Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Sevgili paticik kullanıcıları :p ösese temposunun artmaya başladığı bu günlerde bu türden bir konu açmanın öseseye hazırlanmakta olan arkadaşlarımıza faidesi olacağını düşünüyorum. Bu konu altında össye girmiş olan ve şu an hazırlanan herkes işe yarayacaklarını düşüdüğü tavsiyeleri ve taktikleri yazabilirler. Yanlız bu konu için bir kaç kural var, tavsiye vermek dışında tartışmalara ve konuşmalara girmeyin çünkü silinecek, takdir edersinizki bu konuya giren arkadaşlar tavsiyeleri onca mesaj arasından ayıklamak zorunda kalmasın. Ayrıca tavsiye verirken, össye girdiğinizi mi, yoksa girmekte olduğunuzu mu, hangi alandan girdiğinizi belirtirseniz okuyan arkadaşların değerlendirmesi açısından kolaylık sağlamış olursunuz. Eğer işe yarayacak kadar genişlemezse konu daha sonra silebilirim, hepinize kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 İlk tavsiyeyi ben yapıyorum, 3 sene önce girmiştim össye o zaman tek sınav vardı ve fm alanından girdim. İkinci döneme girdiğiniz andan itibaren her hafta deneme çözmeye başlayın zamanla arttırarak. Başlarda muhtemelen bitiremeyeceksiniz (konular bitmediği için ve bir haftada o kadar çok deneme çözmek sizi yoracağı için), dolayısıyla ilk başladığınızda soru atlamanızda vs sorun olmayacaktır. Fakat ikinci dönemin ortalarına geldikçe başına oturduğunuz denemelerin çoğunu bitirebilir hale gelmelisiniz. Bu taktiği ben kendim kullanmamın dışında ikinci dönemin başında durumu kötü olup da bu yöntemi uygulayarak puanlarını baya yükselten arkadaşlara bizzat tanık oldum (benim pek değişmedi itiraf ediyorum) ama senelerdir süre gelen bir tavsiyedir bu. Ayrıca sınav ayına yaklaştıkça sınav koşullarına daha uygun ortamlarda deneme çözmenizde fayda var (yani sabah kalkıp, 3 saat başından kalkmadan, müzik vs dinlemeden sınav ortamındaymış gibi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Bu da daha önce tavsiye vermek/almak için açılmış benzeri konuların listesi: DİKKAT: KONULARI İNCELERKEN,YORUMLARIN FARKLI SENELERDE VE FARKLI SINAV SİSTEMLERİNDE YAPILMIŞ YORUMLAR OLDUĞUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN nasıl ders çalışıyorsunuz? öss de yanımızda bulunması gerekenler...... tavsiye ettiğiniz çalışma kitapları... ÖSS yi kazananlara biraz tavsiye verelim... ÖsS İÇin GEOmeTRi KİtaBı TaVSiyE EdeRmiSiNİz??... en iyi test kitapları? konu anlatımlı matematik kitabı? hangi dershaneye gitsem? lise 2 ve alan tercihi özel üniversitede burslu okumak... össye girmişlere calculus kitap tavsiyesi Makina(e) Mühendisliği Tıp Boğaziçi Fizik ve Çap İTÜ Uçak Mühendisliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 kesinlikle eksik konu bırakmayın derim her konuyu bitirmiş bi şekilde girin össye ilk dönem dersane ile aynı hızda gidip ikinci dönemin martından itibaren dersane önüne geçmekte bi yandan da eski konuları da hafif hafif hatırlamakta acayip yarar var ve tabiki dersi derste öğrenmek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ilk aylarda deli gibi abanmayın testlere 2. dönem sıkılmış oluyo herkez en verimli dönem son 3 aydır öss de(bana rehber hocam öle demişti zamanında) ilk bu aylarda düzenli bi kaç test çözümü ve düzgün ders dinleme son 3 ay ise deli gibi test çözün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 1. dönem bitmeden sayısalsanız mat1 ve fen1 le işinizi bitirin derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Dinlenmis bir sekilde gidin sinava, benim gibi uyuklamayin sinavda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 bazı sınav görevlileri öküz olabiliyor konuşuyorlarsa ve sinir olursanız mutlaka susun diyin. zira benim başıma geldi, tabi karşılıklı gerilim yaratmamak için lütfen sessiz olabilir misiniz arzı bir yaklaşım daha sağlıklı olur, bir de ağızda emebileceğiniz bir şeker alın, ağızdan emilen şeker beyne daha çabuk gider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2007 sinav sirasinda veya oncesinde cok su icmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 ivy'nin dediği gibi dersi mutlaka derste öğrenin (lise sonsanız dershaneye güvenme gafletinde bulunmayın orada da dinlemiyorsun). Bir de dersi derste öğrendikten sonra 1-2 test de olsa sorularını çözün, mümkünse konuyu bitirin de. (bu konu bence kendi yapacağınız ayrı çalışmalardan çok daha önemli. hem daha sonraki çalışmalarınızı çok ciddi rahatlatacak, başkalarından daha az çalışarak daha iyi puanlar yapabileceksiniz :P çünkü bu şekilde yapanlara yetişmeniz çok zor olacak demedi demeyin.) Bayramlar, tatiller çok güzel çalışma zamanlarıdır. 1'er gününü hiç ÖSS düşünmeden kendinize ayırın, geri kalan günler 8-9 saat kadar ders çalışmak için uygundur, çok da iyi olur. Özellikle lisede okuyan arkadaşlar için dönem arası tatili süper bir zaman. O tatilde 1. dönem 0'dan ele alınıp bitirilirse çok güzel oluyor. 15-20 puan kadar bir güzellik yaşayabilirsiniz, hatta daha fazlası da olur. Her şeyi çözmek yerine gerçekten kaliteli olduğuna inandığınız kaynakları çözün. Bir de her şeyi çözmek zorunda değilsiniz (bu bir konuyu çok iyi biliyorum deyip soru çözmemek anlamına gelmiyor, her konudan soru çözün ama her konuyu her kaynaktan bitirmek zorunda değilsiniz demek :)), daha sorunlu olduğunuz konulara eğilmeniz de doğru olabilir ya da belirli kaynakları yalayıp yutmak da işe yarayabilir. Tümünü geçtik, çözdüğünüz yaprak testlerin, kitapların ve en önemlisi denemelerin çözemediğiniz sorularını MUTLAKA sorun. Sorduktan bir kaç gün sonra dönüp tekrar çözün. Çözemiyorsanız tekrar sorun. Bunun için en iyisi kitaba, denemeye, teste acımadan o soruyu kesmek oluyor. Bazı arkadaşlar deftere filan yapıştırıyordu ama eğer çok soru varsa vakit kaybı oluyor, bir zarfta biriktirebilirsiniz sorularınızı :P Garip gelebilir, ama faydasını görmeme imkanınız yok. Son 2 aya daha çok var ama aklınızda bulunsun mümkünse, size imkan sağlıyorlarsa, okulla ilişiğinizi kesin. Dershaneden çıkmayın. Ama oradaki saati de gerçekten değerlendirin. Son 2 aya kadar bence haftada 1 deneme yeterliyken Nisan'da ve mayısın ilk haftalarında haftada 3-4, mayısın son 2 haftası ve haziranın ilk 2 haftası günde 2 denemeye (3 denemeyi zorlamayın olmuyor :D) kadar çıkabilirsiniz. Yapılamaz değil, yapılıyor. Psikolojik boyutuna gelirsek olayın, en önemlisi kendinize güvenin. Umarım, dershanenizde, okulunuzda ya da özel iyi bir rehberiniz vardır. Onun sözlerine güvenin, dediklerini kulağınıza her zaman küpe yapıp uygulayın. İnsanlar size Şubat'a kadar puan patlaması beklemeyin diyorsa bu doğrultuda kendinizi hazırlayın (çalışmayın demek değil bu, denemem düşük geldi diye üzülmeyin anlamında). Aceleci olmayın. ÖSS süreç işi olduğu için bir anda her şey güllük gülistanlık olmuyor. Ama mayıs gelip çattığında vay be amma işime yaramış o günlerde yaptıklarım diyeceksiniz. Bir de bazen bazı insanlar (sıfat koymanın anlamı yok) moralinizi bozmak için elinden geleni yapacaktır, ya da kıskançlık furyası içinde sizinle rekabete girmek isteyenler çıkacaktır. Onları çok umursamayın. Kendi puanlarınızı, netlerinizi düşünün. (Kendimi tutamıyor ve örnek veriyorum: böyle olmaması için bizim bir çalışma grubumuz vardı 3 kişi filan, birbirimize hiç bir netimizi, puanımızı söylemezdik, olur da kıskançlık oluşur da çalışmamız başka yöne kayar diye). Özellikle sen şundan yüksek yapamazsın diyen hocalarınız çıkarsa moral bozmanızın anlamı yok. Benim dershane hocam bana ÖSS de yaptığımdan 20 puan altını söylemişti en fazla yapabileceğin diye. Bir başka mevzuu hedef meselesi. Mutlaka bir hedef koyun kendinize. Bir küçük bir büyük hedef uygulamıştık biz. Küçük hedefi daha ulaşılabilir koyun, büyük hedefte hayallerinizi süsleyen yer olsun. Üniversitelere bağlamanın yanında puan hedefi de koyabilirsiniz. Her sıkıldığınızda ÖSS den çıktıktan sonra merdivenlerden indiğinizi hayal edebilir, ya da üniversiteye attığınız ilk adımları hayal edebilirsiniz. Bu sebeple müsaitseniz üniversite gezilerini kaçırmayın. Çok ciddi motive ediyor (10 puanlık bir hedef yükseltmiştim, ankaraya gittikten sonra, ki çalışmama nasıl yansıdığını söylememe gerek yok sanırım). Son olarak, ÖSS de fazla su içmeyin aquila in dediği gibi. Son 1 saat zor geçiyor :). Sınavdayken sakın dışarıyı, sınavdan çıkışınızı, nasıl geçtiğini, nereye yerleşeceğinizi düşünmeyin. Sınav önünüzdeyken dışarısı zaten bir şey ifade etmemeli sanırım. Erken bitirirseniz de korkmayın niye bu kadar çabuk bitti diye bitiyor öyle. Şöyle bir gözden geçirme, daha sonra ilginiz varsa alan dışı testler iş görebilir. (Ben ed-sos çözmüştüm, bizim bir arkadaş, manyak, sos-2 çözüp dereceye girmişti :S) Sınavdan çıktıktan sonra hayatın tadını çıkarın! :) Tüm arkadaşlara kolay gelsin! ps: bu önerileri uygulamanız, tamamen kendi riskinizde olup, test edilmiş onaylanmıştır. Ancak danışmanlarınızı dinlemeniz daha doğru olacaktır. edit 1: eha aquila nın ismini yanlış yazmışım. edit 2: Türkçe öğrenmem gerekiyor, aklımdan geçenleri kelime atlayarak yazıyorum öhö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Son kısmı tekrarlamak da fayda burda okuduğunuz tavsiyeleri aynı zamanda danışmanlarla da tartışırsanız kendinize uyan bir yol/yöntem bulma şansınız artar. herkes aynı değil çünkü, konsantrasyonu zayıf olan bir insanın daha farklı bir şekilde çalışması gerekebilir yine de, bunu unutmamak lazım. Burdaki tavsiyeleri fikir edinmek için kullanın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Son 6 hafta civarı çok kritik . Ben ilk dönem dershaneye gittim ama hiç bişey yapmadım resmen . 2. dönem dershaneyi bıraktım , gitmiyorum zaten diye , saldım iyice . Son 6 hafta , sabah 8 gibi kalkın , 9 a kadar kahvaltı vs. edin , 9 gibi oturun 1 tane deneme çözün . Bitince kontrol edin , yapamadığınız ve hata yaptığınız yerler için kendinize ceza verin , yapamadığınız sorunun konusunu baştan sona tekrar gözden geçirin . Ertesi gün yine aynı muhabbet . Son hafta da yatın uyuyun bi güzel , girersiniz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 bildiğinizi hissettiğiniz konudan artık soru çözmeye çalışmayın. 100 soru çözsende o konudan 150 soru çözsende biliyorsun yaparsın.vakit kaybı. başka bi konuya geçin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2007 aralık - ocak aylarında çok sıkılırsınız, puanlarınız düşer, bunlar olağan şeylerdir; çok sallamayın. okulların ara tatiline kadar sıkıntıınızı en az hasarla atlatın; evde hiç ekstra test çözmeseniz de dersaneden verilen ödevleri yapıp konuları yalandan tekrar edip geçiştirin. sonra rocky gibi dönün ringlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Matematikten biraz problemim var özellikle mat-1 de dört işlemi yanlış yapabilecek kadar dağılıyorum bazı sınavlarda(bkz. 60-5=45) test çözme sırası olarak önerilerinizi alabilirmiyim? genellikle 2. bölümden başlayıp 1. bölüme geçiyorum. (fen-2, mat-2, mat-1, fen-1,türkçe, sosyal) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 mat1 fen1 mat2 fen2 turkce sosyal ya da mat1 mat2 fen1 fen2 turkce sosyal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 5 Aralıkta bir sınava giricem denemekte fayda var çok değiştirmeyin diyorlar aöa bunu deneyim =) (2.sini) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 sınavlarda en iyi olduğunuz dersten başlayın ki o ara kendinize güven gelsin ve stresi atın üstünüzden. ha bir de yetiştiremeyenler için bir yöntem; mat1 +10 türkçe, mat2 +10 türkçe, fen1 +10 türkçe, fen2, sosyal. tabi bunda oyalanmayın bakın soruya yapmayı deneyin 30 saniye, yapamıyorsanız es geçin direk. eğer bu tempoda giderseniz baya vaktiniz artıyor, hiç korkmayın. bana öss de böyle 15 dakika bile artmıştı ki çok oyalanmıştım 5-6 soruyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 o.O baya iyi duruyor. cidden güzel denemekte fayda var sonuçlarını yazarım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Türkçe'yi tamamlamak için 3 tane bölüm değiştirirsen sonuncuda okuduğundan bişey anlamayabilirsin de . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2007 olay türkçeyi bitirmek değil aslında hani kafanı biraz dinlendirmek. bana da solonor önermişti zamanında baya yadırgamıştım saçmalık diye ama gayet işe yaramıştı direk dersanede ilk denemede eheh. tabi kişiden kişiye de değişebilir bu olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 dersanenizi düzgün seçin. ders çalıştığınızı hissedi çalışırken ,buna uygun bir yaz tatili geçirin . kafanızı rahat tutun. mümkün olduğunca sorumluluk almayın başka şeylerle ilgili . yalnız olsanız da bilmem ne olsanızda çok çok ciddi bir ilişki içinde değilseniz size göre ,fırsat bu daha sonra gelemem deyip ergenlik döneminden de etkilenip abi bunu kaçırmayayım of ya ,bu en iyisi benim için ,ona ihtiyacım var gibi aptalca bir seçim yapmayın .hayatınıza niceleri girecek ve çıkacak .siz buna inansanız da inanmasanız da.siz bilirsiniz ,aşk meşke girmeniz geleceğinizi direk etkileyecektir böyle bir aşamadan sonra . aileyle arayı iyi tutmaya gayret edin ,baştaki sorumluluğunuz ders çalışmak olduğunu bu şartlarda unutmayın ,yapmanız gerekenin en iyisini yapmak zorunda olduğunuz gerçeğini asla aklınızdan çıkarmayın . ders çalışma arasını çok uzun tutmayın ,ama ders çalışmaya başladığınız andan itibaren ders çalışmayı itelemeyin . adam gibi oturup gayret gösterin .bunun yararı size çok büyük olacaktır . ders çalışma isteğinizde böylece artar . kafanızı kullanın ,sorunuz varsa birine sorun , bundan utanmayın . kendi işinize bakın. kolay gelsin . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 bu sene 2.kez giriyorum sınava, hala biyolojiyi nasıl çalışmam konusunda bir fikrim yok. en son girdiğim denemede 60 soruda 13 yanlışım çıktı fenlerde, 10'u biyoloji. oturup deli gibi ezberlemeli miyim yoksa bunun sistemli çalışılabilen şekli de var mı ? yardım istiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Puanınınz yetersizse matematik çalışın deli gibi. Fiyat/performans olarak en iyi ders bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 çalışmayın. çalışarak kazanılmıo. ea iseniz tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar