asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 erucalavera said: bu sene 2.kez giriyorum sınava, hala biyolojiyi nasıl çalışmam konusunda bir fikrim yok. en son girdiğim denemede 60 soruda 13 yanlışım çıktı fenlerde, 10'u biyoloji. oturup deli gibi ezberlemeli miyim yoksa bunun sistemli çalışılabilen şekli de var mı ? yardım istiyorum :) öncelikle, biyoloji çok güzel bir derstir. bunu unutma, çünkü "biyoloji iğreeeenç" diye gezenler genelde düşük yaptılar. ayrıca şahsi kanaatimce, biyoloji sevilmeyecek ders mi yahu :P dersi çok iyi dinle dershaneye gidiyorsan. sonra çok fazla müfredata bağlı kalmana gerek yok. kendin çalışabilirsin. konu çalışmak için sabah erken saatleri tercih edebilirsin. güzel öğreniliyor, gereken yerler ezberlenebiliyor. çok çok soru çöz. zaten soruyu görünce çözeceğin için çok vaktini almaz. 3-4 kitap bitirebilirsin. 2 defa bitirmiştim ben biyolojiyi 4 (2 sb, 2 ka) kitaptan. Önce konu anlatımlı kitaptan konu çalış, iyice sindir, sonra o kitaptakini çöz. yetmez diyorsan soru bankasını aç bir kısmını çöz, hepsini çözmeni tavsiye etmem ben şahsen. bir kaç gün sonra (hemen sonra değil dikkat!) soru bankasını tekrar/ilk defa aç oradan konuyu bitir (alternatif: eğer sistemli takip edebileceğine inanıyorsan her konuda 1 test bırak, bir kaç hafta/ay sonra o testi de çöz, ama düzgün takip istiyor ben sıkılıp bırakmıştım). sonuç olarak; biyolojiyi kesinlikle büyütme gözünde. oldukça kolaydır, sadece düzgün ders dinleme, yazarak çalışma (derste not tutma da aynı şey) ve sık sık dönmeyi gerektiriyor. a birde çok önemli görüyordum ben. Biyoloji cep kitabını yanından eksik etme. Otobüste, yolda vs. iyi gider. Ayrıca soru bankası çözerken hatırlamadığın küçük noktalara da hemen bakarsın. Çok işe yarıyor. yine çok konuştum. kolay gelsin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 son 2- aya bırakmayın çalışmaları, olmuyor öyle. (sayısal) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 1-düzenli olarak 3 saat ders calısın beyinsiz değilseniz 250-260 ham puan alırsınız en azından 2-eksik olan konuları ii belirleyin 3-türewsiz integralsiz bilmem nesiz öss kazanılmaz konu bırakmamaya çalısın 4-tıp hariç OSMANGAZİ tercih etmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 dönüp bi kendinize bakın önce. liseyi düşünün, kaç tane matematik sınavına çalışmadan girdiniz, kaç tanesini iyi yaptınız. ortalamanız kaç civarında. fizik-kimya-biyoloji, bunlardan en az birisinde çok iyi misiniz ki bir çok kişi birinde iyidir(ben kimya). ondan sonra bi oturup düşünün, ben nereyi kazanabilirim. eğer bunlar hep pozitifse, notlarınız iyi, siz geçmiş lise hayatınızın verimli olduğuna inanıyorsanız, öss çok daha kolaydır. diğer okullar mayısın sonu, haziranda falan kapanırken, bizimki nisanın başında kapanmıştı. bir ay çalıştık sonra sıkıldık. son bir ayımız internet cafede sürterek geçti, hatta cumartesi günü bile frozen oynıcaktık, utandık oynamadık. ham 250 yaptım, evet beklediğimden düşük oldu 20 puan kadar. ama bunun çalışma yada başka birşeyle alakası olduğunu sanmıyorum. rahat olun başarırsınız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 üniversitede bolca kullanılan ve benim şu an uyguladığım "en verimli çalışma son 10 saatte yapılır" kuralı öss için geçerli değildir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2008 Bu arada en onemli kural: Hicbir kural sizin icin gecerli degildir, onlara baglı kalmayın. Burdaki kuralların cogu gercek olsaydı o zaman benim su anda Van universitesinde uzun yol soforlugu falan okumam lazımdı ( olsa da fena olmazmıs hani :P ). Kendinizi stres altına sokmayın, ozellike son 2 ayda gunde 2-3 deneme cozmeye calısın; ama bunu yapıcam derken de sıkıntıdan patlamayın. Zamanı kullanmayı ogrenin ( bu unide ozellikle mimar/muhendislere de cok lazım ), inanın gunde 3 tane deneme cozup ustune hayvanlar gibi eglenmek ve de uyumak mumkun. Ozellikle ilerde muhendis/mimar olan arkadaslar bu dedigimi anlayacaklar, ilerdeki yukunuz karsısında OSS fıs gelicek kendinizi alıstırın :P Zaten son 1 ay falan ne okul olucak ne de dersane konuları bitirdiginden cok sık olmayacak (en azından bizde oyleydi), bu sırada vaktinizi iyi kullanın ama baymayın da kendinizi. Tamamen bos oldugunuz gunlerde, 3 deneme *3 saat + 8 saat uyku deseniz bu size yemektir, eglencedir vs vs tam 7 saat bırakıyo. O yuzden rahat olun, vaktinizi bosa harcamadıgınız surece hayvan gibi calısıp da yanında kendinize vakit ayırmanız mumkun. Sadece son bi ay sosyal aktiviteyi kesin(ciddiyim), atıyorum arkadaslarınızla bulusmak icin 4 saat harcamayın gidin onun yerine bilgisayar basında TVde playstationda olsun stres atın. Burda amac gunde 2-3 deneme yaptıgınız beyninizi rahatlatmak unutmayın, eglenceyi de bunun icin yapıyosunuz. Dersaneye giderken zaten yeteri kadar sosyallesiceksiniz, bi ay asosyal takıldınız diye bisi olmaz; uni acılana kadar 3 ay + en azından bir sene hazırlıkta hayvan gibi sosyallesiceksiniz zaten merak etmeyin. ( sonra edemeyeceksiniz ama o yuzden o zamanı da iyi kullanın :P ) Son olarak, sakın kendinizi cok zorlamayın. Calısın, hatta deli gibi calısın ama 100%de calısmayın kendinize vakit ayırın. Mart nisan gibi bayıp da inanılmaz potansiyeli varken sınavda sıcan cok adam gordum o yuzdem aman. Sınav performansınız oss'ye kadar devamlı yavas yavas artmalı bi anda cok zorlarsanız eninde sonunda dusersiniz, o da sınavda olursa cok uzulursunuz sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Söyleyeceğim şey şudur ki tüm öğrenciler mart-nisan-mayıs ayında çalışır. Bayram tatili, yarıyıl tatili...vs.vs. gibi boş bulduğunuz zamanlarda da çalışın. Zaten kendinizi sıkacağınız 4-5 ay şurda. Emin olun üniversitenin kapısı açıldıktan sonra dönüp arkanıza bakınca "ohh bee iyi ki çalışmışım" diyeceksiniz. Bunu diyen siz olun. Siz kazanamayıp dersane planları yaparken "ohh bee iyi ki çalışmışım" cümlesini en yakın arkadaşınız kurunca ne demek istediğimi anlarsınız. O yüzden çalışın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 össye eşşek gibi çalıştktan sonra bütün enerjinizi harcayıp bi daha çaışmıyosunuz zaten:D:D atlet dogru demiş yani diyelim dershanenizle özel hocanızla işlediğiniz konular bitti onla ilgili test çödünüz onlara beklemeyin,yarıyıl tatilinde kendiniz son aylarda işleyecengiz bi konu seçip(matris falan gibi) onla ilgili bi bilgi falan edinin çözebiliyosanız sorularını çözün. son 10 yılın soruları zımbırtsını gerekirse 20 kere çözün her sorunun tek tek mantıgını kavrayın özellikle kimya ve fizik için son 10 yılın soruları çok önemlidir mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 zor bir bölümü seçecekseniz dershanede, okulda , aile içinde orada burada "hadi dişini sık x ay, sonra rahat edersin" gibisinden motivasyonlara aldırmayın. zira gideceğiniz yerde diş kalmayabilir. öss sonrası birkaç aylık tatili sömürün sömürebildiğiniz kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 ne zaman baslar basvurular felan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 üniversite sınavı çok ağır bir tramvadır özellikle gelecek beklentisi yüksek olan insanlar için.kafanıza koyduysanız çalışıp yaparsınız da benim gibi orta düzey bir öğrenciyseniz bütün lise hayatında ilk soruyu sınavlarda çözüyorsanız yeni benim gibi bu sene zıbarıcaksınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Tüm yazıları tek tek okudum yazanların eline sağlık. Benim gibi sözelciler için hangi test sırasını önerirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 sözelci değilim pek yardımım dokunmaz ama ben şöyle gidiyorum(ea'yım bu arada):ed-sos,mat-2,mat-1,türkçe,sosyal,fen yapıyorum genelde.sonra daha vakit arttıysa sözel-2 falan çözüyorum işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 benden çok büyük bir tavsiye size.Öss başvurusu için çekilecek olan resim okuduğunuz süre boyunca kimliğinizde olacak.O nedenle o gün adam gibi gidin,saçınızı şimdiden uzatmaya başlayın vesayire =) bizi uyarmamıştı kimse,değerimi bilin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 bu 15 tatilde hayvan gibi çalışıyomusunuz? şahsen ben hiç çalışamıyorum.yanımda çalışan birileri görmedikçe motive olamıyorum galiba.evde olmuyo yani tek.bisürü ödev var ama oturamıyorum uff topic mi açsam :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 ilk 4 gün kafa topluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 yazanların eline sağlık. yazılanları okudum değerlendiriyorum. şubat tatilinde hayvan gibi olmasa da çalışıyorum. çalışmak lazım. ilk dönemki konuları tekrar etmek çok önemli. şu sıra kısa bir tekrar yapıyorum. ama biyolojiden büyük bir sıkıntı var. bir yol önerebilecek var mı? bir de biyoloji cep kitabı kullanan varsa, verim aldıysa söylerse güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 ya biyoloji harbi benim de en büyük eksiğim.hayır anlamadığım şey sınıfta kimse biyoloji hakkında yorum yapamıyoken ben yapabiliyorum ama denemelerde en kötü biyoloji geliyor.biyoloji yapabilmenin kolay bi yolu var da ben mi bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2008 bol soru çözmek. yanlışlarla dolu ilk denemeleri hocalara sora sora öğrenmiştim ben. herhalde "programlı" olarak tek ona çalıştım, cıvığını çıkartmadan periyodik olarak soru çözdüm. sonuç olarak da öss den tam geldi orası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 bende şimdi 1 saat konu çalıştım hemen arkasndan 4 test çözdüm,baya iyi sonuç aldım.not almak baya işe yarıyo galiba biyolojide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 -Neiloth- said: bu 15 tatilde hayvan gibi çalışıyomusunuz? şahsen ben hiç çalışamıyorum.yanımda çalışan birileri görmedikçe motive olamıyorum galiba.evde olmuyo yani tek.bisürü ödev var ama oturamıyorum uff topic mi açsam :( valla şöyle diyim sömestır başından beri tek soru çözmedim evde eheh. gerçi her gün dershane falan vardı,bu tatil haftasınıda ek derslerle falan doldurdular ordan kurtarıyorum biraz.bugün azmettim 100 soru falan çözdüm,devam edicem birazdan hatta. aynı sorun bende de var galiba,evde ders falan çalıştığım yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 evde ders çalışılmaz dershanelerin kütüphanesi fln olur oralara gidin çalışan insanları izleyip vicdan azabı çekin sonra çalışın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Not: Konudaki tavsiye niteliğinde olmayan bir kaç mesajı sildim mesajı silinen varsa bundandır d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Haftanın 7 günü dersaneye gidiyorum, okul çıkışlarında falan. Haftasonu da normal dersane işte. O yüzden eve geldikten sonra çalşışamıyorum dermanım kalmıyor. Tavsiyem kendinizi yormadan rahat rahat çalışın ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 kendinizi yorun , götünüz çatlasın. çatlatmazsanız sınavdan sonra usutne oturursunuz misal:ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar