 veya 3 tane boş bırakmışsınız, geri kalandan da emin hissediyorsunuz kendinizi, yaw nolcak atıveriyim bunları da, eğer doğru çıkarsa extra 3 net gelir, az mı gibisinden düşüncelerden kendinizi arındırın :P Unutmayın ki sadece 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor, aynı zamanda yanlış yaptığınız her soru doğrularınızdan 0,25ini de yanında götürüyor, buna bağlı olarak yaptığınız her yanlış soru puanınızı azardan azardan kırpıyor. Azı birşey diğil ama olası destekli atmalar-sallamalar-bu da boş kalmasınlar extra 0.100 puanın bile sizi binlerce kişinin önüne geçirdiği össde çok fazla negatif etki yapıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
sabah kalkın, kahvaltı yapın, öss saatini bekleyin o saaatte deneme çözün vücud saatinizi ayarlayın

sınav ne zman bilmiyorum ama çalışamk isteidğiniz bir konu veya ders varsa onu tespit edip günde şu kadar sayfasını çalışırım, 2-3 tane test çözerimn ardından şeklinde parçalara bölün, çok daha verimli ve hızlı şekilde konuyu çalışmış olursunuz

bir de bişey sorcam(öss ile alakam yok)
matematik ve türkçesi genel olarak iyi olan biri
tarih, coğrafya, genel kültür de var test olarak
nasıl bir sıra izlemeli
ben genelde coğrafya tarih sona bırakırım ama her şıkkın okunması gereken sorular soruluyor dikkat dağınıklığı oluyor
mat ve türkçe de daha fazla net çıkarılcak dersler sona bırakılmaz
Sosyal ağlarda paylaş

ya hangi sırayı takip etmeli die bişey yok bence en ii en hızlı şekilde hangi sırada yapiosa bi insan onu yapması lazım. Başklarının fikri ile olacak şeyler değil. Zaten denemeler boyunca, gideceği yolu çizmiş olması gerekio bi insanın össye girmeden önce. Össde de maceraya atılmayıp bildiiği alıştıı yoldan gitmesi lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

diğer türlü tarih coğrafya seni yorup da mat tr yapamazsan daha büyük kayıp olur;)

bi bölümü sona bırakmak o bölümdeki net sayısını ciddi oranda düşürmüyorsa her zaman yüksek puanlı yeri önce ve zinde kafayla yapmak daha doğrudur

ayrıca sınavın süresi belli. o süre boyunca zinde kalmak, yorulmamak, dikkat dağınıklığına uğramamak, konuları bilmek kadar önemli. buna da çalışmak lazım bi yandan
Sosyal ağlarda paylaş

Ya neyi en iyi yaptığın önemli işte. : )

Ben mesela felsefe sorularını ilk okumamda anlamıyorum, + çok uzun oluyorlar. O açıdan hep en sonda kalmıştır.

Fizik, şekle bakıp çözüme gittiğim, sorusunu bile okumaya tenezzül etmediğim bir dersti. O açıdan ilk onla başlardım, 13 soru gelirdi bizim dönemde galiba yanlış hatırlamıyorsam, 15 de olabilir. 7-8 dk tutardı, benim için kazançtı.

Sonra mat girerdim direk, bazı sorular hariç gene okumasız olduğu için serileştirir adamı, Mat'ı da bölersek geo ile başlardım, 30dk felan tutardı. Burdan da zaman kazanırdım.

Ve kazandığım zamanı harcamak için hemen Türkçe'ye geçerdim.

Ben okuduğunu küt diye anlayan adam değilim arkadaş galiba :)

kazandığım zamanı harcayınca tr'de. Hemen geri dön biyoloji'ye kazan zamanı.

Akabinde kalan da işte kim kime dum duma.. :D
Sosyal ağlarda paylaş

mat-1 mat-2 fen-1 fen-2 türkçe sosyal yapıyorum, 45 dakika falan kalıyor, 4-5 geometri sorusu banko boş oluyor sınav çok kolay değilse, onlara harcıyorum bir bölümünü. fende emin olmadan işaretlediğim sorulara soru işareti koyuyorum sınav esnasında, onlara bakıyorum. hala zaman kaldıysa da mat sorularını bir daha çözüyorum, işlem hatası falan yapmış mıyım diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Sözelciler için;
ilk olarak bölüm 1'i yapın kolaydır morel depolarsınız matematik sorularına bakın karmaşık olanları geçin "aa bak bunu yaparım dediğinize anında atlayın"
2. bölüm biraz daha ezber bildiğiniz üzere coğrafya bana daha kolay gelmişti ezber bakımından tarih biraz kazık oluyo ama en önemli olay heyecan yapılmaması 0 puan bile yapsanız kafanıza takmayın okadar önemli bişi değil bu öss rahat olun

(tabiki ilk kez gircek için olan bu tavsiye)
Sosyal ağlarda paylaş

öss sabahı böyle "LAN LAN ÖSSYE GİRCEM BEN ŞİMDİ NAPCAM" tepkisine girişmeyin. zaten deli bi sabah oluyor garip hisler filan. ben mutant gibi hissetmiştim kendimi. stresli deli gibi ama stresli olmamaya çalışan. heyecanlı ama heyecanlı olmamaya çalışan bişi olmak gerekiyo işte. kitapçık gelince salıyosun kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...